Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Kalhorn
Junior

#1276 Postautor: Kalhorn » 20 listopada 2005, o 15:46

Witam
A ja osobiscie chciałbym oglądać Tomka Piszcza w sezonie 2006 z koziołkiem na plastronie. Prawda, że czasem jeździ bez głowy (chociaż również potrafi jechać odpowiedzialnie rozprowadzając kolegów z pary jak było w końcowych meczach rundy zasadniczej tego sezonu) i ma tendencje do łapania kontuzji. Również prawdą jest, że nie jest to zawodnik z najwyższej półki. Ale czy stać nas na to aby go oddać do innej drużyny i wziąć kogoś pokroju Jurczyński, Pietraszko, Burza, Dym czy Baran? Mimo wszystko Piszczyk zna nasz tor jak własną kieszeń i preferuje nawierzchnie przyczepną (której w tym roku nie było praktycznie z czego zrobić). Czy warto ryzykować i sprowadzać do drużyny 2 nowych zawodników, którzy nie są obeznani z naszym torem lub ten tor im nie odpowiada? Przecież "Franek - jak na wyjeździe", "Focus - przy krawężniku" nie są w stanie zapewnić u nas pewnej ilości punktów. Grzesio Knapp przejeździł jeden sezon u nas bez żadnej rewelacji, nie mogąc dopasować się do toru. Szczerze, to ja jakoś w efektywną walkę o e-lige nie wierzę. Jednak jest szansa, że można stworzyć drużynę, która na naszym torze będzie wygrywać z każdym. Do tego potrzebnych jest 5 seniorów i ciągła walka o skład. Ja postawiłbym na Jelenia i Piszcza z poprzedniego składu, do tego fighter Knapp. Do tego mam nadzieję, że dojdzie Staszek i jeszcze jeden senior z zewnątrz (podejrzewam, że ktoś z trójki: Huszcza, Burza, Jurczyński). Obcokrajowcem chyba zostanie Kylmaekorpi. Do tego dwójka naszych juniorów, świeżo po licencji. Może Kacper? Może jeszcze jakiś junior zda egzamin u nas w marcu? To drużyna akurat na mecze u nas, która nie będzie niestety w stanie (najprawdopodobniej) wygrać w Zielonce, Ostronie i Rybniku. Mimo szumnych zapowiedzi prezesa skład taki (najprawdopodobniej) nie wystarczy na to aby wejść do e-ligi. Aby o nią walczyć potrzebny byłby dobry junior, jeszcze jeden pewny senior (najlepiej z e-ligi) i obcokrajowiec z najwyższej półki )Karlsson, Max). A na to się nie zanosi.
Pozdrawiam...
Kalhorn

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1277 Postautor: jas » 20 listopada 2005, o 15:53

auganoff pisze:Wybacz papi, ale myśmy chyba na inne mecze chodzili. Naprawdę uważasz, że Piszcza stać na przywiezienie co najmniej 9 punktów w każdym meczu?Zacznijmy od faktu, że Tomek w większości meczów nie jeździ bo ma gips. (...)
Mogę się ewentualnie zgodzić na twierdzenie, że "zawsze może się zdarzyć, że Piszcz przywiezie co najmniej 9 punktów", ale to już zupełnie co innego.
pzdr :wink:

ja bym chcial jednak zauwazyc, ze oba stwierdzenia sa chyba rownoznaczne. Piszcza stac na to, zeby zawsze przywiesc 9 pkt, a ze nie zawsze mu wychodzi... :wink:

Klusek pisze:nie porownalam Piszcza do Petera tylko reakcje na to kiedy Gelo pisze o Peterze sa inne niz teraz te o Piszczu, ze wtedy potrafila sie wywiazac bardziej normalna dyskusja. chociaz teraz takze w tym temacie tu sie taka zaczyna.

