Åšledz i MOrdel zawieszeni na 3 miesiÄ…ce...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#176 Postautor: Talib » 13 sierpnia 2004, o 10:01

Radzio napisał:

"już komuny nie ma."

Radzio nie obraź się, ale sądząc po Twoim avatarze z komuny to Ty za wiele nie pamiętasz (chyba, że to nie Ty :)), więc daruj sobie takie wstawki. Zreszta one były modne w połowie lat 90-tych.

"Prezydent nie oznajmia w gazecie ile zarabia i ile ma kasy na co wydaje to dla czego sportowiec ma wszystkim oznajmiać ile zarobil i na co wydał?"

Chyba nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Jak ktoś publicznie mówi, że pożyczyłem od niego pieniądze na zakup X, a kupiłem coś innego to skoro jestem uczciwy i nic takiego nie miało miejsca, przdstawiam publicznie kwity na potwierdzenie tego. Chyba, że ... nie jestem do końca uczciwy.

I co ma do tego Prezydent?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#177 Postautor: Łoptymista » 13 sierpnia 2004, o 10:05

peterix pisze:Wszyscy wszystko wiedzą - kto dał ciała, kto na kogo się wypiął, kto jest winien... Wyroki już wydano (tłum zawsze ma rację?) Tylko jednego nikt nie napisał - jak to NAPRAWDĘ było z tym wyjazdem do Gdańska!!.....

A czego nie wiesz odnośnie wyjazdu do Gdańska? Bo na ten temat moim zdaniem wiadomo naprawdę wszystko. A gadanie o wyrokach wydanych przez tłum jest śmieszne i niepoważne...
To nie forumowicze ukarali śledzia.
To nie forumowicze zrezygnowali z możliwości składania odwołania.
To nie forumowicze przyznali się, że chcieli kasy przed meczem.
To nie forumowicze dostali przed sezonem kilkadziesiąt tysięcy złotych na sprzęt i kupili sobie busa.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#178 Postautor: Radzio » 13 sierpnia 2004, o 10:06

No nie jestem za czasów komuny, ale co nieco o tym wiem i slyszalem. ale to mniejsza ztym.

Ja tylko porównałem, że nikt publicznie nie musi mówić ile zarabia i za co. To kwestja osoby czy chce się podzielić ta informacją czy nie.

ps.mozliwe, że nie zrozumiałem do końca twojej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#179 Postautor: Łoptymista » 13 sierpnia 2004, o 10:11

Radzio pisze:
Lublin_Fan pisze:Nie robiłbym z siebie błazna. Tym bardziej gdybym wcześniej wziął od pracodawcy łacznie stokilkadziesiąt tysięcy złotych.

Tylko, że te jak mówisz stokilkadziesiąt tysięcy złotych nie dostał, a zarobił więc on z tą kasą mógł zrobic wszystko i nie miał powiedziane, że za zarobiona kasę musi opłacić pordóż na mecz. To jest w obowiązku pracodawcy.

Śmieszny jesteś z tą podróżą na mecz.
Pomijam już taki drobiazg, że Szymka Bałabucha, Jelenia i innych było stać na wyprawę nad morze, a gwiazdora nie!
Poza tym tu nie chodziło o kasę na wyprawę. Tu chodziło o kasę jako taką. Dareczek pierwszy raz usłyszał "NIE" i się obraził.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#180 Postautor: Radzio » 13 sierpnia 2004, o 10:17

Łoptymista pisze:Śmieszny jesteś z tą podróżą na mecz.
Pomijam już taki drobiazg, że Szymka Bałabucha, Jelenia i innych było stać na wyprawę nad morze, a gwiazdora nie!
Poza tym tu nie chodziło o kasę na wyprawę. Tu chodziło o kasę jako taką. Dareczek pierwszy raz usłyszał "NIE" i się obraził.

chyba nie rozumiesz.
Możliwe, że Darek miał kase na ten wyjazd, ale nie musiał jej wydawać, bo z tego co się orjętuję to klub ma w obowiązku zfinalizować wyjazd chyba, że się mylę.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#181 Postautor: Talib » 13 sierpnia 2004, o 10:20

Radzio napisał:

"Ja tylko porównałem, że nikt publicznie nie musi mówić ile zarabia i za co. To kwestja osoby czy chce się podzielić ta informacją czy nie.

ps.mozliwe, że nie zrozumiałem do końca twojej wypowiedzi."

