Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużlowe różności

#17151 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2023, o 10:11

Piernik pisze:To jest bardzo slabe.
Zawsze klaskalem na Emila, czy Apatorze, czy w Lesznie znowu w Apatorze. Skoro Emil przez te 10 lat nic nie zrobił, a ktoś cały czas na niego klaskał to w czym problem?

No właśnie. Wy w Toruniu nie wiecie w czym problem. A problem jest taki że Emil jest kacapem. Jego ziomale mordują, gwałcą i kradną a ich mocodawcy śmieją się z sankcji. A w imię partykularnych interesików dwóch klubów dopuszczono ich do jazdy a tym samym pozwolono nabijać kabzę złotówkami wbrew polskiej racji stanu.

Karamba
Kadrowicz

#17152 Postautor: Karamba » 9 czerwca 2023, o 10:12

Uprawiasz demagogię aż głowa boli idąc twoim tokiem rozumowania poza Gorzowem nikt Zmarzlika nie lubił a więc nie oglądał ha ha tak jak napisałeś wcześniej czy jednak był oglądany ?

Piernik
Szkółkowicz

#17153 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 10:16

Gelo pisze:
Piernik pisze:To jest bardzo slabe.
Zawsze klaskalem na Emila, czy Apatorze, czy w Lesznie znowu w Apatorze. Skoro Emil przez te 10 lat nic nie zrobił, a ktoś cały czas na niego klaskał to w czym problem?

No właśnie. Wy w Toruniu nie wiecie w czym problem. A problem jest taki że Emil jest kacapem. Jego ziomale mordują, gwałcą i kradną a ich mocodawcy śmieją się z sankcji. A w imię partykularnych interesików dwóch klubów dopuszczono ich do jazdy a tym samym pozwolono nabijać kabzę złotówkami wbrew polskiej racji stanu.

Kępa też nie zmienił zdania co do Griszy i jeszcze do niedawna utrzymywał z nim serdeczne relacje, mam nadzieję że w tym przypadku uważasz podobnie jak o torunianach?

Jak kupno przez Emila nowego auta, wybudowania domu zainwestowania w mieszkania za pieniądze legalnie w Polsce zarobione wpływa na Polską rację stanu? Możesz trochę szerzej o tym? Może faktycznie idą jakieś niewyobrażalne przekręty skoro cierpi na tym Polska racja stanu, a my w Toruniu tego nie widzimy.
Nie płaci podatków? Zatrudnia mechaników na czarno ? Prowadzi zakazane biznesy? Co takiego wbrew racji stanu robi Emil? Powiedz mam proszę, od razu zareagujemy. Osobiście przygotuje wniosek do prokuratury, obiecuje.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#17154 Postautor: niespokojny » 9 czerwca 2023, o 10:17

Piernik pisze:Dość prosto. Wystarczy spojrzeć na reakcję kibiców na wszystkich stadionach na których byli w tym roku rosjanie i wysnuć wnioski. Czemu nie bierzemy Torunia pod uwagę? Przecież tam też są kibice, podobnie jak w Lublinie, Krosnie, Grudziądzu, Wrocławiu.
Pomijam Wielką Brytanie bo tam podczas prezentacji Emila był rekord frekwencji, a na Artioma chodzą takie tłumy że wczoraj mecz rozpoczął się z opóźnieniem z powodu kolejek przed kasami, nie o tym jest dyskusja.

Mamy Grudziadz, Wrocław, Zieloną Górę, Bydgoszcz, Toruń, Leszno, Częstochowę, Lublin, Krosno. Na tych stadionach na ten moment jeździli ruscy żużlowcy w Polsce, jeżeli jakiś pominąłem to sory. Patrząc ogólnie po reakcji tych stadionów na ruskow, można wysnuć tezę że większość kibiców ruskich chce. Przynajmniej taka retoryka panuje tu na forum, ze tysiące na stadionach są bardziej miarodajni niż forum.
Dla mnie ta teza jest absurdalna, ale wiele razy taki argument był przytaczany tutaj. Teza absurdalna bo stadion rzadko reaguje cały, przecież spora część kibiców w Lublinie nie gwizdała na Artioma w ZG na Emila, a i w Lesznie na Emila pewnie ktoś gwizdał. Itd. Po prostu odpowiadam tutejszą retoryka.

