A Motor w 2023 pojedzie tylko ze Zmarzlikiem zakontraktowanym "za wszelką cenę"
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
O, już jest artykuł o Drabiku, że został zasypany ofertami. Wcześniej pisano o Hampelu. Został Kubera i Cierniak i mamy komplet. Do końca lipca się wyrobią 
Zbliża się decydująca faza. Mocny Motor uwiera zdecydowaną większość ludzi zaangażowanych w speedway w Polsce bo zachwiał zacementowany układ. Nie udało się rozwalić dobrej drużyny KSM to teraz wszelkiej maści „dziennikarze” próbują mącić atmosferę w drużynie ( która przez wielu zaangażowanych jest podkreślana jako jeden z kluczowych czynników) oraz próbują spowodować odwrócenie się części „kibiców” od zawodników … ciągłe podkreślanie „słabości” lubelskiej młodzieży tak żywo podchwycona tutaj, „odejście” Mikkela, Drabik outsider, „przypadkowa” kuchnia meczu skupiona na Drabiku i zaraz po tym artykuł, że Motor już „go nie chce” …. Widzieliście taki stek bzdur o innej drużynie ? Słaby Tai - cała żużlowa Polska nad nim płacze, Smektała jadący piach? Nie - teraz zachwyty bo prawie komplet nad „Hegemonem z Ostrowa”… a wystarczy spojrzeć na raiderow kolejek na 11 kolejek chyba w 7 jeśli dobrze pamiętam został nim zawodnik Motoru. Do dziś w głowie mam „spuszczanie się” nad jednorazowym wyskokiem Krakowiaka który nota bene ma niższą średnią niż nasi juniorzy i ani słowa o Dominiku który huknął identyczny wynik a w ostatnich 6-7 meczach ma średnią 2,44. U Maxyma wyraźnie widać potrzebę „błyszczenia” i bycia autorytetem wśród kolegów. To kolejny raz kiedy w jego wypowiedzi przebija że „jak mu nie idzie to co on może wnieść do drużyny” a jednocześnie jak ma problem to chce go rozwiązać sam. Zamyka się wtedy. Natomiast wypuszczenie go z Motoru to będzie nie błąd a „wielbłąd”. Dla tych „wieszczących katastrofę” przypomnę że jeszcze nie przegraliśmy, wyrównaliśmy rekord sprzed 31 lat - osiągneliśmy go „beznadziejnym” Ziółkowskim, „ciapą” Kuciapą, „indywidualistą” Drabikiem który się nie „utożsamia” z klubem i nie przybija piątek, „emerytem” Hampelem który „klapie gazem”, „beznadziejnym” Lampartem, i „humorzastym” Mikkelem…. I to opinie „najlepszych kibiców w Polsce” Serio? Czasem mam wrażenie, że w tej swojej „najlepszości” popadliśmy w taką skrajność, że mamy więcej tolerancji dla przeciwnika i bardziej go potrafimy docenić niż „Naszych Chłopaków”. Smutne to - tuż przed najważniejszą częścią sezonu. P.S.zaglądania do sypialni Mikkelowi czy Maxowi nawet nie ma jak skomentować bo to poniżej jakiekolwiek krytyki. Mam nadzieję że Admini trzymają jeden standard dla wszystkich i tak jak przy dyskusji o Rosjanach przynajmniej ostrzeżenia poszły ….
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10111 ... jmlodszych
Oskar Kreglicki chłopak z Lublina, ciekawe czy Motor ma go na oku?
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Śmieszne są te "przetargi"
Sebekmotor pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1011131/zuzel-trwa-walka-o-kolejne-trofeum-pge-ekstraligi-tym-razem-wsrod-najmlodszych
Wydaje mi się że on zaczynał w Motorze na Kresowej kręcił kółka u Juchy jeszcze.
Gelo pisze:Jeżeli miałby do Motoru przyjść Zmarzlik a odejść Mikkel to ja nie kupuję karnetu i przestaję jeździć na wyjazdy. Dominik i Miki to dwójka na lata w Lublinie żeby tą drużynę po prostu lubić. W przypadku Mikiego jedynym argumentem za Czewą jest logistyka. Być może Włókniarz podbija stawkę to co my rzekomo robimy Gorzowowi. Przecież jeszcze tydzień temu wszyscy pisali że celem nr 1 Czewy jest Fricke. Wypadałoby się na coś zdecydować.
Myślę, że jednak czasy się nieco zmieniły i obecnie ta "logistyka" ma już mniejsze znaczenie. Między Lublinem a Śląskiem jest S19 i A4, co sprawia, że podróż to spokojnie 4 h. Żadna wielka sprawa.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10113 ... ze-juz-od-
Syfy w dalszym ciągu spekulują o możliwym odejściu Mikkela i Maksa
Piszą, że MM był po słowie w Motorze, ale..... CKM co mówią Wasze piekarnie?
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ten Michelsen w Częstochowie to raczej bajka jest. Świącik wiadomo że go chce od 2-3 okienek ale to raczej opcja nie możliwa.
U nas raczej się mówiło bardziej ze oferty dostali Vaculik i Thomsen jak Gorzów ma jakieś tam swoje problemy. Fricke jeszcze a jak coś nie zagra to pojedzie dalej Lindgren.
U nas raczej się mówiło bardziej ze oferty dostali Vaculik i Thomsen jak Gorzów ma jakieś tam swoje problemy. Fricke jeszcze a jak coś nie zagra to pojedzie dalej Lindgren.
