Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1801 Postautor: Fantys » 8 września 2015, o 22:45

Moran pisze:Czy ta kara okaże się przysłowiowym gwoździem do trumny lubelskiego żużla? – Może się tak stać – mówił po decyzji sędziego prezes KMŻ Andrzej Zając.
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/artykul/73 ... ,id,t.html
Czarek pisze:
Cz@rek pisze:mieszkańcy chórem popierają władzę, ściągającą Lublin w otchłań zadłużenia i skandalicznego wydawania pieniędzy (vide: MKS, stadion Startu, basen olimpijski, tor rowerowy) oraz zachłannego opróżniania kieszeni podatnika.

Zakładam, że skoro non stop wskazujesz na te okoliczności to dokładnie znasz stan jego zadłużenia obecnie, sprzed kilku lat i nam to wyjawisz, najlepiej na tle innych miast pokroju Lublina (Bydgoszcz itp), tak jak przybliżysz skalę zachłanności tego opróżniania kieszeni. Co do tych skandalicznych inwestycji to w pierwszej kolejności przed MKS zabrakło - nie wiem czy celowo - stadionu na Krochmalnej. Co to za tor rowerowy i gdzie jest to nie wiem ale też chętnie się dowiem.
Warto tu dodać, że polityka rozdawnictwa na klubu sportowe, obiekty kultu, infrastrukturę sportową, po prostu się ludziom w mieście podoba i trudno się dziwić władzom, że z tym nie walczą.

Na Janowskiej ten taki piękny, zamknięty na kłódkę .

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#1802 Postautor: Yeste » 8 września 2015, o 23:18

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#1803 Postautor: Misionis » 9 września 2015, o 00:16

Zaraz zaczniecie tu Szekspira cytować. A tak na poważnie, dosyć często widzę tego typu narzekania i nie mam pojęcia o co chodzi :) Czy Ty Czarku oczekujesz, że miasto postawi w Lublinie fabryki? Miasto może co najwyżej zbudować infrastrukturę dla prywatnych firm, które same wybierają miejsce inwestycji. To Lublin właśnie robi i chwała mu za to.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1804 Postautor: lombard » 9 września 2015, o 09:51

Chociaż biznes i polityka dotykają i sportu, to jednak na tym forum przede wszystkim powinniśmy rozmawiać o sporcie i ewentualnie jego otoczce. Problemy z uchodźcami i tym podobne tematy zostawmy innym. :lol:
Oczywiście, że miasto nie wejdzie w żadne układy z takim "upadłym" klubem. Co najmniej kilka warunków musiałoby byc spełnionych np. awans, uporządkowanie finansów, prężny zarząd itp. Nie wiem ile już minęło czasu od słynnych problemów z ciągnikiem za Prezesa Siwka. Klub zmieniał wielokrotnie nazwę, wielokrotnie Prezesa, a jak problem z ciągnikiem występował tak występuje. Jak nie z ciągnikiem to z polewaczką. Jak nie z polewaczką to z maszyną startową itd. Ciemnogród. Stoimy w miejscu i nie chce mi się już czasem odpowiadać na pytanie żylety "kto wygra mecz". Za koszt walkowera można dobry ciągnik by kupić. Niestety utrzymywanie obecnej sytuacji to jest podtrzymywanie trupa przy życiu. Jako kibice powinniśmy w tym zakresie przekazać jasny i czytelny przekaz- czego oczekujemy! Jeżeli ktoś nie daje rady, jest tylko jedno wyjście. Dzisiaj na stanowisko byle referenta trzeba spełniać szereg kwalifikacji. W Klubie rządzą i pracują przypadkowi ludzie. Gdzieś tam otarli się o ten sport i przez zasiedzenie z uwagi na brak chętnych się załapali. Z czym do ludzi Panowie? Też bym tak chciał: nic nie robię, jestem sobie Prezes, miasto albo sponsor podsypie kasiorkę, ja ją wydam i ciągle jestem na topie nomber one. Beze mnie ani rusz. I cicho siedzieć hołoto bo jak podskoczycie to nie powąchacie metanolu przez kilka kolejnych lat! Szok! :shock:

ermen
Zawodowiec

#1805 Postautor: ermen » 9 września 2015, o 10:13

lombard pisze: Oczywiście, że miasto nie wejdzie w żadne układy z takim "upadłym" klubem. Co najmniej kilka warunków musiałoby byc spełnionych np. awans, uporządkowanie finansów, prężny zarząd itp

Najpierw masz informacje, że Miasto chętnie by weszło do spółki, a teraz wiedząc, że to bzdura, zmieniasz koncepcję (rzekomo wejdzie pod pewnymi warunkami). Nie wiem czy to wymyślasz, czy może gdzieś to zasłyszałeś? Nieważne...
Mam dla Ciebie radę - przestań pisać "o otoczce" i skup się na "rozmowie o sporcie".
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1806 Postautor: Łoptymista » 9 września 2015, o 11:13

Yeste pisze:No to jeszcze takie coś: http://lublin.tvp.pl/21548441/co-z-zuzl ... -bystrzyca

No to może warto skorzystać z propozycji Marka Kepy?

