Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Sugerujesz zatem, że Krosno przygotowało tor wbrew wytycznym komisarza?
Masz do tego jakieś podstawy?
Bo to akurat dość łatwo sprawdzić. Wytyczne z pewnością powinny znalezc odzwierciedlenie na papierze, a z tego co się mówi na ekstraligowych torach jest obowiązkowy monitoring.
Bo to akurat dość łatwo sprawdzić. Wytyczne z pewnością powinny znalezc odzwierciedlenie na papierze, a z tego co się mówi na ekstraligowych torach jest obowiązkowy monitoring.
demski wali takie smuty, ze az zal sluchac... to jest zenada i parodia zuzla
- tezetomaniak
- Trener
Krosno preparuje tor, bo to prawie zawsze pomaga słabszym. Słupski powinien zakończyć to walkowerem, ale jak zwykle sędziemu brakuje jaj. Malitowski w magazynie wyjaśnił temat.
Trochę teraz doczytałem, ale ten komisarz, to był na mecz U24 chyba tylko, ale nie mogę nic znaleźć, że był od tego czasu nadzorować prace przed niedzielą.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Przede wszystkim mecz nie był zagrożony więc to klub robił tor według siebie. Sami mówili że Komisarz nie był zlecony z Ekstraligi tylko sami poprosili o pomoc. No ale jak wczoraj cymbały otworzyli tor a spadł deszcz to ich wina. My ponieśliśmy konsekwencje za takie manewry
Ostatnio zmieniony 21 maja 2023, o 22:35 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.
Malitowski znowu top w magazynie. Króciutko wyjaśnił Krosno.
Co powiedział?
Że Krosno próbuje wygrywać mecze przygotowując tor na którym przeciwnicy mają problem z jazdą.
I to chyba prawda. Tylko, że dziś sami mieli większy problem z jazdą. Dla mnie do degradacji.
istred pisze:Sugerujesz zatem, że Krosno przygotowało tor wbrew wytycznym komisarza?
Nie powiedziałem tego. Mówię że takich zaleceń prawdopodobnie nie było i tor zrobili sami. Mecz nie był zagrożony, więc nie musieli stosować się do tych zaleceń, a że sędzia toru nie odebrał to pewnie ich nie było wcale. Nic nie sugeruje, ale sugestia o tym sama się nasuwa co zastał komisarz jak przyjechał do Krosna i wolał w to po prostu nie wchodzić
Nie chcesz mi chyba powiedzieć że tor był ubity na beton, przyjechał komisarz i kazał go bronowac.
Jeżeli wchodzimy w dywagacje to raczej można stwierdzić że przyjechal komisarz, przeżegnał się, zamknął w szatni i czekał na sędziego.
Leniu pisze:Trochę teraz doczytałem, ale ten komisarz, to był na mecz U24 chyba tylko, ale nie mogę nic znaleźć, że był od tego czasu nadzorować prace przed niedzielą.
No i podobno tor był fajny. A później komisarz pojechał, tor otworzyli i spadł deszcz. Włókniarz dostał za taki manewr walkowera i bodaj 400 koła kary.
Tutaj Krosno jest w gorszej sytuacji bo naduzylo zaufania, zresztą tu i telewizja jest wściekła, nie tylko ekstraliga. Tu będą szły na Krosno gromy, a przed każdym meczem na tor wyjedzie walec.
I może im to wyjść na dobre, jak nam.
Trochę za dużo wersji lata po internecie.
Cegielski twierdzi, że komisarz widział tor wczoraj i nie miał uwag. Widzial tor rano i nie miał uwag. Dopiero popołudniu okazało się, że coś jest nie tak. Opis rana, to godzin popołudniowych na torze nie działo się nic. Jakim cudem?
I jakim cudem mecz nie miał statusu zagrożonego, skoro w Krośnie padało w czwartek i piątek?
Cegielski twierdzi, że komisarz widział tor wczoraj i nie miał uwag. Widzial tor rano i nie miał uwag. Dopiero popołudniu okazało się, że coś jest nie tak. Opis rana, to godzin popołudniowych na torze nie działo się nic. Jakim cudem?
I jakim cudem mecz nie miał statusu zagrożonego, skoro w Krośnie padało w czwartek i piątek?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie no, Wlokniarz to dostał karę bo Świącik zaczął glinki dosypywać w połowie sezonu.
Krosno po prostu urządza sobie regularne wykopki, żeby tacy Lebiediew czy Milik na takim torze mieli jakiekolwiek szanse wygrać z Vaculem czy Thomsenem.
Na równym torze do walki przegraliby 9 na 10 takich pojedynków, na wykopkach ich szansę rosną.
Ot wszystko.
Krosno po prostu urządza sobie regularne wykopki, żeby tacy Lebiediew czy Milik na takim torze mieli jakiekolwiek szanse wygrać z Vaculem czy Thomsenem.
Na równym torze do walki przegraliby 9 na 10 takich pojedynków, na wykopkach ich szansę rosną.
Ot wszystko.
Flagg pisze:Trochę za dużo wersji lata po internecie.
Bo od środy był u nich komisarz i nie kazał przykrywać i to prawdopodobnie na niego pójdzie wina.
To niech na niego zrzuca winę za Toruń i Grudziądz też.
[*]Nic nie chce powiedzieć. Nawet meczu nie oglądałem. Ale czytając komentarze taka właśnie "nieścisłość" mi się nasunęła.
