Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1226 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 09:01

wojteko pisze:
Gelo pisze: Hala targowa w Parku Ludowym postawiona jest na palach i ponoć strasznie "chodzi"

to aby patrzec jak i tam sie dach niebawem zawali :cry: :shock:

Żebyś wiedzial, że kilka osób ma pełne gacie ze strachu.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1227 Postautor: grzesieck » 8 lutego 2006, o 09:03

ostatnio dosyc "modne" jest zawalanie sie roznego rodzaju hal i fabryk, moze chociaz w tym lublin dorowna reszcie kraju :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#1228 Postautor: Koper » 8 lutego 2006, o 10:50

Lublin_Fan pisze:
Ps. Koper, spokojnie :)

Pozdr.
Spokojny to ja bede kiedy miasto po uzyskaniu dofinansowaniu z UE rozpocznie budowe stadionu o pojenmnosci 20 tys ludzi, pselniajacego wszelkie wymogi FIM :wink:

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1229 Postautor: maestro76 » 8 lutego 2006, o 10:51

przekrzykujecie sie nad wielkoscia stadionu a i tak bewnie gowno z tego wyjdzie. niech zainstaluja krzeselka i wypieprza ta krate :!:
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1230 Postautor: Cooper » 8 lutego 2006, o 10:52

A ja poprosze oswietlenie 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1231 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 10:56

maestro76 pisze:przekrzykujecie sie nad wielkoscia stadionu a i tak bewnie gowno z tego wyjdzie. niech zainstaluja krzeselka i wypieprza ta krate :!:

Jak to dobrze, że są na świecie jeszcze rozsądni ludzie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1232 Postautor: Cooper » 8 lutego 2006, o 10:58

Gelo pisze:
maestro76 pisze:przekrzykujecie sie nad wielkoscia stadionu a i tak bewnie gowno z tego wyjdzie. niech zainstaluja krzeselka i wypieprza ta krate :!:

Ale coraz mniej ich juz Gelu. Tylko Ty i od czasu do czasu ktos przez przypadek Ci dorowna :wink:
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2006, o 11:09 przez Cooper, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1233 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 11:01

Cooper pisze:
Gelo pisze:

Ale co raz mniej ich juz Gelu. Tylko Ty i od czasu do czasu ktos przez przypadek Ci dowrowna :wink:

Z pewnością młodociani fani Frankowa nie są w stanie mi dorównać... i innym rozsądnym również.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1234 Postautor: Cooper » 8 lutego 2006, o 11:07

Gelo pisze:
Cooper pisze:
Gelo pisze:

Ale co raz mniej ich juz Gelu. Tylko Ty i od czasu do czasu ktos przez przypadek Ci dowrowna :wink:

Z pewnością młodociani fani Frankowa nie są w stanie mi dorównać... i innym rozsądnym również.

Ide na most, no future for me. Jestem jednostka spoleczna gorszej kategorii :( Nowy PISuarowski rzad na pewno nie pozwoli egzystowac mi w spoleczenstwie inteligentow i podstarzalych fanow Karlssona. Jej, moze chociaz wprowadza jakies krematoryjne albo cos, zeby mamie cos po mnie zostalo...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1235 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 11:12

Ide na most, no future for me. Jestem jednostka spoleczna gorszej kategorii :( Nowy PISuarowski rzad na pewno nie pozwoli egzystowac mi w spoleczenstwie inteligentow i podstarzalych fanow Karlssona. Jej, moze chociaz wprowadza jakies krematoryjne albo cos, zeby mamie cos po mnie zostalo...

Nie kompromituj się chłopcze - chcesz sobie podystutowac to poszukaj partnera w okolicznej piaskownicy. Moze znajdziesz partnera do dyskusji o Frankowie - chociaż będzie cieżko.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1236 Postautor: Cooper » 8 lutego 2006, o 11:16

Gelo pisze:

Nie kompromituj się chłopcze - chcesz sobie podystutowac to poszukaj partnera w okolicznej piaskownicy. Moze znajdziesz partnera do dyskusji o Frankowie - chociaż będzie cieżko.

Mistrzu taniej dyskusji, o co walczysz? Wlasnej klasy i stylu nie da sie nauczyc. Bo klasa to pokora i szacunek wobec innych, ironia celna lecz nie obrazliwa. A Tobie tego brakuje.
Mysle, ze dla swojego dobra powinienes zaprzestac pisania na tym forum. Takie nieustanne znizanie sie przez Ciebie do poziomu prezentowanego przez wiekszosc uzytkownikow, moze miec dla Ciebie nieodwracalne skutki. Dla nas niestety tez...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1237 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 11:23

Mistrzu taniej dyskusji, o co walczysz?

O nic nie walczę. Od dłuszego czasu starasz się mnie zaczepiać - i ch... wie po co? Jak trzeba coś mądrego odpowiedzieć to argumentów brak. - ogon pod siebie - nie ma. Ale to w sumie nie mój problem.
wlasnej klasy i stylu nie da sie nauczyc. Bo klasa to pokora i szacunek wobec innych, ironia celna lecz nie obrazliwa.

