Bellego jest na fali wznoszącej, a Bjarne dołuje z każdym sezonem. Rzecz w tym, że obaj wiemy, że jakby ustawić pod taśmą obu zawodników (w normalnych warunkach - nie takich jak w niedzielę) to na 10 startów będzie 7:3 dla Duńczyka. Jeździ pasywnie bez walki ale jednak dość równoboxing pisze:Kildemand, Kosciuch, Karpow - to wlasnie ci znacznie lepsi.
A Bellego, Huckenbeck, Okoniewski - lepsi od Drozdza i realniejsi od Thomsena czy Andersena.
A czy Bellego czy Bjarne? Francuz, zdecydowanie! Sam pisales, ze Bjarne doluje - w przyszłym sezonie zadoluje jeszcze bardziej, a młody zabojad idzie w gore. A dwa - Bellego nie odpuszcza, a Bjarne - sam widziales.... Bojazliwie, bez walki, bez kontaktu...
Motor Lublin w sezonie 2018
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
No i w przyszlym roku czeka nas wyjazd do Gniezna, gdzie bardzo sie przyda doswiadczenie i znajomosc toru Bjarne.
:)
:)
Gelo pisze:Bellego jest na fali wznoszącej, a Bjarne dołuje z każdym sezonem. Rzecz w tym, że obaj wiemy, że jakby ustawić pod taśmą obu zawodników (w normalnych warunkach - nie takich jak w niedzielę) to na 10 startów będzie 7:3 dla Duńczyka. Jeździ pasywnie bez walki ale jednak dość równoboxing pisze:Kildemand, Kosciuch, Karpow - to wlasnie ci znacznie lepsi.
A Bellego, Huckenbeck, Okoniewski - lepsi od Drozdza i realniejsi od Thomsena czy Andersena.
A czy Bellego czy Bjarne? Francuz, zdecydowanie! Sam pisales, ze Bjarne doluje - w przyszłym sezonie zadoluje jeszcze bardziej, a młody zabojad idzie w gore. A dwa - Bellego nie odpuszcza, a Bjarne - sam widziales.... Bojazliwie, bez walki, bez kontaktu...
https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... ksm-krosno
Krótka masz pamięć Gelu. I spójrz że na naszym torze
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Rok temu, żeby wygrzebać się z 2 ligi, kontraktowano zawodników pierwszoligowych. Nie licząc Burzy wszystkie pozostałe nazwiska robiły mocne wrażenie.
Jeśli założymy, że zarząd chce pójść za ciosem i atakować eligę to kontraktować będą zawodników z eligi lub top5 pierwszej ligi. Z budżetem nie powinno być problemu. Klub zrobił wynik i ogromną prace przy wizerunku. Miasto i sponsorzy rzucą dobre pieniądze. Do tego 1 mln z biletów i wyjdzie na to, że jesteśmy niewiele biedniejsi od Grudziądza czy Rybnika 2017.
Podsumowując, Kildemand to marzenie, ale czy takie nierealne? :) Gość miał gorszy sezon co stawia nas w korzystnej sytuacji. Przy okazji zrobi świetne widowisko bo ambicje do walki ma większe niż nawet Miesiąc. Wiek też jeszcze całkiem ok. Jeśli dołożyć do tego przebudowę toru na taki, który umożliwi bardziej widowiskową jazdę to mamy kolejny argument za Pająkiem.
Jeśli założymy, że zarząd chce pójść za ciosem i atakować eligę to kontraktować będą zawodników z eligi lub top5 pierwszej ligi. Z budżetem nie powinno być problemu. Klub zrobił wynik i ogromną prace przy wizerunku. Miasto i sponsorzy rzucą dobre pieniądze. Do tego 1 mln z biletów i wyjdzie na to, że jesteśmy niewiele biedniejsi od Grudziądza czy Rybnika 2017.
