Skład na sezon 2006
Gelo nie wiem czemu tak uważasz że Lublin to zakompleksione zadupie. Jak masz takie podejście to fajnie masz ... ja dałem tylko propozycje a na forum to możemy tylko otym pogadac bo i tak kibic ma mały wpływ na to co się dzieje w zarządzi.
Poza tym nie wiem czy wiesz ale Lublin jest znacznie wiekszy niż Tarnów jakieś 4 razy więc moge śmiało powiedzieć że to Tarnów jest dziura ale tak nie powiem bo jestem z Tarnowa a o Lublinie tak jak Ty bym tez nie powiedział bo poniekąd tez z Lublina pochodze i daże wielką sympatią to miasto.
Zrezsztą powiem Ci że z Tonym rozmawiałem ze 2 razy to samo z Gollobami ale nie rozumie tWojego stwierdzenia że dla mnie to normalne ... a czemu dla Ciebie nie ? To są zwykli ludzi ejak ja i Ty więc nie rozumie problemu.
Zresztąjeśli chodzi o byt Gollobów w Tarnowie to sied ziś wyjaśni bo na chwile obecną to nie podpiszą kontraktu z Unią - powód to pieniądze.
A tak jeśli chodzi o Maxa to co za problem złozyć mu choćby oferte? A nóż widerlec ja przyjmie a inne odrzuci!! Kto nie ryzykuje nic nie zyska!!
Poza tym nie wiem czy wiesz ale Lublin jest znacznie wiekszy niż Tarnów jakieś 4 razy więc moge śmiało powiedzieć że to Tarnów jest dziura ale tak nie powiem bo jestem z Tarnowa a o Lublinie tak jak Ty bym tez nie powiedział bo poniekąd tez z Lublina pochodze i daże wielką sympatią to miasto.
Zrezsztą powiem Ci że z Tonym rozmawiałem ze 2 razy to samo z Gollobami ale nie rozumie tWojego stwierdzenia że dla mnie to normalne ... a czemu dla Ciebie nie ? To są zwykli ludzi ejak ja i Ty więc nie rozumie problemu.
Zresztąjeśli chodzi o byt Gollobów w Tarnowie to sied ziś wyjaśni bo na chwile obecną to nie podpiszą kontraktu z Unią - powód to pieniądze.
A tak jeśli chodzi o Maxa to co za problem złozyć mu choćby oferte? A nóż widerlec ja przyjmie a inne odrzuci!! Kto nie ryzykuje nic nie zyska!!

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
ale trujesz... współczuję Twoim bliskim, jeśli takowych masz.
to akurat nie Twoja sprawa. Nie chcesz - nie czytaj, a tym bardziej nie odpowiadaj. Ptasi móżdzek jakim dysponujesz przykryrty beretem z antenką uniemożliwia nawet pisanie na temat.
Żeby jednak dać ciemnocie przykład - Jaga masz rację - Max to dobry pomysł, chociaż byłby jeden lepszy - o czym Wy w Tarnowie mieliście okazję się przekonać równie dobrze jak niektórzy u nas. Problem w tym, że ponoć członkowie zarządu przeglądają forum, a odosobnione wołania o zakontraktowanie kogoś naprawdę wartościowego mogą umknąć w potoku tzw. "propozycji". Oby nie.
Niestety - aluzji o "zadupiu" nie skumałeś. To było o ludziach, nie o mieście.
prt pisze:
(przepraszam za OT, ale od kilku dni nie mogę już czytać tych wypocin. Boże Święty, chroń nas przed dziennikarzynami!)
Nie spodziewałem się, ale stanę w obronie Gela. Trzeba mu pogratulować okrągłego jubileuszu - 2500 postów to nie w kij dmuchał!!! Nie mógł się chłopak doczekać przełamania kolejnej ważnej bariery w swoim życiu, a Ty mu dokuczasz. Nieładnie!:wink:
Informacja dla modów - nie jest to OT, bo jednocześnie dodaję, że moim zdaniem 4 seniorów, o których napisał Harry to: Grześ, Daniel, Joonas i Jacek Rempała. W żadne wielkie transfery nie wierzę, a jeśli się mylę gotów jestem złożyć daleko idącą samokrytykę.
