Nasi rywale - 2023
Re: Nasi rywale - 2023
Dwa mecze temy któryś z komentatorów rzucił, że dodatkowo ma silniki Ashleya. ( chyba Jabłoński)
https://sport.interia.pl/zuzel/news-kib ... Id,6950950
"Woźniaczek" o morderczych deflektorach i aktorstwie na torze ;)
"Woźniaczek" o morderczych deflektorach i aktorstwie na torze ;)
Motor mocnyj!
Ziomek powinien przestać się ośmieszać. Żaden inny żużlowiec nie kładzie się tak ochoczo jak on. Obecnie chyba najbardziej irytujący żużlowiec. Zresztą nie bez powodu puszczają jego leżanki na szkoleniach dla sędziów.
Haron90 pisze:Ziomek powinien przestać się ośmieszać. Żaden inny żużlowiec nie kładzie się tak ochoczo jak on. Obecnie chyba najbardziej irytujący żużlowiec. Zresztą nie bez powodu puszczają jego leżanki na szkoleniach dla sędziów.
I dalej dają się nabierać? Duch sportu...
W przypadku Woźniaka to nawet nie chodzi o to, że on się przewraca. Ja na motocyklu żużlowym nigdy nie siedziałem, więc nie jestem w stanie ocenić, czy morderczy deflektor faktycznie jest tak by morderczy.
W jego przypadku chodzi o to, że on za każdym razem te upadki prokuruje. Nie wiem, czy celowo, czy to taki już odruch bezwarunkowy, nie ma znaczenia. Gość A każdym razem jak jest wyprzedzany przy kredzie delikatnie kontruje w kierunku krawężnika i spotyka się z tym bezwzględnym deflektorem. Ktoś chyba na TT pokazał to w bardzo przejrzysty sposób na podstawie sytuacji z Dudkiem. Gdy Dudek wyprzedzał Woźniaka, to między nimi był dobre półtorej metra wolnej przestrzeni. I nagle, gdy Patryk jest już niemal motocykl z przodu, Wozniak delikatnie skręca kierownicę w kierunku krawężnika. W tym momencie Dudek zaczyna się wynosić, no bo kurde musi, skoro wychodzi z łuku, tak działają prawa fizyki. I dlatego to wygląda tak, jakby to Dudek wjeżdżał w Woźniaka. Dziwnym trafem każdy inny zawodnik widząc, że jest wyprzedzony przy kredzie, nie zakłada się na rywala, tylko też zaczyna się wynosić szerszej, żeby uniknąć kontaktu. Każdy, tylko nie Szymek
W jego przypadku chodzi o to, że on za każdym razem te upadki prokuruje. Nie wiem, czy celowo, czy to taki już odruch bezwarunkowy, nie ma znaczenia. Gość A każdym razem jak jest wyprzedzany przy kredzie delikatnie kontruje w kierunku krawężnika i spotyka się z tym bezwzględnym deflektorem. Ktoś chyba na TT pokazał to w bardzo przejrzysty sposób na podstawie sytuacji z Dudkiem. Gdy Dudek wyprzedzał Woźniaka, to między nimi był dobre półtorej metra wolnej przestrzeni. I nagle, gdy Patryk jest już niemal motocykl z przodu, Wozniak delikatnie skręca kierownicę w kierunku krawężnika. W tym momencie Dudek zaczyna się wynosić, no bo kurde musi, skoro wychodzi z łuku, tak działają prawa fizyki. I dlatego to wygląda tak, jakby to Dudek wjeżdżał w Woźniaka. Dziwnym trafem każdy inny zawodnik widząc, że jest wyprzedzony przy kredzie, nie zakłada się na rywala, tylko też zaczyna się wynosić szerszej, żeby uniknąć kontaktu. Każdy, tylko nie Szymek
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Saint pisze:Dwa mecze temy któryś z komentatorów rzucił, że dodatkowo ma silniki Ashleya. ( chyba Jabłoński)
Asha ponoć założył pierwszy raz na SECa.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
- tezetomaniak
- Trener
Flagg pisze:Każdy, tylko nie Szymek
Paru Pawlickich, Pedersenów czy Doylów by się jeszcze znalazło.