Podsumowując, Kildemand to marzenie, ale czy takie nierealne? :) Gość miał gorszy sezon co stawia nas w korzystnej sytuacji. Przy okazji zrobi świetne widowisko bo ambicje do walki ma większe niż nawet Miesiąc. Wiek też jeszcze całkiem ok. Jeśli dołożyć do tego przebudowę toru na taki, który umożliwi bardziej widowiskową jazdę to mamy kolejny argument za Pająkiem.
kibicLBN pisze:Gelo pisze:Bellego jest na fali wznoszącej, a Bjarne dołuje z każdym sezonem. Rzecz w tym, że obaj wiemy, że jakby ustawić pod taśmą obu zawodników (w normalnych warunkach - nie takich jak w niedzielę) to na 10 startów będzie 7:3 dla Duńczyka. Jeździ pasywnie bez walki ale jednak dość równoboxing pisze:Kildemand, Kosciuch, Karpow - to wlasnie ci znacznie lepsi.
https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... ksm-krosno
Czyżby?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/68388 ... lnie-lepsi
I spójrz, że na torze Bellego. Także na każdą tezę można znaleźć argument. Ale swoje wiem - obserwowałem też Francuza w lidze angielskiej i nie zrobił jakiegoś piorunującego wrażenia. Bjarne to jednak ciągle zawodnik pół stopnia wyżej od Bellego - co potwierdzają statystyki - odpowiednio 8 i 9 miejsce.
Bjarne jest teraz wrogiem publicznym nr 1 w Lublinie, bo kibice przed sezonem myśleli, że będzie robił 12+, a robił "tylko" 10+.
Zatem każdy jest gorszy od Bjarne. Bellago również i statystykami, wynikami czy obserwacjami nikogo Gelu nie przekonasz
Zatem każdy jest gorszy od Bjarne. Bellago również i statystykami, wynikami czy obserwacjami nikogo Gelu nie przekonasz
Nawet niespecjalnie się staram przekonywać kibiców do Bjarne :) Sądzę tylko (z całą świadomością, że jeździ pasywniej i zawalił kilka spotkań), że niechęć do niego jest nieadekwatna do wyników. W Ostrowie i Rzeszowie pojechał rzetelnie - może bez rewelacji ale dość pewnie. Kwestia czy jego poziom (a jak zachowa tendencję to w przyszłym roku ciut niższy) wystarcza na 1 ligę. Moim zdaniem bez gwarancji startów - jako rezerwowy mógłby się kilka razy przydać. Natomiast dziwię sie, że tak nisko w rankingu jest Masters. Przecież to wcale nie jest słabszy zawodnik od Kurtza, Thorsella czy Andersena. To bardzo poważny jegomość. Wystarczy przypilnować dyspozycyjności i sprzętu.
Niech Bjarne przekona Nickiego, że warto spuścić z ceny i przyjść do Lublina, to chętnie przywitam obu gromkimi brawami.
Co do Kildemanda to raczej jest gotowy zejść ligę niżej. Skąd takie przypuszczenie? Po naszym rozjechaniu Stali w Rzeszowie ich "sponsor" puścił farbę, że miał dogadanego Kildemanda i Okoniewskiego, ale był warunek utrzymania w Nice lidze, co już wtedy było widać, że raczej nic z tego nie będzie. Niedługo potem na sportowych faktach był artykuł o Gnieźnie, że zostawiają swoich chłopaków i szukają armaty, ale na pewno nie będzie to Kildemand, co dla mnie jest równoznaczne z tym, że go sondowali i usłyszeli zaporową stawkę. Jeszcze z tydzień dwa i ceny powinny być niższe.
W Kościucha nie wierzę, prędzej może Karpov. Bellego na szeroką ławę jak najbardziej, ale wybierze pewnie inny klub gdzie będzie liderem. Na Miśkowiaków nie będę nawalał bo a nóż zawitają na Zygmuntowskie. A że Lamparty opuszczą Rzeszów to cały świat już dawno wie i nie widziałbym w tym żadnej sensacji gdyby wybrali Lublin. Jeśli ktoś chce coś pokazać, niech to udowodni jak zrobił Gdańsk. Gadać to sobie można pod nosem.
Zawodnicy pokroju Polis, Dróżdż, Huckenbeck to żadne magnesy na lubelskich kibiców- nie oszukujmy się. Chyba, że pierwszy mecz będziemy mieli wyjazdowy i któryś z nich zakręciłby się koło kompletu, ale bądźmy poważni. Co innego Karol. Jest jaki jest ale jest.
Oczywiście, sezon konia może mieć i Mazur i Koza i wielu innych ale na papierze nie przedstawiają większych wartości od szeregu innych zawodników.
Jako beniaminek pewnie pierwszy mecz pojedziemy u siebie i pewnie z sąsiadem czyli Krakowem. Zobaczymy jak to będzie.

