JarzÄ…bek WacÅ‚aw, trener II klasy pisze:Czasem, aż oczy bolÄ… patrzeć jak siÄ™ przemÄ™cza, dla naszego klubu, prezes Ochudzki Ryszard, naszego klubu “TÄ™cza”.
Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki!
To mówiłem ja - Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy.
Niech żyje nam prezes sto lat !!!
Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:zarfe pisze:Brawo działacze. A co z Burzą?
Na razie nie zapowiadają. Zamiast burz śnieżnych można spodziewać się mrozów.
No tak mróz jednoznacznie kojarzy sie z aurą zimową ktora wreszcie (moze nie wszyscy sie ciesza) zagoscila na dobre i mamy piekna zime. Na potwierdzenie tych skojarzen fotka:
http://www.sebafoto.com/221-4164/marek-mroz/
Tak tak, Stachyra na pewno bedzie lepszy. Ludzie, smiejecie sie min.ze mnie, ze "bujam" w oblokach.. to ja sie zapytam poraz setny, na jakiej podstawie uwazacie, ze taki Stachyra bedzie lepszy i zrobi te 10 pkt w meczu ? Tylko blagam o racjonalne przeslanki, bo podniecanie sie zawodami mlodziezowymi i wygrywaniem biegow mlodziezowych, do tego glownie w Rzeszowie budzi u mnie ogromny smiech.
Ja tylko w sprawie kontraktów i ilości zdobywanych punktów przez naszych jeźdźców.
W tym roku kontrakty są tak sformułowane, że zdobywanie 7-8 punktów zapewnia "wyjście na swoje". No chyba że jest to mecz wygrany z mocną drużyną. No i wygrane na wyjeździe są bardzo mocno premiowane
.
Jeżdżenie opłaca się w tym roku dopiero od 11 punktów w meczu.
W tym roku kontrakty są tak sformułowane, że zdobywanie 7-8 punktów zapewnia "wyjście na swoje". No chyba że jest to mecz wygrany z mocną drużyną. No i wygrane na wyjeździe są bardzo mocno premiowane
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Stachyra będzie lepszy...
Nie, to Piszcz będzie lepszy...
Nieprawda, najlepszy będzie Burza...
... i tak już 66 stron a wcześniej ponad 100 zamkniętego już tematu
... i tak do zarzygania
Czy wam sie to nie nudzi

Nie, to Piszcz będzie lepszy...
Nieprawda, najlepszy będzie Burza...
... i tak już 66 stron a wcześniej ponad 100 zamkniętego już tematu
... i tak do zarzygania
Czy wam sie to nie nudzi
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Więc Korzen wytłumacze to ostatni raz, mimo że pisałem to wiele razy, ale specjalnie dla Ciebie napisze to po raz ostatni:
pytanie:
Dlaczego uważam że Stachyra jest lepszy od Piszcza:
PO 1: Jest młody perspektywiczny, robi postępy co widać, Tomek akurat dokładnie tak samo w 2 strone.
PO 2: Otarł się o medal mistrzostw Polski juniorów, był wymieniany wśród kandydatów do kadry juniorów.
PO 3: Gdy Tomek jeżdził z Zywertowskimi i Kułtuckimi i zdarzało mu się przegrać z Jąderami, Dawid jezdził z Crumpami i Pedersenami i udało mu się czasem wygrać z takim jakimś Hancockiem czy Sullyvanem.
PO 4: Uważam (i to moja opinia) że poziom juniorów w e-lidze na którym opierasz wiekszość swoich poglądów jest wyższy niż poziom seniorów w 2 lidze.
PO 5: To, że jeżdził dobrze prawie tylko u siebie jest dobrym prognostykiem a nie argumentem przeciwko wg. mnie. Walczymy o utrzymanie i mecze u Nas będa najwazniejsze.
To tak na szybko 5 moich argumentów
hehe wygląda na to, że jeśli nasi chcą dobrze zarobić muszę awansować do e-ligi
Pozdrawiam
pytanie:
Dlaczego uważam że Stachyra jest lepszy od Piszcza:
PO 1: Jest młody perspektywiczny, robi postępy co widać, Tomek akurat dokładnie tak samo w 2 strone.
PO 2: Otarł się o medal mistrzostw Polski juniorów, był wymieniany wśród kandydatów do kadry juniorów.
