Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sebekmotor
Kadrowicz

Re: Żużel w TV

#15876 Postautor: Sebekmotor » 1 stycznia 2023, o 15:57

Raczej gównoburza :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15877 Postautor: kibicLBN » 1 stycznia 2023, o 16:48

Flagg pisze:Zmarzlik: "Zółty wypierd***ć"
Kibice: Burak!, Cham!, Brak klasy! Wieś!

,,Zdobywca tytułu, a nie mistrz. Na mistrza to trzeba mieć klasę "
:cool:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15878 Postautor: Gelo » 1 stycznia 2023, o 20:11

I dalej tak uważam. Mistrz to nie tylko ten co świetnie jeździ. To także zachowanie, elokwencja konstruowanie zdań. Nie wyobrażam sobie żeby Hans czy nawet Rickardsson wypowiadał się o kolegach z toru per "ch...je". Ale jak już Hampel rzuca mięchem to jestem w lekkim szoku. Do sytuacji z Mikkelem trudno mi się odnieść, bo nie widziałem. "Apator wibrator" - dla mnie średnio śmieszne i trochę gównażerskie. Nie przystoi.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15879 Postautor: Sebekmotor » 1 stycznia 2023, o 20:39

Co innego wypowiedź publiczna, a co innego prywatne rozmowy np z mechanikami czy kolegami z toru. Bez przesady każdy rzuca mięsem, jeden mniej inny więcej. Nie bądźmy świętsi od Matki Teresy. Bez obrazy, ale oburzanie się na "soczyste" słownictwo w trakcie zawodów jest dla mnie śmieszne. Mało tego pokazuje tych chłopaków jako normalnych zwykłych ludzi takich jak większość. Piękny język to jest w teatrze.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#15880 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 1 stycznia 2023, o 22:43

Gelo pisze:I dalej tak uważam. Mistrz to nie tylko ten co świetnie jeździ. To także zachowanie, elokwencja konstruowanie zdań. Nie wyobrażam sobie żeby Hans czy nawet Rickardsson wypowiadał się o kolegach z toru per "ch...je". Ale jak już Hampel rzuca mięchem to jestem w lekkim szoku. Do sytuacji z Mikkelem trudno mi się odnieść, bo nie widziałem. "Apator wibrator" - dla mnie średnio śmieszne i trochę gównażerskie. Nie przystoi.

Czyli w takim razie Nicki też nie jest mistrzem?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15881 Postautor: kibicLBN » 1 stycznia 2023, o 23:14

Gelo pisze:I dalej tak uważam. Mistrz to nie tylko ten co świetnie jeździ. To także zachowanie, elokwencja konstruowanie zdań. Nie wyobrażam sobie żeby Hans czy nawet Rickardsson wypowiadał się o kolegach z toru per "ch...je". Ale jak już Hampel rzuca mięchem to jestem w lekkim szoku. Do sytuacji z Mikkelem trudno mi się odnieść, bo nie widziałem. "Apator wibrator" - dla mnie średnio śmieszne i trochę gównażerskie. Nie przystoi.

Ty, to dla Ciebie najlepsze papiery na Mistrza, przed duże M ma nie kto inny a Maksio :lol: Azaliż jakoby, jednakże w permanentnej otchłani języka niskich lotów jawi się on, cały na biało ze swą elokwencją i mową pozbawioną chwastów - Maksym.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#15882 Postautor: Torsen » 1 stycznia 2023, o 23:54

Dla wychowanych na Nielsenie zawsze będzie on - a ściślej jego publicznie znany obraz - punktem odniesienia i mnie to zupełnie nie dziwi. I wcale nie chodzi o wyszukane słownictwo, które nota bene u Maksa jest groteskowe, bo w większości przypadków jest błędnie lub nie do końca normalnie użyte. Chodzi o ogólne usposobienie.
Na mnie, bluzgi różnych osób robią całkowicie różne wrażenie. Np. u Hampela urozmaicają przekaz, wzmacniają go i zupełnie mi nie przeszkadzają. Hampel mówi ciekawie, z pasją, w sposób urozmaicony, poprawnie, nie jąka się, nie duka, nigdy też nie słyszałem, by o przeciwniku, sędzim, czy kimkolwiek powiedział "ch*j". Inni natomiast ze swoimi bluzgami brzmią jak prostaki albo recydywa, ponieważ nie tylko stawiają "przecinki", ale robią to notorycznie, a dodatkowo odnoszą się do przeciwnika bez krztyny szacunku. Tu niestety wpisuje się m.in. Bartek.
Ale wielkich sportowców, których umiejętności były nie do podważenia, a jednocześnie do przeciwnika odnosili się z pogardą i lubili go upokorzyć, było w historii znacznie więcej - i nikt nie ośmieliłby się powiedzieć, że nie byli mistrzami.
Cóż, zatem mistrz, ale bez klasy. Nie ma za co :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#15883 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 2 stycznia 2023, o 00:09

Torsen pisze:Dla wychowanych na Nielsenie zawsze będzie on - a ściślej jego publicznie znany obraz - punktem odniesienia i mnie to zupełnie nie dziwi.

