Motor Lublin - Orzeł Łódź 03.08.2014 g. 14:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
dobek
Senior

Re: Motor Lublin - Orzeł Łódź 03.08.2014 g. 14:00

#151 Postautor: dobek » 3 sierpnia 2014, o 16:54

Prawda jest taka, że jak inny klub przyjeżdżał na Zygmuntowskie to się obawiał naszego przyczepnego toru a teraz przyjeżdżają jak do siebie i po co tu Pie...lić!!!

jerry78
Trener

#152 Postautor: jerry78 » 3 sierpnia 2014, o 16:55

go! pisze:No to udupilismy Łódź. Niech się wykrwawią w pierwszej czwórce

O nie nie. Słyszałem osobiście jak Skrzydlewski powiedział w rozmowie prywatnej, że jak wygrają w Lublinie to muszą przegrać z Dauga u siebie bo pierwsza czwórka ich nie interesuje. Tak więc spadek jak nic.
ps. Pierwszy raz w życiu wyszedłem ze stadionu po 13 biegach. Ale kiedyś widocznie musiał być ten pierwszy raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#153 Postautor: istred » 3 sierpnia 2014, o 17:04

Składu nie mamy najmocniejszego, to fakt i o tym było wiadomo przed sezonem.
Tylko, że Łódź też nie ma jakichś super nazwisk, a na pewno nie takich, żeby u nas na torze nas jechać prawie do 30.

Oczywiście, że spuścili nas zawodnicy, bo to oni jechali i to oni przegrywali, ale właśnie o to chodzi żeby zapewnić tym zawodnikom takie warunki, żeby wygrywali. W tym przygotować taki tor, żeby zawodnicy gospodarzy byli lepiej spasowani od zawodników gości.

1) Czy ktoś przypomina sobie taki łomot na torze przyczepnym? Ja nie.

2) Po raz kolejny pytanie do truskawy - dalej uważasz, że nie jesteśmy w stanie spaść z ligi?

3) U jakiego buka można obstawiać spotkania I ligi? Przypuszczam, że jeśli będzie to możliwe to na meczu Łódź - Dźwińsk będzie można ładnie zarobić przy niewielkim ryzyku :)

miedziany
Senior

#154 Postautor: miedziany » 3 sierpnia 2014, o 17:07

Przestańcie pierdzielic o tym torze. Każdy z zawodników wiedział od początku czego się spodziewac podchodząc do mecz, trenują na takim owalu od maja. Faktem jest że nikt nie ma pomysłu jak przygotowac twardy tor tak aby dawał przewagę w zawodach. Skoro Jeleń przyjeżdża do Lublina po roku czasu i na twardym torze nikt nie jest w stanie nawiązac z nim walki to wychodzi po prostu brak ambicji ze strony zawodników. To profesjonaliści którzy zaczęli jeździc jak amatorzy.
Przed nami dwa mecze które przegramy, trzeci ostatni jest do wygrania, tylko oby nie było już za późno. Baraże już mamy, spadek możemy miec...

dumbli
Szkółkowicz

#155 Postautor: dumbli » 3 sierpnia 2014, o 17:11

Jak dzisiaj Dauga wygra za trzy to już jesteśmy w drugiej lidze.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

ermen
Zawodowiec

#156 Postautor: ermen » 3 sierpnia 2014, o 17:11

miedziany pisze:Przed nami dwa mecze które przegramy, trzeci ostatni jest do wygrania, tylko oby nie było już za późno. Baraże już mamy, spadek możemy miec...

Dobrze popatrz na tabelę, policz punkty i będziesz już wiedział czy mamy baraży, czy też mamy spadek.

jerry78 pisze:
go! pisze: Pierwszy raz w życiu wyszedłem ze stadionu po 13 biegach. Ale kiedyś widocznie musiał być ten pierwszy raz.

Mi zdarzyło się to przez 26 lat tylko raz... Dzisiaj...
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2014, o 17:13 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#157 Postautor: truskawa » 3 sierpnia 2014, o 17:13

istred pisze:2) Po raz kolejny pytanie do truskawy - dalej uważasz, że nie jesteśmy w stanie spaść z ligi?

