Eliminacje Złotego Kasku (12.04.2012, godz. 18:00)
Re: Eliminacje Złotego Kasku (12.04.2012, godz. 18:00)
Różne rzeczy jestem w stanie sobie wyobrazić ale nie to ,że Żuk zrobiłby żużlowców w jajo. Mógłby ktoś z klubu jasno sprecyzować na czym stoimy, bo na chwilę obecną to nie wiadomo czy nastawiać się na walkę o czwórkę czy na odjechanie rundy zasadniczej 
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Zawody dosyć ciekawe, jak na tor, który zaczyna kochać jazdę gęsiego. Klasę pokazał Kołodziej. Również jego zachowanie po upadku Miesiąca świadczy o tym, że jest super gościem nie tylko na torze. Życzę mu jak najlepiej i trzymam kciuki, by zdobył kiedyś medal w GP.
Dobre wrażenie (szczególnie w pierwsze fazie zawodów) pozostawił po sobie Trojanowski.
Dwójka naszych przyzwoicie. Stachyra raczej dogadał się z formą i sprzętem i naprawdę przyjemnie się patrzyło na jego jazdę. Jeleń też pokazał swoje atuty - jak wyjdzie ze startu, to trudno go wyprzedzić. Potwierdził też niestety to, że po wyraźnie przegranym starcie, na trasie jest bezradny.
Miesiąc jak zwykle, tylko przeciwnik "nieco" lepszy niż w II lidze, a i tor wybitnie nie na jego "fikołki" na motorze w trakcie biegu. Tutaj przyznam, że jestem trochę zawiedziony, bo łudziłem się, że Paweł nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w żużlu i jeszcze mogą być z niego niezłe ludzie. Jak widać, będzie z tym jednak ciężko.
Juniorka taka sama jak rok wcześniej, ale tu jest szansa, że z meczu na mecz będzie coraz lepiej i może od wielkiego dzwona, któryś z nich jakieś punkty przywiezie. Po pierwszych zawodach postępów u chłopaków na razie nie widzę.
Dobre wrażenie (szczególnie w pierwsze fazie zawodów) pozostawił po sobie Trojanowski.
Dwójka naszych przyzwoicie. Stachyra raczej dogadał się z formą i sprzętem i naprawdę przyjemnie się patrzyło na jego jazdę. Jeleń też pokazał swoje atuty - jak wyjdzie ze startu, to trudno go wyprzedzić. Potwierdził też niestety to, że po wyraźnie przegranym starcie, na trasie jest bezradny.
Miesiąc jak zwykle, tylko przeciwnik "nieco" lepszy niż w II lidze, a i tor wybitnie nie na jego "fikołki" na motorze w trakcie biegu. Tutaj przyznam, że jestem trochę zawiedziony, bo łudziłem się, że Paweł nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w żużlu i jeszcze mogą być z niego niezłe ludzie. Jak widać, będzie z tym jednak ciężko.
Juniorka taka sama jak rok wcześniej, ale tu jest szansa, że z meczu na mecz będzie coraz lepiej i może od wielkiego dzwona, któryś z nich jakieś punkty przywiezie. Po pierwszych zawodach postępów u chłopaków na razie nie widzę.
Misio1987lbn pisze:Bylo cos o speedway clubie ktory zrzeszalby wszystkich wspomagajacych finansowo.. no i mowil ze gdzies tam jest podany numer konta i czekaja ma wplaty![]()
O koncie czekającym na wpłaty mówił Sprawka, który całe swoje krótkie przemówienie utrzymał w bardzo żartobliwym tonie. I nawet mu to całkiem nieźle wyszło.
Ale oczywiście kilka osób nie wyczuło ironii
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
Kilka osób jak słyszy że proszą o wsparcie dochodzą do ciekawych wniosków że klub nie ma ani złotówki
Umowy ze sponsorami podpisane, żadnego meczu do spłacenia, ale na pewno nie ma złotówki. Ja nie mogę 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
niespokojny pisze:Zapodaje link do akcji Jelenia: http://www.youtube.com/watch?v=9M2jwiBP ... el&list=UL
Siadaaaaaaać
nie wiem czy ktoś juz chwalił Łukaszewskiego, ale 7 pkt, w takiej obsadzie to bardzo dobry wynik, a starty Mateusz to miał dzisiaj jedne z najlepszych jak nie najlepsze, troche gorzej na trasie, ale raz 3jke dowiozl. Brawo Mateusz.
