Wiktor Przyjemski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Wiktor Przyjemski

#126 Postautor: kibicLBN » 22 czerwca 2024, o 22:59

To telewizja wywołuje negatywne reakcje wokół Golloba. Gdyby Tomasz był sporadycznie gościem to ok, byłby bardziej akceptowalny, ja mam szacunek za dokonania, daje dodatkowe pokłady akceptacji że względu na zdrowie, ale słuchanie banałów jest męczące. Bardzo.
Ale skoro w studio kompromituje się Łopaciński, Kędzierski czy Dziopa tragicznie komentuje Noskowicz, to naprawdę wypowiedzi Golloba są bardziej akceptowalne.
Cieślaka będę bronić, bywa bardzo zabawny, potrafi powiedzieć coś kontrowersyjnego i krytycznego, a nie tylko zachwyca się wszystkimi bezkrytycznie, ale fakt coraz mniej wnosi, a coraz częściej męczy ucho.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

ezbeg
Trener

#127 Postautor: ezbeg » 22 czerwca 2024, o 23:04

Tomasz Gollob wybitnym zawodnikiem był. Ale ekspertem niestety jest słabym. Chociaż są gorsi. Tyle w tym temacie.

Wiktor podejmie decyzję właściwą dla swojego rozwoju. Ja uważam, że idąc do Motoru nie popełnił błędu. Ale wszechwiedzący redaktor Ostafiński wie lepiej. W Gorzowie miałby wszystko. Wszak tam jeździli mistrzowie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#128 Postautor: papi » 22 czerwca 2024, o 23:08

kibicLBN pisze:Cieślaka będę bronić, bywa bardzo zabawny, potrafi powiedzieć coś kontrowersyjnego i krytycznego, a nie tylko zachwyca się wszystkimi bezkrytycznie, ale fakt coraz mniej wnosi, a coraz częściej męczy ucho.

To, że się ośmiesza nie znaczy że jest zabawny :) Jego poziom żartu to przychodzi baba do lekarza, często słuchając go czuje się zażenowany, a nie rozbawiony

blajar
Trener

#129 Postautor: blajar » 23 czerwca 2024, o 01:54

kibicLBN pisze:Ale skoro w studio kompromituje się Łopaciński, Kędzierski czy Dziopa tragicznie komentuje Noskowicz, to naprawdę wypowiedzi Golloba są bardziej akceptowalne.

No nie. To, że ktoś wali babole nie znaczy, że babole kogoś innego są bardziej akceptowalne. Gollob to niezaprzeczalnie ikona polskiego żużla. Ogromny szacunek za dokonania, kibicowałbym Mu wszystkimi kciukami w Dakarze, ale mówiąc wprost, pierdoli w studio takie głupoty, że się zwoje mózgowe prostują.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#130 Postautor: Gelo » 23 czerwca 2024, o 09:45

Jest oczywiste, że chodziło o to by chłopa przytrzymać przy środowisku. Inaczej byłby odsunięty na margines i w dalszej perspektywie zapomniany. Tak było przecież ze Szczakielem. Dlatego ja wybaczam banały. Tak jak wybaczałem Kazimierzowi Górskiemu "wydaje mi się, że piłka jest okrągła a bramki są dwie" lub "wydaje mi się że jakby trafił w bramkę to byłby gol". Poziom ekspercki Golloba jest jednak ciut wyżej.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#131 Postautor: kibicLBN » 23 czerwca 2024, o 10:10

Nie oszukujmy się. Tomasz jest tam trochę z litości i sentymentu. Tak jak pisał Gelo, nie chcemy żeby został zapomniany, wpada mu parę złotych na życie i dalsze rehabilitacje. W jego sytuacji, odsunięcie od świata żużla mogło by się odbić na psychice. A tak Gollob funkcjonuje, zarabia pieniądze, czuje się potrzebny i dowartościowany. Gada banały, a nieraz i bzdury, jest niemal zawsze bezkrytyczny wobec zawodników, ale w tej sytuacji łatwiej mi przymknąć oko na jego wypowiedzi, niż zdrowych chłopów, w kwiecie wieku, bez dokonań którzy mówią że jak jest 15. bieg i mecz na styku - to sędzia powinien puszczać w czterech. Nawet jak ktoś ordynarnie kładzie motocykl w 1. łuku... Zresztą najlepszy komentarz Noskowicza - jest gorszy niż wypowiedzi Golloba, więc najpierw to powinni się pozbyć falubaza w okularach.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#132 Postautor: Gelo » 23 czerwca 2024, o 10:16