No to żeby wszystko już było jasne walnę tak:

Śledź jest w porządku w stosunku do klubu odnośnie pożyczki? Niech publikuje odpowiednie kwity na potwierdzenie i można będzie wieszać psy na dyrektorze że niesłusznie skrzywdził Darka.

Dopóki tego nie zrobi niech nie opowiada głodnych kawałków w gazetach, bo papier jest cierpliwy, ale do czasu.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#182 Postautor: bkapusta » 13 sierpnia 2004, o 10:22

Radzio pisze:już komuny nie ma. Prezydent nie oznajmia w gazecie ile zarabia i ile ma kasy na co wydaje to dla czego sportowiec ma wszystkim oznajmiać ile zarobil i na co wydał?

1.Prezydent akurat oznajmia ile pieniedzy zarabia i sklada oswiadczenie majatkowe [z ktorego po czesci wynika na co je wydal] PONIEWAZ jak juz zauwazyles komuny nie ma i mamy demokracje i pelna jawnosc w mysl laskawie obowiazujacego prawa masz prawo pojsc i sprawdzic ile zarabia prezydent, premier, pan posel, sedzia, prokurator, prezydent miasta - nie znasz prawa nie wypowiadaj sie

2.W ktoryms poscie zaznaczasz ze "obowiazkiem pracodawcy" jest zorganizowanie transportu. Wiec powiem Ci ze gowno prawda. To pracownik ma obiwaze stawic sie w wyznaczonym miejscu o wyznaczonej godzinie. To jest jego psi obowiazek od ktorego nie ma tlumaczenia. Proszenie o pieniadze na dojazd to jakas pomylka... W momencie kiedy zaleglosci wynosza tak maly % calej wartosci umowy zlecenie [czy tez o dzielo ale o ile sie orientuje zuzlowcy maja stosunek prawny z klubem na bazie umow z KC a nie umowy o prace].
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
john

#183 Postautor: john » 13 sierpnia 2004, o 10:24

Łoptymista pisze:Sprawa odmowy przekazania kasy jest śmieszna. Co on zrobiłby za te te 2 - 3 tysiące (nie wiem dokladnie ile)?
Weż pod uwagę, że on już enty raz wyciąga w temn sposób łapę po kasę i nic, ale to NIC dobrego dla klubu nie wynikało.
Nie ma szans na odzyskanie wartościowego zawodnika bo już go dawno nie ma. On traktował TŻ jako dojną krowę. Była kasa - było dobrze. Zorientował się, że dzień dziecka się skończył to obrażony zabrał zabawki i powiedział, że kończy z żużlem. Tak to wygląda po mojemu.
Bimmer podziwiam, szczerze, Twoją wiarę w dobrą stronę człowieka. W to, że temu zawodnikowi będzie chciało się zabijać i walczyć o wynik zespołu. Dla mnie rzeczywistość jest dużo smutniejsza. Szukajmy sobie młodszych, ambitniejszych, nastawionych nie tylko na zarobek ale też na żużel.

w 100% zgadzam siÄ™ z tym wpisem.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#184 Postautor: Scream » 13 sierpnia 2004, o 10:29

Piszecie ze Sledz dostal kase na sprzet. A skad to wiecie? Ja sobie nie przypominam zadnej wypowiedzi Siwka badz kogos innego z wladz klubowych kto powiedzialby ze kasa byla na sprzet. A moze to byla kasa na 'przygotowanie sie do sezonu' ?
Jak Sledz zakupil busa jakos nikt sie nie awanturowal wiec widocznie nikomu to nie przeszkadzalo.
Tak naprawde w tej calej sprawie dopiero w ostatnim newswie na stronie klubowej sa konkretne wypowiedzi Siwka do ktorych mozna sie odnosic. Wszelkie inne informacje na stronie czy na forum to byly tylko wypowiedzi Gawrzyka. Byla to jego wiedza a nie oficjalna informacja z klubu bo takiej w ten sposob sie nie przekazuje. Gawrzyk niewatpliwie wie duzo w tej sprawie ale tez nie wierze ze jest obiektywny w sprawie.

