Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
Ta... o Jeleniu z perspektywy jednych zawodów, a o Lamparcie z perspektywy całej kariery.
Taka subtelna różnica.
Taka subtelna różnica.
Tak to prawda, ze porownywanie tych zawodnikow jest niemiarodajne. Nie zmienia to faktu ze Lampart jest mlody, przerosla go presja w elidze. Na treningach walczyl z Walaskiem jak rowny z rownym, w lidze cos go blokowalo. Ja sie nie martwie, bo ufam panu Marianowi, on wie co robi. Sklad narazie jest obiecujacy, czekamy na ogloszenie Miskowiaka.
Pytam poważnie - co w nim "obiecującego"?
Ja tez uważam , że przy Wardzale , Lampart zrobi postępy( jest młody ) i będzie u siebie te 5-7 pkt robił.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

senior robiacy 5-7 punktow u siebie, no rewelacja po prostu : D
METHANOL ADVENTURE TEAM
nie no każdy ma dla ciebie robić 15
co wpis to coraz bardziej się pogrążasz 

cale szczescie malo pisze i do ciebie wciaz mi bardzo daleko
i wez sie zastanow, piszesz ze przy Wardzale zawodnik zrobi postepy i wyciagnie te 5 punktow na mecz u siebie, no to sorry, Birskiego wzielismy czy co?
i wez sie zastanow, piszesz ze przy Wardzale zawodnik zrobi postepy i wyciagnie te 5 punktow na mecz u siebie, no to sorry, Birskiego wzielismy czy co?
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
zmartwiony
Panu Marianowi duzo mozna przyznać i na pewno jest dobry w tym co robi, niestesty zeby zawodnik jechał trener nie wystarczy. Według mnie Dawid jakby na niego nie spojrzeć w mojej ocenie jest albo mega leniwym zawodnikiem, albo ma na pawde duzy problem w psychice. Na jedno i drugie naturalnie jest to samo rozwiazanie zebrac sie w kupe zaplacic pewnie znaczą ilosc kasy i pojsc do psychiatry czy psychologa i pod tym wzgledem mocno przepracowac jakis okres. Dawid moim zdaniem ma talent wspominajac jego wyczyny z lat juniorskich aczkolwiek bedąc ostatni w Rzeszowie u brata tamtejsi fanatycy mowia iz prowadzi bardzo hulaszcze życie, co zakrawa mi niestesty na drugiego Hliba ktorego to historie wszyscy znamy. Trudno mi sie wydaje ze po tym sezonie Dawidowi zostanie jedynie II liga, a nam niesmak. żebym sie mylił 
No faktycznie piszesz bardzo mało Posty: 5653 a ja za to strasznie dużo Posty: 1294 
P.S Zakładam że będzie jeżdził pod "10" lub "12" to 5-7 pkt biorę w ciemno z pełnym zadowoleniem.
P.S Zakładam że będzie jeżdził pod "10" lub "12" to 5-7 pkt biorę w ciemno z pełnym zadowoleniem.

oczywiscie mialem na mysli ostatnie tygodnie, nawet tak oczywiste rzeczy trzeba ci tlumaczyc?
ja 5 punktow seniora w meczu u siebie nie biore w ciemno z pelnym zadowoleniem, bo oznacza to srednia biegowa 1,00-1,25, czyli slabsza od zeszlorocznej Gieruckisa
7 punktow juz troche lepiej (poziom Stachyry i Kudriaszowa, super napieracze w 2013, grozni dla kazdego
), ale skoncze juz, nie chce sie dalej pograzac 
ja 5 punktow seniora w meczu u siebie nie biore w ciemno z pelnym zadowoleniem, bo oznacza to srednia biegowa 1,00-1,25, czyli slabsza od zeszlorocznej Gieruckisa
7 punktow juz troche lepiej (poziom Stachyry i Kudriaszowa, super napieracze w 2013, grozni dla kazdego
METHANOL ADVENTURE TEAM
Sorry ale nie jestem wróżką i nie wiem co masz na myśli i faktycznie weż sobie urlop i odpocznij .. 