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Oświetlenie, duże banery Tyskiego i Bogdanki na murawie, trzeba przyznać że wyglądało to wszystko bardzo efektownie, zupełnie bez porównania z tym co znamy z rozgrywek drugoligowych. Fotorelacja Gazety Wyborczej:
http://lublin.gazeta.pl/lublin/56,48724 ... OBACZ.html
Akcja dnia to oczywiście Daniel Jeleniewski w 13 biegu!
http://lublin.gazeta.pl/lublin/56,48724 ... OBACZ.html
Akcja dnia to oczywiście Daniel Jeleniewski w 13 biegu!
Jak ja "koffam" to forum. Wczoraj wszyscy ze składu wywalali Jelenia, dziś Miesiąca, tydzień temu Barana i Korneliussena. Dziś ci dwaj ostatni są bohaterami. Nie mam pytań
Ludzie, ogarnijcie się albo przestańcie te swoje "mądrości codzienne" wypisywać bo po prostu żal...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Meesha, przecież jest powiedzenie stare jak świat: "Łaska kibica na pstrym koniu jeździ". 
- niespokojny
- Trener
meesha pisze:Ludzie, ogarnijcie się albo przestańcie te swoje "mądrości codzienne" wypisywać bo po prostu żal...
Popieram 100% KMO
Reszta filmikow:
od kraweznika: Chrzanowski, Trojanowski, Kolodziej, Jeleniewski
http://www.youtube.com/watch?v=9M2jwiBPsZ4
od kraweznika: Kolodziej, Kasprzak, Stachyra, Borowicz
http://www.youtube.com/watch?v=1KyDLbJn9tE
Stachyra vs Chrzanowski
http://www.youtube.com/watch?v=9EgYImPBUMU
Zwyciestwo Łukaszewskiego
http://www.youtube.com/watch?v=T7nl3vL38ro
od kraweznika: Trojanowski, Kuciapa, Balinski, Stachyra
http://www.youtube.com/watch?v=Ti4P7F4b6og
Miesiąc padaka...od kraweznika: Miesiąc, Michalski, Trojanowski, Rempała
http://www.youtube.com/watch?v=oQOXgbvzyMQ
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Łoptymista
- Trener
meesha pisze:Jak ja "koffam" to forum. Wczoraj wszyscy ...
To warto tez pokochac wpisy zawierajace teksty "wszyscy cos tam" "wiekszosc cos tam" , "99 procent uzytkownikow cos tam"...
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Relacja zdjęciowa fajna wyglada to wszystko bardzo ładnie
ale klops musiał być Dawid Jeleniewski 
Sipma Lublin

To warto tez pokochac wpisy zawierajace teksty "wszyscy cos tam"
No dobra, nie należy generalizować
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Jak ja "koffam" to forum. Wczoraj wszyscy ze składu wywalali Jelenia, dziś Miesiąca, tydzień temu Barana i Korneliussena. Dziś ci dwaj ostatni są bohaterami. Nie mam pytańLudzie, ogarnijcie się albo przestańcie te swoje "mądrości codzienne" wypisywać bo po prostu żal...