Jestem za. Podpisuje się

rumburaquee
Zawodowiec

#133 Postautor: rumburaquee » 23 czerwca 2024, o 11:05

+1

Czarek
Trener

#134 Postautor: Czarek » 23 czerwca 2024, o 12:47

Gelo pisze:Jest oczywiste, że chodziło o to by chłopa przytrzymać przy środowisku. Inaczej byłby odsunięty na margines i w dalszej perspektywie zapomniany. Tak było przecież ze Szczakielem. Dlatego ja wybaczam banały. Tak jak wybaczałem Kazimierzowi Górskiemu "wydaje mi się, że piłka jest okrągła a bramki są dwie" lub "wydaje mi się że jakby trafił w bramkę to byłby gol". Poziom ekspercki Golloba jest jednak ciut wyżej.

Telewizja nie jest ośrodkiem pomocy społecznej, czy grupą wsparcia. Za zasługi dostaje się inne rzeczy, które Gollob otrzymał, a nie stanowisko, na którym kompletnie się nie sprawdza.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#135 Postautor: Gelo » 23 czerwca 2024, o 12:49

Dzięki Gollobowi przestaliśmy dostawać lanie od Węgrów i Niemców. Może wygadywać największe brednie. Właśnie Wiktor zaliczył upadek. Pff

Czarek
Trener

#136 Postautor: Czarek » 23 czerwca 2024, o 13:26

Gelo pisze:Dzięki Gollobowi przestaliśmy dostawać lanie od Węgrów i Niemców. Może wygadywać największe brednie.

Można wyjść z PRL-u, ale pozostawić w sobie PRL, w tym ideę obsadzania stanowisk za zasługi. Tymczasem ludzie płacą abonament TV nie za to by klękać przed kolesiem, który sporo osiągnął, ale nie wie co się dzieje, lecz za usługą w postaci komentarza fachowca.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#137 Postautor: kibicLBN » 23 czerwca 2024, o 14:01

Ciekawe co Wiktorem, upadek i koniec zawodów. Żadnych wieści póki co :/

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#138 Postautor: ptgt » 23 czerwca 2024, o 14:33

Wszystko OK. Jedzie do Gorzowa.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#139 Postautor: Gelo » 23 czerwca 2024, o 14:34

To pewne? Porozbijany?

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#140 Postautor: Perez » 23 czerwca 2024, o 15:10

Rozbiega to.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#141 Postautor: Gelo » 26 czerwca 2024, o 15:19

Oj weź powiedz, że będziesz jeździł w Stali, no weź:
https://www.facebook.com/share/v/T8WSU3ZopicDiTyt/

Ge(L)o
Trener

#142 Postautor: Ge(L)o » 26 czerwca 2024, o 16:11

Gdzie by nie jeździł poza Lublinem w Ekstralidze to będzie zjazd w punktach, jestem pewien. Pojawi się presja, jakiś kłopot sprzętowy (u nas wiadomo nieograniczony dostęp do najlepszych tunerów na pstryk) i zacznie się robić nerwowo.

baranek
Junior

#143 Postautor: baranek » 26 czerwca 2024, o 16:38

a co na to Paluch? przeciez sami Gorzowianie mowili ze to najlepszy junior w lidze, kiedy bedzie dostawac DODATKOWE biegi jak przyjdzie Wiktor?

Haron90
Kadrowicz

#144 Postautor: Haron90 » 26 czerwca 2024, o 16:43

baranek pisze:a co na to Paluch? przeciez sami Gorzowianie mowili ze to najlepszy junior w lidze, kiedy bedzie dostawac DODATKOWE biegi jak przyjdzie Wiktor?

