Nasi rywale - 2023
Re: Nasi rywale - 2023
A stać ich ? Bo podobno tam różnie z kasą, pomimo złotych wagonów od Mejzy.
Nie wiem, czy stać. Ponoć Protas rozsyła oferty na poziomie arabskich szejków :) Wiec chyba stać :)
MI się w ogóle nie spina to odpuszczenie Przyjemskiego przez Ruske. Nawet jeśli atakuje Krawczyka.
Zmarzlik, Kubera, Holder, Lindgren - Łaugta, Janowski, Bewley, Woffinden
Cierniak - Kowalski/Gusts
Przyjemski, Bańbor - Krawczyk, Andrzejewski
Nawet jeśli w formacji seniorskiej postawimy znak równości (choć mi się wydaje, ze nasza będzie jednak ciut mocniejsza), tak na U-24 i juniorce mamy nad Spartą wyraźną przewagę. To nie w stylu Ruski, żeby składac broń jeszcze przed rozpoczeciem bitwy.
MI się w ogóle nie spina to odpuszczenie Przyjemskiego przez Ruske. Nawet jeśli atakuje Krawczyka.
Zmarzlik, Kubera, Holder, Lindgren - Łaugta, Janowski, Bewley, Woffinden
Cierniak - Kowalski/Gusts
Przyjemski, Bańbor - Krawczyk, Andrzejewski
Nawet jeśli w formacji seniorskiej postawimy znak równości (choć mi się wydaje, ze nasza będzie jednak ciut mocniejsza), tak na U-24 i juniorce mamy nad Spartą wyraźną przewagę. To nie w stylu Ruski, żeby składac broń jeszcze przed rozpoczeciem bitwy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
Tak na prawdę czy zostawi Kowalskiego czy Gustsa to wiele nie zmieni. Jeśli AR chce wam realnie zagrozić to musi ruszyć po juniora dobrego a najlepiej dwóch
Dlatego ta cisza medialna na linii PRzyjemski - Sparta trochę "smierdzi". Szczególnie, że Falubaz równiez ma na celowniku Krawczyka, jeśli nie wypali Wiktor. Rusko trandsfer Kowalskiego tez dopinał w całkowitej ciszy.
Oprócz tego jest jeszcze Szostak i...tyle. Moze ten młody Majewski z Rawicza, ale to raczej temat mocno przyszłościowy, coś jak Bańbor.
Być może w notesie Andrzeja jest też wciąż Trześniewski.
Ale szczerze mówiąc, to chyba najbardziej realny scenariusz to...zagraniczny junior juz od przyszłego roku i mamy Krawczyk/Przyjemski/Szostak - Gusts. Andrzej umie w takie rzeczy.
Oprócz tego jest jeszcze Szostak i...tyle. Moze ten młody Majewski z Rawicza, ale to raczej temat mocno przyszłościowy, coś jak Bańbor.
Ale szczerze mówiąc, to chyba najbardziej realny scenariusz to...zagraniczny junior juz od przyszłego roku i mamy Krawczyk/Przyjemski/Szostak - Gusts. Andrzej umie w takie rzeczy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Ale szczerze mówiąc, to chyba najbardziej realny scenariusz to...zagraniczny junior juz od przyszłego roku i mamy Krawczyk/Przyjemski/Szostak - Gusts. Andrzej umie w takie rzeczy.
Albo nagle okaże się, że któryś z utalentowanych zagranicznych ma polskie korzenie (fyfnaście pokoleń wstecz - np. pradziad Bloedorna walczył pod Grunwaldem i przemieszał krew z polską), a Rysio kilometrówka pchnie szybko sprawę do przodu.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Nasza młodzież (tak, wychowankowie) zaczyna tak dobrze wyglądać w zawodach juniorskich (wczoraj Grzeszczyk wygrał z Krawczykiem na jego torze w Ostrowie), że nawet jeśli nie wyjdzie nam z Przyjemskim (choć ma wyjść) to nie będziemy wcale aż tak na lodzie. Jeszcze parę tygodni temu Jaworski i Grzeszczyk to był temat ewentualnie na wypożyczenie do drugiej ligi, a nie zdziwię się jak za chwilę zacznie o nich pytać pierwsza.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Czas najwyższy oklaskiwać swoich :-)
Ta, podstawi się Norickowi jeszcze jaką Karyne spod Oleśnicy, ślub i pyk.
Przyjemski jak do tej pory słynie z tego, że jak na młodzieńca jest bardzo rozsądny i szanuję swoje imię. Jeśli z kimś już coś dogadał, to nawet bez papieru chłopak nie odwali żadnego numeru.
Przyjemski jak do tej pory słynie z tego, że jak na młodzieńca jest bardzo rozsądny i szanuję swoje imię. Jeśli z kimś już coś dogadał, to nawet bez papieru chłopak nie odwali żadnego numeru.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Patrząc jakie tuzy jezdzą w 1 lidze, to obaj nasi młodzi spokojnie mają szansę na angaż. Szczególnie Grzeszczyk, który zdaje sie ma bardzo solidne zaplecze finansowo - sprzętowe, a to w 1 lidze będzie się cenić. Nie wiem, jak to wygląda w przypadku Bartka Jaworskiego. Zresztą, kto powiedział, że nie podejmą oni rękawicy w walce o skład z Bańborem ;) (jeśli faktycznie Przyjemski do nas trafi)
Ale oddać obu (zakładając przyjście Przyjemskiego) do I ligi będzie ryzykowne. Instytucja gościa będzie za rok w II lidze?