Rozumiem, ze odnosi sie to w duzej mierze do mnie. Powiem w ten sposob, dla mnie wczorajszy turniej byl najlepszym mozliwym wyznacznikiem i selekcja przed meczem z Lodzia. Nie najezdzalem na Jelenia, mimo wielu krytycznych uwag, ktore uslyszalem od naocznych swiadkow treningu. Czekalem spokojnie na turniej. Nikogo, poza Baranem, nie stawialem na straconej pozycji. No i wczorajszy turniej utwierdzil mnie w przekonaniu, ze z Miesiacem jezeli chodzi o I lige nie ma co robic sobie jakichkolwiek nadziei. Pisalem o tym juz wiele razy w zimie. Starty slabe, dociag do I luku slaby... to jest ten sam Miesiac, ktorego ogladalismy rok temu. Zadnej rakiety rowniez nie ma, wiec na jakiej podstawie liczycie na jego dobry wynik w Lodzi, Dauga czy Grudziadzu? Skoro nawet u siebie nie potrafi wygrac z siwym Jackiem. Tu nie chodzi o to, ze ktos jednego dnia wrzuca na jednego zawodnika a nastepnego na innego... jest to moje trzezwe spojrzenie na sytuacje kadrowa w ktorej sie znalezlismy. Nie ma sensu brac Pawla do Lodzi, bo nic tam nie ugra. Chcialbym sie mylic, ale raczej jestem przekonany co do swojego stanowiska. Trzeba bacznie uwazac, co pokaze dzis Baran. Bez dwoch zdan jechal bym do Lodzi w takim zestawieniu:
Miskowiak
Cam/Baran (jezeli zrobi w Krakowie te 11 lub wiecej pkt)
Jelen
Mads
Stachyra
Borowicz
Lukaszewski
Rozumiem, ze odnosi sie to w duzej mierze do mnie
Nie miałem na myśli konkretnych osób tylko ogólny trend, ale skoro się nożyce odezwały...
Serio myślisz, że ma tylko tego jednego osiołka?Starty slabe, dociag do I luku slaby... to jest ten sam Miesiac, ktorego ogladalismy rok temu. Zadnej rakiety rowniez nie ma
Baran (jezeli zrobi w Krakowie te 11 lub wiecej pkt)
A co jeśli nie zrobi, ale nie dlatego że nie ma formy tylko dlatego, że mu się nie będzie chciało, bo dla niego takie zawody nie są istotne i np. swoje podstawowe fury będzie miał odstawione na ligę?
To są niuanse, których my na trybunach nie wiemy. I dlatego to forumowe ustalanie składu jest dla mnie takie zabawne
Przeciez Miesiacowi powinno zalezec na dobrym wystepie wczoraj szczegolnie, a on wzial sobie 1 fure i pozniej nie mial na czym powtorki jechac. Sam sobie strzela w kolano. A no i nie piszcie takich rzeczy, ze "Serio myślisz, że ma tylko tego jednego osiołka?". Moze i ma wiecej tych osiolkow, ale to musza byc faktycznie osiolki skoro nie zabral ich na zawody. Nie wierze, ze nie byl swiadomy tego, ze te wczorajsze zawody to byl najwazniejszy sprawdzian przed meczem w niedziele. Za Adamczewskim wczoraj gonil jakby chcial a nie mogl, czyli jak zwykle w swoim stylu. W Łodzi bedzie mial do czynienia z lepszymi zawodnikami wiec dla mnie jest pierwszy do odstrzalu.
a on wzial sobie 1 fure
A pewien jesteś, że miał tylko jedną?
Popełniacie jeden błąd - oceniacie występy zawodników nie znając wielu niuansów. Niby czemu miało mu aż tak bardzo zależeć na wczorajszym występie? Złotego Kasku raczej nie zdobędzie, do GP się nie załapie więc po co się spinać? Może szkoda po prostu zarzynać lepsze silniki na takich zawodach? A może jeszcze jakieś korekty w nich robi pod kątem meczu w Łodzi? Ja tego nie wiem, ale Dzikowski wie i jego zadaniem jest poukładać te klocki w jedną całość, a nie kibiców, którzy "wiedzą tyle ile zjedzą"...
Ja mysle tak dlatego, ze zawody to jednak co innego niz trening. Mozna sie sprawdzic na tle zawodnikow z zewnatrz. Na treningu ze swoimi to jednak pewnie czasem przymyka sie gaz itp, bo jedzie sie ze swoimi.
Pewny nie jestem, ale polegam na tym co mowil spiker.
A pewien jesteś, że miał tylko jedną?
Pewny nie jestem, ale polegam na tym co mowil spiker.
Miesiąc to nie jest bardzo dobry zawodnik, któremu nie wyszły zawody. To jest zawodnik, który aspiruje do poziomu pierwszoligowego, dlatego ten poziom musi udowadniać w każdych zawodach. W pierwszej lidze jeździł kilka sezonów, nigdy nie błyszczał i w najlepszym wypadku prezentował się przeciętnie. W drugiej lidze też furory nie zrobił, więc po wczorajszych - oficjalnych - zawodach można mieć o niego obawy.