"Położyłem motocykl, bo wiedziałem, że sędzia powtórzy we czterech. Biję się w pierś. W jakiejś części zbudowałem tę sytuację, by osiągnąć swoje cele."
I tyle w temacie. On się nawet nie kryje z tym, że to czysta kalkulacja. A nie powinno tak być, sędziowie moim zdaniem zdecydowanie nadużywają przepisu o możliwości powtórki w pełnym składzie.
I tyle w temacie. On się nawet nie kryje z tym, że to czysta kalkulacja. A nie powinno tak być, sędziowie moim zdaniem zdecydowanie nadużywają przepisu o możliwości powtórki w pełnym składzie.
Motor mocnyj!
tezetomaniak pisze:Flagg pisze:Każdy, tylko nie Szymek
Paru Pawlickich, Pedersenów czy Doylów by się jeszcze znalazło.
Doyle w tym roku w SGP przeskoczył Woźniaka. Jeden bieg na 3 razy do skutku powtarzali, aż wyjdzie na odpowiednim miejscu z 1. łuku
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Hm - Lebiediew w Unii a Jaimon i Chris out? Coś nie za dobrze się dzieje w Lesznie. Jeżeli tak się stanie to rozpaczliwa walka o utrzymanie się zbliża.
Na ten momet Holder - Lebiedievs to jedna liga. Przy czym z tej dwójki też postawiłbym na Łotysza. Lidsey raczej pierwsza liga.
Pawlicki w Toruniu
Gorzów + Czewa zostaje jedynie kwestia U24
Doyle w Grudziądzu
Hampel (jeśli faktycznie odchodzi) to ma ponoc do wyboru Zieloną lub Grudziądz. IMO pójdzie do Zielonej.
Znów będziemy mieć pewnie ligę dwóch prędkości. Unia + GKM + Zielona powalczą o jedno miejsce w PO i pozostanie w Elipie
Pawlicki w Toruniu
Doyle w Grudziądzu
Hampel (jeśli faktycznie odchodzi) to ma ponoc do wyboru Zieloną lub Grudziądz. IMO pójdzie do Zielonej.
Znów będziemy mieć pewnie ligę dwóch prędkości. Unia + GKM + Zielona powalczą o jedno miejsce w PO i pozostanie w Elipie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Na ten momet Holder - Lebiedievs to jedna liga. Przy czym z tej dwójki też postawiłbym na Łotysza. Lidsey raczej pierwsza liga.
Pawlicki w Toruniu
Doyle w Grudziądzu
3 rzeczy są pewne w życiu - śmierć, podatki i GKM na 7 miejscu.
Po wczorajszym meczu, STS zaktualizował kursy w ofercie zwycięzca ekstraligi:
Lublin - 1.70
Wrocław - 2.25
Lublin - 1.70
Wrocław - 2.25
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Nie znają się. Przecież mecz był o nic. Tak mówili w tv po każdym zdaniu o zwycięstwie Motoru.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Znów będzie kamyczek do ogródka wczorajszych komentatorów, ale podobało mi się jak przed meczem Mitrut ostro budował napięcie tego spotkania mówiąc, że mecz niby bez znaczenia, ale chodzi o pokaz siły, o udowodnienie, kto jest najmocniejszy. Na koniec meczu mieliśmy już gadkę o testowaniu, zasłonie z torem itp. :)
Ogólnie ten mecz był idealny pod narrację za Spartą. Gdyby Wrocław wygrał, to słuchalibyśmy o dream teamie, potworze, czołgu co niszczy wszystkich. Nic by nie było o testowaniu. Sparta wygrała - Sparta jest największa.