Co do Kildemanda to raczej jest gotowy zejść ligę niżej. Skąd takie przypuszczenie? Po naszym rozjechaniu Stali w Rzeszowie ich "sponsor" puścił farbę, że miał dogadanego Kildemanda i Okoniewskiego, ale był warunek utrzymania w Nice lidze, co już wtedy było widać, że raczej nic z tego nie będzie. Niedługo potem na sportowych faktach był artykuł o Gnieźnie, że zostawiają swoich chłopaków i szukają armaty, ale na pewno nie będzie to Kildemand, co dla mnie jest równoznaczne z tym, że go sondowali i usłyszeli zaporową stawkę. Jeszcze z tydzień dwa i ceny powinny być niższe.
W Kościucha nie wierzę, prędzej może Karpov. Bellego na szeroką ławę jak najbardziej, ale wybierze pewnie inny klub gdzie będzie liderem. Na Miśkowiaków nie będę nawalał bo a nóż zawitają na Zygmuntowskie. A że Lamparty opuszczą Rzeszów to cały świat już dawno wie i nie widziałbym w tym żadnej sensacji gdyby wybrali Lublin. Jeśli ktoś chce coś pokazać, niech to udowodni jak zrobił Gdańsk. Gadać to sobie można pod nosem.
Zawodnicy pokroju Polis, Dróżdż, Huckenbeck to żadne magnesy na lubelskich kibiców- nie oszukujmy się. Chyba, że pierwszy mecz będziemy mieli wyjazdowy i któryś z nich zakręciłby się koło kompletu, ale bądźmy poważni. Co innego Karol. Jest jaki jest ale jest.
Jako beniaminek pewnie pierwszy mecz pojedziemy u siebie i pewnie z sąsiadem czyli Krakowem. Zobaczymy jak to będzie.
GIGI pisze:kibicLBN pisze:Cytując Grzesia Walaska: ,,kawał szmaty, nic więcej "
Grzesio byl w amoku i jeszcze go tylek bolal po tym jak w Lublinie na drugim wirazu soczystego kopa zasadzil mu niejaki Jerzy M.:) Musial na kims odreagowac.
Pisanie o Nickim ze to cham i burak jest mocnym naduzyciem. Polecam obejrzec Czarny Charakter (byly juz 2 odcinki z Nickim), gosc jest naprawde bardzo spoko, co wiecej, tak jak napisal Gelo, to ostatni z "wielkich mistrzow". A ze styl na torze ma taki a nie inny? Przynajmniej jakis ma.
Z jednej strony chcialoby sie wielkich nazwisk, a z drugiej strony jest to dodatkowe pompowanie balonika. Zwlaszcza, ze jak wiemy nazwiska teraz niczego w zuzlu nie gwarantuja. No poza tym, ze wszyscy beda sie spinac na nas jak bedziemy jezdzic tymi Kildemandami i Okoniami :) Zdecydowanie latwiej o rozczarowania niestety. Sklad marzenie to troche taki Gdansk 2017, bez szału na papierze, a odpalił bardzo ładnie.
Z jednej strony chcialoby sie wielkich nazwisk, a z drugiej strony jest to dodatkowe pompowanie balonika. Zwlaszcza, ze jak wiemy nazwiska teraz niczego w zuzlu nie gwarantuja. No poza tym, ze wszyscy beda sie spinac na nas jak bedziemy jezdzic tymi Kildemandami i Okoniami :) Zdecydowanie latwiej o rozczarowania niestety. Sklad marzenie to troche taki Gdansk 2017, bez szału na papierze, a odpalił bardzo ładnie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Może bez szału ale średnio na papierze tez nie było.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gelo pisze:kibicLBN pisze:https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... ksm-krosno
Czyżby?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/68388 ... lnie-lepsi
I spójrz, że na torze Bellego. Także na każdą tezę można znaleźć argument. Ale swoje wiem - obserwowałem też Francuza w lidze angielskiej i nie zrobił jakiegoś piorunującego wrażenia. Bjarne to jednak ciągle zawodnik pół stopnia wyżej od Bellego - co potwierdzają statystyki - odpowiednio 8 i 9 miejsce.
Oj tam oj tam, tylko raz ze sobą jechali
istred pisze:Bjarne jest teraz wrogiem publicznym nr 1 w Lublinie, bo kibice przed sezonem myśleli, że będzie robił 12+, a robił "tylko" 10+.