Gelo pisze:Znamienny przykład - powyższa ankieta. Jest to dla mnie niepojęte co w kontekście zapowiadanej walki o ekstraligę robią na tej liście takie nazwiska jak Osumek, Wardzała czy Stojanowski? Nigdy tego nie zrozumiem.
A to ciekawe bo ankiete zrobiłem na wyraźne Twoje życzenie i umieściłem tam zawodników których sam wskazałeś, co można dokladnie przeczytać w tych postach:
viewtopic.php?p=86358&highlight=#86358
viewtopic.php?p=86377&highlight=#86377
I nie miej teraz pretensji do ludzi,że akurat część z nich głosowała na dziadów, każdy mógł zagłosować na kogo chciał.
I nie miej teraz pretensji do ludzi,że akurat część z nich głosowała na dziadów, każdy mógł zagłosować na kogo chciał.
Dawno się tak nie uśmiałem, jak z tego stwierdzenia....
uhuhuuhh..............aaahaahaa..........
dobre, dobre!
Ciekaw jestem, jakby tak któremuś z tej list powiedzieć "ty dziadu ty!' albo po prezydencku: "spieprzaj dziadu"
ahahhahhhaha......
Mam nadzieję, że "dziadów" nie zatrudnicie.
Sorki za OT ale na prawdę dobrze się ubawiłem!
-
Holly
Gelo ma racje do zatrudnienia klasowych zawodników za godziwe pieniądze dla nas niestety , ale płacą tym gwiazdą godziwe pieniadze bilans kasy klubowej powienien sie zrównoważyć , w końcu na ekonomii sie znam , tj :
* walcząc o przetrwanie w lidze (Trumiński , Franków , Pietraszko)wymagania finansowe niewielkie , ale jadąc o przetrwanie publiczność w granicach 2000 co idze z małym zyskiem do kasy klubowej.
* walcząc o ekstralige (Karlsson , Krzyżaniak itp) wymagania finansowe znacznie większe , ale jadąc o ekstralige publiczność w granicach 8000 co idze w 4-krotnie większym zyskiem do kasy klubowej.
zatem bilans finansowy powienien sie w miare zrównoważyć , nie mówie że wyjdzie na zero , może byc lekko ujemny ale to jest sport dla publiczności która chce oglądać niezapomniane widowiska , a nie kwestia jak na tym sporcie zarobić.
* walcząc o przetrwanie w lidze (Trumiński , Franków , Pietraszko)wymagania finansowe niewielkie , ale jadąc o przetrwanie publiczność w granicach 2000 co idze z małym zyskiem do kasy klubowej.
* walcząc o ekstralige (Karlsson , Krzyżaniak itp) wymagania finansowe znacznie większe , ale jadąc o ekstralige publiczność w granicach 8000 co idze w 4-krotnie większym zyskiem do kasy klubowej.
zatem bilans finansowy powienien sie w miare zrównoważyć , nie mówie że wyjdzie na zero , może byc lekko ujemny ale to jest sport dla publiczności która chce oglądać niezapomniane widowiska , a nie kwestia jak na tym sporcie zarobić.
Gelo pisze: to akurat nie Twoja sprawa. Nie chcesz - nie czytaj, a tym bardziej nie odpowiadaj.
forum to miejsce publiczne - coś jak ulica, rynek, plac, bulwar. jak idę sobie Krakowskim, nie sposób nie zauważyć kilku chronicznych biedaków. pomagam im, jak mogę.
w Twoim przypadku nie miałem lepszego pomysłu niż uprzejme napomnienie.
Gelo pisze: Ptasi móżdzek jakim dysponujesz przykryrty beretem z antenką uniemożliwia nawet pisanie na temat.
jak więc to się dzieje, że rozumiem, o czym do mnie rozmawiasz, podobnie jak reszta obecnej tu tłuszczy, ciemniactwa i chołoty?
to, co napisałeś świadczy bardziej o Tobie niż o mnie. nie będę udowadniał, że nie jestem słoniem. (swoją drogą, chyba bardzo się zdenerwowałeś, bo aż literówkę zrobiłeś. WORD nie zadziałał?)
na koniec mojej ostatniej (obiecuję!) wypowiedzi w tej dyskusji raczej bez sensu, pozwolę sobie zauważyć, Gelu, że jakby niewiele osób tu obecnych bierze Twoje posty na poważnie.
a przynajmniej głęboko się z nimi nie zgadza i zbija je konkretnymi argumentami.
przepraszam, jeśli Waćpana obraziłem. życzę dużo zdrowia!