Bardziej wymierna jest oglądalność meczu Toruń Wrocław. Tam padł rekord oglądalności. To po pierwsze. Nie wierzę, że ktoś niechętny ruskim zuzlowcom, włączył mecz w którym główne role odgrywają Artiom z Emilem, na stadionie który im klaszcze cały, przy komentarzu który ich wychwala pod niebiosa. No ja tego nie kupuje że ktoś kto ich nienawidzi, włączył ten mecz i nie wyrzucił telewizora przez okno.
Ale są tu inne kwestie. Po tym meczu, całkowicie zmieniła się retoryka mediów żużlowych i samej tv odnośnie startu rosjan. Już nikt nie podważa tego startu, nie cytują jakiś starych ramoli którzy mówią o bojkocie. Może przypadek, ale jest to przypadek bardzo dziwny (a sf i Canal + współpracuja ze sobą).
Mało tego, to właśnie po tym meczu, część ekspertów Canal + mówiła,by przywrócić Emila i Artioma do GP. Od tamtego momentu nie było też żadnej dyskusji na temat ich startów w lidze, licencji, jakiejkolwiek polemiki. I to jest dużo bardziej istotne niż gwizdy, czy oklaski. Bo telewizja robi swoje badania, wiedzą kiedy ktoś włączył mecz, po którym momencie przełączył na inny kanał. I telewizja mówi to, co większość kibiców chce słyszeć w ich odczuciu. Tak było w zeszłym roku, tak jest też w tym. Z telewizji płynie taki populistyczny przekaz, jakiego większość kibicow chce.
W zeszłym roku kibice chcieli wyrzucenia rosjan z ligi, z żużla? No taki przekaz przecież z canal + płynął, bardzo jednomyślnie. Da się zauważyć różnice w tym roku.

Prawde mowiac nie wpadlem na pomysl zeby karac siebie samego nieogladaniem zuzla bo jedzi tam jakis Rosjanin w Spartaku, Toruniu czy Grzudziadzu w ktorym nie uswiadczysz Polaka seniora. To juz problem tych klubow a nie nasz. Ogolnie temat jest zlozony i nie ma co o nim za duzo dywagowac. Sport bez polityki to fajnie brzmi, lecz jest to przejaw ignorancji osob w ten sposob argumentujacych. Po pierwsze wojna jest tam gdzie polityka juz sie dawno skonczyla. Po drugie ktos kto slyszal kiedys o hitlerowskich igrzyskach zdaje sobie sprawe ze sport od lat jest wykorzystywany na cele propagandowe. Po trzecie rosyjski rzad byl zaangazowany w szprycowanie rosyjskich zawodnikow, za co Rosja ma zakaz startow na igrzyskach pod rosyjska flaga juz od ladnych paru lat, jeszcze przed wojna. Ignorancja jest wiec twierdzenie ze sport nie jest w Rosji wykorzystywany do celow propagandowych majacych na celu wzmocnienia rezimu.

Idac dalej, nie wszyscy zawodnicy rosyjscy popieraja mordowanie przez Putina ludzi. Pod ta przykrywka skorumpowane wladze swiatowego sportu dopuszczaja wszystkich Rosjan do zawodow. Czyli Ci co sa za Putinem, jada na barkach tych co opowiedzieli sie przeciw i narazili sie na represje, i problemy.

