Motor Lublin w sezonie 2022
Re: Motor Lublin w sezonie 2022
Najgorzej, że zobaczymy w listopadzie, czy tam kiedy Jakub Kępa uchyla rąbka tajemnicy.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Torsen pisze:Najgorzej, że zobaczymy w listopadzie, czy tam kiedy Jakub Kępa uchyla rąbka tajemnicy.
Zobaczymy znacznie wcześniej. Jak w ciągu najbliższych tygodni (do września) nie będzie ktoś przedłużony, to wiadomo, że wylatuje.
Torsen pisze:Jeszcze raz, bo już pytałem, a nikt nie wyjaśnił. Na czym polega ten błąd Michelsena? Tzn co z jego punktu widzenia zmieni się na gorsze po przejściu do Czewy? Serio, nie przychodzi mi do głowy nawet jeden argument.
Jedna rzecz, którą traci Mikkel to opinia słownego zawodnika, na którą chyba trochę pracował. Na nasze nieszczęście zmiana nastąpiła u nas. Świącik w przyszłym roku przy rozmowach kontraktowych będzie już o tym wiedział, bo sam do niej doprowadził :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
KrzyczącyK1b1c pisze:Torsen pisze:Jeszcze raz, bo już pytałem, a nikt nie wyjaśnił. Na czym polega ten błąd Michelsena? Tzn co z jego punktu widzenia zmieni się na gorsze po przejściu do Czewy? Serio, nie przychodzi mi do głowy nawet jeden argument.
Mnie do głowy przychodzi tylko brak atutu toru w Czewie. U nas mamy to dopracowane do perfekcji, co pomaga w szlifowaniu wyników. W Czewie niekoniecznie tak musi być.
Hehehe. Kolego od drugiego spotkania u siebie, Częstochowa zapieprza tam nawet z zamkniętymi oczami. Mają większy atut od nas.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
KrzyczącyK1b1c pisze:Dodajmy, że to pierwszy taki pożar w karierze prezesowskiej Kuby. Bardzo ciekawa sytuacja, jak z tego wybrnie. Do tej pory udawało się, ale do tej pory nikt nie odfrunął z lubelskiego gniazda bez woli Motoru.
Był już taki pożar z Gregiem. Wtedy przyszedł strażak AJ :) Tutaj, mamy na to nawet więcej czasu :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Dopóki nie były jasne okoliczności zmiany barw przez Mikkela, również ubolewałem nad strata Duńczyka.
Teraz na światło dzienne wyszły te okoliczności, potwierdzone z kilku piekarni.
Skoro Kępa zaproponował MM podwyżkę na co Duńczyk przystał i podał JK rękę w geście dżentelmeńskiej umowy, to ja się prezesowi w zupełności nie dziwie. MM nie może być większy niż klub. Co innego jak to są negocjacje bez zgody obu stron, wtedy byłoby wszystko Ok. Tutaj mamy zachowanie ładnie określając nieeleganckie.
Jak to się mówi nie ma zawodników nie do zastąpienia.
JK wydaje się gościem honorowym, co nieraz odkąd rządzi klubem pokazał w latach poprzednich.
Teraz na światło dzienne wyszły te okoliczności, potwierdzone z kilku piekarni.
Skoro Kępa zaproponował MM podwyżkę na co Duńczyk przystał i podał JK rękę w geście dżentelmeńskiej umowy, to ja się prezesowi w zupełności nie dziwie. MM nie może być większy niż klub. Co innego jak to są negocjacje bez zgody obu stron, wtedy byłoby wszystko Ok. Tutaj mamy zachowanie ładnie określając nieeleganckie.
Jak to się mówi nie ma zawodników nie do zastąpienia.
JK wydaje się gościem honorowym, co nieraz odkąd rządzi klubem pokazał w latach poprzednich.
MOTOR LUBLIN
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
blajar pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Dodajmy, że to pierwszy taki pożar w karierze prezesowskiej Kuby. Bardzo ciekawa sytuacja, jak z tego wybrnie. Do tej pory udawało się, ale do tej pory nikt nie odfrunął z lubelskiego gniazda bez woli Motoru.