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
-
Holly
Następna sprawa odnośnie ekonomii na sezon 2006.
Ceny biletów :
* jeżeli mamy walczyć o ekstalige i finanse mają byc w miare stabline to podniósłbym ceny biletów :
ulgowy : 15 zł
normalny : 20 zł
Jeżeli kogoś jest stać na 12 czy 13 zł za ulgowy to stać go będzie i na 15zł , to logiczne.
To samo sie ma z normalnymi.
Następna sprawa nie wiem jak zarząd ustalał budżet klubowy to jeżeli dajmy na to walcząc o ekstralige jak napisałem wcześniej z publiką w granicach 8000 zarobek z biletów za 1 mecz będzie w granicach 130 000.
Meczy u siebie w sezonie zalóżmy 10 to wynika ze wplyw z biletów za sezon ok 1 300 000.
Jeżeli wpływ z biletów za sezon będzie 1 300 000 a budzet ustali na 1 500 000 to ja pytam się co daje sponsor sypma ? , gdzie wpływy z reklam itp , gdzie drobni sponsorzy ?
Ceny biletów :
* jeżeli mamy walczyć o ekstalige i finanse mają byc w miare stabline to podniósłbym ceny biletów :
ulgowy : 15 zł
normalny : 20 zł
Jeżeli kogoś jest stać na 12 czy 13 zł za ulgowy to stać go będzie i na 15zł , to logiczne.
To samo sie ma z normalnymi.
Następna sprawa nie wiem jak zarząd ustalał budżet klubowy to jeżeli dajmy na to walcząc o ekstralige jak napisałem wcześniej z publiką w granicach 8000 zarobek z biletów za 1 mecz będzie w granicach 130 000.
Meczy u siebie w sezonie zalóżmy 10 to wynika ze wplyw z biletów za sezon ok 1 300 000.
Jeżeli wpływ z biletów za sezon będzie 1 300 000 a budzet ustali na 1 500 000 to ja pytam się co daje sponsor sypma ? , gdzie wpływy z reklam itp , gdzie drobni sponsorzy ?
- Łoptymista
- Trener
nie miałem lepszego pomysłu niż uprzejme napomnienie
To co robisz kiedy jestes nieuprzejmy? Walisz bejsbolem po nogach?
Nie wiem czemu miał służyć Twój poprzedni wpis. Takie dyskusje prowadz sobie na pw.
W klubie, jak napisał harry, tyle sie dzieje:] Ciekaw jestem czy niebawem zostanie rozstrzygnieta także sprawa juniora. Wiecie cos na ten temat?
toosexy pisze:Następna sprawa nie wiem jak zarząd ustalał budżet klubowy to jeżeli dajmy na to walcząc o ekstralige jak napisałem wcześniej z publiką w granicach 8000 zarobek z biletów za 1 mecz będzie w granicach 130 000.
Z cały szacunkiem, 8000 ludzi na meczu
Chciałbym tego Ja, Ty i reszta forumoiwiczów ale to jest baaardzo mało realne.
Na ostatnie pytanie (o Sypme) raczej nie dostaniesz odpowiedzi...po co masz umrzeć ze śmiechu
-
Holly
Z cały szacunkiem, 8000 ludzi na meczu
Chciałbym tego Ja, Ty i reszta kibiców ale to jest baaardzo mało realne.
sezon 2004 bodajże mecze z Gdańskiem i Rzeszowem było ok 8000 widzów , czyli to możliwe.
Jeżeli zarząd zafunduje nam ekstra skład to daje w ciemno że na meczu z Zieloną Górą będzie 12 000 lub więcej.
-
Michael
toosexy pleciesz glupoty z tymi biletami
Jak klub stac na kupno dobrych zawodnikow to bilety nie stana im na przeszkodzie.
A ci co maja pojsc na zuzel owszem pojda.
Tylko ze ci co moze by poszli to tych 20 zl na pewno nie wydadza.
Lepiej zachecic ludzi niskimi cenami biletow i niech chodza regularnie niz mieliby zaplacic 20zl i przyjsc tylko raz.
