Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Mnie to zastanawia jak można pisać takie głupoty i dalej brnąć w temat. Dziwi mnie również fakt, że chce wam się bawić w intelektualistów(nie przeczę, że tak nie jest,ale trzeba wiedzieć kiedy przestać) i przekonywać innych swoim jakże bogatym słownictwem, że wy macie racje, że wy jesteście fajni. Pytam się tylko po co?
Czemu to służy?. Czy coś wnosi nowego i ciekawego do dyskusji? Bo inni czytają takie farmazony i aż żal pupę ściska 
Koniec tych ogórków i przepychanek słownych.
Darkin ładnie zapunktował.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... drjaszowa/
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
Desmo pisze:Koniec tych ogórków i przepychanek słownych.
Łe tam. Na ogórkach
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Piocze pisze:Łe tam. Na ogórkach
Pękłem
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
Właśnie się zastanawiałem czy bierze się go jeszcze pod uwagę. Bo walka o miejsce w składzie między Piszczem/Rempałą/Siterą/Darkinem mogłaby przynieść sporo dobrego (na mecze u nas).
Nasi czesi
w 1-szej finałowej rundzie indywidualnych mistrzostw Czech.
1. Matej Kus (3,2,3,3,3) 14
2. Hynek Stichauer (3,3,2,2,3) 13
3. Adrian Rymel (3,2,3,1,3) 12
4. Lukas Dryml (2,1,3,3,2) 11
5. Martin Malek (2,2,2,1,3) 10
6. Tomas Suchanek (1,1,3,3,1) 9
7. Ales Dryml (2,3,d,2,2) 9
8. Filip Sitera (3,0,2,3,0) 8
9. Lubos Tomicek (2,3,1,1,d) 7
10. Zdenek Simota (0,3,d,2,1) 6
11. Josef Franc (0,2,2,d,2) 6
12. Martin Gavenda (0,1,1,d,2)
13. Richard Wolff (0,0,1,2,0) 3
14. Jan Jaros (1,1,0,0,1) 3
15. Roman Cejka (1,0,0,1,1) 3
16. Jaroslav Petrak (1,0,1,0,0) 2
1. Matej Kus (3,2,3,3,3) 14
2. Hynek Stichauer (3,3,2,2,3) 13
3. Adrian Rymel (3,2,3,1,3) 12
4. Lukas Dryml (2,1,3,3,2) 11
5. Martin Malek (2,2,2,1,3) 10
6. Tomas Suchanek (1,1,3,3,1) 9
7. Ales Dryml (2,3,d,2,2) 9
8. Filip Sitera (3,0,2,3,0) 8
9. Lubos Tomicek (2,3,1,1,d) 7
10. Zdenek Simota (0,3,d,2,1) 6
11. Josef Franc (0,2,2,d,2) 6
12. Martin Gavenda (0,1,1,d,2)
13. Richard Wolff (0,0,1,2,0) 3
14. Jan Jaros (1,1,0,0,1) 3
15. Roman Cejka (1,0,0,1,1) 3
16. Jaroslav Petrak (1,0,1,0,0) 2
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
InDorka pisze:Podobnie jest z Gelem - jak ktos go ruszy, od razu zjawia sie swita obroncow ;D
bo Gelo i Torsen to takie dwa stare forumowe pierniki...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Marcinex pisze:w czwartek 1/2 BK
Lista startowa półfinału Brązowego Kasku w Rzeszowie:
[...]
poza Pawlickim i Pulczyńskimi reszta jak najbardziej w zasięgu... Myślę że stać Tadka spokojnie na miejsce 3-5, a wynik inny niż awans będzie dużym zaskoczeniem. Miejmy nadzieje że Rafał lub Karol pomogą mu z ustawieniami w parkingu.
Mysle, ze nie nalezy lekcewazyc zdecydowanie Kreta, Jamroga i Bubla. Tak wiec ten awans wcale nie jest taka pewna sprawa...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
@InDorka
Moim zdaniem to jednak zupełnie co innego. Ktoś, kto jest w pewnym sensie na świeczniku - osoba pełniąca funkcję publiczną, aktor, muzyk, czy sportowiec - powinien być świadomy, że z racji wykonywanego zawodu narażony jest na publiczną krytykę, nieraz nie wyszukaną. Ta niezbyt komfortowa sytuacja równoważona jest pewnymi pozytywami, właściwymi tylko takim właśnie osobom, np. sławą. A więc coś za coś.
