Nasi rywale - 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Nasi rywale - 2023

#176 Postautor: Kargolo » 8 listopada 2022, o 14:38

Cooper pisze:Z tą różnicą, że Fricke na wznoszącej fali a Jack raczej nie.

Moim zdaniem będzie ich dzieliło 0,3 w średniej minimum, na korzyść Maxa.

A moim zdaniem mają podobny potencjał.
Różnica w średniej pewnie rzeczywiście będzie na korzyść Maxa, bo łatwiej mu będzie o punkty w Grudziądzu, gdzie będzie liderował u boku Nickiego, niż Jackowi w Lublinie, gdzie będzie (w teorii) piątym seniorem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#177 Postautor: Gelo » 8 listopada 2022, o 15:12

Ja wiem, że w tych zawodach taki Berntzon nastukał 20 punktów i inna punktacja ale Jack nie zapomniał jak się jeździ żeby sobie przypominać:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... n-w-vojens

Na moje oko jest kilka składowych: 1. niezbyt dobre rozgryzienie sprzętu od Rysia, 2. klimat toruński ostatnio służy tylko Lambertowi, 3. zasiedział się w Toruniu. Lepszego podpowiadacza jak w Motorze mieć nie będzie. I na to liczę

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#178 Postautor: niespokojny » 8 listopada 2022, o 15:18

Cooper pisze:Z tą różnicą, że Fricke na wznoszącej fali a Jack raczej nie.

Moim zdaniem będzie ich dzieliło 0,3 w średniej minimum, na korzyść Maxa.

Biorac pod uwage ze Fricke bedzie 2 armata w swoim zespole a Jack 5 to moze tak byc. Ciezko mowic o fali bo obaj mlodzi z duxymi wahaniami miedzy sezonami. Fricke wykrecil w pierwszej lidze 2,35 a Jack 2,65. Liczby jednak na korzysc brejdaka mistrza swiata. Na pewno Fricke lepiej jezdzil na naszym torze stad ja tez wolalem Frickea ale po troche glebszej analizie stwierdzam ze nie powinno byc jakiejs znaczacej roznicy o ile Jackie odnajdzie w koncu sie na torze w Lublinie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#179 Postautor: Kargolo » 8 listopada 2022, o 15:24

Wydaje mi się, że 1 liga w 2022 była nieporównywalnie trudniejsza od tej z 2020, więc też ciężko te wyniki porównywać.

Haron90
Kadrowicz

#180 Postautor: Haron90 » 8 listopada 2022, o 15:36

Wydaje mi się, że Jack miał dwa problemy: sprzęt i toruńska hołota. Bodajże w jednym z odcinków z To jest Żużel było pokazane, jak go potraktowali kibice podczas wywiadu przy parku maszyn na moto arenie. Powiedzieć, że bydło i kibicowska bandyterka, to nic nie powiedzieć.

Mam nadzieję, że oba problemy zostaną w Lbn rozwiązane, i Jack wróci na swój poziom, bo jeździć chłopak umie.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#181 Postautor: Perez » 8 listopada 2022, o 16:44

Oby tylko nocne życie w Lublinie za bardzo mu się nie spodobało... ;-) z drugiej strony Chris i Darcy po nocnych imprezach walili koło kompletu pkt.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

KDS
Junior

#182 Postautor: KDS » 8 listopada 2022, o 17:19

niespokojny pisze:Fricke chyba nigdy nie wyrobil sredniej powyzej 1.9 a Jack 2 razy. Podobny potencjal moim zdaniem.

Trzy razy:
2017: 1,905
2020: 2,052
2021: 1,943

Z tym że w 2017 startował tylko 21 razy.

Najwyższa średnia Fricke'a w Ekstralidze to 1,816 (2021).

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#183 Postautor: radonis » 8 listopada 2022, o 17:28

Perez pisze:Oby tylko nocne życie w Lublinie za bardzo mu się nie spodobało... ;-) z drugiej strony Chris i Darcy po nocnych imprezach walili koło kompletu pkt.

Bo integracja to połowa sukcesu w każdym biznesie :mrgreen:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#184 Postautor: niespokojny » 8 listopada 2022, o 17:46

Kargolo pisze:Wydaje mi się, że 1 liga w 2022 była nieporównywalnie trudniejsza od tej z 2020, więc też ciężko te wyniki porównywać.