Informacji jakie udzielily osoby z klubu, podpisujac sie imieniem i nazwiskiem, jest niewiele... natomiast "faktow" krazacych po forum mnostwo.
Obrazek

Awatar użytkownika
john

#185 Postautor: john » 13 sierpnia 2004, o 10:33

Radzio pisze:z tego co się orjętuję to klub ma w obowiązku zfinalizować wyjazd chyba, że się mylę.

Całkiem możliwe, że się mylisz. Kwestia dojazdów jest zawarta w indywidualnym kontrakcie zawodnika. Najczęściej (w przypadku zawodowców) to zawodnik musi zapewnić sobie dojazd, na swój koszt.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#186 Postautor: Talib » 13 sierpnia 2004, o 10:35

"Informacji jakie udzielily osoby z klubu, podpisujac sie imieniem i nazwiskiem, jest niewiele... natomiast "faktow" krazacych po forum mnostwo."

No, ale właśnie sam Darek może wszystko wyjaśnić prezentując umowę o pożyczce kasy od klubu, na co miały iść pieniądze i ile ich było + rachunki na co poszły. Chyba, że ... kasa była pospinana gumkami recepturkami i przekazana pod stołem. Wówczas się nic nie udowodni i z jednej strony zawodnik może trąbić swoje, a klub swoje.

Geest
Senior

#187 Postautor: Geest » 13 sierpnia 2004, o 10:38

Radzio pisze:
Łoptymista pisze:Śmieszny jesteś z tą podróżą na mecz.

chyba nie rozumiesz.
Możliwe, że Darek miał kase na ten wyjazd, ale nie musiał jej wydawać, bo z tego co się orjętuję to klub ma w obowiązku zfinalizować wyjazd chyba, że się mylę.

a nawet jezeli to dlaczego mialby klub Åšledziowi dac te pieniadze z gory? raz juz mu pozyczyli i co? i g... za przproszeniem. moglby pojechac, potem pokazac paragoniki za benzyne i by dostal co do grosza (choc tez ciekawe czy nagle tego samego dnia rano nie tankowalby wszystkiego co moze...) . ale on oczywiscie nie mial na to kasy. poza tym gdyby byl taki biedny i oszukany, to juz by zlozyl odwolanie. tylko jemu jak widac 5 tys. zl roznicy nie robi. helikopterem wiec chial do tego Gdanska leciec czy co?

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#188 Postautor: Radzio » 13 sierpnia 2004, o 10:48

yarbi pisze:
2.W ktoryms poscie zaznaczasz ze "obowiazkiem pracodawcy" jest zorganizowanie transportu. Wiec powiem Ci ze gowno prawda. To pracownik ma obiwaze stawic sie w wyznaczonym miejscu o wyznaczonej godzinie. To jest jego psi obowiazek od ktorego nie ma tlumaczenia. Proszenie o pieniadze na dojazd to jakas pomylka... W momencie kiedy zaleglosci wynosza tak maly % calej wartosci umowy zlecenie [czy tez o dzielo ale o ile sie orientuje zuzlowcy maja stosunek prawny z klubem na bazie umow z KC a nie umowy o prace].

To zależy od umowy, jaką się podpisało, a nie sądzę żebyś wiedział, co było na pisane na papierze, który podpisał Darek.

Geest pisze:
a nawet jezeli to dlaczego mialby klub Åšledziowi dac te pieniadze z gory? raz juz mu pozyczyli i co?

i część kasy zwrócił

Krychs
Senior

#189 Postautor: Krychs » 13 sierpnia 2004, o 10:58

Radzio pisze:Możliwe, że Darek miał kase na ten wyjazd, ale nie musiał jej wydawać, bo z tego co się orjętuję to klub ma w obowiązku zfinalizować wyjazd chyba, że się mylę.