A jeśli chodzi o odwołanie od decyzji sędziego to może nasza beznadfziejna sytuacja finansowa i ryzyko zamknięcia klubu to nasza najmocniejsza i jedyna karta w tym momencie?
Utrzymają 0:40 to znikamy i nie placimy, zmienią wyrok jedziemy dalej i spalacamy długi. Ku chwale GKSŻ.

Poszlibyście na powtórkę?

Bo ja tak. O ile mnie wpuszczą :p

Ge(L)o
Trener

#1807 Postautor: Ge(L)o » 9 września 2015, o 11:41

lombard pisze:odpowiadać na pytanie żylety

Błagam...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1808 Postautor: truskawa » 9 września 2015, o 11:47

Całe szczęście, że w tym mieście jest wiele profesjonalnych klubów sportowych osiągających sukcesy w poważnych dyscyplinach. Ci, którzy zdążyli obsmarować klub swoimi zakiśniętymi fekaliami będą mogli na spokojnie zapomnieć o żużlowym dziadostwie.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1809 Postautor: Łoptymista » 9 września 2015, o 12:01

:lol:
Biedny klub. Taki atakowany bez powodu.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1810 Postautor: Hans » 9 września 2015, o 13:25

Nikt nie zwraca uwagi na jedna rzecz, ktora moglaby zmienic losy odwolania, a wiec monitoring stadionu. Jesli klub stwierdza ze opady byly tak silne, niech da dowody na to w postaci zapisu monitoringu. Jesli klubowi zalezy to juz dawno powinno wisiec to na stronie klubowej i byc dostepny dla mediow.

Talmai
Junior

#1811 Postautor: Talmai » 9 września 2015, o 13:45

Dziennikarz: Jest jakikolwiek powód do optymizmu jeśli chodzi o lubelski żużel ?
Prezes: W tej chwili nie widzę takiego powodu (ironiczny śmiech)

Dziennikarz: Jakichś szans, perspektyw na sponsorów ... raczej nie ma ?
Prezes: Raczej nie.

:shock: Jak w ten sposób może się wypowiadać przed kamerą prezes klubu ?!
Dziennikarz powinien spytać dlaczego nie ma szans na sponsorów.
Co ma sobie pomyśleć potencjalny darczyńca, który chciałby się reklamować przez żużel,
że nie ma szans ? że nie warto bo nawet prezes uznaje to za mrzonkę ?
Poza tym centrala nie wbiła żadnego gwoździa jeszcze,
bo jeszcze się nie zajmowała naszym meczem, dopiero może wbić gdy nałoży karę.
Dziennikarz może tego nie wiedzieć, ale prezes już powinien wiedzieć,
że te 75 to jest regulaminowe odszkodowanie w drugiej lidze.
Nie wiem czy Zając rżnie głupa czy naprawdę nie odróżnia odszkodowania
dokładnie określonego przez regulamin PZM dla Piły i organizatora
od kar które nakłada GKSŻ za nieprzygotowanie toru i nie jest świadomy tej możliwości.
Dla ułatwienia: Polonia Piła poniosła szkodę, musiała opłacić zawodników,
jej sponsorzy nie mogli się reklamować, jej kibice zostali pozbawieni meczu.
Organizator poniósł szkodę na wizerunku rozgrywek przez nierozegranie półfinału.
Jak dziennikarz może pytać urzędującego prezesa o możliwość startu nowego stowarzyszenia,
jeszcze tego by brakowało by Zając został prezesem nowego klubu.
Biorąc pod uwagę okoliczności postawa ofiary losu może nie być najgorsza,
chyba chodzi o to by zlitowano się nad klubem, na Żuka ta metoda działa,
liczą że zadziała też na GKSŻ

Czarek
Trener

#1812 Postautor: Czarek » 9 września 2015, o 15:40

Misionis pisze:Czy Ty Czarku oczekujesz, że miasto postawi w Lublinie fabryki? Miasto może co najwyżej zbudować infrastrukturę dla prywatnych firm, które same wybierają miejsce inwestycji. To Lublin właśnie robi i chwała mu za to.