No i gdzie ten progres dzięki jeździe w najwspanialszym klubie na najwspanialszym torze, który sam z siebie jest maszynką do robienia mistrzów? No chyba, że nie mówimy o tym Oksarze, który w weekend nie potrafił się w domu w łuk złożyć i musiał markować defekty?

Flagg
Trener

#145 Postautor: Flagg » 26 czerwca 2024, o 19:42

W tej całej dyskusji pamiętajmy, że

1. To ze środowiska gorzowskiego rok w rok wychodziły "ploty", jakoby Cierniak z nimi romansował. Ba, wręcz był bliski podpisania kontraktu. Z tego co ja wiem (a wiem w sumie niewiele), to od Kiedy Mateusz trafił do Motoru, to nigdy nie było żadnego ryzyka, że gdzieś odejdzie i nigdy tego nawet nie rozważał.
2. To Gorzów zaprezentował zawodnika, który podpisał z nimi kontrakt, ale jednak nie podpisał i od 3 lat jeździ we Wrocławiu. Pewnie nigdy się nie dowiemy jak to było naprawdę z tym zdjęciem, ale biorąc pod uwagę, że było to za kadencji Grzyba, to jestem skłonny uwierzyć w wersję Kowalskiego.
3. To lokalne media gorzowskie jako pierwsze i jedyne informowały w zeszłym roku, że Przyjemski uzgodnił warunki w Stali, uścisnął sobie rękę z Sadowskim i w 2024 będzie zawodnikiem Stali. I zrobiły to dość wcześnie, bo pod koniec czerwca. Oczywiście okazało się to totalną bzdurą.

Na gorzowskim forum nie byłem już pewnie ponad rok, ale jeśli dobrze pamiętam, to jest tam 2 czy 3 takich ancymonów, którzy zachowują się jak goście, co wiedzą wszystko o transferach i mają wszędzie w wtyki. I non stop atakują tyego ich shoutboxa takimi "insajderskimi" newsami. A reszta to łyka jak pelikany. Nie zdziwiłbym się, jakby w tym roku było tak samo.

Nie mam pojęcia, gdzie Wiktor będzie jeździć w przyszłym sezonie. Może w Motorze, może w Bydgoszczy, a może Zielonej Górze. Ale jeśli teoretyzujemy, to poteoretyzujmy.

Rzekomym powodem, dla którego Przyjemski ma odejść z Motoru jest chęć większej liczby startów w lidze. Już kierowanie się takim argumentem jest debilne same w sobie. Bo żaden klub nie zagwarantuje juniorowi, że będzie jeździć po 4-5 biegów w meczu. Do tego muszą być spełnione dwa podstawowe warunki
1) Sam zawodnik musi prezentować w meczu formę uprawniającą go do jechania jako RZ
2) Musi mieć za kogo to RZ jechać.

A jeśli już nawet będzie kierować się tym argumentem, to Gorzów kompletnie się nie klei
1) Stal to zespół walczący o medale. Taki zespół z założenia jest po prostu mocny. Nawet jeśli zachowają tegoroczny skład, to przecież w domowych meczach zarówno MIśkowiak, jak i Fajfer jeżdżą przeważnie dobrze. Przyjemskiego zostawałoby liczyć na więcej startów chyba tylko w meczach wyjazdowych
2) Chomski jednak chyba woli budować swoich seniorów i dawać im więcej jeździć, niż budować juniorów :)
3) Dlaczego Przyjemski w Gorzowie miałby być tym pierwszym do RZ? Jest przecież Paluch. Też bardzo dobry junior, do tego wychowanek i bożyszcze miejscowych kibiców
4) Kurde, w takiej Zielonej czy Toruniu może przynajmniej liczyć na start z taktycznej za drugiego juniora. W Gorzowie - niekoniecznie.