Oczywiście ja się zgadzam, ze nie ma co wyciagać dlaeko idących wniosków. Tak jak nie zgadzam się, że Sparcie nie zależało na zwycięstwie. Bo żadna drużyna nie chce przegrać takiego meczu. Po prostu spotkały się dwa wyrównane zespoły. Tym razem lepsi okazaliśmy się my. Na innym torze lepiej mógłby pojechać Bewley, lepiej Janowski. Ale u nas też lepiej mógłby pojechać Zmarzlik czy Kubera.
Finał Sparta - Motor, jeśłi do niego dojdzie, może być jednym z najbardziej wyrównanych w ostatnich latach, w którym szanse autentycznie będą 50/50, a zdecydować może słynna dyspozycja dnia.
Ogólnie ten mecz był idealny pod narrację za Spartą. Gdyby Wrocław wygrał, to słuchalibyśmy o dream teamie, potworze, czołgu co niszczy wszystkich. Nic by nie było o testowaniu. Sparta wygrała - Sparta jest największa.
Oczywiście ja się zgadzam, ze nie ma co wyciagać dlaeko idących wniosków. Tak jak nie zgadzam się, że Sparcie nie zależało na zwycięstwie. Bo żadna drużyna nie chce przegrać takiego meczu. Po prostu spotkały się dwa wyrównane zespoły. Tym razem lepsi okazaliśmy się my. Na innym torze lepiej mógłby pojechać Bewley, lepiej Janowski. Ale u nas też lepiej mógłby pojechać Zmarzlik czy Kubera.
Finał Sparta - Motor, jeśłi do niego dojdzie, może być jednym z najbardziej wyrównanych w ostatnich latach, w którym szanse autentycznie będą 50/50, a zdecydować może słynna dyspozycja dnia.
Z jednym poważnym bonusem na naszą korzyść. Nie pojedziemy z nimi u siebie drugi raz bez treningu i w ciemno bez swojego toru. Od meczu z nimi robimy w Lublinie średnio jakieś 56 punktów. Oni nas torem nie zaskoczą nawet gdyby zbronowali na pół metra. Może utrudnią tym Hampelowi ale reszta tylko przebiera nogami na taki scenariusz.
Sam fakt, że TV, na wizji, mówi widzom, że mecz o nic i bez najmniejszego znaczenia, jest kuriozalny. Oni tam rozumieją, że te transmisje to produkt, który sprzedają? Dają jasno do zrozumienia, że dla nich kibic to idiota, który kupi wszystko, nawet mecze które są "o nic" i "nie mają najmniejszego znaczenia". I mogą o tym mówić otwarcie, bo debile i tak się nie zorientują. Brak słów na nich wszystkich, w tym roku jakoś wyjątkowo szorują po dnie.
Gelo pisze:Z jednym poważnym bonusem na naszą korzyść. Nie pojedziemy z nimi u siebie drugi raz bez treningu i w ciemno bez swojego toru. Od meczu z nimi robimy w Lublinie średnio jakieś 56 punktów. Oni nas torem nie zaskoczą nawet gdyby zbronowali na pół metra. Może utrudnią tym Hampelowi ale reszta tylko przebiera nogami na taki scenariusz.
To prawda. Pierwszy mecz był nieporozumieniem, a później wróciliśmy do normy i tor jest naszym olbrzymim sprzymierzeńcem. Niestety wrzesień to kapryśna aura i przypomnijcie sobie finał 2021. Faworytem dwumeczu był Wrocław, ale w meczu u siebie właściwie nie mieliśmy atutu toru przez deszczyk właśnie.