Miasto systematycznie podnosi podatki i opłaty, a będzie tego jeszcze więcej, bo długi rosną. Jeśli to nie ma negatywnego wpływu na rozwój przedsiębiorczości w mieście to co ma?

truskawa pisze:Całe szczęście, że w tym mieście jest wiele profesjonalnych klubów sportowych osiągających sukcesy w poważnych dyscyplinach. Ci, którzy zdążyli obsmarować klub swoimi zakiśniętymi fekaliami będą mogli na spokojnie zapomnieć o żużlowym dziadostwie.

Kibice z forum udowodnili światu, że ich klub jest najgorszym g....m pod Słońcem. Poza tym większość z nich ma już chyba dosyć żużla. W związku z powyższym wszyscy zainteresowani wiedzą, że już nic nie stoi na przeszkodzie by zakończyć ten etap w lubelskim sporcie. Dotację z miasta dostaną zapaśnicy sumo, teren przy Zygmuntowskich kupi deweloper, kilku fanatyków żużla będzie jeździć do Rzeszowa, a większość będzie miała wyczekiwany spokój. Skoro lubelski żużel jest naszym nieudanym dzieckiem z nieuleczalną chorobą to mimo łez na pogrzebie wszyscy odetchniemy z ulgą po jego odejściu, bo przecież obie strony (klub i kibice) tylko męczyły się ze sobą.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1813 Postautor: Hans » 9 września 2015, o 21:26

Halo halo, wszyscy wieszaja psy na klubie, a zobaczcie co robi GKSZ. Mamy srode wieczor, a oni nawet nie wypuscili komunikatu o potwierdzeniu walkowera :lol:

Chore to wszystko.

jerry78
Trener

#1814 Postautor: jerry78 » 9 września 2015, o 21:31

I oby nie wypuścili wcale !

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1815 Postautor: Moran » 9 września 2015, o 21:52

Hans pisze:zobaczcie co robi GKSZ. Mamy srode wieczor, a oni nawet nie wypuscili komunikatu o potwierdzeniu walkowera

A jest coś takiego jak potwierdzenie walkowera (0:40) ? 48:42 też muszą potwierdzać ? Dokumentacja z Lublina z odwołaniem poszła chyba siódmego, więc na bank mają jeszcze czas.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

jerry78
Trener

#1816 Postautor: jerry78 » 9 września 2015, o 23:31

Moran pisze:A jest coś takiego jak potwierdzenie walkowera (0:40) ? 48:42 też muszą potwierdzać ?

Każdy wynik meczu jest weryfikowany przez GKSŻ i decyzje weryfikacyjne są ogłaszane w komunikatach.
Przykładowy komunikat wygląda tak:
http://www.pzm.pl/pliki/komunikat/gksz/ ... 042015.pdf

Odnośnie ostatniej kolejki nie ma jeszcze komunikatu o weryfikacji zawodów, więc trzeba czekać na taki komunikat.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1817 Postautor: lombard » 10 września 2015, o 07:37

ermen pisze:
lombard pisze: Oczywiście, że miasto nie wejdzie w żadne układy z takim "upadłym" klubem. Co najmniej kilka warunków musiałoby byc spełnionych np. awans, uporządkowanie finansów, prężny zarząd itp

Najpierw masz informacje, że Miasto chętnie by weszło do spółki, a teraz wiedząc, że to bzdura, zmieniasz koncepcję (rzekomo wejdzie pod pewnymi warunkami). Nie wiem czy to wymyślasz, czy może gdzieś to zasłyszałeś? Nieważne...
Mam dla Ciebie radę - przestań pisać "o otoczce" i skup się na "rozmowie o sporcie".

Ja nie widzę tu żadnej bzdury. Nie chcesz to nie czytaj. :lol: To Zarząd Klubu musi przyjść do Miasta z propozycją a nie odwrotnie. Tylko, że na dzień dzisiejszy ten Klub nie ma żadnych argumentów. :idea:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1818 Postautor: kdsz » 10 września 2015, o 08:17

Talmai pisze:Dziennikarz: Jest jakikolwiek powód do optymizmu jeśli chodzi o lubelski żużel ?
Prezes: W tej chwili nie widzę takiego powodu (ironiczny śmiech)

Dziennikarz: Jakichś szans, perspektyw na sponsorów ... raczej nie ma ?
Prezes: Raczej nie.

:shock: Jak w ten sposób może się wypowiadać przed kamerą prezes klubu ?!