I teraz dochodzimy do sedna. Czy musze klaskac komus tylko dlatego ze jest z Rosji? Nie musze. Moge kogos po prostu nie lubic za to jakim jest czlowiekiem. A moim zdaniem "polscy" rosyjscy zuzlowcy sa dwulicowcami bez kregoslupa moralnego i po prostu bez jaj. Dalej im sie podoba imperialistyczna Rosja, ktora moze postraszyc caly swiat i kazdy musi sie z nimi liczyc bo sie okopali w uranie po pachy. I z tego powodu ja ich nie lubie, a ze zyje w miare wolnym kraju to sobie moge to wyrazac jak mi sie podoba w granicach prawa.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Piernik
Szkółkowicz

#17155 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 10:27

niespokojny pisze:
Piernik pisze:Dość prosto. Wystarczy spojrzeć na reakcję kibiców na wszystkich stadionach na których byli w tym roku rosjanie i wysnuć wnioski. Czemu nie bierzemy Torunia pod uwagę? Przecież tam też są kibice, podobnie jak w Lublinie, Krosnie, Grudziądzu, Wrocławiu.
Pomijam Wielką Brytanie bo tam podczas prezentacji Emila był rekord frekwencji, a na Artioma chodzą takie tłumy że wczoraj mecz rozpoczął się z opóźnieniem z powodu kolejek przed kasami, nie o tym jest dyskusja.

Mamy Grudziadz, Wrocław, Zieloną Górę, Bydgoszcz, Toruń, Leszno, Częstochowę, Lublin, Krosno. Na tych stadionach na ten moment jeździli ruscy żużlowcy w Polsce, jeżeli jakiś pominąłem to sory. Patrząc ogólnie po reakcji tych stadionów na ruskow, można wysnuć tezę że większość kibiców ruskich chce. Przynajmniej taka retoryka panuje tu na forum, ze tysiące na stadionach są bardziej miarodajni niż forum.
Dla mnie ta teza jest absurdalna, ale wiele razy taki argument był przytaczany tutaj. Teza absurdalna bo stadion rzadko reaguje cały, przecież spora część kibiców w Lublinie nie gwizdała na Artioma w ZG na Emila, a i w Lesznie na Emila pewnie ktoś gwizdał. Itd. Po prostu odpowiadam tutejszą retoryka.

Bardziej wymierna jest oglądalność meczu Toruń Wrocław. Tam padł rekord oglądalności. To po pierwsze. Nie wierzę, że ktoś niechętny ruskim zuzlowcom, włączył mecz w którym główne role odgrywają Artiom z Emilem, na stadionie który im klaszcze cały, przy komentarzu który ich wychwala pod niebiosa. No ja tego nie kupuje że ktoś kto ich nienawidzi, włączył ten mecz i nie wyrzucił telewizora przez okno.
Ale są tu inne kwestie. Po tym meczu, całkowicie zmieniła się retoryka mediów żużlowych i samej tv odnośnie startu rosjan. Już nikt nie podważa tego startu, nie cytują jakiś starych ramoli którzy mówią o bojkocie. Może przypadek, ale jest to przypadek bardzo dziwny (a sf i Canal + współpracuja ze sobą).
Mało tego, to właśnie po tym meczu, część ekspertów Canal + mówiła,by przywrócić Emila i Artioma do GP. Od tamtego momentu nie było też żadnej dyskusji na temat ich startów w lidze, licencji, jakiejkolwiek polemiki. I to jest dużo bardziej istotne niż gwizdy, czy oklaski. Bo telewizja robi swoje badania, wiedzą kiedy ktoś włączył mecz, po którym momencie przełączył na inny kanał. I telewizja mówi to, co większość kibiców chce słyszeć w ich odczuciu. Tak było w zeszłym roku, tak jest też w tym. Z telewizji płynie taki populistyczny przekaz, jakiego większość kibicow chce.
W zeszłym roku kibice chcieli wyrzucenia rosjan z ligi, z żużla? No taki przekaz przecież z canal + płynął, bardzo jednomyślnie. Da się zauważyć różnice w tym roku.