Był już taki pożar z Gregiem. Wtedy przyszedł strażak AJ :) Tutaj, mamy na to nawet więcej czasu :)
Więcej czasu, ale zadanie trudniejsze, bo zawodników na taką średnią praktycznie nie ma :)
Przez sytuację z M.M. wstępną koncepcja składu poszła w niepamięć. Teraz priorytetem zatrzymanie Polaków, bo strata Drabika spowodowałaby jeszcze większy problem. Bo kogo wziąć ? Przemka Pawlickiego ? No ludzie kochani. Szanujmy się. Skoro mamy rzekomo Zmarzlika, to trzeba go utrzymać a nie pozwolić aby rozmyślił się (bo i takie słuchy mnie doszły, że zaczyna wahać się czy jednak chce ten Lublin). Zostaje znaleźć jeszcze jednego grajka, który byłby w stanie punktować na poziomie obecnej Z/Z, w ostateczności na poziomie Griszy z ostatniego sezonu. Tylko czy tacy zawodnicy byliby do wzięcia ? Owszem do zakontraktowania byłby Lindgren ale czy jego można traktować jako gwaranta min. 2 pkt na bieg? Nie widzę tego. A może Chris Holder ? A może powrót Komandosa? Jednakże nie widzę ich także jako gwarantów min. 2 pkt na bieg.
KrzyczącyK1b1c pisze:Więcej czasu, ale zadanie trudniejsze, bo zawodników na taką średnią praktycznie nie ma :)
Skoro można wyjąć Lublinowi Mikkela z obiecaną dobrą podwyżką, to można chyba również wyjąć kogoś z innego klubu :) Grono się kurczy ale klasowych gości bez potwierdzenia jest jeszcze całkiem sporo. Jak bym szedł po Dana. Wiadomo, że we Wrocku finansowe eldorado skoro stać ich na Taia, Magica, Aretema, Dana..., ale... :) No musimy kogoś wyjąć jeśli nie chcemy Drabika i tyle :)
edit: mamy jeden duży minus i nie wierzę, którego zawodnicy nie biorą pod uwagę - położenie. Nie chodzi nawet o kasę na dojazdy, ale o czas i logistykę. O ile dla zawodnika to może nie problem to jednak czas poświęcony na dojazd, zapewne kręcenie nosem przez mechaników, itp. To przecież nie jest tak, że przyjeżdżają sobie na mecz i tyle. Są treningi, obowiązki sponsorskie, itp.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2022, o 19:08 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
blajar pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Więcej czasu, ale zadanie trudniejsze, bo zawodników na taką średnią praktycznie nie ma :)
Skoro można wyjąć Lublinowi Mikkela z obiecaną dobrą podwyżką, to można chyba również wyjąć kogoś z innego klubu :) Grono się kurczy ale klasowych gości bez potwierdzenia jest jeszcze całkiem sporo. Jak bym szedł po Dana. Wiadomo, że we Wrocku finansowe eldorado skoro stać ich na Taia, Magica, Aretema, Dana..., ale... :) No musimy kogoś wyjąć jeśli nie chcemy Drabika i tyle :)
Większość z topki ma długoterminowe kontrakty, to jest problem. Wrocek ma podobny problem do naszego - muszą ściągnąć sami kogoś na poziomie średniej 2.0, jaka obecnie jest na ich ZZ. Oddanie Dana byłoby kolejnym problemem.
KrzyczącyK1b1c pisze:Większość z topki ma długoterminowe kontrakty, to jest problem. Wrocek ma podobny problem do naszego - muszą ściągnąć sami kogoś na poziomie średniej 2.0, jaka obecnie jest na ich ZZ. Oddanie Dana byłoby kolejnym problemem.
Nie mamy zbytnio wyjścia chcąc walczyć o najwyższe cele. Nam podebrali, my musimy ruszyć na łowy i zrobić to samo.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Najwyżej zostanie mam łapanka z 1 ligi. Rasmus, Fajfer? A może Grzegorz Łagutnik z Łotwy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
blajar pisze:KrzyczącyK1b1c pisze:Większość z topki ma długoterminowe kontrakty, to jest problem. Wrocek ma podobny problem do naszego - muszą ściągnąć sami kogoś na poziomie średniej 2.0, jaka obecnie jest na ich ZZ. Oddanie Dana byłoby kolejnym problemem.
Nie mamy zbytnio wyjścia chcąc walczyć o najwyższe cele. Nam podebrali, my musimy ruszyć na łowy i zrobić to samo.
Próbowaliśmy z Thomsenem, było nawet jakieś tam porozumienie i dupa blada.
Ja też uważam że MM popełnia błąd i sam się o tym przekona na własnej skórze.
Źle będzie wyglądał w zielonym ;)
To nie jest dla niego twarzowy kolor ;)
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Perez pisze:Najwyżej zostanie mam łapanka z 1 ligi. Rasmus, Fajfer? A może Grzegorz Łagutnik z Łotwy.
Powrót Zengoty, powrót Zagara, Lindgren, starszy Holder? :) Takich opcji jest dużo ale obarczonych wielkim znakiem zapytania :) Nie wiem, czy o to chodzi J. Kępie :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Coś tu jest nie halo... MM jedną nogą w Czewie, Zmarzlik będzie albo i nie, nikt póki co kontraktu nie przedłużył, a my jeszcze się zastanawiamy czy zostawić Drabika? Dodatkowo jest prawdopodobieństwo, że ta sytuacja przełoży się na atmosferę w klubie i to na chwilę przed play off. Źle się dzieje w państwie duńskim.