Ale dziwisz się? Dla mnie jest ostatnim zawodnikiem tej półki, którego widział bym w naszym składzie. Argumentów przeciw niemu rzeczowych i tych subiektywnych jest kilka:
1. Regularny spadek formy
2. Wiek (będzie już okrągłe 40 lat)
3. Zawalenie totalne finału w ,,swoim" Gnieźnie i przez to totalna niechęć, zwłaszcza moja
4. Wyniki nieco poniżej oczekiwań w II lidze (Chyba nie liczyliśmy na 2,2 i wpadki więcej niż 1, a tak było)
5. Wyjątkowo zachowawcza i bezbarwna jazda, odpuszczanie po zepsutym 1 łuku.
Na samą myśl o Pedersenie w składzie moje wnętrzności wywracają się na lewą stronę, a treść żołądka próbuje się wydostać z organizmu
Trochę się dziwię.
...może jednak nie, zdążyłem się przyzwyczaić, że nikt nie czepia się słabych zawodników, którzy regularnie zdobywają po kilka punktów tylko dobrych, którzy nie pojechali choćby w jednym meczu tak jak kibice sobie to zaplanowali. Kiedyś Dryml, teraz Pedersen. Dawno, dawno temu Jensen.
Sam nie jestem zwolennikiem kontraktowania go właśnie z powodów, które wymieniłeś - szczególnie pkt 3. Zresztą nie zauważyłem, żeby ktokolwiek napisał, że widzi Bjarne w składzie w przyszłym sezonie.
Trzeba natomiast mu oddać to, że przywiózł w tym sezonie dla nas 168 punktów, trzy mniej niż Jeleniewski jadący z juniorem i tyle samo co Miesiąc. Średnią zrobił prawie taką samo co pozostali nasi liderzy. Swoją, całkiem sporą cegiełkę do awansu dołożył.
...może jednak nie, zdążyłem się przyzwyczaić, że nikt nie czepia się słabych zawodników, którzy regularnie zdobywają po kilka punktów tylko dobrych, którzy nie pojechali choćby w jednym meczu tak jak kibice sobie to zaplanowali. Kiedyś Dryml, teraz Pedersen. Dawno, dawno temu Jensen.
Sam nie jestem zwolennikiem kontraktowania go właśnie z powodów, które wymieniłeś - szczególnie pkt 3. Zresztą nie zauważyłem, żeby ktokolwiek napisał, że widzi Bjarne w składzie w przyszłym sezonie.
Trzeba natomiast mu oddać to, że przywiózł w tym sezonie dla nas 168 punktów, trzy mniej niż Jeleniewski jadący z juniorem i tyle samo co Miesiąc. Średnią zrobił prawie taką samo co pozostali nasi liderzy. Swoją, całkiem sporą cegiełkę do awansu dołożył.
Żeby wyczerpać temat Bjarne - zastanawiam się co miał na myśli odpowiadając na pytanie czy zostanie w Lublnie, że postawiłby duży znak zapytania. Nasuwają mi się trzy warianty: 1. nie wie, 2. jest tak pewny siebie, że wie, że znajdzie robotę gdziekolwiek, 3. wie, że pojechał poniżej oczekiwań wszystkich i że miejsca w składzie w Lublinie dla niego nie będzie.
Ja mysle, ze Bjarne w Ostrowie 2018.
boxing pisze:Perez pisze:Czekam na propozycje składu Boxinga i Skorzenia zawsze mieli dobre typy
He, jak patrze na pierwsza czworke glosowania - Kildemand / Kosciuch / Karpow / Baran - to nawet zaakceptowałbym demokratyczny wybor![]()
Kildemanda chciałem pare lat temu, jak miał dwudziesta ktoras srednia w Orle. W e-lidze ostatnio obnizyl loty, ale na pierwsza lige - gosc gwarantuje widowisko, na niego "chce się chodzic", taki na "plus 12 pkt" - choć ma dwa minusy. Lubi regularnie zaliczyć dzwony i pewnie jest najdroższym nazwiskiem z ankiety. Ale to bylaby prawdziwa pierwszoligowa armata! I nie piszcie, ze obecna geometria lubelskiego toru uniemozliwia wyprzedzanie - przy tej samej geometrii niejaki Simon Gustafsson a trochę wcześniej Joonas Kylmaekorpi czy nawet Tomek Piszcz z Romkiem Powaznym potrafili co bieg latac po lubelskiej orbicie! Było szerzej ledwie o grubość dmuchawca - może teraz w nawierzchni brakuje trochę "maczki" żeby odtworzyć slynna lubelska plastelinę na której robione były rekordy toru?