Sebekmotor pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1011323/gielda-transferowa-pge-ekstraligi-dwie-bomby-w-elicie-zmarzlik-w-motorze-juz-od-
z artykułu wynika ,ze Martin Vaculik, Anders Thomsen, , Max Fricke, są w kręgu zainteresowań połowy ligi moze ktoś trafi Mikkel natomiast jest zawsze w Czewie już co roku zaraz po tym jak Leon jest u nas w super artykułach .
To tak jak z typami Tomka Golloba.
Co chwilę typuje jakiś nieprawdopodobny wynik, a jak kiedyś trafi to wszyscy będą się podniecać przez pół magazynu, że jest znawcą i jasnowidzem :)
Co chwilę typuje jakiś nieprawdopodobny wynik, a jak kiedyś trafi to wszyscy będą się podniecać przez pół magazynu, że jest znawcą i jasnowidzem :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Nie macie jednak wrażenia, że o BZ w Lublinie mówi się jednak intensywniej w tym roku i z większą pewnością? Wiadomo, były awionetki i inne wynalazki, ale teraz mam wrażenie, że temat realnie mocniej istnieje, niż w przeszłości.
Ja się mogę z kimś założyć że nikt może oprócz Lamparta z Lublina nie odejdzie bo i po co? Śmieszą mnie te argumenty o logistyce i bajońskich kwotach od Świącika, który inteligencja nie grzeszy. Cieszmy się że mamy Kubę i Piotrka, którzy kruszą ten eligowy beton od kilku lat. Ja tam jestem spokojny. Kuba wie co robi. Myślę że jest jakiś pomysł na ogłoszenie zawodników w innym stylu niż inni.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
KrzyczącyK1b1c pisze:Nie macie jednak wrażenia, że o BZ w Lublinie mówi się jednak intensywniej w tym roku i z większą pewnością? Wiadomo, były awionetki i inne wynalazki, ale teraz mam wrażenie, że temat realnie mocniej istnieje, niż w przeszłości.
BO grzyb siedzi, wiec pismaki mają dodatkowe argumnty do podgrzewania atmosfery. "Stal sie sypie, Bartek ucieka do Lublina". NA tym można spokojnie kilka miesięcy pociągnąć.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
KrzyczącyK1b1c pisze:Nie macie jednak wrażenia, że o BZ w Lublinie mówi się jednak intensywniej w tym roku i z większą pewnością? Wiadomo, były awionetki i inne wynalazki, ale teraz mam wrażenie, że temat realnie mocniej istnieje, niż w przeszłości.
Mam dokładnie te same odczucia. Coś jest na rzeczy. Rok temu to były tylko jakieś bąki, w tym już każdy o tym mówi nawet komentatorzy w tv. Syfy piszą, że temat klepnięty już w lutym, interia, że Stal nie będzie się wykrwawiac a na ps Władek ostrzega Bartusia przed Motorem. No nie ma w tym wszystkim przypadku.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Sebekmotor pisze:a na ps Władek ostrzega Bartusia przed Motorem. No nie ma w tym wszystkim przypadku.
Właśnie to jest najciekawsze. Dopóki są to wymysły redaktora X czy Y, to można na spokojnie olać, ale tu osoba z władz klubu zabrała głos, niemalże paniczny.
ale jest jakieś zdjęcie jak to mówił trzymał w ręce cygaro czy jednak mu wypadło jak Jamrogowi widelec to by wiele powiedziało o prawdziwości plotki
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Karamba pisze:ale jest jakieś zdjęcie jak to mówił trzymał w ręce cygaro czy jednak mu wypadło jak Jamrogowi widelec to by wiele powiedziało o prawdziwości plotki
Ale o jakiej plotce mówisz? Wypowiedź Władka jest faktem, nikt jej sobie nie napisał na kolanie.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Nauczyliśmy się szczególnie po zakończeniu sezonu 2018 ile prawdy jest w tych wszystkich plotkach.
Perez pisze:Ja się mogę z kimś założyć że nikt może oprócz Lamparta z Lublina nie odejdzie bo i po co? Śmieszą mnie te argumenty o logistyce i bajońskich kwotach od Świącika, który inteligencja nie grzeszy. Cieszmy się że mamy Kubę i Piotrka, którzy kruszą ten eligowy beton od kilku lat. Ja tam jestem spokojny. Kuba wie co robi. Myślę że jest jakiś pomysł na ogłoszenie zawodników w innym stylu niż inni.
Lampart ma ważny kontrakt na przyszły rok.
Oczywiście, każdy kontrakt można rozwiązać, ale nie po to proponuje się zawodnikowi kontrakt na dwa lata, żeby po roku się z nim żegnać.
Możliwą opcją jest też to, że do Motoru przyjdzie tylko junior za Lamparta, a sam Wiktor wskoczy na U24 i tak pojedziemy kolejny sezon.
Dlatego napisałem "może", może jakieś wypożyczenie? A może wręcz odwrotnie tak jak piszesz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
KrzyczącyK1b1c pisze:Karamba pisze:ale jest jakieś zdjęcie jak to mówił trzymał w ręce cygaro czy jednak mu wypadło jak Jamrogowi widelec to by wiele powiedziało o prawdziwości plotki
Ale o jakiej plotce mówisz? Wypowiedź Władka jest faktem, nikt jej sobie nie napisał na kolanie.
Były prezes Stali jest przekonany, że Bartosz Zmarzlik nie podejmie pochopnej decyzji. - Ja wierzę i uważam, że Bartek nie odejdzie. A już na pewno nie daje wiary plotkom, że już podjął decyzję.
U Dawida złamana kość udowa.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ja pierdzielę. Niech ten tydzień się już kończy...
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!