Tak, ale warto zaznaczyć, że Nielsen jeździł w czasach, gdy był zdecydowanie mniejszy dostęp medialny do zawodników. Mamy znacznie mniej materiału do tego, by porównać go z obecnie dostępnymi zawodnikami.

Flagg
Trener

#15884 Postautor: Flagg » 2 stycznia 2023, o 07:55

Poziom hipokryzji na tym forum momentami wybija totalnie poza skalę.

Gość, rzuca tekst "żółty wypierdalać" w ferworze walki, w sytuacji, gdy ważą się losy meczu, a wynik jest na styku. Dodatkowo, nie ma ten tekst żadnego zabarwienia personalnego, w stosunku czy do jakiegoś żuzlowca, czy konkretnego klubu. I mamy najwspalnialszych kibiców na świecie, którzy analizują te dwa słowa pod każdym mozliwym kątem i są one niepodważalnym dowodem na to, że chłop jest bucem.

Z drugiej strony mamy gościa, który już po meczu, gdzie największe emocje już opadły, rzuca tekst wycelowany w konkretny klub. Tekst który jest po prostu chamski i obraźliwy w stosunku do całego klubu. I ten sam klub dzentelmenów ma z tym najwyraźniej luz i uznaje to nawet za zabawne, a w najlepszym przypadku nie uważa za zasadne pochylić sie nad zachowaniem tego jegomościa, tak jak to miało miejsce w przypadku Zmarzlika.

Przecież gdyby jakikolwiek zawodnik, działacz, mechanik czy menadżer rzucił takie słowa o Motorze, to to forum by płoneło, a co drugi post byłby "słychać wycie? Znakomicie" itp.

Co więcej, potem dowiadujemy się, że w sumie Hampel rzucający kurwami jak przecinkami to jest spoko, bo tylko ubarwia swoją wypowiedz, a Zmarzlik, nie ma za grosz szacunku dla reszty, bo walną kiedyś "żółty wypierdalać" xD

No cóż, coraz mniej dziwię się głosom ludzi spoza Lublina, a jest ich coraz wiecej, że tym "najlepszym kibicom na świecie" z sezonu na sezon coraz bardziej odwala.

Zmieniając temat. Wiadomo, że Motoru w tym żuzlowym serialu jest dużo, wręcz bardzo dużo. Jest sporo Hampela, Kubery i Michelsena. Nic dziwnego, to liderzy drużyny. Ale jest też dość dużo Mateusza, a nawet Drabik się tu i tam przewija. Natomiast to, co zwróciło moją uwagę, to niemal kompletny brak Lamparta. Gdybym ogladał tylko serial, to w sumie nie miałbym pojęcia, że gość jeździ w Motorze.
Ostatnio zmieniony 2 stycznia 2023, o 10:20 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15885 Postautor: Gelo » 2 stycznia 2023, o 08:14

Za czasów Nickiego i Crumpa też nie było takiego dostępu medialnego jak teraz - a wiemy jacy to kolesie. Poza torem do rany przyłóż, nakładają kask i stają się innymi ludźmi. Czy to jest klasa czy już nie - nie wiem. A może nie powinno się w tym przypadku mierzyć tzw. klasy a spojrzeć na takich zawodników pod kątem przerostu ambicji nad treścią czy tzw. czarnych charakterów, których dobre widowisko potrzebuje? Natomiast jest to czasami zabawne. Taki Dzik, który po pierwszym biegu wyzywa Janosia od "p... oszustów", który ma coś niespotykanego pod tyłkiem by w drugiej serii być niełapanym. Crump rzucający kaskiem, kopiący w szafki i jadący rundę z tyłkiem wypiętym na polskich kibiców też był "interesujący" :) Ale wracając do tematu - jaki jest Zmarzlik było widać we wczorajszym odcinku serialu Dryły. - Z jakim juniorem teraz jadę? - Ze Stojanowskim. - To niech mi się nie wpier...ala.