Prawde mowiac nie wpadlem na pomysl zeby karac siebie samego nieogladaniem zuzla bo jedzi tam jakis Rosjanin w Spartaku, Toruniu czy Grzudziadzu w ktorym nie uswiadczysz Polaka seniora. To juz problem tych klubow a nie nasz. Ogolnie temat jest zlozony i nie ma co o nim za duzo dywagowac. Sport bez polityki to fajnie brzmi, lecz jest to przejaw ignorancji osob w ten sposob argumentujacych. Po pierwsze wojna jest tam gdzie polityka juz sie dawno skonczyla. Po drugie ktos kto slyszal kiedys o hitlerowskich igrzyskach zdaje sobie sprawe ze sport od lat jest wykorzystywany na cele propagandowe. Po trzecie rosyjski rzad byl zaangazowany w szprycowanie rosyjskich zawodnikow, za co Rosja ma zakaz startow na igrzyskach pod rosyjska flaga juz od ladnych paru lat, jeszcze przed wojna. Ignorancja jest wiec twierdzenie ze sport nie jest w Rosji wykorzystywany do celow propagandowych majacych na celu wzmocnienia rezimu.

Idac dalej, nie wszyscy zawodnicy rosyjscy popieraja mordowanie przez Putina ludzi. Pod ta przykrywka skorumpowane wladze swiatowego sportu dopuszczaja wszystkich Rosjan do zawodow. Czyli Ci co sa za Putinem, jada na barkach tych co opowiedzieli sie przeciw i narazili sie na represje, i problemy.

I teraz dochodzimy do sedna. Czy musze klaskac komus tylko dlatego ze jest z Rosji? Nie musze. Moge kogos po prostu nie lubic za to jakim jest czlowiekiem. A moim zdaniem "polscy" rosyjscy zuzlowcy sa dwulicowcami bez kregoslupa moralnego i po prostu bez jaj. Dalej im sie podoba imperialistyczna Rosja, ktora moze postraszyc caly swiat i kazdy musi sie z nimi liczyc bo sie okopali w uranie po pachy. I z tego powodu ja ich nie lubie, a ze zyje w miare wolnym kraju to sobie moge to wyrazac jak mi sie podoba w granicach prawa.

I się w pelni z Tobą zgadzam, są dwulicowi, nastawieni na zysk. Dokładnie tak jak byli zawsze. Dokładnie tak jak większość żużlowców jeżdżących w tym kraju. Nie pokusze się o ocenę ich poglądów politycznych, bo ich nie znam. Na pewno są dwulicowi, być może są za imperialistyczna rosja, chociaż żadni z ich patrioci bo niejako swoją ojczyznę porzucili w imię pieniędzy. Dla rosjan to straszna ujma że oni jeżdżą jako Polacy. W rosji piszą o nich "byli rosjanie", więc w sumie nie wiem jak z tym imperializmem.
Na pewno w imię pieniędzy wyrzekliby się rosji, Polski, pewnie wielu rzeczy, jasne. Także to raczej normalni ludzie zachodu, ale co kto uważa. Ogólnie się z Tobą zgadzam, masz prawo gwizdać, ja mam prawo klaskać po podoba mi się ich jazda i rzadko kiedy oceniam żużlowca przez inny pryzmat niż jego jazda na torze.
A wmawianie że mam na niego gwizdac żeby nie wyjść na hipokrytę jest chore. Bo on się nie zmienił. Poszedł do Leszna za 3 złote więcej, za 5 złotych więcej wrócił do Torunia. Za pare milionów wyrzekł się ojczyzny. Żadnej zmiany w zachowaniu tam nie ma. Nie dostał pieniędzy nie przyjechał na mecz. Był covid krzyczał że nie wystartuje jak mu obetną pieniądze za podpis, bo musi mieć tyle żeby starczyło mu na sezon, a punktowka to jego zysk. Nie zgadzał się hajs, odszedł z GP mimo dużego potencjału. Mieszanie w to polityki, jest dziwne. Nawet jak pisał do tej rosji i putina to przecież też chodziło mu o pieniądze. Przecież on też kadrę rosji olał jak kasy nie dostał. Nie wiem czy jest żużlowiec który bardziej patrzy na pieniądze i to by sie zgadzały. A dorabiana jest do tego wielka ideologia polityczna.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2023, o 10:32 przez Piernik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#17156 Postautor: Cooper » 9 czerwca 2023, o 10:32

Wincyj cytowania!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#17157 Postautor: papi » 9 czerwca 2023, o 10:39

i dłuższe wypowiedzi. I tak nie czytam, więc róbcie sobie na złość

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#17158 Postautor: kibicLBN » 9 czerwca 2023, o 10:40