Czytanie pejoratywnych określeń na własny temat jednych motywuje, innych demotywuje i to chyba niezależnie od tego, czy określeniem tym jest słowo "ogórek", czy "marny żużlowiec / wokalista / aktor". To pierwsze budzi Twoją odrazę, zaś drugie jak najbardziej dopuszczasz, pomimo, że w tym kontekście oznaczają dokładnie to samo i są w jednakowym stopniu demotywujące dla osób wyczulonych na krytykę.
Zgadzam się, że ludzi należy szanować, ale dyskutujemy tu o sportowcach, a wśród nich są mistrzowie, gwiazdy, średniacy i... ogórki. Taka jest obiektywna rzeczywistość i prawem kibica jest jej opisywanie.
@Remus
Żart jest śmieszny tylko jeden raz. Fajnie, że zczaiłeś, co napisałem, ale napisanie tego samego innymi słowami na nikim wrażenia nie zrobi, przynajmniej na mnie.
Moim zdaniem to jednak zupełnie co innego. Ktoś, kto jest w pewnym sensie na świeczniku - osoba pełniąca funkcję publiczną, aktor, muzyk, czy sportowiec - powinien być świadomy, że z racji wykonywanego zawodu narażony jest na publiczną krytykę, nieraz nie wyszukaną. Ta niezbyt komfortowa sytuacja równoważona jest pewnymi pozytywami, właściwymi tylko takim właśnie osobom, np. sławą. A więc coś za coś.
Czytanie pejoratywnych określeń na własny temat jednych motywuje, innych demotywuje i to chyba niezależnie od tego, czy określeniem tym jest słowo "ogórek", czy "marny żużlowiec / wokalista / aktor". To pierwsze budzi Twoją odrazę, zaś drugie jak najbardziej dopuszczasz, pomimo, że w tym kontekście oznaczają dokładnie to samo i są w jednakowym stopniu demotywujące dla osób wyczulonych na krytykę.
Zgadzam się, że ludzi należy szanować, ale dyskutujemy tu o sportowcach, a wśród nich są mistrzowie, gwiazdy, średniacy i... ogórki. Taka jest obiektywna rzeczywistość i prawem kibica jest jej opisywanie.
@Remus
Żart jest śmieszny tylko jeden raz. Fajnie, że zczaiłeś, co napisałem, ale napisanie tego samego innymi słowami na nikim wrażenia nie zrobi, przynajmniej na mnie.
Stereeo pisze:Nasi czesiw 1-szej finałowej rundzie indywidualnych mistrzostw Czech
Z tej listy doliczyłem się 7, którzy w ostatnich latach jeździli dla Lublina
dannie pewnie nie wziął pod uwagi Franca, który jeździł trochę wcześniej w Lublinie niż reszta
zresztą napisał " w ostatnich latach" ;p
zresztą napisał " w ostatnich latach" ;p

Torsen pisze:ale dyskutujemy tu o sportowcach, a wśród nich są mistrzowie, gwiazdy, średniacy i... ogórki. Taka jest obiektywna rzeczywistość i prawem kibica jest jej opisywanie.
Nie wiem czy bede umiala wytlumaczyc to jasno , Moze to plec sprawia, ze na te same sprawy patrzymy zupelnie inaczej.Wy mezczyzni macie twardsza skore, ostrzej i dosadniej sie wyslawiacie i niby trudniej Was urazic.NIBY...bo tu jest slynny sek.Nie moge zapomniec niepotrzebnych smierci 3 mlodych zuzlowcow, ktorzy nie wytrzymali presji i okrutnej krytyki.
Byc moze stad bierze sie ta moja smieszna dla Was obrona godnosci zawodnikow. Nie walcze o zakaz krytyki, tylko o jej poziom werbalny. O zlym lekarzu mozna powiedziec normalnie " zly lekarz" i lekcewazaco "konowal".Konowal zawiera oprocz opinii takze zlosc i chec obrazenia w ten jedyny mozliwy sposob. To samo jest z "zapchajdziura" i "ogorkiem". Krytyka jest w zyciu konieczna, ale bez pogardy.