Ge(L)o
Trener

#15886 Postautor: Ge(L)o » 2 stycznia 2023, o 08:58

U Zmarzlika wyszło tego po prostu za dużo, by tłumaczyć to ferworem walki. Dziwne, że jeszcze niektórzy nie mogą się pogodzić z tym, że to mały chamski wieśniaczek.
A Mikkel musiał gdzieś tę inwektywę usłyszeć, sam jej nie wymyślił, może nawet nie rozumiał, co mówi. A tekst pewnie był pokłosiem zachowania toruńskich kibiców w Lublinie. Apator wibrator !

Kaman
Kadrowicz

#15887 Postautor: Kaman » 2 stycznia 2023, o 09:05

Ge(L)o pisze:A Mikkel musiał gdzieś tę inwektywę usłyszeć, sam jej nie wymyślił, może nawet nie rozumiał, co mówi. A tekst pewnie był pokłosiem zachowania toruńskich kibiców w Lublinie. Apator wibrator !

Nie zrozumiał nic, a nic :D Dryła to szkodnik nakręca dramy, jakieś listy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15888 Postautor: Cooper » 2 stycznia 2023, o 10:04

Ge(L)o pisze:Apator wibrator - Mikkel jesteś legendą.

No, a jakby jeszcze powiedział zdechł pies falubaz, to honorowe obywatelstwo Lublina. :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#15889 Postautor: grzesieck » 2 stycznia 2023, o 10:22

Ge(L)o pisze:A Mikkel musiał gdzieś tę inwektywę usłyszeć, sam jej nie wymyślił, może nawet nie rozumiał, co mówi. A tekst pewnie był pokłosiem zachowania toruńskich kibiców w Lublinie. Apator wibrator !

wydaje mi sie ze uslyszal dwie sekundy wczesniej od rezysera odcinka
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15890 Postautor: kibicLBN » 2 stycznia 2023, o 12:57

Flagg pisze:Poziom hipokryzji na tym forum momentami wybija totalnie poza skalę.

Gość, rzuca tekst "żółty wypierdalać" w ferworze walki, w sytuacji, gdy ważą się losy meczu, a wynik jest na styku.

No coś Ty. Bartek aż taki ordynarny nie był. ,, Żółty wypad!" o ile mnie pamięć nie myli, albo ,, żółty won"!. I była jeszcze mowa o ,,wyr****niu tego ch**a".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15891 Postautor: Gelo » 2 stycznia 2023, o 14:00

"Masz dobre starty to założysz tego uja a ja tego drugiego w... am". Wzorzec mistrza z Sevres pod Paryżem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15892 Postautor: Cooper » 2 stycznia 2023, o 14:05

Naiwna wiara w kulturalne dyskusje "w szatni" powoli przebija na forum temat wierności kapitana Michelsena który bardzo chciał zostać, ale mu nie dali.

Sebekmotor
Kadrowicz

#15893 Postautor: Sebekmotor » 2 stycznia 2023, o 14:35

Jestem w szoku, że kogoś to oburza :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#15894 Postautor: kibicLBN » 2 stycznia 2023, o 14:40

Spokojnie Seba. Przedwojenne roczniki tak majo :cool:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#15895 Postautor: grzesieck » 2 stycznia 2023, o 15:37

ci oburzeni lepiej niech nie ogladaja nastepnych dwoch odcinkow serialu, bo moze przerazic ich kuchnia z meczow finalowych :)

zakladam ze bedzie sporo przeklenstw
METHANOL ADVENTURE TEAM

Sebekmotor
Kadrowicz

#15896 Postautor: Sebekmotor » 2 stycznia 2023, o 20:58

W pięć jeden dziś całkiem ciekawa rozmowa z Danielem Jeleniewskim.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15897 Postautor: Cooper » 3 stycznia 2023, o 09:16

grzesieck pisze:ci oburzeni lepiej niech nie ogladaja nastepnych dwoch odcinkow serialu, bo moze przerazic ich kuchnia z meczow finalowych :)

zakladam ze bedzie sporo przeklenstw

Myślę, że czas na jakieś kary regulaminowe za te bluzgi!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15898 Postautor: Gelo » 3 stycznia 2023, o 09:37

Znacznie prościej jest tłumaczyć zwykłe chamstwo mityczną adrenaliną meczową.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#15899 Postautor: Cooper » 3 stycznia 2023, o 09:40

Mityczną adrenaliną?

Sebekmotor
Kadrowicz

#15900 Postautor: Sebekmotor » 3 stycznia 2023, o 09:44

To, że ktoś rzuca mięsem nie znaczy, że musi być chamem. Jakoś nie zauważyłem, by soczysty język żużlowców kogoś w tym środowisku raził.