O widzisz!!! W swojej grupie starszaków już możesz być przywódcą. Tak trzymać.
Mysle, ze dla swojego dobra powinienes zaprzestac pisania na tym forum. Takie nieustanne znizanie sie przez Ciebie do poziomu prezentowanego przez wiekszosc uzytkownikow, moze miec dla Ciebie nieodwracalne skutki. Dla nas niestety tez...

Chciałeś się wysilić ale coś nie za bardzo wyszło. Gdyby nie ferie namówił bym Cię do posiedzienia w książkach. A tak niestety z nudów i kompleksów będziesz szukał czego by się przyczepić w stylu pseudocynicznym. Ale słabe to jest.
Ostatnio zmieniony 8 lutego 2006, o 11:53 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1238 Postautor: Cooper » 8 lutego 2006, o 11:25

Na szczescie kazdy ma obraz tej dyskusji na swoim monitorze i kazdy z forumowiczow sam oceni co jest slabe a co nie... Nie zaczepiam Cie, nie jestes w moim typie, a jesli chodzi o argumentacje, to Ty stosujesz jakas dzwina, przywolujac Frankowa w temacie budowy stadionu.

Koper
Trener
Kontakt:

#1240 Postautor: Koper » 8 lutego 2006, o 12:34

Nie podchodzilbym do tego tak ze na pewno gowno ma z tego wyjsc. Wiadomo ze takie projekty stadionow powstaja teraz w wielu miastach z tej prostej przyczyny ze jest mozliwosc znacznego dofinansowania z UE. Taki projekt zostal tez przedstawiony w Lublinie i logiczne ze wywolal on dyskusje wsrod kibicow na forum.
Co wiecej z tej dyskusji wcale nie wynika ze kibice przekrzykuja sie w wielokosci stadionu w takim sensie: jeden kibic pisze najlepiej 25 tys, inny co taki maly? niech bedzie na 30 tys, jeszcze inny najlepszy to bylby oko 40 tys itd
Nie, z dyskusji naszej jasno wynika ze stadion ok 20 tys to stadion jakiego Lublin potrzebuje i jesli juz starac sie o dofinansowanie z UE to wlasnie z projektem na taki stadion :!:

Poza tym wazna jest inna sprawa jesli juz ma byc prowadzona modernizacja stadionu to taka czy bedzie spelniac wymogi FIM aby Lublin juz po realizacji tego projektu mial mozliwosc do ubiegania sie o organizacje turniejow rangi miedzynarodowej ktore moglyby promowac tez nasze miasto. Nie mowie ze od razu po modernizacji moglibysmy sobie pozwolic na ubieganie sie o tego typu zawody ale nie powinno byc tak ze juz sam projekt nie daje takiej mozliwosci :!:

Co mamy dzis? Ano to ze miasto zaprezentowalo projekt stadionu na 11,5 tys. nie przedtsawiono dalszej czesci dyskusji jaka podjal Zbigniew Wojciechowski odnosnie zrobienia trybuny od strony Startu. Do tego dochodzi absurdalna moim zdaniem sprawa widoku na nasze piekne Stare Miasto postulowana przez konserwatora. Przy okazji informowania opini publicznej o tym projekcie nie bylo wzmianki o spelnianiu wymogow FIM a jedynie o tym ze nalezy powiekszyc wymiary boiska.

Najlatwiej podejsc tak, i tak bedzie z tego gowno, cieszcie sie jak Wam kraty zdejmiemy i morda w kubel odnosnie dyskusji na temat projektu stadionu, cieszscie sie ze w ogole chcialo nam sie taki projekt zrobic, nie obchodzi nas dyskusja nad szansami zwiekszenia pojemonosci z 11,5 tys o te kilka tysiecy wiecej poprzez dobudowe trybuny od strony Startu czy tez podwyzszenie wysokosci trybun na co i tak nie zgadza sie szacowny konserwator, a tym czasem moze zainstalujemy kolejne krzeselka, chociaz zastanawiamy sie nad sensem krzeselek w Lublnie bo jak widzimy pare lat kibice wytrzymali w Lublinie aby siedziec na betonie to i dalej wytrzymaja kolejnych pare lat...sprawa wymogow FIM? a co to jest FIM ?? :roll:

Merytoryka ze i tak z tego wyjdzie gowno wiec jak cokolwiek miasto zaproponuje to juz nie podlega dyskusji bo przeciez to i tak lepsze niz wspomniane gowno jest bezsensu i uwazam dlatego tez ze slusznie ze wielu kibicow podjelo dyskusje o projekcie modernizacji stadionu przy Al.Zygmunotwskich zaprezentowana przez miasto, na pewno nie jest to dyskusja na zasadzie przekrzykiwania sie nad wielkoscia stadionu...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1241 Postautor: Gelo » 8 lutego 2006, o 12:55