Jak dla mnie łączenie frekwencji czy oglądalności w elidze, ze stosunkiem do Laguty czy Emila jest totalnie bez sensu. Prędzej ktoś odpuści z tego tytułu śledzenie całych rozgrywek. Ten mecz był potencjalnie ciekawy, bo jechaly drużyny z potencjałem na 4. i 1. miejsca w tabeli. Ta słabsza u siebie, więc szykował się wyrównany mecz. To był dopiero początek kryzysu Torunia. Ja osobiście byłem przeciwny ich dopuszczenia, ale nie bojkotuję meczów z ich udziałem bo to bez sensu. Nie da się ukryć, że liga czy też SGP bez ich udziału tracą na atrakcyjności. Dla większości styl jazdy Laguty nie należy do porywających, ale mistrzem świata został zasłużenie i nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
Mi osobiście jako sportowiec, profesjonalista Artiom imponuje. Ciężką, systematyczną pracą oraz zbudowanym teamem doszedł do mistrzostwa. I naprawdę nie sposób nie zauważyć, że czyta fantastycznie tor, ścieżki, ustawienia etc. Jako człowiek już gorzej. Na idola się nie nadaje, przykład dla młodych ludzi bo do tego trzeba być i sportowcem i osobowością. Ale gdzie szukać takich ludzi w obecnym żużlu. Przecież rys na honorze i karierze nawet wielbiony Gollob miał tyle, że nikt na forum tego nie zliczy.
Zresztą żużel to nie jest środowisko, gdzie młody człowiek znajdzie idola - autorytet. Takie osobowości się rodzą kopiąc starą poklejoną piłkę, na fawelach albo skacząc w za dużych butach na rozsypującej się skoczni, ewentualnie ,,zbudowanej" z kolegami ze śniegu. Tutaj są dzieci bogatych rodziców, często związanych ze sportami motorowymi, a to przy tak niszowym sporcie daje z miejsca ogromne szanse na sukces.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17159 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2023, o 10:46

Kępa też nie zmienił zdania co do Griszy i jeszcze do niedawna utrzymywał z nim serdeczne relacje, mam nadzieję że w tym przypadku uważasz podobnie jak o torunianach?

To jest oczywiste kłamstwo i manipulacja. Nie mam zielonego pojęcia jakie są prywatne relacje Kępy z Griszą (skąd Ty to możesz wiedzieć) ale fakty są takie że Motor jako klub jako pierwszy odciął się od swojego kacapa i jako jedyny ogłosi,ł że kacap więcej w Motorze nie pojedzie.
Jak kupno przez Emila nowego auta, wybudowania domu zainwestowania w mieszkania za pieniądze legalnie w Polsce zarobione wpływa na Polską rację stanu? Możesz trochę szerzej
Oczywiście, że mogę. Więc jeżeli nie wiecie w tym Toruniu - 24 lutego 2022 Rosja najechała naszego sąsiada mimo porozumień budapesztańskich. W tej wojnie jako państwo opowiedzieliśmy się po stronie ukraìnskiej. I mamy w tym swój własny interes - swoje bezpieczeństwo.A skoro bronimy zachodniego świata kacapów należy dojechać i wyautować na każdej możliwej płaszczyźnie. Odpowiedzialność zbiorowa? Och jak mi przykro... Zamordowani cywile w Buczy nie walczyli z rosyjską armią. I w tym kontekście nowy samochód Emila i legalnie zarobione pieniądze nie powinny mieć żadnego znaczenia. Wypad na Syberię i niech popyla z Griszą dookoła szopy skoro nie umie żyć bez żużla. A w Toruniu robią z niego bożyszcze. Rozumiem że jesteście spragnieni sukcesów I będziecie klaskać nawet Putinowi. Ale są pewne granice przyzwoitości.

Piernik
Szkółkowicz

#17160 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 10:48

Po finale w Lublinie Kępa w wywiadzie od razu o relacjach z Grisza mówił. Jakaś tam drobna aferka z tego wyszła tak dla przypomnienia.

