30 kwietnia 2006: Stal Gorzów-TŻ Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

#177 Postautor: kilar » 26 kwietnia 2006, o 17:31

JAG pisze:Harry naprawde nie ma sie z czego cieszyć,wyszło wielkie g... bo jak sam widzisz ciagle jakieś niepowodzenia:sprzęt i forma,tudzież podejscie? naszych jeźdźców,szeroka ława..

O Boze :shock: czego tak marudzisz :?
Trudno, takie sa realia, ze w najblizszym czasie nie bedzie zbyt latwo naszym zuzlowcom, 3 mecze na wyjezdzie (w tym 2 z kandydatami do awansu), wiec dopiero w nastepnej czesci sezonu byc moze pojdzie z gorki. Tymbardziej, ze nie jedziemy w pelnym skladzie, ale na kontuzje juz nikt nie ma wplywu. Jednak nie ma sensu sie zalamywac. Najwazniejsze beda play-offy, a wtedy, jak nie wczesniej, powinnismy juz dysponowac calym skladem.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#178 Postautor: grzesieck » 26 kwietnia 2006, o 17:40

rob7 pisze: bo np;
1.Brhel - 10
2.Knapp - 6
3.Rempała - 10
4.Jeleń - 6
5.Åšwist - 12
6.Michaluk - 0
7.Tomicek - 2
i jest wymarzone 46pkt. bo stać ich na takie punktowanie

kocham te wyliczenia, nigdy sie nie sprawdzaja, a stosuja je tylko niepoprawni optymisci ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

rob7
Senior

#179 Postautor: rob7 » 26 kwietnia 2006, o 17:46

...oczywiście że mogą sie nie sprawdzić bo jak wszystkie statystyki bazują na przeszłości i wynikach niektórych zawodników z poprzedniego sezonu

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#180 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2006, o 17:56

harry pisze:Radzę spokój i bez paniki.
Założe się, że 95% forum jeszcze tydzień temu nie brało na poważnie większych zdobyczy punktowych Norrisa w naszej lidze.

No to ja chyba bylem te 5% bo nawet obstawilem go jako najlepiej punktujacego w meczu z Gnieznem 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

hayabusarider

#181 Postautor: hayabusarider » 26 kwietnia 2006, o 18:01

Teraz kiedy nie ma kogo do składu wstawić porządnego,jeździć będą wszyscy.I Knapp i Świst i Jeleniewski.I będą się cieszyć że mają zapewnioną jazdę, bez względu jak będą jeździć. Żyć nie umierać!!.
Niech szybko wraca do zdrowia Shields oraz Messing.
Aby była zrowa konkurencja o miejsce w składzie.
W przeciwnym razie, już za rok... (1 liga). :lol:

A co do Piszcza to można by było zrobić głosowanie kto jest za nim.
Ja myślę że póki jest w pełni sił, jeszcze by pokazał Świstowi jak się jeździ.
:wink:
A co do Śwista, on ma jak mało który zawodnik 4 kompletne motocykle do dyspozycji, wątpię że wszystkie 4 to złomy!!.
Wg mnie jego 5 minut właśnie mineło!
Ale będzie mieć już 30-tego szansę pokazania się,co to nie on.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#182 Postautor: Lublin_Fan » 26 kwietnia 2006, o 18:19

Świst może mieć tych kompletnych motocyklu nawet 50. Nie zmienia to faktu, że jest bardzo wolny i już dwa razy z rzędu nie wyciągnął wniosków z tego stanu rzeczy. Pewnie nikt poza Piotrem nie ma zielonego pojęcia, czy jeżdzi na ubiegłorocznych, czy też jeszcze starszych silnikach. Szczerze mówiąc mnie to nie interesuje. Tak utalentowany (kiedyś), doświadczony i obsypany medalami zawodnik powinien zawsze mieć szybkie motocykle. Tym bardziej, gdy mówimy o pierwszej lidze. Póki co minęły już 3 mecze ligowe i patrząc w programy zawodów naprawdę nie widzę przeciwników, którzy by Świstowi mogli zagrozić. A jednak. To świadczy tylko o tym, że ten sprzęt po prostu nie jedzie a sam zawodnik niewiele przy nim zrobił.

Pozdr.

rumburaque
Szkółkowicz

#183 Postautor: rumburaque » 26 kwietnia 2006, o 18:48

no to ładnie wrzesień 1939, sierpień-październik 1944, luty 1945, kwiecień2006, eh... zawsze angole mieli polske w poważaniu........

ermen
Zawodowiec

#184 Postautor: ermen » 26 kwietnia 2006, o 19:11

Rany.......
Wy ciągle wierzycie w tego wieśniaka Śwista.
A ja po ostatnich wystepach gwiazdy wierzę, że zarząd klubu wreszcie przejrzy na oczy i podziekuje mu za współpracę - póki jeszcze nie skonfliktował wszystkich ze wszystkimi.
Każdemu jego Everest...

hayabusarider

#185 Postautor: hayabusarider » 26 kwietnia 2006, o 19:14

Zdaje mi się że, Świst jest zeszłorocznym Frankowem.
I niech zarząd przejrzy na oczy,bo powtórzy się zeszłoroczny "przebój".
Tyle na ten temat.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#186 Postautor: wojtas » 26 kwietnia 2006, o 19:16

ermen pisze:Rany.......
A ja po ostatnich wystepach gwiazdy wierzę, że zarząd klubu wreszcie przejrzy na oczy i podziekuje mu za współpracę - póki jeszcze nie skonfliktował wszystkich ze wszystkimi.

