Skład na sezon 2007
Ostrow naprawde bedzie mial w tym sezonie (2007) ogromna szanse na awans. Miejsce Zielonej Gory zajal slabszy - wedlug mnie - Rybnik, wiec juz odchodzi im powazny przeciwnik. Reszta, oprocz Gorzowa, niczym nie blysnela i na razie mozna sie spodziewac, ze to ta dwojka bedzie dyktowac warunki w lidze. Oczywiscie nie przekreslam Stali, ale jesli w Ostrowie zostana wszyscy zawodnicy z tego sezonu + dojdzie jakis dobry junior, to nie daje im i innym wiekszych szans w potyczce z nimi. Taka jest moja opinia na dzien dzisiejszy, ale oczywiscie moze sie wszystko radykalnie zmienic. To dopiero poczatek transferow.
Jesli chodzi o nas, to nie mam sensu porywac sie na extralige bez odpowiednich srodkow finansowych. Zdecydowanie lepiej bedzie, jezeli druzyna pokaze charakter i okaze sie solidnym zespolem bez nastawienie rychlej walki o awans.
Jesli chodzi o nas, to nie mam sensu porywac sie na extralige bez odpowiednich srodkow finansowych. Zdecydowanie lepiej bedzie, jezeli druzyna pokaze charakter i okaze sie solidnym zespolem bez nastawienie rychlej walki o awans.
forum KMO- post Dawida02 pisze:na razie to Jensen i Zettestrom zadnych kontraktow nie podpisali, sam Zorro dzwonil do Gniezna i byl zdziwiony ze taka informacja sie ukazala ze strony gorzowskiej:) jeśli podpiszą to dopiero na dniach
-
Smirnek_
- Senior
To jak już nie mamy kogo brać, to może...
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089889439
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089889439
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
-
Danio
Pan Wojciechowski nie wygrał wyborów! Czy wobec tego wierzycie dalej Panie i Panowie ze będzie ten sponsor?? Bo ja już NIE!!!
Inne Kluby wzmacniają się, Toruń zostaje w extralidze z KARKOSIKIEM- Hit
Rybnik ma Harrisa z Grand Prix! Ostrów trzon zespołu zostawi i wzmoci się. W Gorzowie do Joonasza, Ruuda dołączą Pulpet i Zorro zapewne! Przy takich roszadach nawet Andy Smith, Jabłuszko i Podżuks w Gdańsku nie robi wrażenia już który nie powalczy już o extraligę, Nawet w Grudziądzu chcą oprzec skłąd na Staszku, Knappie, Krzyżaniaku, Fijałkowskimm, Puszakowskim- mają małego sponsora! Cisza u nas i Poznaniu!
Czyżby II liga u nas??? Nawet nie chce mi się pisać już kandydatur do składu- Karlsson podpisał, Pulpet dogadany ze Stalą G. Iversen w Falubazie. Z trójki Staszewski, Okoniewski, Suchecki jeden tylko zostanie w Falubazie, Słaboń też miejsca już nie znajdzie w Toruniu jak dojdą tam Tomek Gollob, Ryan S. i Chrzanek, ale co z tego! Zapewne wyzej wymienieni zawodnicy pójdą albo do Ostrowa czy Rybnika! Pozdrawiam
Inne Kluby wzmacniają się, Toruń zostaje w extralidze z KARKOSIKIEM- Hit
Czyżby II liga u nas??? Nawet nie chce mi się pisać już kandydatur do składu- Karlsson podpisał, Pulpet dogadany ze Stalą G. Iversen w Falubazie. Z trójki Staszewski, Okoniewski, Suchecki jeden tylko zostanie w Falubazie, Słaboń też miejsca już nie znajdzie w Toruniu jak dojdą tam Tomek Gollob, Ryan S. i Chrzanek, ale co z tego! Zapewne wyzej wymienieni zawodnicy pójdą albo do Ostrowa czy Rybnika! Pozdrawiam
Danio pisze:Pan Wojciechowski nie wygrał wyborów! Czy wobec tego wierzycie dalej Panie i Panowie ze będzie ten sponsor?? Bo ja już NIE!!!
To i tak sie dlugo trzymales. Ja nadzieje stracilem jakies 2 tygodnie temu, inni chyba jeszcze wczesniej
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
Danio
RadeKas napisał:
Miałem w zeszłym tygodniu przeciek, sygnał od znajomego że sponsora na będzie bo to kiełbasa wyborcza, ale jakimiś złudzeniami żyłem jak kibice w Toruniu którzy doczekali się Św. Mikołaja wcześniej!!