Faktycznie to ciężko policzyć. Rozumiem, że chodzi o 8 spadochroniarzy z EL z czego przecież 3 jeździło z nim w Falubazie(Fricke/Buczek/Protas), ale z drugiej strony w I lidze też był wymóg u24 a ich jakość delikatnie mówiąc nie była najwyższa już w ekstralidze.

Karamba
Kadrowicz

#185 Postautor: Karamba » 8 listopada 2022, o 18:51

Moim zdaniem Jack jest o wiele lepiej rokującym zawodnikiem ponieważ my go zakontraktowaliśmy .

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#186 Postautor: Kargolo » 8 listopada 2022, o 21:15

niespokojny pisze:
Kargolo pisze:Wydaje mi się, że 1 liga w 2022 była nieporównywalnie trudniejsza od tej z 2020, więc też ciężko te wyniki porównywać.

Faktycznie to ciężko policzyć. Rozumiem, że chodzi o 8 spadochroniarzy z EL z czego przecież 3 jeździło z nim w Falubazie(Fricke/Buczek/Protas), ale z drugiej strony w I lidze też był wymóg u24 a ich jakość delikatnie mówiąc nie była najwyższa już w ekstralidze.

Była mocna Polonia, Lebiediew w dobrej formie, Rasmus który w Szwecji potrafił golić czołówkę, rodzynki jak Brady, Lahti, Lyager, Becker, Berge, Huckenbeck czy Zengi miewali świetne występy.
W 2020 w Top4 było trzech zawodników Apatora i Tungate. Ciężko to ocenić, bo dużo zmiennych, forma, sprzęt, ale w mojej opinii ubiegłoroczna 1 liga była mega ciekawa i chyba najtrudniejsza od lat.

Ge(L)o
Trener

#187 Postautor: Ge(L)o » 12 listopada 2022, o 20:56

Jest jakiś termin tego okresu transferowego ? Drabika już ogłosili ? Chyba wszystkie drużyny już ogłosiły zawodników, a Maksa przegapiłem.

CKM1946
Zawodowiec

#188 Postautor: CKM1946 » 12 listopada 2022, o 21:17

Do poniedziałku. W pon Świącik ogłosi Drabika i nowy kontrakt Miśkowiaka

Sebekmotor
Kadrowicz

#189 Postautor: Sebekmotor » 12 listopada 2022, o 23:20

Uuu Miskowiak i Drabik cóż za połączenie haha znowu Lecho na lotnisko pociśnie? Proponuję jakieś miejsce wyciszenia np gdzieś w Indiach :))) kocham Włókniarz , wyznaczacie trendy :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#190 Postautor: Gelo » 12 listopada 2022, o 23:48

Ok. Ale będą mocni. Oby Mikkel zrobił swoje 1,8 1,9 i będzie w porządku . Woryny nie lubię więc nie mam problemu...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#191 Postautor: niespokojny » 13 listopada 2022, o 01:05

Lotnisko bylo, to moze taki filmik:

-Kedziora mowi do lwa maskotki - upoluj no mnie tu Drabika
-Lew przynosi do biura starego Drabika zawinietego w dywan - Kedziora mowi - chopie nie tego! Nowy ma byc!
- Lew pyta sie: - trener a z tym co?
- Kedziora: a wez to gdzies wypierd** - i lew wywala starego Drabika owinietego w dywan na smietnik
- Kedziora siedzi w biurze, stuka w biurko i zdenerwowany mowi: "Kur**" chyba nie przyjedzie...
-Nagle dzwoni telefon, Kedziora mowi - Aha, ok, ok, ok juz jade!
-Akcja przenosi sie na SOR, Kedziora sie nerwowo rozglada i nagle: -jest!
-Maks leży pod kroplowka, Kedziora go odlacza i mowi: - juz Ci to niepotrzebne, wracasz do domu.
- Lew wynosi Maksa do samochodu i jada z Drabikiem i Kedziora do klubu a tam w bramie wita ich Swiacik w gajerze i kapeluszu
- Swiacik podaje jointa Maksowi po ktorym ten lagodnie sie usmiecha patrzac na stadion i mowi: Spółek Skarbu Państwa nie ma ale też jest zajebiscie.
-Calosc wienczy uscisk dloni Maksa i Swiacika z przerysowanym usmiechem tego pierwszego.
Koniec

Klimat i poziom "pierwszej czesci" chyba oddaje.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#192 Postautor: Torsen » 13 listopada 2022, o 10:33

Jak było w starym dowcipie, "panowie! Za dużo akcji, za mało 'kurwa'!"