We wczorajsz meczu gospodarze na pewno coś sprawdzali. Zapewne sprawdzali jak poradzimy sobie na takiej nawierzchni, na pewno nie chcieli przegrać w ramach gry psychologicznej. Być może chcieli wprowadzić nas w błąd? Ciężko powiedzieć, ale nawet jeśli tor był neutralny to wypadliśmy na nim lepiej i to bez czołowego ridera. Dlatego zmiany u bukmacherów nie mogą dziwić, wczorajszy mecz po prostu byl odzwierciedleniem liczb (średnie biegopunktowe, etc) wg których wypadamy lepiej. Każdy kolejny normalny mecz rzuca te same podejrzenia na mecz w Grudziądzu z przegranym o 1pkt bonusem...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Flagg pisze:Znów będzie kamyczek do ogródka wczorajszych komentatorów, ale podobało mi się jak przed meczem Mitrut ostro budował napięcie tego spotkania mówiąc, że mecz niby bez znaczenia, ale chodzi o pokaz siły, o udowodnienie, kto jest najmocniejszy. Na koniec meczu mieliśmy już gadkę o testowaniu, zasłonie z torem itp. :)
.
dobrze ,że Motor tylko testował
Po sieci lata coraz wiecej plotek, że ponoć Świącik uparł sie na sprowadzenie Kowalskiego (MIskowiaka zupełnie odpuścił) i zaawansowane rozmowy trwają. Na stole gruby hajs, grubszy niż od Ruski.
I ja na miejscu pięknego Andrzeja, chyba bym...odpuścił. Przyznaje, że nie jestem wielkim fanem Kowalskiego, moim zdaniem jest głównie beneficjentem dostępu do topowych silników w Sparcie i nie zdziwiłbym się jakby po przejściu na U-24 jechał maks na poziomie Lamparta wiec moja opinia może być lekko skrzywiona. Ale mając do dyspozycji Gustsa nie licytowałbym sie o chłopaka. IMO Gusts bardziej pasuje Sparcie choćby pod kątem olimpijskiego, a jeśli go dosprzętowią jak Kowalskiego, to gorszy być nie powinien.
I ja na miejscu pięknego Andrzeja, chyba bym...odpuścił. Przyznaje, że nie jestem wielkim fanem Kowalskiego, moim zdaniem jest głównie beneficjentem dostępu do topowych silników w Sparcie i nie zdziwiłbym się jakby po przejściu na U-24 jechał maks na poziomie Lamparta wiec moja opinia może być lekko skrzywiona. Ale mając do dyspozycji Gustsa nie licytowałbym sie o chłopaka. IMO Gusts bardziej pasuje Sparcie choćby pod kątem olimpijskiego, a jeśli go dosprzętowią jak Kowalskiego, to gorszy być nie powinien.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Jeśli to prawda to ma to większy sens niż trzymanie Miśkowiaka. Kowalski to profil zawodnika który w miarę pasuje na nasz tor. Misiek się męczy strasznie
Flagg pisze:Po sieci lata coraz wiecej plotek, że ponoć Świącik uparł sie na sprowadzenie Kowalskiego (MIskowiaka zupełnie odpuścił) i zaawansowane rozmowy trwają. Na stole gruby hajs, grubszy niż od Ruski.
Tylko podobno Gusts jest częścią układanki z Krawczykiem. Strata Kowalskiego trochę to komplikuje. A to oznacza moim zdanie, że zostawiając Gustsa mogą wrócić do koncepcji Wiktora, co nam średnio na rękę. Żeby się znów nie okazało, że cały misterny plan w p.. przez Świącika ;)
Mam dziwne przeczucie, że u nas wszystko jest już dopięte.
Gelo pisze:Mam dziwne przeczucie, że u nas wszystko jest już dopięte.
Też na to liczę, dlatego wbrew sobie kibicuję falubazom ;)
Weźmy poprawkę, ze to ploty z neta. Nie wiem na ile wiarygodne, moga tez być kompletnie wyssane z palca.
Ale to własnie podobno Falubaz jest naszym najwiekszym rywalem w walce o Przyjemskiego :)
Saint pisze:Też na to liczę, dlatego wbrew sobie kibicuję falubazom ;)
Ale to własnie podobno Falubaz jest naszym najwiekszym rywalem w walce o Przyjemskiego :)