Ja pie..... Czytasz Ty posty powyzej? Bylo chyba napisane ze dopoki sie nie wykurujÄ… Messing i Adam to praktycznie nie ma kim Twistego zastapic.
A tak na marginesie... owszem, wierze w niego. Caly czas mysle ze zdazy naprawic swoje bledy i zacznie jezdzic na poziomie jakiego oczekujemy. To lezy w jego wlasnym interesie.

hayabusarider pisze:I niech zarząd przejrzy na oczy,bo powtórzy się zeszłoroczny "przebój".

Co przez to rozumiesz? Wg Ciebie zarzad ma odsunac Swista i jechac z Polakiem w skladzie?
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#187 Postautor: ermen » 26 kwietnia 2006, o 19:21

wojtas pisze:

Ja pie..... Czytasz Ty posty powyzej? Bylo chyba napisane ze dopoki sie nie wykurujÄ… Messing i Adam to praktycznie nie ma kim Twistego zastapic.
A tak na marginesie... owszem, wierze w niego. Caly czas mysle ze zdazy naprawic swoje bledy i zacznie jezdzic na poziomie jakiego oczekujemy. To lezy w jego wlasnym interesie.

Ja pie... super. Czytasz co piszesz? Brzmi to mniej więcej tak:
"Trzymajmy go bo nie ma kto jechać. Jest cieniasem, ale wierze że zacznie jechać"
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#188 Postautor: yamahaR1 » 26 kwietnia 2006, o 19:22

No jak zawali w Gorzowie (pojedzie poniżej 10 ) to oczywiście by wypadało go wywalić tylko kto pojedzie do Ostrowa ?
Knapp
Jeleniewski
Rempała
?
?
Michaluk
Polak :roll:

Zresztą narazie nie ma co płakać może akurat Świst na gwizdy odpowie kompletem i pociągnie wynik całej drużyny ? Przynajmniej na czacie będzie wesoło :roll: :lol:

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#189 Postautor: _piotrusss » 26 kwietnia 2006, o 19:27

ermen pisze:Ja pie... super. Czytasz co piszesz? Brzmi to mniej więcej tak:
"Trzymajmy go bo nie ma kto jechać. Jest cieniasem, ale wierze że zacznie jechać"

Gdzie wyczytałeś, że jest cieniasem? Spójrz na jego osiągniecia. Co najwyżej można napisać, ze słabo w tym sezonie jeździ. Nie znamy jednak dokładnych przyczyn tego stanu rzeczy... więc może wstrzymajmy się od prorokowania dalszej dyspozycji Piotrka.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#190 Postautor: wojtas » 26 kwietnia 2006, o 19:28

ermen pisze:Ja pie... super. Czytasz co piszesz? Brzmi to mniej więcej tak:

Jak pisze to mysle co pisac, a nie czytam jednoczesnie :wink:

A brzmi prawie dokladnie tak jak piszesz. Nie zgodze sie tylko z tym ze Swist jest cieniasem, nie jest w formie i nie ma na czym jechac - fakt. Tylko ze skoro Swista nazywasz cieniasem to jak nazwiesz gwiazdorow II ligi z Pydzikami i Chinskimi na czele?
Obrazek

hayabusarider

#191 Postautor: hayabusarider » 26 kwietnia 2006, o 19:28

Przecież kilka postów wcześniej pisałem,że wszyscy zawodnicy są pewni miejsca w składzie dopóki nie ma kontuzjowanych.
Zobaczymy czy wykorzystają czas na zaprezentowanie swoich możliwości.
Ale dla eksperymentu na jeden mecz wypożyczyłbym Piszcza.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#192 Postautor: _piotrusss » 26 kwietnia 2006, o 19:30

hayabusarider pisze:Ale dla eksperymentu na jeden mecz wypożyczyłbym Piszcza.

Przy dwóch kontuzjowanych zawodnikach, takie eksperymenty z Panem Tomkiem mogą być zbyt ryzykowne... Poza tym wolałbym już, żeby wystawili Mordela niż Piszcza, niekoniecznie ze względów sportowych...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#193 Postautor: wojtas » 26 kwietnia 2006, o 19:35

hayabusarider pisze:Ale dla eksperymentu na jeden mecz wypożyczyłbym Piszcza.