Dla rozluznienia powaznej dyskusji cos z przymrozeniem oka:
Mozna powiedziec okreznie: Moja siostrzenica ma same piatki, .
Strasznie smiesznie wyglada jak sie usmiecha.
Mozna powiedziec wprost: Moja siostrzenica jest szczerbata paskuda...
Powiedzialam to samo, ...co bys wybral bedac moja siostrzenica?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Nie wiem, czy jest sens w kółko powtarzać to samo.
Ja generalnie się z Tobą zgadzam. Jednak pewne osoby z samej definicji zajęcia, które sobie obrały, narażone są na krytykę w każdej postaci - w szczególności sportowcy. Nic nie poradzisz, że niektórzy zawsze będą patałachami, zerami, kelnerami itd. Na przeciwnym biegunie jest możliwość bycia idolem tłumów. Ani ja, ani Ty, ani szczerbaty kujon takiej możliwości nie mają, dlatego też trzeba być bardziej ostrożnym w formułowaniu ich krytyki.
Aha, Dados nie z powodu krytyki odebrał sobie życie. A Kurmański i Romanek, skoro nie wytrzymali tej presji, niestety najwyraźniej nie mieli psychicznych predyspozycji do uprawiania sportu.
Krytyka kibiców od starożytnego Rzymu zawsze była miażdżąca. Dziś, na nieszczęście co wrażliwszych sportowców, jest więcej sposobów jej wyrażania.
Ja kończę temat, bo mi zaraz zarzucisz, że walczę o swoje do upadłego, męcząc pozostałych forumowiczów
Ja generalnie się z Tobą zgadzam. Jednak pewne osoby z samej definicji zajęcia, które sobie obrały, narażone są na krytykę w każdej postaci - w szczególności sportowcy. Nic nie poradzisz, że niektórzy zawsze będą patałachami, zerami, kelnerami itd. Na przeciwnym biegunie jest możliwość bycia idolem tłumów. Ani ja, ani Ty, ani szczerbaty kujon takiej możliwości nie mają, dlatego też trzeba być bardziej ostrożnym w formułowaniu ich krytyki.
Aha, Dados nie z powodu krytyki odebrał sobie życie. A Kurmański i Romanek, skoro nie wytrzymali tej presji, niestety najwyraźniej nie mieli psychicznych predyspozycji do uprawiania sportu.
Krytyka kibiców od starożytnego Rzymu zawsze była miażdżąca. Dziś, na nieszczęście co wrażliwszych sportowców, jest więcej sposobów jej wyrażania.
Ja kończę temat, bo mi zaraz zarzucisz, że walczę o swoje do upadłego, męcząc pozostałych forumowiczów
dodam jeszcze, że decydując się uprawianie tegoż czy innego zajęcia należy mieć swiadomosc konsekwencji. W przypadku sportowców, kibice to nieodłączne "ryzyko zawodowe". Konsekwencją może być nie tylko słowna krytyka na forum (ktorego niekoniecznie sportowcy czytają). Można nawet oberwać popcornem i ketchupem jak sie ucieka z ringu 
Dla dobra ogolu ja tez mowie pas.
Jaki kujon czy szczerbaty kujon? Nic nie bylo o stopniach, tylko o buzi z 4 zebami nr."5"
Jaki kujon czy szczerbaty kujon? Nic nie bylo o stopniach, tylko o buzi z 4 zebami nr."5"
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Gelo pisze:...Można nawet oberwać popcornem i ketchupem...
Mozna tez morelem
Jak awansujemy to będzie cud nad Bystrzycą!!!
InDorka pisze:Dla dobra ogolu ja tez mowie pas.
hehe nie zrozumieli
Kubbas pisze:Gelo pisze:...Można nawet oberwać popcornem i ketchupem...
Mozna tez morelem
morelą!!
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Mordelem?!?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- Łoptymista
- Trener
tak
Jurek za Morela!
Jurek za Morela!
Kubbas pisze:Mozna tez morelem
Kubbas dobrze napisal, cytowal sygnaturke Majo
"Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
Ale gorzej kończy... mam nadzieje, że nic poważnego się nie stało.