Ile więcej tych biegów w przekroju sezonu mógłby Przyjemski dostać w Gorzowie w stosunku do tego jedzie u nas? Kilka? Kilkanaście? Wątpię. W rym roku jesteśmy w połowie sezonu, a Paluch i Przyjemski mają po 28 odjechanych biegów. Nawet dodając te 3 biegi za nieodbyty mecz z Grudziądzem, to jest to różnica wręcz pomijalna.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#146 Postautor: papi » 26 czerwca 2024, o 19:49

ale pamiętajmy o tym owalu w Gorzowie, co to samych mistrzów świata wychowuje. Ja bym się skusił ;)

Flagg
Trener

#147 Postautor: Flagg » 26 czerwca 2024, o 20:08

Jeszcze na koniec. IMO obecnie to Motor jest bardziej potrzebny Wiktorowi, niż Przyjemski Motorowi.

Gdyby wyjąć Wiktora z tegorocznego Motoru i wstawić na jego miejsce jakiegoś juniora, który robi 0,0,0 w każdym meczu, to nasz bilans spotkań to byłoby...9-0-0. Tak, z Wiktorem czy bez, mielibyśmy komplet zwycięstw. I to zakładając, ze ten drugi junior nie robi nawet jednego punktu w 9 meczach. Technicznie, przegralibyśmy w Lesznie (43-47), ale tam Wiktor jechał w nominowanych + w 15 wystawiliśmy Bańbora z Jaworskim, co oczywiście nie miałoby miejsca w sytuacji, gdy wynik byłby zagrożony.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#148 Postautor: RadeKas » 26 czerwca 2024, o 20:24

Pomijając debilizm katowania Wiktora przez tych lokalnych dziennikarzyn, to trzeba przyznać, że w tych wypowiedziach brzmiał mi mniej więcej jak MM dwa lata temu.

Nie mówię że odejdzie, ale po tym filmiku by mnie do jakoś mocno nie zdziwiło.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

ezbeg
Trener

#149 Postautor: ezbeg » 26 czerwca 2024, o 20:48

Co do filmiku to bym coś powiedział, ale nie chcę obrażać pod względem etnicznym/narodowościowym. Zostawię to dla siebie.

No chyba, że Stal Gorzów odstawia Miśkowiaka i planuje w przyszłym roku jechać z "kevlarem" pod u-24 a wobec tego zamiennie za niego jechaliby Paluch i Przyjemski. Jednakże jest to taktyka od początku skazana na porażkę. Zwłaszcza przy kontuzji zawodnika za którego nie ma Z/Z.
Ale właśnie - argument toru. Jakby nie ten owal to i Gollob i Zmarzlik nie byliby Mistrzami Świata. Ba Gollob specjalnie poszedł do Gorzowa, bo nie występował wcześniej ani w Szwecji ani w Anglii. Nie umiał jeździć po technicznych torach. Ale całkiem serio po zakończonym kontrakcie w Tarnowie, Gollob był bez klubu. Nie pamiętam dokładnie regulacji na sezon 2008, ale nie wiem czy wówczas nie było limitu zawodników z GP w danej drużynie. Gollob takim zawodnikiem był. Większość klubów miała skompletowane drużyny. Gollob miał trafić do Rzeszowa, ale został zawrócony przez Komarnickiego który przekonał go do Gorzowa. Natomiast jak powszechnie wiadomo żużel nie jest tanim sportem.

Ogólnie wychodzę z założenia, że zawodnik jest kowalem własnego losu. Nikt nie każe mu jeździć do końca kariery w jednym zespole. Mamy wolny rynek. To zawodnik decyduje gdzie chce jeździć. Jeśli uważa Wiktor, że będzie mu gdzie indziej lepiej to jego decyzja.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#150 Postautor: Torsen » 26 czerwca 2024, o 21:29

RadeKas pisze:trzeba przyznać, że w tych wypowiedziach brzmiał mi mniej więcej jak MM dwa lata temu.

Nie mówię że odejdzie, ale po tym filmiku by mnie do jakoś mocno nie zdziwiło.

Nawet bardziej. Niby chciał tylko zmienić temat dyskusji, ale jednocześnie można było odnieść wrażenie, że odejście jest przesądzone - nie chce tylko rozmawiać o kierunku.
Moim zdaniem byłby to ruch niezrozumiały. Nie wiem, jakie przedsezonowe założenie, które przyprowadziło go do Lublina, mógłby uznać za niespełnione. Komuś przychodzi do głowy, co mogło się okazać rozczarowaniem?
Ale rozpaczać nie będę.