Masz wiele racji - wszystko co piszesz to szczera prawda. Wpis maestro przypadł mi do gustu z prostej przyczyny - kibice, forumowicze mogą dyskutować o projekcie do woli. Ale siły sprawczej nie ma to żadnej. Dopóki nie ruszy sie czterech liter i praktycznie nie zrobi czegoś - samym internetowym opluwaniem projektu nic się nie zdziała. Kompletnie nic. Można narzekać i narzekać, a i tak spotka się pięciu krawatowców i przyklepią co uznają za stosowne. I w tym kontekście - skupiłbym się na zdjęciu kraty, bo teraz - w lutym 2006 jest to dla nas kibiców najważniejsze - i zostały poczynione kroki, żeby coś zmienić. Co do stadionu, nie sądzę żeby konserwator był tak nieugięty. Podejrzewam, że jest to szukanie kozła ofiarnego dla wytłumaczenia się z tak małej zaprojektowanej pojemności. W koncu 3 rzędy trybun to ok metra wysokości w linni prostej - chyba nie ma to większego znaczenia, skoro sektor gospodarzy i tak zaplanowano jako taras widokowy. Problem jest z zakrętem od strony Startu. Gdyby sprobować zamknać stadion trybunami dookoła (o tej samej wysokości) swoim zasięgiem weszłyby na środek bieżni Startu. Do tego trzeba wyburzyć oszklony pawilon Startu, oraz salę gimnastyczną z zapleczem. Sadzę, że nikt na to nie pójdzie. Dlatego połowicznym rozwiązaniem jest ustawienie kilku rzędów lekkiej konstrukcji między torem a ścianą. Z tym, ze chyba nikt tam nie będzie chciał usiąść ze względu na bliskość do toru. Co do wymogów FIM - zdaje się, że przewidują one pas bezpieczenstwa, określoną minimalną powierzchnię parkingu i standard pomieszczeń socjalnych. Obawiam sie o uwzględnienie pierwszych dwóch elementów.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1242 Postautor: boxing » 8 lutego 2006, o 23:58

Koper pisze:z dyskusji naszej jasno wynika ze stadion ok 20 tys to stadion jakiego Lublin potrzebuje i jesli juz starac sie o dofinansowanie z UE to wlasnie z projektem na taki stadion :!:

Poza tym wazna jest inna sprawa jesli juz ma byc prowadzona modernizacja stadionu to taka czy bedzie spelniac wymogi FIM aby Lublin juz po realizacji tego projektu mial mozliwosc do ubiegania sie o organizacje turniejow rangi miedzynarodowej ktore moglyby promowac tez nasze miasto.

Merytoryka ze i tak z tego wyjdzie gowno wiec jak cokolwiek miasto zaproponuje to juz nie podlega dyskusji bo przeciez to i tak lepsze niz wspomniane gowno jest bezsensu i uwazam dlatego tez ze slusznie ze wielu kibicow podjelo dyskusje o projekcie modernizacji stadionu przy Al.Zygmunotwskich zaprezentowana przez miasto, na pewno nie jest to dyskusja na zasadzie przekrzykiwania sie nad wielkoscia stadionu...

Tak w wielkim skrocie - o to wlasnie chodzi. Gdyby tak miejscy urzednicy zdecydowali sie zrobic publiczna prezentacje swego projektu - wowczas mielibysmy szanse zglosic swe zastrzezenia czy alternatywne pomysly tworcom obecnej koncepcji modernizacji stadionu. Jedno spotkanie kibicow z prezydentem miasta "w realu" (bez zwiazku z hipermarketem :wink: ) mogloby byc bardziej owocne, niz setki stron zapisanych na internetowym forum.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Czarek
Trener

#1243 Postautor: Czarek » 15 lutego 2006, o 09:15

Czyli za parę dni (zgodnie z zapowiedziami kierownictwa klubu - przy pierwszej odwilży) nastąpi oczyszczenie toru ze śniegu i położenie nowej nawierzchi. Ale fajnie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Snys
Zawodowiec

#1246 Postautor: Snys » 15 lutego 2006, o 12:33

sting126 pisze:niech porusza temat krat przy okazji :!:

pojemności i wydłużenia toru równiez

Mam nadzieje ze poinformujesz nas o przebiegu :!:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1247 Postautor: Cooper » 15 lutego 2006, o 12:37

Snys pisze:

:shock: :shock: :shock:

Snys
Zawodowiec

#1248 Postautor: Snys » 15 lutego 2006, o 12:38

Cooper pisze:
Snys pisze:

:shock: :shock: :shock:

no przeciez zgodnie z projektem razem z powiększeniem boiska mają tor wydłuzyć. Moze ktoś przekona ze to głupi pomysł (przynajmniej dla zuzla,nie wiem jak "piłka" na to)?

wojteko
Senior

#1249 Postautor: wojteko » 15 lutego 2006, o 13:31

Snys pisze:

sorry ze zapytam :?: ale co miales na mysli piszac aby sting126 przekazal info o przebiegu spotkania z MOSIR-em ........... :?:
P.S sting a moze ja o czyms niewiem :?: wybierasz sie na to spotkanie :?: z czyjego "ramienia" :?: a moze jako wolny "strzelec" :?: :wink: pzdr