Kosciuch - chyba najbardziej goracy towar na miejsce seniora-Polaka w pierwszej lidze. Baaardzo stabilny, solidny i przewidywalny. Nie ma co dywagować - to dwucyfrowka co mecz w programie.
Karpow - nie zapominam, ze to zawodnik, który przywozil nie tak dawno kilkadziesiąt "3" w sezonie pierwszoligowym. Na betonowym torze w Grudziadzu, a takich betonow będzie teraz dużo.
Karol Baran - mam trochę watpliwosc. Bardzo Karola lubie, dal nam fure radości i dwie fury punktów. Z drugiej strony pamiętam mało profesjonalne podejście do uprawiania sportu i boje się o te sprawy komornicze, żeby nie zostal bez sprzętu przy wyjeździe do biegu. Jeżeli bylaby pewność, ze będzie miał extraligowe fury (dwie, bo bywaly czasu ze miał chyba jeden sprawny motocykl :) ) wolne od zajec komorniczych - to czemu nie :)
Dodam jeszcze kogo bym z ankiety wyrzucil, żeby zrobić miejsce innym. Damian Drozdz - gdybyśmy zostali w drugiej lidze - to tak. Wiem, ze jest młody i ambitny, ale uważam, ze na pierwsza lige zdecydowanie za slaby.
Wywalilbym Oskara Polisa - za to, ze jest debilem. Wolalbym, żeby nie kopnal zadnego dzieciaka z lubelskiej szkolki zuzlowej w glowe.
Andersa Thomsena - mysle, ze jeżeli odejdzie z Gdanska - to tylko do e-ligi (Tarnow?) wiec nierealny.
Hansa Andersena - gdzie mu będzie lepiej jak u Witka? Zreszta - niezbyt lubil lubelski tor. Ja wiem, ze to było dawno, w czasach kiedy silniki na mecze przywozilo się w reklamówkach :) ale mysle ze tematu Andersena u nas nie ma i nie będzie - i nie rozpaczam.
Na ich miejsca - do ankiety dodałbym Davida Bellego - zrobil na mnie naprawdę swietne wrazenie. A w Krosnie wypromowalo się już paru chlopakow z "niezuzlowych" nacji którzy poszli lige i dwie wyzej - Slowak Vaculik, niezyjacy Sloweniec Matej Ferjan. Moze czas na Francuza?
Brakuje mi trochę Kaia Huckenbecka - wiem ze ma kontrakt w Grudziadzu, ale jak GKM zmontuje pake ze Niemiec mialby być osmym do składu - może bylby do wypożyczenia albo rozwiązania kontraktu. Miał naprawdę przebłyski dużych mozliwosci, na e-lige na razie to bylo za mało, ale na pierwsza - bylby mocnym ogniwem.
Tez z Grudziadza - brakuje mi Rafala Okoniewskiego. Wiem ze wiekowy, nie przepadam za tym zawodnikiem. Nie wiem czy sam oddałbym na niego glos w ankiecie, ale jakbym chciał wygrac lige - to oddzielajac serce od rozumu pomyslalbym o nim - swietny startowiec-betoniarz.
I jak 4 wyrzucamy - to na czwartego można dopisać Tomka Ogora Jedrzejaka. Jezdzi efektownie, mysle ze na pierwsza lige -solidnie.
Nam w ankiecie zabrakło miejsca na juniorow -mam nadzieje, ze klub o nich pamięta tak samo jak o seniorach. Numerem jeden bylby młody Miskowiak (nawet w duecie z wujkiem Robertem, a nawet w pakiecie z Inawera której nie widze wśród sponsorow :) ) ale chetna będzie i e-liga i Witek.
Potem trzech Wiktorów - Trofimow, Lampart (może być nawet ze starszym bratem) albo reaktywowany Lis.
Jest jeszcze jeden wielki talent - Bartlomiej Kowalski - już się pokazal w imprezach młodzieżowych, od przyszłego sezonu może jezdzic w lidze. Ale czy da się go wyciagnac z Krakowa - nie wiem , to inwestycja na kilka lat.