pewnie dlatego, ze Gelo ma niepodwazalne argumenty na poparcie swojej tezy, podczas gdy zwolennikom Piszcza (w tym mnie) trudno o takie, gdyz jedyne co stoi za Tomkiem to sympatia czesci (przynajmniej) kibicow i stwierdzenie, ze "stac go na 9 pkt w kazdym meczu." :wink:

ps. Gawrzyk, Shack - dodajcie, blagam, opcje "przeglad tematu", bo zacytowanie 2och osob w 1ym poscie jest teraz zajebiscie pracochlonne :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

JAG
Senior

#1278 Postautor: JAG » 20 listopada 2005, o 17:03

przestańcie prosze wymieniac nazwisko Jurczyńskiego jako kandydata do przyszorocznego
składu bo robi mi sie słabo.ktos kto zatrudnił by jego a odpuscił Piszcza musiałby byc chyba szalony.
wydaje mi sie też że niektórzy przeceniają Jelenia,obym sie myliła.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#1279 Postautor: dboryc » 20 listopada 2005, o 18:32

Skoro Walasek przeszedł z e-ligi do I, to moze jednym z siedmiu zawodnikow z ktorymi rozmawiaja nasi wlodarze jest Tomasz Gapiński. W koncu na memoriale byl. Bylby nie lada wzmocnieniem w I lidze.:D

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1280 Postautor: K.A.M.I.L. » 20 listopada 2005, o 18:43

Gapiński powiedział na Memoriale stojąc na podium, że niestety nie podpisze z Lublinem kontraktu bo ma podpisany z Wrocławiem na 2 lata :wink:

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1281 Postautor: dilucio » 20 listopada 2005, o 18:47

tylko zeby andriu huszcza do nas nie przyszedl z calym szacunkiem dla pana andrzeja ale nie robmy old boys teamu (jak Łęczna):D
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2005, o 19:45 przez dilucio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1282 Postautor: sadychor » 20 listopada 2005, o 19:30

dilucio pisze:(...)ale nie robmy old boys teamu (via Łęczna):D

A po co "przez" Łęczną :?: Może "vide Łęczna" :?: :wink: A w przypadku Huszczy ja bym przymknął oko na "postarzanie" składa.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1283 Postautor: $korzen$ » 20 listopada 2005, o 19:33

Ja mam inna propozycje, jak juz montujemy sklad "Old-Boyow" to ja wole Janka Stachyre, pewnie czuje glod jazdy, swoj chlopak i do tego bardzo lubiany. :lol:

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1284 Postautor: dilucio » 20 listopada 2005, o 19:46

jas pisze:
dilucio pisze:tylko zeby andriu huszcza do nas nie przyszedl z calym szacunkiem dla pana andrzeja ale nie robmy old boys teamu (via Łęczna):D

nastepenym razem proponuje nie uzywac slow, ktorych znaczenia nie znasz :wink: 8)

czepiacie sie szczegolow i tak kazdy wie o co chodzi :D :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1285 Postautor: Łoptymista » 20 listopada 2005, o 19:48

czepiacie sie szczegolow i tak kazdy wie o co chodzi

No pewnie. Via Romana, Via Łeczna. Już Pliniusz pisał o tym szklaku...

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#1286 Postautor: kuba » 20 listopada 2005, o 22:00

JAG pisze:przestańcie prosze wymieniac nazwisko Jurczyńskiego jako kandydata do przyszorocznego
składu bo robi mi sie słabo.ktos kto zatrudnił by jego a odpuscił Piszcza musiałby byc chyba szalony.
wydaje mi sie też że niektórzy przeceniają Jelenia,obym sie myliła.