A rozumiem że w Andrzejka zapatrzony, to mogłeś przeoczyć że jest coś takiego jak Konstytucja. I status prawny Emila i np. Zmarzlika jest w Polsce identyczny. Tak na marginesie. Absurd tej wypowiedzi jest niedościgniony. Osoby które nie szanują Polskiego prawa, nie zasługują na szacunek. A pokazałeś że prawo masz gdzieś. Także serdeczne gratulacje. Bardzo to prymitywne tak na marginesie. Nie wiem ile masz lat sądzę że bardzo dużo , ale w międzyczasie doszło do zmiany ustroju. Warto by się zapoznać z aktualnym, bo widzę ogromne niedobory. Prędzej to takim osobom o totalitarnych poglądach zaczną zabierać obywatelstwo, więc żebyś się z ręką w nocniku nie obudził i jakiejś zmiany przepisów nie przeoczył. Tak tylko radzę z życzliwości.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2023, o 10:58 przez Piernik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#17161 Postautor: grzesieck » 9 czerwca 2023, o 10:55

Gelo pisze:

To jest oczywiste kłamstwo i manipulacja. Nie mam zielonego pojęcia jakie są prywatne relacje Kępy z Griszą (skąd Ty to możesz wiedzieć) ale fakty są takie że Motor jako klub jako pierwszy odciął się od swojego kacapa i jako jedyny ogłosi,ł że kacap więcej w Motorze nie pojedzie.

– Oczywiście, jak najbardziej, rozmawiamy ze sobą raz na jakiś czas. Przedzwonił do mnie po finale i bardzo cieszył się z sukcesu. Rozmawiamy ze sobą i jest to normalny kontakt – mówił prezes Jakub Kępa podczas audycji „Park Maszyn” w Kanale Sportowym.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
papi
Trener

#17162 Postautor: papi » 9 czerwca 2023, o 10:57

proszę :) link bezpośrednio do pytania o Griszę

https://www.youtube.com/watch?v=QVbFKaPiAGE#t=12m44s

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17163 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2023, o 10:57

No i?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#17164 Postautor: kibicLBN » 9 czerwca 2023, o 10:58

Znowu uciekamy w ten niefajny temat ruskich, ale...
Dla mnie jest dziwne jechanie na maxa po ruskich zawodnikach od 2022 (nigdy za nimi nie przepadałem), podczas gdy wiele osób wykrzykiwalo dumnie nazwisko największego skandalisty, Złotówy i amatora w ekstralidze, który jakimś cudem też jest ruski.
Mieliśmy w klubie najgorszego ruska z ruskich, a teraz co?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#17165 Postautor: papi » 9 czerwca 2023, o 11:01

no i zarzucasz Gelu komuś kłamstwo i manipulacje, a robisz to wyłącznie dlatego, że o czymś nie słyszałeś.
Ale skoro słyszałeś wypowiedzi Woryny po śmierci to Rempały (później usunięte ze wszystkich mediów), to brak wiedzy o jakiejś wypowiedzi jest mniejszym problemem.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#17166 Postautor: Kargolo » 9 czerwca 2023, o 11:04

Gelo pisze:No i?

-To kłamstwo i manipulacja!
-Proszę, oto źródło.
-No i?

Niepodrabialny jesteś :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Piernik
Szkółkowicz

#17167 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 11:07

Gelo pisze:No i?

I dlaczego Kępa może nie zmieniać zdania wobec Griszy (skoro z nim utrzymuje normalne relacje i nic się nie zmieniło to zdania nie zmienił)a kibice Apatora muszą wobec Emila by nie wyjść na hipokrytów? Kępa jest lepszy, gorszy od kibiców Apatora? Jak to sobie segregujesz? Tak z ciekawości? Kępa jest hipokrytą, nie jest ? On nie musi nic zmieniać bo to Kępa? Jak myślisz?

ezbeg
Trener

#17168 Postautor: ezbeg » 9 czerwca 2023, o 11:09

To był sobowtór Kępy. Nie było takiej wypowiedzi. Wszyysko zostało zmanipulowane przez Kanał Sportowy :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17169 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2023, o 11:10