1 O.k, ale skoro wg Ciebie klub ma w obowiązku sfinalizowac wyjazd, to Darek miał w obowiązku przeznaczyć otrzymane z klubu pieniądze na sprzęt tylko i wyłącznie na ten cel wydać.
2 Śmieszą mnie wypowiedzi Darka, że bus to narzędzie pracy żużlowca itp. Grzesio Knapp jakoś potrafi obejść się bez tego narzędzia pracy i zasuwa starym "merolem" z przyczepką.
3 Kolejną kwestią jest fakt, że Darek przychodzi przed wyjazdem do Gdańska do dyrektora i mówi, że nie ma na olej, opony itp. Przecież to żałosne, żeby taki zawodowiec nie miał kwoty kilkuset złoty na ten cel. To skąd taki Jelenieswski ma mieć na ww. cele?
4 Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Dlaczego nikt nie broni ukaranego podobną karą (no może trochę niższą jeśli chodzi o kasę) Jurka Mordela? Dlaczego nikt nie chce w tym przypadku dojść do prawdy i nikt nie pisze jak to Jurek został skrzywdzony?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#190 Postautor: Talib » 13 sierpnia 2004, o 11:00

"Dlaczego nikt nie chce w tym przypadku dojść do prawdy i nikt nie pisze jak to Jurek został skrzywdzony?"

A został?

Awatar użytkownika
john

#191 Postautor: john » 13 sierpnia 2004, o 11:01

Bimmer pisze:
john pisze:
Radzio pisze:z tego co się orjętuję to klub ma w obowiązku zfinalizować wyjazd chyba, że się mylę.

Całkiem możliwe, że się mylisz. Kwestia dojazdów jest zawarta w indywidualnym kontrakcie zawodnika. Najczęściej (w przypadku zawodowców) to zawodnik musi zapewnić sobie dojazd, na swój koszt.

A zatem Lee, Karlsson i cała plejada jeżdżących w Polsce zawodników zagranicznych, począwszy od Hansa Nielsena, to banda amatorów, bo im za dojazd trzeba beknąć co do grosza :twisted:

Napisałem zawodowców, ale nie myślałem, że znajdzie się taki laik, który odczyta błędnie mój wpis (wpisze w to zagranicznego). Jeśli ktoś interesuje się żużlem, to wie, że obcokrajowcy mają w zdecydowanej większości płacone dojazdówki. Myślałem, że o tym wiedzą wszyscy, no ale widać nie wszyscy... 8)

Krychs
Senior

#192 Postautor: Krychs » 13 sierpnia 2004, o 11:04

Talib pisze:"Dlaczego nikt nie chce w tym przypadku dojść do prawdy i nikt nie pisze jak to Jurek został skrzywdzony?"

A został?

No właśnie chodzi mi o to, że wg mnie nie został skrzywdzony ani jeden ani drugi z zawodników.
Kary wymierzone przez klub sÄ… wg. mnie jak najbardziej zasadne.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#193 Postautor: Talib » 13 sierpnia 2004, o 11:08

"No właśnie chodzi mi o to, że wg mnie nie został skrzywdzony ani jeden ani drugi z zawodników.
Kary wymierzone przez klub sÄ… wg. mnie jak najbardziej zasadne."

Według mnie również, aczkolwiek wcale się nie zdziwię jak przed sezonem 2005 zostanie podpisany kontrakt z ... Jurkiem Mordelem. Żelazna rezerwa jest nie do przecenienia...

Krychs
Senior

#194 Postautor: Krychs » 13 sierpnia 2004, o 11:16

Talib pisze:Według mnie również, aczkolwiek wcale się nie zdziwię jak przed sezonem 2005 zostanie podpisany kontrakt z ... Jurkiem Mordelem. Żelazna rezerwa jest nie do przecenienia...

No nie wiem. Jurek dorobił się się teraz nowej funkcji (otwieranie bramy wjazdowej do parku maszyn) i może już z niej nie zrezygnować :D

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#195 Postautor: Scream » 13 sierpnia 2004, o 11:20

Krychs pisze:1 O.k, ale skoro wg Ciebie klub ma w obowiązku sfinalizowac wyjazd, to Darek miał w obowiązku przeznaczyć otrzymane z klubu pieniądze na sprzęt tylko i wyłącznie na ten cel wydać.