Dokladnie zgadzam sie w 100% panuje teraz dyskusja na temat Piszcza, ale dla czego nikt nie mowi o Jeleniu zgadza sie zrobil wielki postep jest zawodnikiem perspyktywicznym ale przypominam ze nikt nie mowil o perspektywicznym skladzie a o wejsciu do e-ligi juz w przyszlym sezonie.Absolutnie nie jestem za tym zeby oddac Jelenia ale ostatnie co mozna o nim powiedziec to to ze jest stabilny. Nie gwarantuje nawet 5 puntkow na wyjeźdźie. Jelen tak ale jako 5 senior walczacy o sklad.

meridol

#1287 Postautor: meridol » 20 listopada 2005, o 22:42

Dzis doszly do mnie sluchy, ze w nastepnym sezonie druzyna z Lublina moze jezdzic w drugiej lidze!!! ponoc klub ma dlugi i ma powstac praktycznie nowy klub z inna nazwa. nie mam zadnej pewnosci ze jest choc troche prawdy w tym co napisalem ale jest to info ze zrodla dosyc dobrze poinformowanego. jesli komus cos wiadomo na ten temat niech rozwinie watek.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1288 Postautor: Łoptymista » 20 listopada 2005, o 22:49

Glupi jestes i tyle skoro wypisujesz takie pierdoly. na co komu bylby Knapp w II lidze. Mysl czlowieku, mysl.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#1289 Postautor: sadychor » 20 listopada 2005, o 22:51

A jeśli nawet, to my żyjemy w Polsce :!: :!: Bydgoszcz i Gdańsk znasz :?: No, i wszystko jasne :mrgreen:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1290 Postautor: Torsen » 20 listopada 2005, o 22:53

Sti wcale nie pisze od rzeczy...
Los TŻ nie jest pewny z uwagi na długi. Z drugiej strony, nigdzie nie jest powiedziane, że w jednym mieście może być tylko jeden klub żużlowy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1291 Postautor: Gelo » 20 listopada 2005, o 23:01

sti pisze:Dzis doszly do mnie sluchy, ze w nastepnym sezonie druzyna z Lublina moze jezdzic w drugiej lidze!!! ponoc klub ma dlugi i ma powstac praktycznie nowy klub z inna nazwa. nie mam zadnej pewnosci ze jest choc troche prawdy w tym co napisalem ale jest to info ze zrodla dosyc dobrze poinformowanego. jesli komus cos wiadomo na ten temat niech rozwinie watek.

Skoro masz dosyć dobrze poinformowane źródło to moze sam rozwiń wątek - chętnie sie dowiemy

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1292 Postautor: Łoptymista » 21 listopada 2005, o 00:20

Torsen pisze:Sti wcale nie pisze od rzeczy...
Los TŻ nie jest pewny z uwagi na długi. Z drugiej strony, nigdzie nie jest powiedziane, że w jednym mieście może być tylko jeden klub żużlowy.

Pewnie proponuje po jednym w kazdej dzielnicy. Super. Kibice zaoszczedza na dojazdach na mecze wyjazdowe.
Borsenie, skoro zarzad TZ Simpa deklaruje walke o elige, to w jaki sosob mialby to zrobic z II ligi??

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1293 Postautor: dilucio » 21 listopada 2005, o 00:24

Łoptymista pisze:
Torsen pisze:Sti wcale nie pisze od rzeczy...

Pewnie proponuje po jednym w kazdej dzielnicy. Super. Kibice zaoszczedza na dojazdach na mecze wyjazdowe.
Borsenie, skoro zarzad TZ Simpa deklaruje walke o elige, to w jaki sosob mialby to zrobic z II ligi??

cuda sie zdarzaja to jest w koncu Polska :D :D :D :mrgreen:

meridol

#1294 Postautor: meridol » 21 listopada 2005, o 01:09

Łoptymista pisze:Glupi jestes i tyle skoro wypisujesz takie pierdoly. na co komu bylby Knapp w II lidze. Mysl czlowieku, mysl.

glupi to ty jestes i do tego zle wychowany!!! a co do Grzeska to ja nie pisalem ze bedzie w ewentualnej nowej druzynie...

baranek
Junior

#1296 Postautor: baranek » 21 listopada 2005, o 09:27

dzisjaj mamy poznać drugiego nowego zawodnika :P

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1297 Postautor: bkapusta » 21 listopada 2005, o 09:47