Teraz myślę, ze możemy, dlatego też zamierzam do końca sezonu klepać posty ile wlezie, bo wtedy przegram zakład i bede musiał się przymusowo zamknąć ;)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

dobek
Senior

#158 Postautor: dobek » 3 sierpnia 2014, o 17:26

miedziany pisze:Przestańcie pierdzielic o tym torze. Każdy z zawodników wiedział od początku czego się spodziewac podchodząc do mecz, trenują na takim owalu od maja. Faktem jest że nikt nie ma pomysłu jak przygotowac twardy tor tak aby dawał przewagę w zawodach. Skoro Jeleń przyjeżdża do Lublina po roku czasu i na twardym torze nikt nie jest w stanie nawiązac z nim walki to wychodzi po prostu brak ambicji ze strony zawodników. To profesjonaliści którzy zaczęli jeździc jak amatorzy.
Przed nami dwa mecze które przegramy, trzeci ostatni jest do wygrania, tylko oby nie było już za późno. Baraże już mamy, spadek możemy miec...

Ale JA(myślę ,że nie tylko Ja) chcę mieć tor jaki był wcześniej czyli przyczepny. Wali mnie to,że wszędzie jest beton u nas miała być kopa i jeżeli tak jak pisałem dużo dużo wcześniej zawodnicy by trenowali,trenowali na takim torze to wyniki myślę były by inne. Przynajmniej inne kluby miały by dużo ciężej u nas jezdzić. A teraz już widzę tłumaczenia: pogoda, komisarz a na treningu był inny tor itd a wiecie co mnie to....
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2014, o 17:30 przez dobek, łącznie zmieniany 1 raz.

Mad
Senior

#159 Postautor: Mad » 3 sierpnia 2014, o 17:28

dobek pisze:
miedziany pisze:Przestańcie pierdzielic o tym torze. Każdy z zawodników wiedział od początku czego się spodziewac podchodząc do mecz, trenują na takim owalu od maja. Faktem jest że nikt nie ma pomysłu jak przygotowac twardy tor tak aby dawał przewagę w zawodach. Skoro Jeleń przyjeżdża do Lublina po roku czasu i na twardym torze nikt nie jest w stanie nawiązac z nim walki to wychodzi po prostu brak ambicji ze strony zawodników. To profesjonaliści którzy zaczęli jeździc jak amatorzy.

Ale JA(myślę ,że nie tylko Ja) chcę mieć tor jaki był wcześniej czyli przyczepny. Wali mnie to,że wszędzie jest beton u nas miała być kopa i jeżeli tak jak pisałem dużo dużo wcześniej zawodnicy by trenowali,trenowali na takim torze to wyniki myślę były by inne. Przynajmniej inne kluby miały by dużo ciężej u nas jezdzić. A już widzę tłumaczenia: pogoda, komisarz a na treningu był inny tor itd a wiecie co mnie to....

a kto twoim zdaniem ma jechać na tym twoim torze?
Ostatnio zmieniony 3 sierpnia 2014, o 17:34 przez Mad, łącznie zmieniany 1 raz.

dobek
Senior

#160 Postautor: dobek » 3 sierpnia 2014, o 17:34

A jak jeżdzą ci co im beton pasuje :shock: bo z tego co pokazało życie to inni lepiej się czują u nas w domu niż my sami....

miedziany
Senior

#161 Postautor: miedziany » 3 sierpnia 2014, o 17:35

dobek pisze:Ale JA(myślę ,że nie tylko Ja) chcę mieć tor jaki był wcześniej czyli przyczepny. Wali mnie to,że wszędzie jest beton u nas miała być kopa i jeżeli tak jak pisałem dużo dużo wcześniej zawodnicy by trenowali,trenowali na takim torze to wyniki myślę były by inne. Przynajmniej inne kluby miały by dużo ciężej u nas jezdzić. A już widzę tłumaczenia: pogoda, komisarz a na treningu był inny tor itd a wiecie co mnie to....