KLuczowy w kwestii atmosfery będzie MM. Myslę, że juz jutro bedziemy w stanie zobaczyć jak to wyglada. Nie wierzę, że C+ nie skorzysta z okazji i nie "pomyszkuje" po parku maszyn :)
Czy Mikkel będzie miec w Czewie lepiej czy gorzej, to nie wie nikt :) Bo nawet do końca nie wiemy, dlaczego odchodzi. Czy to tylko hajs? Patrząc na cyferki i plotki to ta róznica między naszą ofertą po podwyższe nie jest az tak wiele mniejsza, niż to co dostał w Czewie. Chodza tez ploty, że Momot miał dość jeżdżenia kolejny rok do Lublina i dlatego odwalił ten numer. Potem wystarczyło tylko odpowiednio nakręcić MM tekstami o Zmarzliku, o byciu w cieniu, o niedocenianiu go w Lublinie. MIkkel gorący chłopak z wiadomym ego mógł być bardzo podatny na takie "argumenty".
IMO w klubie były dwie koncepcje. Jedna zakładała Zmarzlika z Lampartem, a druga Zmarzlika z Drabikiem, w zależności od tego, który z dwójki Lampart - Drabik wypadłby lepiej w stosunku do oczekiwań w 2022. Pierwszy zgrzyt w tym planie pojawił się na skutek słabszej formy Lamparta i kłopotów z postawą Drabika (w stosunku do sponsorów i mediów, nie w stosunku do kolegów z druzyny). To spowodowało, że Kuba musiał wdrozyć trzecią opcję, czyli Zmarzlik + ktoś z zewnatrz. A bomba MM jeszcze bardziej to zagmatwała.
Jeśli mamy sprowadzać Zagara, Holdera, Lidngrena czy jakieś wynalazki z 1 ligi, to skupmy sie na doholowaniu dealu ze Zmarzlikiem i zatrzymaniu reszty składu. Ekipa Zmarzlik Kubera, Drabik, Hampel, Lampart, Cierniak, Bańbor nie dosć, że byłaby unikatowa (sami Polacy), to jeszcze spokojnie gwarantuje walke o medale, w tym również ten złoty.
Czy Mikkel będzie miec w Czewie lepiej czy gorzej, to nie wie nikt :) Bo nawet do końca nie wiemy, dlaczego odchodzi. Czy to tylko hajs? Patrząc na cyferki i plotki to ta róznica między naszą ofertą po podwyższe nie jest az tak wiele mniejsza, niż to co dostał w Czewie. Chodza tez ploty, że Momot miał dość jeżdżenia kolejny rok do Lublina i dlatego odwalił ten numer. Potem wystarczyło tylko odpowiednio nakręcić MM tekstami o Zmarzliku, o byciu w cieniu, o niedocenianiu go w Lublinie. MIkkel gorący chłopak z wiadomym ego mógł być bardzo podatny na takie "argumenty".
IMO w klubie były dwie koncepcje. Jedna zakładała Zmarzlika z Lampartem, a druga Zmarzlika z Drabikiem, w zależności od tego, który z dwójki Lampart - Drabik wypadłby lepiej w stosunku do oczekiwań w 2022. Pierwszy zgrzyt w tym planie pojawił się na skutek słabszej formy Lamparta i kłopotów z postawą Drabika (w stosunku do sponsorów i mediów, nie w stosunku do kolegów z druzyny). To spowodowało, że Kuba musiał wdrozyć trzecią opcję, czyli Zmarzlik + ktoś z zewnatrz. A bomba MM jeszcze bardziej to zagmatwała.
Jeśli mamy sprowadzać Zagara, Holdera, Lidngrena czy jakieś wynalazki z 1 ligi, to skupmy sie na doholowaniu dealu ze Zmarzlikiem i zatrzymaniu reszty składu. Ekipa Zmarzlik Kubera, Drabik, Hampel, Lampart, Cierniak, Bańbor nie dosć, że byłaby unikatowa (sami Polacy), to jeszcze spokojnie gwarantuje walke o medale, w tym również ten złoty.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ja myślę że powinniśmy chcieć by ten Zmarzlik przyszedł. Wiem że MM to zawodnik do którego nasi kibice mają sentyment ale niestety poleciał na kasę. Może my jako kibice przekonajmy Bartka do przejścia do motoru. Niech widzi że jest potrzebny to go zachęci. A nie robienie cyrku żeby nie przychodził. Przecież z Bratkiem będziemy na takim samym poziomie jak teraz. Lepszy Bartek niż nikt. Zobaczcie na to z tej strony że rynek się kurczy a my odrzucamy zawodnika który w każdym meczu byłby pewniakiem. Przywitajmy go na meczu ze stalą banerami "chodź do nas" albo "witaj mistrzu" coś w tym stylu żeby widział że go chcemy i że jest potrzebny. Wiem że wiele osób powie że poco nam on ale co jak w końcu nie przyjdzie Bartek i odejdzie MM. Pomyślcie..