Odpowiem cytatem znanej i szanowanej nie tylko w lubelskim srodowisku zuzlowym :wink: osoby ktorej to personalia zostana owiane tajemnica 8) :

Zadnego Piszcza. Podpisujac kontrakt z Jozkami dla mnie zamknal sobie droge do startow w Lublinie.

Argument nie moj, ale wydal mi sie bardzo trafny. Nie dostalem pozwolenia na jego uzycie takze mogą mnie czekac bęcki :wink:
Obrazek

ermen
Zawodowiec

#194 Postautor: ermen » 26 kwietnia 2006, o 19:39

Po zniesieniu ograniczeń dla obco nie musimy sięgać po Piszcza. Choć rynek przebrany to zawsze kogoś da się wyłowić. Sam spróbuję nad tym jutro pomyśleć kogo jeszcze moznaby łyknąć. Może to zmobilizuje do jazdy tak bronionego Śwista.

A na marginesie - od początku byłem przeciwny kontraktowaniu tego zawodnika, nie tylko ze względu na jego umiejętności, ale również jego kłótliwy charakter - wspominana na forum pyskówka z Kasińskim po 15 biegu w Grudziądzu to tylko próbka mozliwości.
Każdemu jego Everest...

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#195 Postautor: Metalliczny » 26 kwietnia 2006, o 19:42

wojtas pisze:Argument nie moj, ale wydal mi sie bardzo trafny. Nie dostalem pozwolenia na jego uzycie takze mogą mnie czekac bęcki :wink:

Hie, hie, poczkaj aż o tym dowie (...) (...) <- tu były inicjały. Walka może być nieco nierówna, ale ciekawa :P :wink: :D

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#196 Postautor: RadeKas » 26 kwietnia 2006, o 19:43

ermen pisze:Po zniesieniu ograniczeń dla obco nie musimy sięgać po Piszcza. Choć rynek przebrany to zawsze kogoś da się wyłowić. Sam spróbuję nad tym jutro pomyśleć kogo jeszcze moznaby łyknąć. Może to zmobilizuje do jazdy tak bronionego Śwista.

Tylko pamietaj, ze musi to byc ktos kto juz ma kontrakt w Polsce, bo nie ma juz tak dobrze jak dawniej, ze mozna sobie obco zakontraktowac w kazdym momencie sezonu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#197 Postautor: yamahaR1 » 26 kwietnia 2006, o 19:44

ermen pisze:Po zniesieniu ograniczeń dla obco nie musimy sięgać po Piszcza. Choć rynek przebrany to zawsze kogoś da się wyłowić. Sam spróbuję nad tym jutro pomyśleć kogo jeszcze moznaby łyknąć. Może to zmobilizuje do jazdy tak bronionego Śwista.

NIe trać czasu na szukanie bo chyba przeoczyłeś, że nie można już nikogo kontraktować !!! Minął termin kontraktowania zawodników, teraz można tylko wypożyczyć kogoś z innego klubu a kto ci odda jakiegoś niezłego zawodnika, który gwarantuje jakieś punkty ? Jest jak jest, trzeba czekać aż wrócą kontuzjowani i drużyna się jakoś rozjeździ

ermen
Zawodowiec

#198 Postautor: ermen » 26 kwietnia 2006, o 19:49

yamahaR1 pisze:

NIe trać czasu na szukanie bo chyba przeoczyłeś, że nie można już nikogo kontraktować !!! Minął termin kontraktowania zawodników, teraz można tylko wypożyczyć kogoś z innego klubu a kto ci odda jakiegoś niezłego zawodnika, który gwarantuje jakieś punkty ? Jest jak jest, trzeba czekać aż wrócą kontuzjowani i drużyna się jakoś rozjeździ

Faktycznie przeoczyłem... :oops:
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#199 Postautor: Torsen » 26 kwietnia 2006, o 19:51

wojtas pisze:
Zadnego Piszcza. Podpisujac kontrakt z Jozkami dla mnie zamknal sobie droge do startow w Lublinie.

Argument nie moj, ale wydal mi sie bardzo trafny.

Mało trafny. Czy zamkniętą drogę do startów w Lublinie mają wobec tego również Holta i Pedersen? Albo... Świst? :shock: :lol:

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#200 Postautor: wojtas » 26 kwietnia 2006, o 19:58

Metalliczny pisze:Hie, hie, poczkaj aż o tym dowie (...) (...) <- tu były inicjały. Walka może być nieco nierówna, ale ciekawa :P :wink: :D

Fakt, nie pomyslalem z kim zadzieram :? Mysle jednak ze (xxxxx) zgodzi się aby orężem byly lotki i rozstrzygniemy to pokojowo :wink: Chociaz w lotki to moje szanse maleja calkiem do zera :? :P :P :P

Torsen - przeciez dobrze wiesz ze nie chodzi o zawodnikow ktorzy kiedys jezdzili/jezdza w Resorakowie, tylko o Lubelaka z krwi i kosci, ktory majac do wyboru czy podpisac kontrakt warszawski w rodzimym klubie czy u najwiekszego rywala wybral to drugie. Prawie jak Figo :)
Obrazek