A ja napisałem gdzieś że chcę twardego toru, walał bym lekko przyczepny, taki jak był wczoraj w Bydzi :) Chodzi o to że wszyscy każdą porażkę zwalają na tor, nie!- brak profesjonalizmu zawodników spuszcza nas z ligi. A decydujący wpływ na to gdzie teraz jesteśmy było zachowanie się prezia rok temu w play off i nałożenie kar finansowych na swoich zawodników. Od tego czasu profesjonalizm w lubelskim klubie zamarł.

Mad
Senior

#162 Postautor: Mad » 3 sierpnia 2014, o 17:38

dobek pisze:A jak jeżdzą ci co im beton pasuje :shock: bo z tego co pokazało życie to inni lepiej się czują u nas w domu niż my sami....

To do kogo Masz pretensje? Do toru czy do zawodników? Bo dla mnie to amatorka zawodników a zamiana Cama na Franka to totalna porażka trenera który w amoku nawet naprawiał maszynę startową. Jak dla mnie to i tak za dużo 2 ligi w naszym wykonaniu. Polska widziała i się śmiała!

Czarek
Trener

#163 Postautor: Czarek » 3 sierpnia 2014, o 17:55

1) Proszę nie deprecjonować II ligi. Jest to fajna liga dla miast z marną bazą sponsorów. Spadek to nie tragedia, a obecnego składu można zrobić ciekawą ekipę na środek drugoligowej tabeli.
2) Jeśli ktoś w klubie chce zrobić wszystko by utrzymać się w I lidze to przypominam, że mamy teraz spotkania wyjazdowe w miejscach gdzie wcale nie musimy natrafić na duży opór.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Mad
Senior

#164 Postautor: Mad » 3 sierpnia 2014, o 18:01

Czarek pisze:1) Proszę nie deprecjonować II ligi. Jest to fajna liga dla miast z marną bazą sponsorów. Spadek to nie tragedia, a obecnego składu można zrobić ciekawą ekipę na środek drugoligowej tabeli.
2) Jeśli ktoś w klubie chce zrobić wszystko by utrzymać się w I lidze to przypominam, że mamy teraz spotkania wyjazdowe w miejscach gdzie wcale nie musimy natrafić na duży opór.

Wygramy do końca wszystko za 3 i jest git! I już mi o wiele lepiej!

simona
Szkółkowicz

#165 Postautor: simona » 3 sierpnia 2014, o 18:03

dobek pisze:Prawda jest taka, że jak inny klub przyjeżdżał na Zygmuntowskie to się obawiał naszego przyczepnego toru a teraz przyjeżdżają jak do siebie i po co tu Pie...lić!!!

no właśnie , ale żeby zrobić tor pod siebie czy to będzie twardy czy przyczepny potrzeba trochę popracować , potrenować
ale jeśli trener uważa że trening słownie trzech zawodników jest treningiem i integracją drużyny to nie mam pytań co ten człowiek robi jeszcze w tym klubie
młodzieży też nie wychował przez te lata będąc w Lublinie
i nie można tego zrzucać na winę zarządu to trener powinien odpowiadać za wynik drużyny , a jak ktoś nie chce przyjeżdżać na treningi było okno transferowe i można było dogadać się z innymi zawodnikami którym zależałoby tylko wtedy i trenerio musiałby dłużej posiedzieć w Lublinie , a tak pełen luzik Frania do składu ze sprzętem drugoligowym tak samo to i swój zawodnik lubelski T. Piszcz by pojechał
myślałam że tylko ds :( potrafi wyleczyć mnie i moich znajomych z tej dyscypliny , ale że p M Wardzała dołoży do tego swoją cegiełkę !!
po raz kolejny tor przygotowany jak dla szkółki na który szybciej dopasowali się łodzianie

dobek
Senior

#166 Postautor: dobek » 3 sierpnia 2014, o 18:09

simona pisze:
dobek pisze:Prawda jest taka, że jak inny klub przyjeżdżał na Zygmuntowskie to się obawiał naszego przyczepnego toru a teraz przyjeżdżają jak do siebie i po co tu Pie...lić!!!

