Ostatnio prowadzę dyskusje na rzeszowskim forum z panem Andrzejem Haehne, ale jako,że wiekszość ludzi z Lublina pewnie nie ma tam dostępu a dziś pan Haehne napisał tam bardzo ciekawą rzecz to pozwole sobie tą wypowiedź skopiować na nasze forum.
andrzejhaehne pisze:Witam
1-Kojegium Sędziów jest niezależne de facto od GKSŻ i od Prezydium GKSŻ Kolegium Sedziowskie podlega zgodnie ze statutem PZMot Prezesowi czyli Andrzejowi Witkowskiemu Sędziowie sami wybieraja Przewodniczącego i takiego wybrali czyli J.Kaczmarka.
Niestety poziom sędziowania jest w żużlu niski i tu przyznaje Ci rację . Nadzieję mam w nowych młodych adeptach sędziowskich .
kluby nie moga oceniać sędziów bo to dopiero było by korupcjoenne.
Fakt że J.Kaczmarek ma za duzo władzy.
Czytam że Tygodnik Żużowy i jego dziennikarze są obiektywni.
Czy tak ?
Mam przykład . Afera opisana przez Szymkowiaka i Lipko sławnego rachunku J.Kaczmarka.
Szerokie rozpisywanie się o tym ale teraz cisza ze Kaczmarek zistał oczyszczony z zarzutów a rachunek został sfałszowany przez działaczy lubelskich Dlaczego nie doczekalismy się przeprosin od tych młodych dziennikarzy dlaczego nie napiszą ze prokuratura odkryła w lubelskim klubie kilka takich rachunków gdzie etyka dziennikarska która nakazuje przedstawiac czytelnikom prawdę ? , przeciez Tygodnik jest coraz bardziej niewiarygodny przekręca fakty pisze czesto nieprawde a nie o to chodzi . Oczekujemy jako kibice żetelnej informacji a niestety nie otrzymujemy jej.
Kończąc temat sedziów jest to samorzadne gremium i tak powinno być ale jest źle zarządzane i to jest fakt . pozdrawiam Andrzej Haehne
Czy sprawa w sądzie już sie zakończyła i czy zapadł już jakiś wyrok na lubelskich działaczy a propos fałszowania rachunków jak sugeruje pan Andrzej Haehne??
P.S.Zaznaczam,że tylko pierwsza częśc wypowiedzi pana Haehne odnosi się do tego co ja wczesniej napisałem na rzeszowskim forum, reszta łącznie z obiektywizmem Tygodnika Zuzlowego to już dyskusja prowadzona z innymi forumowiczami i ja w niej udziału wcześniej nie brałem, bo Tygodnika nie czytuje