Moglbys podac zrodlo z jakiego pochodzi twoja wiedza na ten temat?
Obrazek

Shack
Administrator

#196 Postautor: Shack » 13 sierpnia 2004, o 11:26

Zawodnicy maja kontrakty zawodowe, dojazd na mecz zapewniaja sobie sami. Inna sprawa jest w przypadki zawodników zagranicznych, którzy niezależnie od zdobyczy punktowych maja płacone za dojazd.

Wracajac do sprawy Sledzia, nie rozumiem argumentu Śledzia i KOŚ, którzy przytaczaja wypowiedz Dyrektora mniej wiecej w sensie "kasy nie dostaniesz, jesli Ci nie pasuje to pojedzie za ciebie Szymek". Z tego co sie orientuje pieniądze sa wypłacane zawodnikowm po meczu w Lublinie, kiedy to do kasy klubu spływają pieniądze z biletów, wiec domaganie sie przez "biednego Dariuszka" pieniędzy było raczej nie na miejscu. (pomijając ostani mecz 0 - w rzeszowie - dla mnie wymaganie wypłaty zaległosci po takim występie jest bezczelnościa) Oczywiscie jesli Dyro powiedziałby "jak nie przyjedziesz to cie zawiesze" Darek by przyjechał..... Dlaczego ?? a no dlatego, że on uwazał, że jest nietykalny. Klub walczacy o awans nie zrezygnuje z niego. No i sie zawiodła biedna rybka w swoich przypuszczeniach. Teraz jest w placy ładnych pare złotych a do tego skończony w oczach 99 % kibiców, wiec trzeba siać ferment w prasie, ze mamy niewypłacalny klub i niepowaznych działaczy.

I jeszcze jedno, wstrzymywałem sie z tą wypowiedzią z szacunku dla Roberta. Nie pamietacie juz gestów Darka ??? Unoszenie reki do nieba ?? podkreslanie w wywiadach ze jedziemy do ekstraligi dla Roberta ?? WSTYD, WSTYD, WSTYD

Krychs
Senior

#197 Postautor: Krychs » 13 sierpnia 2004, o 11:27

Scream pisze:
Krychs pisze:1 O.k, ale skoro wg Ciebie klub ma w obowiązku sfinalizowac wyjazd, to Darek miał w obowiązku przeznaczyć otrzymane z klubu pieniądze na sprzęt tylko i wyłącznie na ten cel wydać.

Moglbys podac zrodlo z jakiego pochodzi twoja wiedza na ten temat?

A wg. Ciebie pieniądze, które są otrzymywane na sprzęt mają być przeznaczone na co, bo nie rozumiem za bardzo?

max3
Zawodowiec

#198 Postautor: max3 » 13 sierpnia 2004, o 11:31

Zobaczcie co sie dzieje w Gnieznie , w Pile rok temu wogole nie placili ,ale zawodnicy stawiali sie na meczach praktycznie kazdy klub w Polsce ma zaleglosci w stosunku do zawodnikow .ale zawodnicy pojawiaja sie na mecach.Po prostu mial w dupie nasz klub .

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#199 Postautor: Scream » 13 sierpnia 2004, o 11:35

Krychs pisze:A wg. Ciebie pieniądze, które są otrzymywane na sprzęt mają być przeznaczone na co, bo nie rozumiem za bardzo?

Skad wiesz ze pieniadze byly przeznaczone - jak to piszesz - tylko i wylacznie na sprzet. ?
Obrazek

Krychs
Senior

#200 Postautor: Krychs » 13 sierpnia 2004, o 11:43

Scream pisze:
Krychs pisze:A wg. Ciebie pieniądze, które są otrzymywane na sprzęt mają być przeznaczone na co, bo nie rozumiem za bardzo?

Skad wiesz ze pieniadze byly przeznaczone - jak to piszesz - tylko i wylacznie na sprzet. ?

A wg. Ciebie pieniądze przekazane z klubu żużlowego dla zawodnika tegoż klubu mają być spożytkowane na co??
Dla mnie to oczywiste, że właśnie na sprzęt.