no właśnie , ale żeby zrobić tor pod siebie czy to będzie twardy czy przyczepny potrzeba trochę popracować , potrenować
ale jeśli trener uważa że trening słownie trzech zawodników jest treningiem i integracją drużyny to nie mam pytań co ten człowiek robi jeszcze w tym klubie
młodzieży też nie wychował przez te lata będąc w Lublinie
i nie można tego zrzucać na winę zarządu to trener powinien odpowiadać za wynik drużyny , a jak ktoś nie chce przyjeżdżać na treningi było okno transferowe i można było dogadać się z innymi zawodnikami którym zależałoby tylko wtedy i trenerio musiałby dłużej posiedzieć w Lublinie , a tak pełen luzik Frania do składu ze sprzętem drugoligowym tak samo to i swój zawodnik lubelski T. Piszcz by pojechał
myślałam że tylko ds :( potrafi wyleczyć mnie i moich znajomych z tej dyscypliny , ale że p M Wardzała dołoży do tego swoją cegiełkę !!
po raz kolejny tor przygotowany jak dla szkółki na który szybciej dopasowali się łodzianie

Czyli Jasio Stachyra :D 8) Może wcale nie byłby to zły pomysł...

max3
Zawodowiec

#167 Postautor: max3 » 3 sierpnia 2014, o 18:22

Okazuje sie ze Lampartowi(komentarz sportowefakty) ,Miskowiakowi,Woodwordowi nie pasuje twardy tor czyli Wardzala robi tor pod juniorów ?? Nie rozumiem taktyki trenera

dumbli
Szkółkowicz

#168 Postautor: dumbli » 3 sierpnia 2014, o 18:35

No to po rybach. Witaj druga ligo.Oby chociaż była. Trenerowi już dziękujemy. Zawalił nam ligę. Do niczego wiecej nie jest już potrzebny. Kilka punktów meczowych straconych frajersko najbardziej szkoda tych z Rybnika. Chociaż zgadzam się z opiniami że ten sezon przegrał Sprawka rok temu. Tak to się musiało stać widocznie.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#169 Postautor: Sledzio » 3 sierpnia 2014, o 18:37

Niech zamkną ten klub na kłódkę i człowiek dłużej będzie żyć.
Dzisiaj po meczu chyba spora ludzi wyleczyła się z żużla :lol: :lol: :lol:

Zaratustra
Kadrowicz

#170 Postautor: Zaratustra » 3 sierpnia 2014, o 18:44

Wynik mnie nie zaskoczył, frekwencja też nie, tor...w sumie też, bo skoro ktoś nie robi toru przyczepnego, kiedy jest na to szansa, to nie zrobi tego również, kiedy jest gorąco.

To, o czym pisałem przy okazji meczu z Grudziądzem ze znakiem zapytania, teraz można napisać jako pewnik. W tym klubie nie ma już "jaj": nie mają jej, ani działacze, ani trener, ani zawodnicy. Wygląda to trochę na klub kukułka. Myślę, że jedyni, którym jeszcze choć trochę się chce walczyć...jesteśmy my, kibice. Choć i tu chyba powietrze szybko schodzi.

Kończymy tak, jak niektórzy pisali, że skończymy, kiedy zaczęły się jaja w klubie. Bez ambicji, w bylejakości nie da się trzymać długo na niezłym poziomie. Limit szczęścia musiał się kiedyś skończyć, a brak profesjonalizmu zebrać żniwo.

I nie sądzę, by było obecnie miejsce dla klubu żużlowego z Lublina w II lidze. Jest koszykówka, jest piłka ręczna, musi być piłka nożna. Sytuacja może się zmienić jedynie, kiedy jakiś bogaty "zeschizowany" fanatyk żużla, będzie chciał być drugim Skrzydlewskim lub Półtorakową, amen.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#171 Postautor: Blinki » 3 sierpnia 2014, o 18:55

Dlaczego.......=[ AMEN...
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#172 Postautor: tezetomaniak » 3 sierpnia 2014, o 18:57

Dlaczego Rybnik nie może spaść z ligi?