Nie wiem Perez czy jesteś usatysfakcjonoany, ale jak pare nazwisk odpadnie - to kogos dobrego spoza listy znajdziemy - moze nie tak mocnego jak Kosciuch/Karpow/Kildemand, ale ... :)
PS Nicki Pedersen - kasa za podpis i koniec kariery po pierwszym upadku. Bez kontraktowego z wielka punktowka - zdecydowanie tak. Ale Nicki na to powie "zdecydowane NIE" .
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz! z biegiem czasu, kiedy posypią się nowe informacje kontraktowe liczę na więcej :D jak zwykle miło się czyta kogoś kto ma spore pojęcię :)
Ps. Do kiedy Skorzen ma bana?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
istred pisze:Trochę się dziwię.
No dołożył, zgadza się. Co do słabych zawodników to zawalił na 3/4 sezonu Kuciapa, który według wielu miał być mocnym zawodnikiem 2 ligi, a lali go przeciętniacy a sam Maciej miał problemy z utrzymaniem się na motocyklu. Ja nie byłem przed sezonem nastawiony pozytywnie, do tego transferu i niestety się to potwierdziło. Jednak takiej padaki z jego strony się nie spodziewałem.
Równie mocny co Bjarne miał być Daniel. I o ile nieraz pokazał nasz kapitaneiro, że jest chimeryczny to jednak nigdy nie odpuszczał, przez co zdarzały mu się dzwony. I tym przewyższa ,,Biernego" Pedersena o kilka klas jako zawodnik, a nie żużlowiec.
Miesiąc miał być mocny ,ale nie wymiatacz i się moim zdaniem wywiązał.
Stasio Burza taki tam dodatek zrobił w kilku spotkaniach super robotę i nieraz ratował nam wynik np. w Poznaniu, u nas z Gnieznem i nie tylko. Dlatego nadal uważam że nie zawiódł , jednak na 1 ligę nie ma już możliwości.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Trochę z przymrużeniem oka... ale może taka postawa Bjarne w słabszych biegach wynikała z jego doświadczenia? Jak widział, że rywal jest szybszy a ścieżek jak na lekarstwo to wolał grzecznie jechać przy kredzie oszczędzając kości i sprzęt. W tej samej sytuacji Paweł czy Daniel by próbowali się wynosić/przycinać/pikować z efektem zerowym bo... byli wolniejsi a ścieżek jak na lekarstwo
To nie było regułą, że jadąc za przeciwnikiem odpuszczał. Miał mecze w których kąsał i próbował różnych ścieżek. Pamiętam mecz w Szwecji w którym wyprzedzał na trasie dużo lepszych zawodników. Jeśli by chciał powalczyć o skład to lepiej go mieć u siebie... to nie jest zawodnik o którym można z całą pewnością powiedzieć, że będzie miał już tylko słabsze sezony. Jeśli mu się poszczęści i trafi na jakiś silnik-torpedę to może jeszcze sporo ujechać.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Co do Kuciapy to temat też jest trudny. Jego błąd, że nie przeszedł operacji od razu po dzwonie i trenera, że go wstawiał do składu, gdy ten nie był w pełni zdrowy.
Jestem przekonany, że gdyby nie kontuzja to zrobiłby średnią jak Jeleniewski, Pedersen i Miesiąc.
W Krośnie do upadku był naszym najlepszym zawodnikiem i trzymał wynik. Przeszarżował (pomimo wieku) i załatwił sobie w ten sposób cały sezon. Szkoda.
Jestem przekonany, że gdyby nie kontuzja to zrobiłby średnią jak Jeleniewski, Pedersen i Miesiąc.
W Krośnie do upadku był naszym najlepszym zawodnikiem i trzymał wynik. Przeszarżował (pomimo wieku) i załatwił sobie w ten sposób cały sezon. Szkoda.
Przegląd Sportowy łączy Kildemanda z Czewą bądź Łodzią (pytanie, na ile sprawdzone mają te "plotki".