Flagg pisze:Dlatego ta cisza medialna na linii PRzyjemski - Sparta trochę "smierdzi". Szczególnie, że Falubaz równiez ma na celowniku Krawczyka, jeśli nie wypali Wiktor. Rusko trandsfer Kowalskiego tez dopinał w całkowitej ciszy.
Jeszcze Krawczyński robi bardzo dobre wrażenie punktowe w ostatnich dniach. Nie wiem jak wizualne. Mnie tylko bawi ta perwersyjna ekstaza w sprawie nowego nabytku Sparty - śmierdzi jakąś zasłoną dymną;) SF w ocenach za ostatni mecz dał mu 4 za 1 punkt. 4 na poziomie naszych seniorów poza Bartkiem a Mati za 8 pkt dostał 3 -…;)
Krawczyński? Czy Kawczyński?
Kawczyński to wychowanek Wybrzeża (zresztą w zeszłym roku startował w pucharze Eligi 250cc w barwach...Motoru :), którego Toruń sprzątnał tuż przed licencją i chłopak ma kontrakt z Apatorem. W przyszłym sezonie będzie podstawowym juniorem pierników.
A o Krawczyńskim nie słyszałem :D
Kawczyński to wychowanek Wybrzeża (zresztą w zeszłym roku startował w pucharze Eligi 250cc w barwach...Motoru :), którego Toruń sprzątnał tuż przed licencją i chłopak ma kontrakt z Apatorem. W przyszłym sezonie będzie podstawowym juniorem pierników.
Flagg pisze:Krawczyński? Czy Kawczyński?
Literówka ;) Kawczyński ostatnio mignął mi pare razy w imprezach młodzieżowych i punktowo ładnie się prezentował na tle bardziej doświadczonych.
Saint pisze:bardzo dobre wrażenie punktowe w ostatnich dniach. Nie wiem jak wizualne. Mnie tylko bawi ta perwersyjna ekstaza w sprawie nowego nabytku Sparty - śmierdzi jakąś zasłoną dymną;) SF w ocenach za ostatni mecz dał mu 4 za 1 punkt. 4 na poziomie naszych seniorów poza Bartkiem a Mati za 8 pkt dostał 3 -…;)
Bańbor 3+ po pokonaniu Janowskiego i Bewleya. Ma tyle samo lat co Kevin. Lekko obrzydliwe syfy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Saint pisze:Flagg pisze:Krawczyński? Czy Kawczyński?
Literówka ;) Kawczyński ostatnio mignął mi pare razy w imprezach młodzieżowych i punktowo ładnie się prezentował na tle bardziej doświadczonych.
Tych 15/16 latków jest kilku
Kawczyński w Toruniu, u nas Grzeszczyk, Częstochowie jest Ludwiczak, który gdzieś koło września kończy 16 lat. W Grudziadzu Małkiewicz i Przanowski. Wszyscy oni wyróźniali się w 250cc. Tylko ten przeskok do 500cc, a szczególnie Eligi róźnie wygląda.
A tak w ogóle, to Bartek Jaworski 16 lat skończył chyba...wczoraj. Co by oznaczało, że może jechać w ostatnich kolejkach U-24.
RadeKas pisze:Bańbor 3+ po pokonaniu Janowskiego i Bewleya. Ma tyle samo lat co Kevin. Lekko obrzydliwe syfy.
Podopiecznym Zmarzlika i wychowankom Motoru zabiera sie z urzedu 2pkt na starcie :)
Zobaczymy jak potoczy się mecz wieczorny, ale na moje najbliżej LL będzie Leszno. Potem Gorzów. Toruń wakacje 100%.
Po dzisiejszych meczach można powiedzieć liga dwóch prędkości. Gospodarze w żadnym z meczów nie byli nawet blisko zwycięstwa. Zapowiadają się "pasjonujące" rewanże.
Trzeba nastukać ostro ten Apator i trafić w półfinale na losera. Ktokolwiek nim będzie.
Po dzisiejszych meczach można powiedzieć liga dwóch prędkości. Gospodarze w żadnym z meczów nie byli nawet blisko zwycięstwa. Zapowiadają się "pasjonujące" rewanże.
Trzeba nastukać ostro ten Apator i trafić w półfinale na losera. Ktokolwiek nim będzie.
Jaimon Lidsey potwierdził, że odchodzi z Unii po sezonie.
Chyba 1 liga, nie? Miewa naprawdę bardzo dobre występy, ale nie widzę zespołu, który by na niego postawił w Ekstralidze.
Chyba 1 liga, nie? Miewa naprawdę bardzo dobre występy, ale nie widzę zespołu, który by na niego postawił w Ekstralidze.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Podobno Grudziądz
Czyli już nie zobaczymy Nickiego Defektsena na wiosnę? ;)
Swoją drogą ciekawe co Jaimon pokaże poza Lesznem.
Swoją drogą ciekawe co Jaimon pokaże poza Lesznem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nicki dogadany w Falubazie jest, więc zobaczymy.
Saeyl pisze:Nicki dogadany w Falubazie jest, więc zobaczymy.
Jeżeli Nicki wyląduje w Falubazie, to Piterowi Pawlickiemu pozostaję Toruń. Trudno sobie wyobrazić tych dwóch w jednej drużynie :-)
No takie też pogłoski są, że Toruń prowadzi rozmowy z Pawlickim
Jak Toruń wymieni Przedpełskiego na Pawlickiego to znów będą mieli (na papierze) dość mocną pakę.
Nie wiem jaka kasa jest w grze ale brać Nickiego zamiast Pawlickiego to głupota.
never ride faster than your angel can fly