Awatar użytkownika
Kramp

#173 Postautor: Kramp » 3 sierpnia 2014, o 18:57

Witam, śledzę to forum od dobrych paru lat, miałem okazję pośmiać się z niektórych tutaj tekstów...
Aż do dzisiejszego dnia skupiałem się tylko i wyłącznie na lekturze waszych słów ale już nie wytrzymałem.

Jako kibice na stadionie jesteście niesamowici ale w internecie... jakby inny świat i rzeczywistość ! :)
Narzekanie, biadolenie i takie tam.
Przecież żyjemy w Polsce, i to na Lubelszczyźnie zatem czego wy wymagacie?
Tą drużynę można porównać do np. Reprezentacji Polski w piłkę... nawet Ferguson czy inny Mourinho by nie pomógł.
Aczkolwiek tutaj w Lublinie jest niesamowicie... był Dzikowski, awans , HURRAOPTYMIZM! Potem zaczęło się przegrywanie i już "Dzikowski to ciota, niech wypi*****a do Niemiec na ogórki bo to łajza nie trener!"
O Sprawce nie wspomne nawet, temat studnia.
Teraz Wardzała... był dobry, fajnie, elegancko a nagle jak jest widmo spadku to Marian bleee, stary pryk, który ma skleroze i inne choroby i nie nadaje się nawet do pielęgnowania ogródka.
Toru nie przypilnuje i inne pierdoły.
Zawodnicy też nie lepiej, amatorka i bieda z nędzą... a ja się spytam czego tu oczekiwać po tych nazwiskach?
Miśkowiak jedynie gwarant czegoś więcej... Davey? No ok, szału nie ma.
Ale Lampart? Kudriashov?
Woodward poleciał w kulki , ok .
Juniorzy brak, bo i się w sumie nie dziwie. Popatrzeć realnie na ten skład i aż się odechciewa jazdy w naszych barwach...

Zatem pytam się wprost... czego wy ludzie oczekujecie? Zamiast cieszyć się że jest możliwość pooglądania "TAKICH TORPED" jak Korneliusen, Lindbaeck, Larsen i inni oraz naszych gwiazdorów to wy chcecie Ekstraklasy ( :lol: )

Ta wypowiedź nie ma na celu obrażania ale tylko i wyłącznie to moje osobiste zdanie!

Pozdrowienia!
"To zawsze zaskakujące, gdy uświadomimy sobie, że podczas gdy my przyglądamy się innym i myślimy o nich, mając się za mądrzejszych i rozumniejszych, oni też przyglądają się nam i myślą o nas."
Terry Pratchett

Zaratustra
Kadrowicz

#174 Postautor: Zaratustra » 3 sierpnia 2014, o 18:58

Bo to biednemu zawsze wiatr w oczy... ;) 8)

Czarek
Trener

#175 Postautor: Czarek » 3 sierpnia 2014, o 19:10

Muszę to zacytować:
kilar pisze:Dlugopisy wiecej niz 5pt raczej juz nie zdobeda. Rybnik niech nawet urwie 4pt na Rzeszowie i Gnieznie u siebie. To beda miec odpowiednio 13 i 14pt. Tak wiec prosta kalkulacja, wygrywamy z Lodzia (bez bonusa) i dlugopisami i tez mamy 14, a przeciez jest jeszcze mecz z Grudziadzem. Jak dla mnie z ligi poleca dlugopisy, a my mozemy im sie zrewanzowac za baraze z 2007 i spuscic ich pieterko nizej w ostatniej kolejce :]

ermen pisze:Skoro dla Czarka jest jasne że spadamy, to nawet gdybyś zrobił najbardziej wnikliwą i wielowariantową analizę, to i tak go nie przekonasz. On po prostu wie i koniec.

kibicgkm pisze:Co ty piszesz na pewno nie spadacie :)
Wygrywacie z Łodzią i Dauga i macie pewnie szóste miejsce, a jak wygracie jeszcze z nami to pewnie nawet 4 miejsce.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.