Wywiad z prezesem jest równie błyskotliwy jak kultowa rozmowa z pewnym skoczkiem narciarskim:

I don't know
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

dobek
Senior

#1819 Postautor: dobek » 11 września 2015, o 15:04

To co się stało i w jakim stylu przytłacza mnie-szkoda tego wszystkiego... :( . Jeżeli będzie duża frekwencja na zawodach 10 pazdziernika to może znajdą się osoby które wezmą to w swoje ręce i zaczną działać na zdrowych zasadach, bo co by nie mówić/pisać zapotrzebowanie w Lublinie na żużel oczywiście dobry żużel jest b.duże. Trzeba być dobrej myśli i trzymać kciuki za pewne osoby... czas pokaże.

Koper
Trener
Kontakt:

#1820 Postautor: Koper » 11 września 2015, o 15:17

dobek pisze:co by nie mówić/pisać zapotrzebowanie w Lublinie na żużel oczywiście dobry żużel jest b.duże.

To prawda.

Obrazek

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1821 Postautor: Moran » 11 września 2015, o 15:53

dobek pisze:To co się stało i w jakim stylu przytłacza mnie-szkoda tego wszystkiego... . Jeżeli będzie duża frekwencja na zawodach 10 pazdziernika to może znajdą się osoby które wezmą to w swoje ręce i zaczną działać na zdrowych zasadach, bo co by nie mówić/pisać zapotrzebowanie w Lublinie na żużel oczywiście dobry żużel jest b.duże.

Gdy się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Podejrzewam że w Niecieczy też byłoby zapotrzebowanie na wielką piłkę gdyby grała tam Barcelona. Piła miała wyższą frekwencję w drugiej lidze niż KMŻ w pierwszej, a nie sądzę by ich interesowali tylko drugoligowcy. Gdy wróci klimat i będzie porządny klub to i frekwencja będzie, ale trzeba znać miejsce w szeregu i nie szacować jak Zając przed Ukrainą.
W każdym polskim ośrodku żużlowym z wyjątkiem małego Rawicza jest zapotrzebowanie.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Czarek
Trener

#1822 Postautor: Czarek » 11 września 2015, o 15:54

dobek pisze:To co się stało i w jakim stylu przytłacza mnie-szkoda tego wszystkiego... :( . Jeżeli będzie duża frekwencja na zawodach 10 pazdziernika to może znajdą się osoby które wezmą to w swoje ręce i zaczną działać na zdrowych zasadach, bo co by nie mówić/pisać zapotrzebowanie w Lublinie na żużel oczywiście dobry żużel jest b.duże. Trzeba być dobrej myśli i trzymać kciuki za pewne osoby... czas pokaże.

Dlatego na zawody 10 października trzeba przyjść tłumnie pod hasłem "Ratujmy lubelski żużel". Jesteśmy prawie ostatnią deską ratunku tego sportu. Prawie, bo jest jeszcze szkółka, która mam nadzieję będzie dalej produkować adeptów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1823 Postautor: Moran » 11 września 2015, o 16:01

Przyjść tłumnie warto, ale "Ratujmy lubelski żużel" brzmi już lekko żałośnie i tragikomicznie,
to już zresztą było. Ile można coś ratować ? Wolę hasło " Co z pieniędzmi na play-offy ?" albo "Gdzie te CSM panie Żuk ?".

dobek
Senior

#1824 Postautor: dobek » 11 września 2015, o 19:44

Trzeba pamiętać,że na stadionie 10 pazdziernika będą osoby którym Lubelski żużel jest bliski sercu... Niestety frekwencja przez ostatnie 2 lata i cała ta otoczka trochę ich "przybiła". Pewnie teraz zastanawiają się czy warto podnieść tę rękawicę i czy jest dla kogo stworzyć "nowy" klub. MÓWIĘ Oczywiście ,że WARTO!!. Wiadomo,że bez przychylności Miasta będzie ciężko... ale gdy osoby zainteresowane "naszym" żużlem,miastem będą siedzieć koło siebie (vipy i ta "lepsza" strona patrz; bogatsza :) ) to może spróbują porozmawiać o przyszłości Lubelskiego żużla i jeżeli będą mieli te przykładowe światełko w tunelu to myślę że podejmą się tego. Czego im z całego serca życzę. Alleluja :D

Zaratustra
Kadrowicz

#1825 Postautor: Zaratustra » 11 września 2015, o 21:07

Frekwencja może być regularnie spora (jak na lubelskie warunki), a dowodów na to w ostatnich latach trochę było. Warunki, które muszą do tego być spełnione też są dobrze znane, więc.. :) Póki istnieje szkółka, chyba warto spróbować, ale raczej nie na zasadzie stowarzyszenia..