grzesieck pisze:ja 5 punktow seniora w meczu u siebie nie biore w ciemno z pelnym zadowoleniem, bo oznacza to srednia biegowa 1,00-1,25, czyli slabsza od zeszlorocznej Gieruckisa
Można robić w meczu 4 punkty i mieć średnią 2,0 nawet (w czteru startach ofkors). Wystarczy przyjeżdżać na 3:3 za kolegą z pary. Bonusy nieco przekłamują średnie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Skład seniorski prawie pełny (zakładam, że Miśkowiak dogadany), ale juniorów brak.
Wszyscy na tym forum w swoich propozycjach składu wpisują Bobera,a z tego co wiem, do tej pory Oskar nie dostał nawet propozycji kontraktu. Tzn. dostał kilka, ..... ale nie z Lublina.
Zanosi się na to, że przyjedzie do Lublina, ale z drużyną gości. Szkoda, że nie będzie w składzie nawet jednego wychowanka.
Wszyscy na tym forum w swoich propozycjach składu wpisują Bobera,a z tego co wiem, do tej pory Oskar nie dostał nawet propozycji kontraktu. Tzn. dostał kilka, ..... ale nie z Lublina.
Zanosi się na to, że przyjedzie do Lublina, ale z drużyną gości. Szkoda, że nie będzie w składzie nawet jednego wychowanka.
Ostatnio zmieniony 4 grudnia 2013, o 15:59 przez malyex, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze inaczej - jezeli Dawid bedzie jezdzil na poziomie Miesiaca z poprzedniego sezonu, to bedzie to dobry ruch. I ja szczerze wierze ze moze to osiagnac, ale jezeli faktycznie jak wiekszosc tu piszacych sezon zawali, no to II liga mu zostanie chyba w tym momencie.
Ja nie uwazam zeby Lampart byl gorszy od Barana. Stawiam miedzy nimi znak "=". Ostatnie 2 lata pokazaly, ze Baran poczatek sezonu ma "znakomity" i "swietnie" przepracowana zime. Wiec mimo wszystko ja wole poogladac Lamparta w tym roku, bo moze on miec progres formy (bo gorzej jak w zeszlym roku to juz nie moze raczej), a u Barana mimo ze sie w ciagu sezonu rozkreca, to i tak daleko mu do czolowki I ligi, a jego forma raczej stoi w miejscu i z roku na rok nie widac znaczacych postepow.
Istnieje jeszcze sytuacja ze mozemy zobaczyc obu panow, ale to juz bedzie 3 na II linie - Baran, Lampart, Kudriaszow... cos za duzo tej II linii by bylo wzgledem "petard" ktorych narazie nie mamy (no moze Watt nia bedzie)
Ja nie uwazam zeby Lampart byl gorszy od Barana. Stawiam miedzy nimi znak "=". Ostatnie 2 lata pokazaly, ze Baran poczatek sezonu ma "znakomity" i "swietnie" przepracowana zime. Wiec mimo wszystko ja wole poogladac Lamparta w tym roku, bo moze on miec progres formy (bo gorzej jak w zeszlym roku to juz nie moze raczej), a u Barana mimo ze sie w ciagu sezonu rozkreca, to i tak daleko mu do czolowki I ligi, a jego forma raczej stoi w miejscu i z roku na rok nie widac znaczacych postepow.
Istnieje jeszcze sytuacja ze mozemy zobaczyc obu panow, ale to juz bedzie 3 na II linie - Baran, Lampart, Kudriaszow... cos za duzo tej II linii by bylo wzgledem "petard" ktorych narazie nie mamy (no moze Watt nia bedzie)
- tezetomaniak
- Trener
Jeśli Lampart będzie miał na czym jeździć, to nie raz walnie 10+. 5 pkt to powinno być zadanie juniora.
Bardzo w to wierzę. I zgadzam się że po takich dwóch słabych sezonach ten przyszły może być dla Dawida ostatnią deską ratunku przed drugoligową przeciętnością. Mam nadzieję że wykorzysta swoją szansę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Dla mnie Lampart to dobry transfer. W Rzeszowie często po starcie był 1 i na trasie tracił pozycje. Wydaje mi się, że problem jest w tym, że spalał się psychicznie i wcale się nie dziwie bo w Rzeszowie regularnie dostawał gwizdy. Na szczęście w Lublinie jest inna kultura, dostanie wsparcie od kibiców i będzie śmigał.
Jakby Lampart gwarantowal 10+ to nikt by go z Rzeszowa nie wypuscil - sprawa oczywista. A ze jest mega cieniasem, to go wypuszczono do Lublina. No ale nikt wam nie zabroni marzyc..... miec marzenia w koncu fajna rzecz.
- tezetomaniak
- Trener
Nie gwarantuje, to oczywiste. Ale myślę, że warto go spróbować. Natomiast co Baran gwarantuje już wszyscy w Lublinie i okolicach wiedzą.
Wiedzą. Dobre punkty. Liczę na Miśkowiaka, Barana, kogoś na rezerwę i jazda z hhurwami
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- niespokojny
- Trener
Lampart gwarantuje tyle samo punktow co Baran, czyli 4-5 jezeli odpala ze startu. Nie powiedzialbym ze to sa dobre punkty.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
truskawa pisze:Wiedzą. Dobre punkty. Liczę na Miśkowiaka, Barana, kogoś na rezerwę i jazda z hhurwami
Po ptokach.
Karola żegnamy, powodzenia na dalszej drodze żużlowej. Tylko zacznij chłopie jeździć przed czerwcem danego roku, bo nic z tego nie będzie inaczej. 
Bardzo szkoda... Karola jak swojego dużo ludzi traktowało... powodzenia w innym klubie 
Karol Baran Karol!