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pg ... 1,984.html
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pg ... 1,984.html
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Gelo pisze:Żeby wyczerpać temat Bjarne - zastanawiam się co miał na myśli odpowiadając na pytanie czy zostanie w Lublnie, że postawiłby duży znak zapytania. Nasuwają mi się trzy warianty: 1. nie wie, 2. jest tak pewny siebie, że wie, że znajdzie robotę gdziekolwiek, 3. wie, że pojechał poniżej oczekiwań wszystkich i że miejsca w składzie w Lublinie dla niego nie będzie.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Każdy zawodnik po awansie spodziewa się lekko stawki w górę. I tu problem. Czy Bjarne zasłużył na lepsze pieniądze i co zagwarantuje? To jest poważny znak zapytania dla obu stron.
W tej sytuacji może wylądować gdzie indziej i nie tylko w Ostrowie ale i choćby np. Rzeszowie, że o Bydgoszczy nie wspomnę.
Oczywiście na ten moment nic nie jest jeszcze przesądzone. Kluby się rozglądają, zawodnicy też...będzie się działo.
- MikeMistrz
- Senior
Ja też nie jestem za stawianiem na rutyniarzy. Przykład Gdańska pokazał, że stawianie na młodych bardzo się opłaca - można powiedzieć, że awans zawalił im Kowalik zmianami w Tarnowie. Ze wszystkich młodziaków nie odpalił im tylko Łęgowik, a średnia wieku seniorów wynosiła jakieś 23-24 lata. B. Pedersen to poroniony pomysł - może jako gość do walki o skład nie byłby najgorszy, ale raz - zapewne jego to nie interesuje, dwa że Duńczyk ze względu na nazwisko jest pewnie nieproporcjonalnie drogi, do tego co może zaoferować przy obecnej dyspozycji. W podobnej półce cenowej są na pewno o wiele lepsi zawodnicy, którzy ze względu na wiek nie grożą odwaleniem totalnej padaki. No i zawalenie najważniejszego meczu w sezonie też nie przemawia za Bjarne. Rozumiem, że można zawalić mecz - ale pokonanie wyłącznie Stalkowskiego na torze, na którym spędził ładnych parę lat, wciąż śmierdzi mi sabotażem.
Perez pisze:boxing pisze:Perez pisze:Czekam na propozycje składu Boxinga i Skorzenia zawsze mieli dobre typy
He, jak patrze na pierwsza czworke glosowania - Kildemand / Kosciuch / Karpow / Baran - to nawet zaakceptowałbym demokratyczny wybor![]()
Kildemanda chciałem pare lat temu, jak miał dwudziesta ktoras srednia w Orle. W e-lidze ostatnio obnizyl loty, ale na pierwsza lige - gosc gwarantuje widowisko, na niego "chce się chodzic", taki na "plus 12 pkt" - choć ma dwa minusy. Lubi regularnie zaliczyć dzwony i pewnie jest najdroższym nazwiskiem z ankiety. Ale to bylaby prawdziwa pierwszoligowa armata! I nie piszcie, ze obecna geometria lubelskiego toru uniemozliwia wyprzedzanie - przy tej samej geometrii niejaki Simon Gustafsson a trochę wcześniej Joonas Kylmaekorpi czy nawet Tomek Piszcz z Romkiem Powaznym potrafili co bieg latac po lubelskiej orbicie! Było szerzej ledwie o grubość dmuchawca - może teraz w nawierzchni brakuje trochę "maczki" żeby odtworzyć slynna lubelska plastelinę na której robione były rekordy toru?
Kosciuch - chyba najbardziej goracy towar na miejsce seniora-Polaka w pierwszej lidze. Baaardzo stabilny, solidny i przewidywalny. Nie ma co dywagować - to dwucyfrowka co mecz w programie.
Karpow - nie zapominam, ze to zawodnik, który przywozil nie tak dawno kilkadziesiąt "3" w sezonie pierwszoligowym. Na betonowym torze w Grudziadzu, a takich betonow będzie teraz dużo.
Karol Baran - mam trochę watpliwosc. Bardzo Karola lubie, dal nam fure radości i dwie fury punktów. Z drugiej strony pamiętam mało profesjonalne podejście do uprawiania sportu i boje się o te sprawy komornicze, żeby nie zostal bez sprzętu przy wyjeździe do biegu. Jeżeli bylaby pewność, ze będzie miał extraligowe fury (dwie, bo bywaly czasu ze miał chyba jeden sprawny motocykl :) ) wolne od zajec komorniczych - to czemu nie :)
Dodam jeszcze kogo bym z ankiety wyrzucil, żeby zrobić miejsce innym. Damian Drozdz - gdybyśmy zostali w drugiej lidze - to tak. Wiem, ze jest młody i ambitny, ale uważam, ze na pierwsza lige zdecydowanie za slaby.