Motor Lublin 2023: Zmarzlik, J.Holder, Hampel, Drabik, Cierniak, Krawczyk, Kubera U-24. A resztę pieniędzy przeznaczyć na trzy zestawy kevlarów 
Motor, Motor, tylko MOTOR!
Skoro MM odpłynął na dobre to odwraca ounkt widzenia o 180 stopni. Teraz jesteśmy wrecz skazani na Zmarzlika. Aż strach pomyśleć co by było jakby jednak teraz nie przeszedł. Bylibyśmy w czarnej.. a jak jeszcze nie chcą Drabika...
Flagg pisze:Ale można nie lubić Zmarzlika czy jakiegokolwiek innego sportowca właśnie jako "sportowca", a nie człowieka. Proste.
Nie wiem jak można nie lubić Zmarzlika właśnie jako sportowca. Gość o największym skillu w stawce, widowiskowo jeżdżący, zupełne przeciwieństwo "start i do przodu". W dodatku odnoszący regularnie sukcesy. Wybił się ponad środowisko żużlowe, o czym świadczą plebiscyty PS czy wsparcie Orlenu, którego doświadczają tylko największe gwiazdy sportu. Podziwiam go z wielkim uznaniem, to nie tylko najlepszy zawodnik obecnych czasów ale i top w historii speedwaya. Dla mnie to zaszczyt , że co drugi tydzień byłaby szansa oglądać go w Lublinie. Naszym Lublinie, który poza chwilą chwały w latach 90 kojarzy mi się ogólnie z ciężkimi czasami, delikatnie mówiąc.
No ale ok, Golloba też wszyscy w Polsce hejtowali. A niektórych bardziej jara Dudek.
A co do menadżera. To ja pisałem, że zrobił po prostu swoją robotę. I dalej tak twierdzę.
Ok, nie liczy tylko co osiągniesz ale też w jakim stylu. Można w lepszym.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Sprawa MM już zamknięta. Vacul dostał 1,5 mln i 10 za punkt, i odrzucił. Thomsen podpisał. Fricke też niezbyt blisko nas. Robi się trudna sytuacja
Motor, Motor, tylko MOTOR!
Sam napisałeś, żebym nawet nie próbował Cię przekonać, wiec tego nie robię :) Bo tez nie ma za bardzo do czego. Jedni lubia Barcelonę, inni Real Madryt. Jedni są fanami Lakers, inni Warriors. Woleli Lebrona, inni Bryanta. To samo z Messim czy Ronaldo, Alonso lub Hamilton. Sami znajdujemy sobie jakies detale, szczegóły, które decyduja o tym, że jednym darzymy sympatią i im kibicujemy, a innym zyczymy porażek :)
A co do managera - ponowanie, nie bez powodu są uważani za największe kanalie w środowisko sportowym, a prezesi ich nienawidzą :) Ja nie napisałem, że pochwalam ich działanie. Ale ich robota polega na wyrwaniu jak najlepszego kontraktu dla swoich zawodników. Raiola, Zahavi czy Mendes nie dorobili sie majątku i bazy klientów na byciu miłym i słownym :)
A co do managera - ponowanie, nie bez powodu są uważani za największe kanalie w środowisko sportowym, a prezesi ich nienawidzą :) Ja nie napisałem, że pochwalam ich działanie. Ale ich robota polega na wyrwaniu jak najlepszego kontraktu dla swoich zawodników. Raiola, Zahavi czy Mendes nie dorobili sie majątku i bazy klientów na byciu miłym i słownym :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Janosik pisze:Sprawa MM już zamknięta. Vacul dostał 1,5 mln i 10 za punkt, i odrzucił. Thomsen podpisał. Fricke też niezbyt blisko nas. Robi się trudna sytuacja
Fast Freddie robi się coraz piękniejszy. A jeszcze jakby w 2023 miał wyższa średnią od MM... ;)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jak dotąd nikt nie potwierdził osobistego udziału Michelsena w tym całym zamieszaniu, natomiast wiadomo, że wywołał je jego menedżer.
Proponuję więc wstrzymać się z negatywnymi emocjami w stosunku do samego zawodnika.
Proponuję więc wstrzymać się z negatywnymi emocjami w stosunku do samego zawodnika.