Jak klub stac na kupno dobrych zawodnikow to bilety nie stana im na przeszkodzie.
A ci co maja pojsc na zuzel owszem pojda.
Tylko ze ci co moze by poszli to tych 20 zl na pewno nie wydadza.
Lepiej zachecic ludzi niskimi cenami biletow i niech chodza regularnie niz mieliby zaplacic 20zl i przyjsc tylko raz.
toosexy pisze:Następna sprawa odnośnie ekonomii na sezon 2006.
Nie mam pojęcia skąd wziąłeś liczbę 8000 widzów na każdym meczu. Jest to bardzo optymistyczne założenie na najbardziej emocjonujące zawody, ale na pewno nie na wszystkie mecze sezonu, bo są mecze z mniej atrakcyjnymi przeciwnikami, zła pogoda, długi weekend, przełożone spotkanie lub kolejka - wtedy przyjdą 2-3 tysiące. No i liczba sprzedanych biletów jest zawsze mniejsza od liczby widzów, przypuszczam, że czasem w znaczący sposób.
Co do Krzyżaniaka i Trumińskiego - Sebastian to zawodnik na średnią 1,8 pkt, a Krzyżaniak? Nie wierzę, że byłby znacząco lepszy, o ile w ogóle. A gdyby jeszcze miał być droższy to nie widzę najmniejszego sensu.
toosexy pisze:
sezon 2004 bodajże mecze z Gdańskiem i Rzeszowem było ok 8000 widzów , czyli to możliwe.
Jeżeli zarząd zafunduje nam ekstra skład to daje w ciemno że na meczu z Zieloną Górą będzie 12 000 lub więcej.
Ta liczba widzów wg. mnie była ciut naciągnięta ale są tutaj specjaliści od liczenia głów
Po drugie nie można wierzyć w to, że na każdym meczu ligowym u Nas będzie tylu widzów więc wyliczenie 10x8000 jest chybione.
A po trzecie oficjalna pojemnośc naszego stadionu wynosi 11000 ludków
Ale daj nam Panie to szczęście, że w przyszłym roku lublinianie pokochają żużel i w niedzielę po kościółku wszyscy będą zasuwać na stadion.
-
Holly
Lepiej zachecic ludzi niskimi cenami biletow i niech chodza regularnie niz mieliby zaplacic 20zl i przyjsc tylko raz
jak byś umiał liczyc to byś wiedział ze 3 zł róznicy na bilecie przy kilku tysięcznej publiczności to bardzo dużo.
a tak pozatym to wolałbyś : piwo 0,3 l za 3 zł czy piwo 0,5 l za 4 zł ?
Nie mam pojęcia skąd wziąłeś liczbę 8000 widzów na każdym meczu
to średnia mniej/więcej bo na Gniezno może przyjść 4500 a na Falubaz 10 000 np.
No i liczba sprzedanych biletów jest zawsze mniejsza od liczby widzów, przypuszczam, że czasem w znaczący sposób.
bo nasz klub nie jest profesjonalnym klubem , trzeba sie za to wziąść , BILET MA MIEĆ KAŻY CO JEST NA STADIONIE !!! oprócz oczywiście osób funkcyjnych.
Po drugie nie można wierzyć w to, że na każdym meczu ligowym u Nas będzie tylu widzów
Jeżeli jak mówiłem wcześniej bedzie skład z Karlssonem , Jonasem , ekstraligowcami to jestem pewnien że taką publiczność na przekroju sezonu może wynieś srednia na mecz w tych granicach.
-
Michael
Co do Krzyżaniaka i Trumińskiego - Sebastian to zawodnik na średnią 1,8 pkt, a Krzyżaniak? Nie wierzę, że byłby znacząco lepszy, o ile w ogóle. A gdyby jeszcze miał być droższy to nie widzę najmniejszego sensu.
Trumiński, średnia 1,8? no chyba że w II lidze ale tam pewnie też nie miałby łatwo po otwarciu rynku dla "obco"
Trumiński, średnia 1,8? no chyba że w II lidze ale tam pewnie też nie miałby łatwo po otwarciu rynku dla "obco"
toosexy pisze:Lepiej zachecic ludzi niskimi cenami biletow i niech chodza regularnie niz mieliby zaplacic 20zl i przyjsc tylko raz
jak byś umiał liczyc to byś wiedział ze 3 zł róznicy na bilecie przy kilku tysięcznej publiczności to bardzo dużo.
a tak pozatym to wolałbyś : piwo 0,3 l za 3 zł czy piwo 0,5 l za 4 zł ?