Karamba
Kadrowicz

#193 Postautor: Karamba » 13 listopada 2022, o 12:45

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#194 Postautor: Torsen » 13 listopada 2022, o 14:24

To w skeczu, mniejsza o to. Ja to znałem jako kawał.
Nawiasem, nie miałem pojęcia, że Kędziora jest takim prymitywem. Oglądając ostatni odcinek serialu Dryły, przeżyłem szok poznawczy. Nie należę do osób czerwiniących się wobec wulgaryzmów, ale ten facet wypowiada się potokiem z rynsztoka. Jestem w stanie uwierzyć, że w filmiku z Michelsenem improwizował :lol:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#195 Postautor: kdsz » 13 listopada 2022, o 15:22

Przyznam, że nie jestem fanem wchodzenia z kamerą i mikrofonem do kibla i pod pierzynę. Więcej z tego kłopotów niż korzyści. W chwilach stresu każdy może zrobić z siebie chama czy idiotę, co później rzutuje na wizerunek, często go wykrzywiając. Ale takie czasy, że publikuje się wszystko. Nawet fotki jedzenia, żeby zrelacjonować światu swoją kolację. Nie wierzyłem, dopóki sam nie spotkałem takich "fotografów".

Jeśli serial wygląda jak rozszerzona kuchnia meczu, to szkoda mi życia na oglądanie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#196 Postautor: Hayden » 13 listopada 2022, o 15:57

niespokojny pisze:Lotnisko bylo, to moze taki filmik:

-Lew przynosi do biura starego Drabika zawinietego w dywan - Kedziora mowi - chopie nie tego! Nowy ma byc!
- Kedziora: a wez to gdzies wypierd** - i lew wywala starego Drabika owinietego w dywan na smietnik
- Kedziora siedzi w biurze, stuka w biurko i zdenerwowany mowi: "Kur**" chyba nie przyjedzie...
-Maks leży pod kroplowka, Kedziora go odlacza i mowi: - juz Ci to niepotrzebne, wracasz do domu.
- Lew wynosi Maksa do samochodu i jada z Drabikiem i Kedziora do klubu a tam w bramie wita ich Swiacik w gajerze i kapeluszu
- Swiacik podaje jointa Maksowi po ktorym ten lagodnie sie usmiecha patrzac na stadion i mowi: Spółek Skarbu Państwa nie ma ale też jest zajebiscie.
-Calosc wienczy uscisk dloni Maksa i Swiacika z przerysowanym usmiechem tego pierwszego.
Koniec

Każde inne przedstawienie Drabika niż takie będzie dla mnie rozczarowaniem. #Michalmusisz
Motor mocny

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#197 Postautor: kibicLBN » 13 listopada 2022, o 16:06

Torsen pisze:To w skeczu, mniejsza o to. Ja to znałem jako kawał.
Nawiasem, nie miałem pojęcia, że Kędziora jest takim prymitywem. Oglądając ostatni odcinek serialu Dryły, przeżyłem szok poznawczy. Nie należę do osób czerwiniących się wobec wulgaryzmów, ale ten facet wypowiada się potokiem z rynsztoka. Jestem w stanie uwierzyć, że w filmiku z Michelsenem improwizował :lol:

Może i tak, ale spójrz na bilans zwłaszcza małych punktów Częstochowy na swoim torze na tego roku i z lat ubiegłych.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

ezbeg
Trener

#198 Postautor: ezbeg » 13 listopada 2022, o 17:08

Hayden pisze:

Koniec

Każde inne przedstawienie Drabika niż takie będzie dla mnie rozczarowaniem. #Michalmusisz

No i trochę rozczarowali. Było grzecznie.

mema
Senior

#199 Postautor: mema » 13 listopada 2022, o 17:08

Hayden pisze:

Koniec

Już jest przedstawiony
https://fb.watch/gMPY65VHiv/

Karamba
Kadrowicz

#200 Postautor: Karamba » 13 listopada 2022, o 21:11

i filmik o niebo lepszy od tego co flaki z olejem były