Może jestem niepodrabialny, bo nie dyskutuję z faktami? Ja znam tą wypowiedź Kępy. Kuba mógł nawet z Griszą wypić morze wódki i to oznajmić światu. Nie ma to żadnego znaczenia. Fakty są takie że od wybuchu wojny Grisza w Motorze nie pojechał i nigdy tego tematu nie było. Nikt z Motoru nie lobbował żeby przywrócić ruskich do jazdy.
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2023, o 11:12 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Piernik
Szkółkowicz

#17170 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 11:12

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Kępa zachowuje się całkowicie normalnie. Przecież skoro lubił Grisze, to nie ma żadnego powodu by nie lubił go dalej. Przecież to jest kuźwa oczywiste. Gdyby było odwrotnie, to wtedy byłby hipokryta.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#17171 Postautor: papi » 9 czerwca 2023, o 11:14

Gelo pisze:Może jestem niepodrabialny, bo nie dyskutuję z faktami? Ja znam tą wypowiedź Kępy. Kuba mógł nawet z Griszą wypić morze wódki i to oznajmić światu. Nie ma to żadnego znaczenia. Fakty są takie że od wybuchu wojny Grisza w Motorze nie pojechał i nigdy tego tematu nie było. Nikt z Motoru nie lobbował żeby przywrócić ruskich do jazdy.

ale w swoim cytacie odnosiłeś się do utrzymywania przez Kępę relacji z Griszą (że to kłamstwo i manipulacja), a nie że Kępa chce przywrócić Ruskich, nie odwracaj kota ogonem

Piernik
Szkółkowicz

#17172 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 11:16

Gelo pisze:Może jestem niepodrabialny, bo nie dyskutuję z faktami? Ja znam tą wypowiedź Kępy. Kuba mógł nawet z Griszą wypić morze wódki i to oznajmić światu. Nie ma to żadnego znaczenia. Fakty są takie że od wybuchu wojny Grisza w Motorze nie pojechał i nigdy tego tematu nie było. Nikt z Motoru nie lobbował żeby przywrócić ruskich do jazdy.

Nie pisałes nic o lobbowaniu, a o sympatii
Z Twoich wpisów wynika, że jak ktoś lubił Emila 10 lat temu i lubi go tez po wojnie to jest hipokryta (skrajny idiotyzm, ale to twoje zdanie) . Proste pytanie, czy to dotyczy też Kępy, czy tylko kibiców Apatora. Bo dla mnie jasnym jest, że sugerujesz prezesowi Motoru hipokryzje, co jest idiotyczne, ale masz bardzo pokrętna logikę, więc może będziesz próbować jakoś się z tego wybronić.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17173 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2023, o 11:18

Ale z czym polemizujesz? Kępa może uwielbiać Griszę - to jego sprawa. Ale Grisza w Motorze, którego Kępa jest prezesem nie jeździ. Jako klub radziliśmy sobie bez niego. Nienajgorzej dodam.

Piernik
Szkółkowicz

#17174 Postautor: Piernik » 9 czerwca 2023, o 11:19

Gelo pisze:Ale z czym polemizujesz? Kępa może uwielbiać Griszę - to jego sprawa. Ale Grisza w Motorze, którego Kępa jest prezesem nie jeździ. Jako klub radziliśmy sobie bez niego. Nienajgorzej dodam.

Czy Kępa uwielbiając Grisze podobnie jak kibice Apatora uwielbiający Emila jest hipokrytą?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17175 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2023, o 11:21

Kępa nie krzyczał na Gleba "ruska k...wa" Kępa zrozumiał to czego Wy w Toruniu nie ogarniacie. "Lubimy Cię stary ale reprezentujesz kraj zbrodniczy i terrorystyczny. Zapytany o starty dla Polski - kpiłeś i dalej jeździłeś dla mateczki. Dlatego żebyśmy mieli spaść ligę niżej - wypad z baru".
Ostatnio zmieniony 9 czerwca 2023, o 11:26 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.