PO 3: Gdy Tomek jeżdził z Zywertowskimi i Kułtuckimi i zdarzało mu się przegrać z Jąderami, Dawid jezdził z Crumpami i Pedersenami i udało mu się czasem wygrać z takim jakimś Hancockiem czy Sullyvanem.
PO 4: Uważam (i to moja opinia) że poziom juniorów w e-lidze na którym opierasz wiekszość swoich poglądów jest wyższy niż poziom seniorów w 2 lidze.
PO 5: To, że jeżdził dobrze prawie tylko u siebie jest dobrym prognostykiem a nie argumentem przeciwko wg. mnie. Walczymy o utrzymanie i mecze u Nas będa najwazniejsze.
To tak na szybko 5 moich argumentów
.
hehe wygląda na to, że jeśli nasi chcą dobrze zarobić muszę awansować do e-ligi
Pozdrawiam
harry pisze:W tym roku kontrakty są tak sformułowane, że zdobywanie 7-8 punktów zapewnia "wyjście na swoje". No chyba że jest to mecz wygrany z mocną drużyną. No i wygrane na wyjeździe są bardzo mocno premiowane
A jednak da się uzależnić zarobki od przeciwnika i przyznać premie za szczególne osiągnięcia.
Jak kiedyś to proponowałem, to Harry twierdził, że nie spotkał zawodnika, który by się zgodził na mniejsze stawki ze słabszymi albo wręcz by to wyśmiał.
Zmieniły się czasy, logiczne podejście do sprawy (obwarowanie kontraktów wieloma czynnikami) czy zawodnicy
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
Pokemon pisze:A skąd wiesz Markoni, że to nie jest zasłona dymna Harrego, przed negocjacjami np. ze Staszkiem Burzą?
Widziałeś kontrakt Piszcza? Rozmawiałeś z nim? Potwierdził to?
Ale ludzie wierzÄ… we wszystko co tu piszÄ…
No to po co uprzedzasz Burzę? Teraz będzie ostrożna i przejdzie obok Lublina
Harrego i Gawrzyka traktuję jako rzeczników prasowych (forumowych) i platformę między klubem a środowiskiem. Dlatego w miarę im wierzę. Nie wierzę żużlowcom i jak ludzie mówią o swoich zarobkach (tych malutkich jak i ogromnych).
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
jataman21 pisze:SKALOR ile masz lat ?
pewnie z 13 ,ale jataman - na litość boską - nie czołgaj chłopaka od razu
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
No wiec ja bardzo szybko i rowniez ostatni raz sprowadze cie na ziemie
Co z tego ze jest mlody ? Dla mnie, czlowika ktory widzial juz wiele, na torze wyglada jak 40 letni dziadek. Zero ataku, zero ambicji a co za tym idzie mizerna liczba zwyciestw. Natomiast co do postepow, to porusze je troche nizej.
No ale co z tego ? Teraz bedzie musial wygrywac z Wegrzykiem, Karlssonem, Pedersenem czy Chrzanowskim. Wierzysz ze wyjdzie z tych pojedynkow zwyciesko ? Ja nie.
No i co z tego ze jezdzil z Crumpem czy Pedersenem skoro na torze widzial ich tylko pod tasma ? Dla mnie argument kompletnie nie trafiony. Natomiast zeby "podpatrywanie" zastosowac w praktyce, to trzeba umiec jezdzic. 1 czy 2 mecze to nawet Frankowi sie moga udac.
Ekhm, Dawid bedzie jezdzil w I lidze. No a tutaj juz rozowo nie jest. Poziom I-szo ligowych seniorow jest jednak sporo wyzszy niz E-Ligowych juniorow, moze z wyjatkiem Hliba czy Zabika. Dawid nie bedzie scigal sie z Jaderem, ale w co II biegu po swojej prawej bedzie mial w najlepszym przypadku takiego Knappa.
Jakie dobrze ? Pokonywanie juniorow druzyn przecziwnych to wedlug ciebie "dobrze" ?
jataman21 pisze:PO 1: Jest młody perspektywiczny, robi postępy co widać, Tomek akurat dokładnie tak samo w 2 strone.
Co z tego ze jest mlody ? Dla mnie, czlowika ktory widzial juz wiele, na torze wyglada jak 40 letni dziadek. Zero ataku, zero ambicji a co za tym idzie mizerna liczba zwyciestw. Natomiast co do postepow, to porusze je troche nizej.