Porównanie z piwkiem dobre z tym że no własnie wiadomo za co się płaci a jeśli chodzi o mecz to tłumy przybęda pewnie tylko na zielonke a potrzeba coś takiego jakas zachęta dzieki ktorej ludzie tez będą przychodzic na mecz !!
Ja pamiętam jak u nas w 1 lidze chodziło naprawde mało ludzi jakies 4-6 tys i dopiero jak zaczelismy sie ocierać o e-lige to przychodziło ok 14tyś ludzi (stadion na 20tys)
A taki zryw był żeby zobaczyć na torze gollobów czy Rickardssona podczas meczu z mistrzem Polski czyli wtedy medalikami spod jasnej góry.
Dlatego w wypadku Lublina przydała by się wysoka forma wszystkich zawodników i ciągłe miejsce w górze tabeli z realnymi szansami na awans albo naprawde jakiś asior ktory przyciagnie ludzi na stadion.
Co do liczby biletów sprzedanych w czasie meczu to kluby zawsze podaja niższą ilość a jest to spowodowane tym że sie podatku mniej płaci i dobrze to było widoczne u nas w zeszłym roku na meczu finałowym gdzie ludzi było no w pizdu i jeszcze troche ruszyć się nie dało ludzie siedzieli nawet na ziemi przed siatka i smiało moge powiedziec ze był nadkomplet ok 22-23tys ludzi a co przeczytałem następnego dnia w gazecie ? że na stadionie było 18 tys ludzi. więc albo sie policzy na meczu ludzi albo poprostu liczbe podana w prasie 3ba zwiekszyc o te 10% czy coś takiego + osoby wchodzace na karnety

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
mikas pisze:Gelo pisze:Znamienny przykład - powyższa ankieta. Jest to dla mnie niepojęte co w kontekście zapowiadanej walki o ekstraligę robią na tej liście takie nazwiska jak Osumek, Wardzała czy Stojanowski? Nigdy tego nie zrozumiem.
A to ciekawe bo ankiete zrobiłem na wyraźne Twoje życzenie i umieściłem tam zawodników których sam wskazałeś, co można dokladnie przeczytać w tych postach:
viewtopic.php?p=86358&highlight=#86358
viewtopic.php?p=86377&highlight=#86377
Zrobiłem ranking ekstraligowców do wzięcia - żeby wykazać , że Świst jest z nich najlepszy. Prosiłem o ranking ale może nieprecyzyjnie się wyraziłem - chodziło o to, jak można zagłosować np. na Osumka i jak to możliwe że w absolutnej czołowce jest gość ze średnią 0,9 pkt. Tego właśnie nie potrafie zrozumieć, mimo, że bardzo się staram.
-
Holly
Juz taki jeden byl, ktory chcial zeby posiadacze karnetow kupowali bilety... Na szczescie dlugo w klubie miejsca nie zagrzal... "Karneciarze" to na kazdym meczu ok.500 osob, mniej wiecej drugie tyle to dzieci wchodzace za darmo - tak gwoli wyjasnienia.
nie rozumiem tej aluzji do mnie , przecież ktoś kto ma karnet płacić tak jakby za bilet tylko za te 10 czy ileś tam meczy z gory.
jeżeli dla wielu młodych uczących sie jeszcze 15 zł za bilet to dużo , to sprawa jest prosta :
meczy w miesiącu na naszym stadionie jest góra 2 , czyli trzeba mieć te 30 zł , miesiąc ma 30 dni , można odkładać 1zł dziennie do skarbonki i po sprawie.
rob7 pisze:Co do Krzyżaniaka i Trumińskiego - Sebastian to zawodnik na średnią 1,8 pkt, a Krzyżaniak? Nie wierzę, że byłby znacząco lepszy, o ile w ogóle. A gdyby jeszcze miał być droższy to nie widzę najmniejszego sensu.
Sprawdź sobie statystyki z 2 ostatnich sezonów.