Teraz to złość mnie ogarnęła
To i tak sie dlugo trzymales. Ja nadzieje stracilem jakies 2 tygodnie temu, inni chyba jeszcze wczesniej .
Miałem w zeszłym tygodniu przeciek, sygnał od znajomego że sponsora na będzie bo to kiełbasa wyborcza, ale jakimiś złudzeniami żyłem jak kibice w Toruniu którzy doczekali się Św. Mikołaja wcześniej!!
Teraz to złość mnie ogarnęła
Ja tam powoli zbieram kase na bilety do Rzeszowa, nie to, że kibicujÄ™ Rzeszowiakom, ale bez żużla nie wytrzymam. O żużlu w Lublinie to można zapomnieć, z takimi pseudo dziaÅ‚aczami co tylko o wÅ‚asne kieszenie dbajÄ… i z takÄ… organizacjÄ…, a co tam pisać, szkoda słów…
Tylko niech wreszcie ktoś się odważy z Zarządu i powie wprost publicznie, to co niektórzy już wiedzą.

Tylko niech wreszcie ktoś się odważy z Zarządu i powie wprost publicznie, to co niektórzy już wiedzą.
Extreme pisze:Ja tam powoli zbieram kase na bilety do Rzeszowa, nie to, że kibicujÄ™ Rzeszowiakom, ale bez żużla nie wytrzymam. O żużlu w Lublinie to można zapomnieć, z takimi pseudo dziaÅ‚aczami co tylko o wÅ‚asne kieszenie dbajÄ… i z takÄ… organizacjÄ…, a co tam pisać, szkoda słów…
a co za problem?? droga wolna pokaż co potrafisz...
Radzio pisze:Extreme pisze:Ja tam powoli zbieram kase na bilety do Rzeszowa, nie to, że kibicujÄ™ Rzeszowiakom, ale bez żużla nie wytrzymam. O żużlu w Lublinie to można zapomnieć, z takimi pseudo dziaÅ‚aczami co tylko o wÅ‚asne kieszenie dbajÄ… i z takÄ… organizacjÄ…, a co tam pisać, szkoda słów…
a co za problem?? droga wolna pokaż co potrafisz...
Widocznie potrafi co innego i pokazuje to gdzie indziej.
Powiedzenie "przyjdź i pokaż jak się działa w klubie" jest mało oryginalne. Po to się człowiek kształci i uczy, żeby robić coś co potrafi. Jeżeli ktoś nie potrafi działać w zużlu, niech sie wycofa.
Lekarz nie powie do sprzedawcy: przyjdź i zastąp mnie przy operacji.
Dzisiaj świat się zmienia i wiele dziedzin staje się profesjonalną sztuką, a żeby ją uprawiać nie wystarczą dobre chęci tylko wykształcenie i talent. Partyzantka tym bardziej nie sprawdza się w zarządzaniu klubem sportowym.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
Markoni pisze:Partyzantka tym bardziej nie sprawdza siÄ™ w zarzÄ…dzaniu klubem sportowym.
Tylko weź pod uwage że żeby nie było partyzantki to musi być kasa, jak nie ma kasy to musi wystarczyć partyzantka. Jak jest partyzantka to najczęsciej nie ma kasy i koło sie zamyka. Największy problem w tym żeby to koło przerwac i to tak zeby było to z korzyścią dla klubu, tylko że tych co by potrafili to zrobić jakoś nie widać, albo ich widac i słychać (najczęściej tylko jako krytykantów) a nic z tego nie wynika.
Jednym z aspektów dobrego zarządzania jest właśnie zorganizowanie kasy, a później jej dobre wykorzystanie. I rzeczywiście problemem może być tu brak kompetentnych ludzi.
Z drugiej strony nie można wiecznie wszystkiego zwalać na brak kasy.
W tym sezonie sądząc po składzie jakaś kasa była, tylko się strasznie skurczyły wpływy od kibiców w trakcie sezonu. Wiadomo dlaczego.
Poza tym czy w tym roku Gniezno miało dużo więcej kasy od nas
Z drugiej strony nie można wiecznie wszystkiego zwalać na brak kasy.
W tym sezonie sądząc po składzie jakaś kasa była, tylko się strasznie skurczyły wpływy od kibiców w trakcie sezonu. Wiadomo dlaczego.
Poza tym czy w tym roku Gniezno miało dużo więcej kasy od nas
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
- marcin_lub
- Junior
mikas pisze:Markoni pisze:Partyzantka tym bardziej nie sprawdza siÄ™ w zarzÄ…dzaniu klubem sportowym.