Mozna by obstawiac P.Staszka. ;]

Tak czy inaczej ja bym na dzien dzisejszy przewidywal nastepujacy sklad:

Knapp
Staszek
Piszcz
Jelen
Jonas
Junior :P

Truminski na rezerwie. Prose i IMO logiczne. Sklad oparty glownie na swoich. Sklad ktory zasadniczo powinien wywalczyc 2 miejsce [podejzewam ze jednak potegi Zielonki nie da sie przeskoczyc], jednakze wyniki takie jak w sezonach 2003/2004 sa na wyciagniecie reki. U siebie wygrywamy wszystko. Pozniej baraze i tu decyzja czy jedziemy na 101% czy na maksa jedziemy tylko u siebie a wyjazd odpuszczamy. Bo czy bedzie sens awansowac bez perssspektyw na oswietenie, dmuchane bandy i co tam jeszcze trzeba miec do licencji:P No i czy uda sie skolowac sklad na elige. Rzeszow sie szarpnol na ekstralige ale pokico widze ze blizej im do patentu Rybnika niz Tarnowa.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Danio

#1298 Postautor: Danio » 21 listopada 2005, o 10:39

Co do podpisu Pawła Staszka to narazie osobiście bym wątpił aby prędko on nastąpił. Czytałem w jednym z portali że sam przesłał ofertę do Torunia- tam jednak zresztą długa lista jest potencjalnych kandydatów a Paweł jest na końcu- więc pewnie poczeka sobie, następnie podobno ktoś też napisał że Wybrzeże jest zainteresowane Pawłem :?

Prędzej spodziewałbym się dzisiaj podpisu z Danielem Jeleniewskim.

W obliczu jaki ma dotychczas skład FALUBAZ- żeby nawiązać walkę z nimi chyba potrzeba jeszcze dobrego seniora z zewnątrz klubu oprócz Knappa- taki np. Drabik- może odbudowałby się I lidze, może Robacki- w I lidze napewno byłby sporym wzmocnieniem- extraligowe doświadczenie, młody :!: ewentualnie Szombierski, Czerwiński- osłabić przeciwnika z ligi w walce o awans. W najgorszym przypadku pozostaje wziąść Staszka Burzę ale o Jurczyńskim nawet nie chce słyszeć, jeżeli chcemy walczyć o awans o nie z Jordanem z całym szacunkiem dla tego zawodnika- ale jemu brakuje jeszcze sporo doświadczenia- same chęci to jednak za mało 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1299 Postautor: Gelo » 21 listopada 2005, o 11:21

bkapusta pisze:Mozna by obstawiac P.Staszka. ;]

Tak czy inaczej ja bym na dzien dzisejszy przewidywal nastepujacy sklad:

Knapp
Staszek
Piszcz
Jelen
Jonas

Truminski na rezerwie. Prose i IMO logiczne.

Może proste i logiczne ale taki skład nie gwarantuje nawet wejścia do pierwszej czwórki. Mamy poważne dziury w każdej formacji. Przeciętny obcokrajowiec, brak juniorów i skład seniorski - bardzo niepewny. Wartość Jelenia na wyjazdach jest znana a prawdopodobieństwo, że zacznie regularnie punktować na poziomie 7-8 punktów jest jak trafienie szóstki w totka - teoretycznie możliwe ale mało prawdopodobne. Piszczyk tradycyjnie pod koniec maja złapie kontuzję, a Staszek i Knapp - z całym szacunkiem nie gwarantują regularnych zdobyczy, bo to tylko pierwszoligowe średniaki. Nie twierdzę, że ten skład jest kiepski, ale jak na zapowiadaną walkę o ekstraligę nie ma w nim żadnego pewniaka.

Czarek
Trener

#1300 Postautor: Czarek » 21 listopada 2005, o 11:31

A jak wygląda sprawa Śwista? On przymierza się do I ligi czy mierzy wyżej? Nie lubię cwaniaka, ale co mi tam skoro będzie zaliczał komplety.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.