Jako prawnikowi po prostu wiele rzeczy mi się tu nie spina.
Skoro tor w chwili przyjazdu komisarza nie dawał szans przygotowania do meczu to mecz należało przełożyć. Jezeli dawał, a był komisarz to powinien nadzorować jego przygotowanie.
I odnośnie Częstochowy. Dostali karę za dosypanie nawierzchni bez zgody i wiedzy Ekstraligi podczas sezonu. Co było oczywistym złamaniem regulaminu.
Jeśli reszta wypowiedzi ma tyle samo wspólnego z prawdą to nie ma o czym mówić.
Skoro mecz został rozpoczęty to tor udało się doprowadzić do stanu zgodnego z regulaminem.
Jezeli Ekstraliga chce na Krosno nałożyć kary to powinna udowodnić że Krosno zlamlo regulamin podczas przygotowania toru. Tzn. że ponosi winę w tym, że tor był jaki był. A tutaj zaczyna się rozjazd.
Skoro tor w chwili przyjazdu komisarza nie dawał szans przygotowania do meczu to mecz należało przełożyć. Jezeli dawał, a był komisarz to powinien nadzorować jego przygotowanie.
I odnośnie Częstochowy. Dostali karę za dosypanie nawierzchni bez zgody i wiedzy Ekstraligi podczas sezonu. Co było oczywistym złamaniem regulaminu.
Skoro mecz został rozpoczęty to tor udało się doprowadzić do stanu zgodnego z regulaminem.
Jezeli Ekstraliga chce na Krosno nałożyć kary to powinna udowodnić że Krosno zlamlo regulamin podczas przygotowania toru. Tzn. że ponosi winę w tym, że tor był jaki był. A tutaj zaczyna się rozjazd.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2023, o 22:52 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Kaman pisze:Flagg pisze:Trochę za dużo wersji lata po internecie.
Bo od środy był u nich komisarz i nie kazał przykrywać i to prawdopodobnie na niego pójdzie wina.
To co za bzdury. Komisarz był we wtorek na u24 i pojechał do domu. Przyjechał dziś rano bo mecz nie był zagrożony.
Przecież Krosno samo podjęło decyzję o nie przykryciu toru plandeką, zresztą słusznie akurat. Bo jak otworzyli tor którzy przyjął wodę i przykryli by to plandeką to pewnie w tym sezonie już by na niego nie wyjechali.
Piernik pisze:Kaman pisze:Flagg pisze:Trochę za dużo wersji lata po internecie.
To co za bzdury. Komisarz był we wtorek na u24 i pojechał do domu. Przyjechał dziś rano bo mecz nie był zagrożony.
Z tego co wiem w piątek był u nich komisarz i kazał bronować tor. Po co na co i dlaczego nie przykryty cuda na kiju :)
istred pisze:[*]Nic nie chce powiedzieć. Nawet meczu nie oglądałem. Ale czytając komentarze taka właśnie "nieścisłość" mi się nasunęła.
Czewa dostała walkower i karę za nie regulaminowe przygotowanie toru do meczu, w których przygotowaniach nie uczestniczyła pogoda, taki sam kazus jak teraz Wilki. Za dosypanie nawierzchni stracili licencję i musieli przechodzić ponowny odbiór dodatkowo zawieszono osoby funkcyjne.
Piernik pisze:Przecież Krosno samo podjęło decyzję o nie przykryciu toru plandeką, zresztą słusznie akurat. Bo jak otworzyli tor którzy przyjął wodę i przykryli by to plandeką to pewnie w tym sezonie już by na niego nie wyjechali.
Ok, to jaki błąd w przygotowaniu toru poczynili?
Chodzi mi o podstawę nałożęnia kary.
Musimy odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie - czy był komisarz przed tym meczem i nadzorował prace? Ktoś ma jakieś pewne info, a nie domysły z gazet?
Kaman pisze:Piernik pisze:Kaman pisze:
Z tego co wiem w piątek był u nich komisarz i kazał bronować tor. Po co na co i dlaczego nie przykryty cuda na kiju :)
Trener tłumaczył w wywiadzie dlaczego nie mogli przykryć toru plandeką i że to tylko ich decyzja. Zresztą co to ma do rzeczy, skoro dzisiaj było 20+.
istred pisze:Piernik pisze:Przecież Krosno samo podjęło decyzję o nie przykryciu toru plandeką, zresztą słusznie akurat. Bo jak otworzyli tor którzy przyjął wodę i przykryli by to plandeką to pewnie w tym sezonie już by na niego nie wyjechali.
Ok, to jaki błąd w przygotowaniu toru poczynili?
Chodzi mi o podstawę nałożęnia kary.
Za Mecz Eltrox Włókniarz Częstochowa – Moje Bermuny Stal Gorzów nie odbył się z winy organizatora, który nie uwzględnił w wymaganym stopniu w prowadzonych pracach na torze, w dni poprzedzające zawody, możliwości wystąpienia opadów deszczu, a był do tego regulaminowo zobowiązany” – wyjaśnił cytowany w komunikacie przewodniczący Komisji Orzekającej Ligi Zbigniew Owsiany.
I jeżeli Cieslak ma rację, że w środę tor za głęboko ruszono a na to przyszedł deszcz, to jest dokładnie ta sama podstawa regulaminowa. Nieuwzględnienie prognoz pogody w przygotowaniach toru do następnego meczu.