Tylko weź pod uwage że żeby nie było partyzantki to musi być kasa, jak nie ma kasy to musi wystarczyć partyzantka. Jak jest partyzantka to najczęsciej nie ma kasy i koło sie zamyka. Największy problem w tym żeby to koło przerwac i to tak zeby było to z korzyścią dla klubu, tylko że tych co by potrafili to zrobić jakoś nie widać, albo ich widac i słychać (najczęściej tylko jako krytykantów) a nic z tego nie wynika.
Zgadzam się z Tobą, lecz jeśli tylko ktoś się pojawi, kto powie coś złego na temat klubu od razu mówicie tylko jedno: "przyjdź sam i zrób żeby było dobrze". Podaj mi jeden argument, który zamknie usta wszystkim, którzy narzekają. Dobrze wiesz, że takowe nie ma. Zgadzam się, że zarząd robi wszystko charytatywnie, ale nie każdy się do tego nadaje. Jeśli nie potrafią znaleźć sponsora to powinni z podkulonym ogonem odejść z klubu. I wtedy albo przyjdzie ktoś z zewnątrz i zrobi coś dobrego albo nie będzie żużla w Lublinie. Jaka jest różnica czy nie będzie klubu, bo nie ma zarządu czy nie będzie klubu, bo zarząd jest do dupy? Bo ja nie widzę żadnej. A obecny zarząd albo w ogóle się nie stara albo stara się dużo za słabo... Taka jest prawda przynajmniej widziana moimi oczami oraz wielu takich szarych kibiców jak ja.
No wszystko sie zgadza, a zeby zamknąc usta narzekającym w II lidze wydawało sie ze wystarczy awans do pierwszej, no i na jakis czas sie udało
Teraz potrzebny jest awans do e-ligi i wtedy tez na jakis czas zamknie sie usta narzekającym, potem juz niestety do tego będzie potrzebne mistrzostwo Polski, takie życie. A jesli chodzi o to że ma przyjsc ktoś z zewnątrz jak napisałeś to przerabialismy to własnie w ostatnim sezonie. Wyłożono kase na managera prosto z drużyny mistrza Polski, który miał to wszystko poukładać, dostawał za to pieniądze. Byli lubelscy działacze usuneli sie w cień i tak jak napisałeś w swoim poście "przyszedł ktoś z zewnątrz", więc nie wiem dlaczego napisałeś to w czasie przyszłym skoro właśnie ten etap zakonczyliśmy i należało już napisac to w czasie przeszłym. Jak to sie skonczyło dla naszego klubu widzimy. Jakieś inne mądrzejsze alternatywy?? Bo ta druga którą podałeś brzmiąca "albo nie będzie żużla w Lublinie" jakos też mnie nie przekonuje.
I żeby nie było że mowie ze jest dobrze, jest źle i dobrze to widze, jednak już wiele razy na tym forum zadawałem pytanie wszystkim mądrzącym sie (nie o Tobie akurat mowa, więc nie bierz sobie do serca
) którzy to twierdzili że mają niby lek na to całe zło i jakoś zawsze skutecznie unikali odpowiedzi na moje pytania i unikali przedstawiania swoich swietnych podobno pomysłów na uzdrowienie lubelskiego żużla.
Wszyscy wiedza ze sposób na wyjscie z dołka jest prosty, duży bogaty sponsor, który wyłoży dużą kase. Problem w tym żeby go znaleźć a to juz takie proste nie jest.
I żeby nie było że mowie ze jest dobrze, jest źle i dobrze to widze, jednak już wiele razy na tym forum zadawałem pytanie wszystkim mądrzącym sie (nie o Tobie akurat mowa, więc nie bierz sobie do serca
Wszyscy wiedza ze sposób na wyjscie z dołka jest prosty, duży bogaty sponsor, który wyłoży dużą kase. Problem w tym żeby go znaleźć a to juz takie proste nie jest.