Wywalilbym Oskara Polisa - za to, ze jest debilem. Wolalbym, żeby nie kopnal zadnego dzieciaka z lubelskiej szkolki zuzlowej w glowe.
Andersa Thomsena - mysle, ze jeżeli odejdzie z Gdanska - to tylko do e-ligi (Tarnow?) wiec nierealny.
Hansa Andersena - gdzie mu będzie lepiej jak u Witka? Zreszta - niezbyt lubil lubelski tor. Ja wiem, ze to było dawno, w czasach kiedy silniki na mecze przywozilo się w reklamówkach :) ale mysle ze tematu Andersena u nas nie ma i nie będzie - i nie rozpaczam.
Na ich miejsca - do ankiety dodałbym Davida Bellego - zrobil na mnie naprawdę swietne wrazenie. A w Krosnie wypromowalo się już paru chlopakow z "niezuzlowych" nacji którzy poszli lige i dwie wyzej - Slowak Vaculik, niezyjacy Sloweniec Matej Ferjan. Moze czas na Francuza?
Brakuje mi trochę Kaia Huckenbecka - wiem ze ma kontrakt w Grudziadzu, ale jak GKM zmontuje pake ze Niemiec mialby być osmym do składu - może bylby do wypożyczenia albo rozwiązania kontraktu. Miał naprawdę przebłyski dużych mozliwosci, na e-lige na razie to bylo za mało, ale na pierwsza - bylby mocnym ogniwem.
Tez z Grudziadza - brakuje mi Rafala Okoniewskiego. Wiem ze wiekowy, nie przepadam za tym zawodnikiem. Nie wiem czy sam oddałbym na niego glos w ankiecie, ale jakbym chciał wygrac lige - to oddzielajac serce od rozumu pomyslalbym o nim - swietny startowiec-betoniarz.
I jak 4 wyrzucamy - to na czwartego można dopisać Tomka Ogora Jedrzejaka. Jezdzi efektownie, mysle ze na pierwsza lige -solidnie.
Nam w ankiecie zabrakło miejsca na juniorow -mam nadzieje, ze klub o nich pamięta tak samo jak o seniorach. Numerem jeden bylby młody Miskowiak (nawet w duecie z wujkiem Robertem, a nawet w pakiecie z Inawera której nie widze wśród sponsorow :) ) ale chetna będzie i e-liga i Witek.
Potem trzech Wiktorów - Trofimow, Lampart (może być nawet ze starszym bratem) albo reaktywowany Lis.
Jest jeszcze jeden wielki talent - Bartlomiej Kowalski - już się pokazal w imprezach młodzieżowych, od przyszłego sezonu może jezdzic w lidze. Ale czy da się go wyciagnac z Krakowa - nie wiem , to inwestycja na kilka lat.
Nie wiem Perez czy jesteś usatysfakcjonoany, ale jak pare nazwisk odpadnie - to kogos dobrego spoza listy znajdziemy - moze nie tak mocnego jak Kosciuch/Karpow/Kildemand, ale ... :)
PS Nicki Pedersen - kasa za podpis i koniec kariery po pierwszym upadku. Bez kontraktowego z wielka punktowka - zdecydowanie tak. Ale Nicki na to powie "zdecydowane NIE" .
Dzięki za wyczerpującą odpowiedz! z biegiem czasu, kiedy posypią się nowe informacje kontraktowe liczę na więcej :D jak zwykle miło się czyta kogoś kto ma spore pojęcię :)
Ps. Do kiedy Skorzen ma bana?
Do 18.10 :D
Czy w I lidze będą obowiązywać zasady dotyczące liczby polskich seniorów w składzie meczowym ?
Ge(L)o pisze:Czy w I lidze będą obowiązywać zasady dotyczące liczby polskich seniorów w składzie meczowym ?
Nie zadawaj pytań, na które odpowiedzi nie znają nawet ludzie tworzący regulamin :-D
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/71561 ... c-z-row-em
Skoro nie wyklucza I ligi, to moze z Motorem tez by chcial rozmawiac :)
Skoro nie wyklucza I ligi, to moze z Motorem tez by chcial rozmawiac :)