No ale co z tego ? Teraz bedzie musial wygrywac z Wegrzykiem, Karlssonem, Pedersenem czy Chrzanowskim. Wierzysz ze wyjdzie z tych pojedynkow zwyciesko ? Ja nie.
No i co z tego ze jezdzil z Crumpem czy Pedersenem skoro na torze widzial ich tylko pod tasma ? Dla mnie argument kompletnie nie trafiony. Natomiast zeby "podpatrywanie" zastosowac w praktyce, to trzeba umiec jezdzic. 1 czy 2 mecze to nawet Frankowi sie moga udac.
Ekhm, Dawid bedzie jezdzil w I lidze. No a tutaj juz rozowo nie jest. Poziom I-szo ligowych seniorow jest jednak sporo wyzszy niz E-Ligowych juniorow, moze z wyjatkiem Hliba czy Zabika. Dawid nie bedzie scigal sie z Jaderem, ale w co II biegu po swojej prawej bedzie mial w najlepszym przypadku takiego Knappa.
To tak na szybko 5 moich argumentów![]()
Jakie dobrze ? Pokonywanie juniorow druzyn przecziwnych to wedlug ciebie "dobrze" ?
No cóż jeśli odpowiesz sobie na te same pytania w kontekscie Piszcza masz odpowieź ... Dawid ma jakieś sukcesy w wieku juniorskim zdobył jakieś doświadczenie w Elidze na pozycji juniora a Piszcz ??? ... Dodatkowo u Tomka może być tak i często się to mu zdarza 1 mecz 4 tygonie przerwy ... nie zmienia to faktu że ciesze się że jest będzie walczył o skład i dobrze że jest konkurencja ...
Ja nigdzie nie napisalem ze Piszcz jest lepszy. Dla mnie to zawodnik tego samego, niestety slabego kalibru. Tylko ze sam styl jazdy, ambicja, podejscie.. w tym kontekscie Tomka i Dawida roznia dwa swiaty. Jak juz budowac zespol miernot, to budujmy taki zeby chociaz powalczyl. Osobiscie Stachyry ogladac nie chce. Drugiego "Focusa" nam po prostu nie potrzeba.
$korzen$, Twoje argumenty sa jeszcze bardziej dla mnie nie zrozumiale niz Jatamana.
ad 1. Nie rozumiem o co Ci chodzi ;/ Przecierz to chyba pewne ze Stachyra rozwija sie w tej chwili 5 razy lepiej niz Piszcz (chyba ze masz na mysli jego brzuszek)
ad 2.
A Ty wierzysz ze Piszcz wyjdzie z tych pojedynkow zwyciezko? Ja nie.
ad 3.
ad 4.
ad 5.
hm moim zdaniem to taka kolej rzeczy. Byly junior z e-ligi nie lapie sie w skladzie to trafia do nizszych lig gdzie sie dalej rozwija.
ad 1. Nie rozumiem o co Ci chodzi ;/ Przecierz to chyba pewne ze Stachyra rozwija sie w tej chwili 5 razy lepiej niz Piszcz (chyba ze masz na mysli jego brzuszek)
ad 2.
A Ty wierzysz ze Piszcz wyjdzie z tych pojedynkow zwyciezko? Ja nie.
ad 3.
Widziales te mecze ze jestes pewnien ze z nimi nie powalczyl ?No i co z tego ze jezdzil z Crumpem czy Pedersenem skoro na torze widzial ich tylko pod tasma ? Dla mnie argument kompletnie nie trafiony. Natomiast zeby "podpatrywanie" zastosowac w praktyce, to trzeba umiec jezdzic. 1 czy 2 mecze to nawet Frankowi sie moga udac.
ad 4.
Chcialem Ci przypomniec ze co jak co ale srednia Dawid mial lepsza od Hlibka wiec teoretycznie jest lepszy.Ekhm, Dawid bedzie jezdzil w I lidze. No a tutaj juz rozowo nie jest. Poziom I-szo ligowych seniorow jest jednak sporo wyzszy niz E-Ligowych juniorow, moze z wyjatkiem Hliba czy Zabika. Dawid nie bedzie scigal sie z Jaderem, ale w co II biegu po swojej prawej bedzie mial w najlepszym przypadku takiego Knappa.
ad 5.
hm moim zdaniem to taka kolej rzeczy. Byly junior z e-ligi nie lapie sie w skladzie to trafia do nizszych lig gdzie sie dalej rozwija.