Oczywiście trener ma więcej danych, wie jakim sprzętem dysponuje Paweł, wie jak podszedł do wczorajszych zawodów... ale nawet na podstawie tych informacji, które teraz mamy nie postawiłbym złotówki na to, że Miesiąc zrobi w Łodzi średnią powyżej 1.0.
PS. Szczególnie, że jeśli chce coś udowodnić to w stawce z Kołodziejem, Kasprzakiem czy Balińskim, a nawet na tle Jeleniewskiego i Stachyry mógł pokazać swoje umiejętności.
Zauważ Meesha, że Stachyrze, Miśkowiakowi czy innym też wygranie złotego kasku raczej nie grozi, podobnie jak GP, liga jest dla nich zapewne najważniejsza, a mimo to nie przeszkadzało im to dobrze się zaprezentować z zawodnikami z krajowej czołówki.
Oczywiście trener ma więcej danych, wie jakim sprzętem dysponuje Paweł, wie jak podszedł do wczorajszych zawodów... ale nawet na podstawie tych informacji, które teraz mamy nie postawiłbym złotówki na to, że Miesiąc zrobi w Łodzi średnią powyżej 1.0.
PS. Szczególnie, że jeśli chce coś udowodnić to w stawce z Kołodziejem, Kasprzakiem czy Balińskim, a nawet na tle Jeleniewskiego i Stachyry mógł pokazać swoje umiejętności.
Zauważ Meesha, że Stachyrze, Miśkowiakowi czy innym też wygranie złotego kasku raczej nie grozi, podobnie jak GP, liga jest dla nich zapewne najważniejsza, a mimo to nie przeszkadzało im to dobrze się zaprezentować z zawodnikami z krajowej czołówki.
Zauważam
polegam na tym co mowil spiker.
OK. Nie mam więcej pytań
Z reszta nawet jakby mial to nie zmienia to faktu, ze jechal wczoraj jak ostatnia lajza i koncze temat 
meesha pisze:Niby czemu miało mu aż tak bardzo zależeć na wczorajszym występie?
Jak wyglądają pana plany indywidualne na ten sezon?
- Wystartuję niedługo w eliminacjach Złotego Kasku i będę chciał dotrzeć w tych zawodach jak najdalej. Stawiam sobie za cel finał Indywidualnych Mistrzostw Polski. Jakbym się tam dostał, byłbym naprawdę bardzo zadowolony.
źródło:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/27700 ... belskiego-
O wlasnie jerry, juz mialem to pisac bo sobie przypomnialem i znalazlem 
Dobra, poddaje się, nie strzelać 
Weźcie jeszcze pod uwagę, że gdyby w tym biegu do ktorego nie wyjechal przywiozl nawet 3 to i tak by nie awansowal, wiec po co mu bylo wyjezdzac?, wczesniej mu w zawodach nie szło i to wcale niekoniecznie z powodu sprzetu na ktorym jechal, po drugie są z Kuciapa kolegami a gdyby Kuciapa przyjechal drugi to bylby wtedy w polfinale tylko rezerwowym, kolejna rzecz, moze mu bylo szkoda opony, moze bal sie zlapac jakiejs niepotrzebnej kontuzji po upadku, moze go po upadku bolala noga itd.itd. Powodów moglo byc sto, ale oczywiscie niektorzy maja tylko jedna sluszna swoja prawde.
A spiker mogl powiedziec wszystko, bo co mial powiedziec, ze Miesiacowi sie nie chce i olewa kibicow, skoro chwile wczesniej podal, że lekarz uznal ze Miesiac jest do jazdy zdolny?
Miesiac nie wyjechal do biegu bo to czy wyjedzie czy nie nie mialo juz dla niego najmniejszego znaczenia, a cztery kolka wiecej pojechane z Kuciapą nie wplyną nagle na wzrost jego formy.
A spiker mogl powiedziec wszystko, bo co mial powiedziec, ze Miesiacowi sie nie chce i olewa kibicow, skoro chwile wczesniej podal, że lekarz uznal ze Miesiac jest do jazdy zdolny?
Miesiac nie wyjechal do biegu bo to czy wyjedzie czy nie nie mialo juz dla niego najmniejszego znaczenia, a cztery kolka wiecej pojechane z Kuciapą nie wplyną nagle na wzrost jego formy.