- marcin_lub
- Junior
mikas pisze:No wszystko sie zgadza, a zeby zamknąc usta narzekającym w II lidze wydawało sie ze wystarczy awans do pierwszej, no i na jakis czas sie udałoTeraz potrzebny jest awans do e-ligi i wtedy tez na jakis czas zamknie sie usta narzekającym, potem juz niestety do tego będzie potrzebne mistrzostwo Polski, takie życie. A jesli chodzi o to że ma przyjsc ktoś z zewnątrz jak napisałeś to przerabialismy to własnie w ostatnim sezonie. Wyłożono kase na managera prosto z drużyny mistrza Polski, który miał to wszystko poukładać, dostawał za to pieniądze. Byli lubelscy działacze usuneli sie w cień i tak jak napisałeś w swoim poście "przyszedł ktoś z zewnątrz", więc nie wiem dlaczego napisałeś to w czasie przyszłym skoro właśnie ten etap zakonczyliśmy i należało już napisac to w czasie przeszłym. Jak to sie skonczyło dla naszego klubu widzimy. Jakieś inne mądrzejsze alternatywy?? Bo ta druga którą podałeś brzmiąca "albo nie będzie żużla w Lublinie" jakos też mnie nie przekonuje.
I żeby nie było że mowie ze jest dobrze, jest źle i dobrze to widze, jednak już wiele razy na tym forum zadawałem pytanie wszystkim mądrzącym sie (nie o Tobie akurat mowa, więc nie bierz sobie do serca) którzy to twierdzili że mają niby lek na to całe zło i jakoś zawsze skutecznie unikali odpowiedzi na moje pytania i unikali przedstawiania swoich swietnych podobno pomysłów na uzdrowienie lubelskiego żużla.
Używając zwrotu "ktoś z zewnątrz" chodzilo mi poprostu o kogoś następnego. Nie mowie o osobach z drużyny mistrza polski, bo gdyby ten facet naprawde był dobry to pewnie nikt by go nie oddał, a szczególnie nie do Lublina... Tak mi się wydaje
marcin_lub pisze:Używając zwrotu "ktoś z zewnątrz" chodzilo mi poprostu o kogoś następnego. Nie mowie o osobach z drużyny mistrza polski, bo gdyby ten facet naprawde był dobry to pewnie nikt by go nie oddał, a szczególnie nie do Lublina... Tak mi się wydaje
No to ja zadam pytanie które juz kiedyś też zadawałem innym. Kogos następnego to znaczy kogo?? Prosze o konkrety i nazwiska chętnych kandydatów. Wbrew pozorom nikt sie do tego klubu nie pcha zeby go uzdrawiać a Ci co najpierw maja super pomysły i chęci a także podobno możliwości nagle sie wycofuja i okazuje sie ze na obietnicach sie konczy, vide nasz pan senator.
P.S. Nikt Kasinskiego nie musiał oddawać, wybrał poprostu prace tam gdzie prawdopodobnie dostał wieksze peiniądze ale i miał bardziej odpowiedzialna funkcje i mógł sie sprawdzić opierając sie na wiedzy którą wyniósł obserwując jak to wszystko funkcjonuje w Unii Tarnów.
- marcin_lub
- Junior
mikas pisze:No to ja zadam pytanie które juz kiedyś też zadawałem innym. Kogos następnego to znaczy kogo?? Prosze o konkrety i nazwiska chętnych kandydatów. Wbrew pozorom nikt sie do tego klubu nie pcha zeby go uzdrawiać a Ci co najpierw maja super pomysły i chęci a także podobno możliwości nagle sie wycofuja i okazuje sie ze na obietnicach sie konczy, vide nasz pan senator.
Widzisz ja nie znam spraw klubu od środka. Ja tylko mogę komentować to co widzę z boku, to co przekazują środki masowego przekazu oraz to co sam zaobserwuję. I właśnie na podstawie tego wyrażam swoją opinię.
Ale skończmy ten temat bo rozmawiamy niby o tym samym a jednak na o dwóch różnych rzeczach.
Pozdrawiam serdecznie
-
śliwek
śliwek pisze:Ja bede sobie jeździł to józków a coa poważnie to mam jeszcze nadzieje na sponsora że zostanie ogłoszony na tym zebraniu walnym w sobotę.
To już po bigosie i każdy o tym wie. Wszyscy zawodnicy gwarantujący e-ligę zostali już rozchwytani. A żaden sponsor nie da pieniędzy na bujanie się średniakami w ogonie ligi. Także raczej w sezonie 2007 już pozamiatane jeśli chodzi o żużel u Nas. Pozostają nam amatorzy oraz wyjazd Tarnów lub Rzeszów, ewentualnie oglądanie Jelenia na samotnych treningach.
śliwek pisze:a poważnie to mam jeszcze nadzieje na sponsora że zostanie ogłoszony na tym zebraniu walnym w sobotę.
Gdyby był taki sponsor pan Wojciechowski bez wątpienia wykorzystałby to w swojej kampanii wyborczej tzn. zwołałby konferencję prasową, podczas której kierownictwo klubu podpisałoby umowę sponsorską.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.