Skład na sezon 2007
Gelo pisze:Oj ludzie ludzie - zobaczyliście dwóch młodych Duńczyków i pięciu gości i wszystkich byście kontraktowali. Ale czym sie podniecać? Jak pisał Gawrzyk - takich Hansenów jest cała masa. Ja osobiście spodziewałem sie, że ktoryś z tej dwójki walnie powyzej dychy (co by nie było wątpliwości w ktorym miejscu jest mistrz świata AD 2008). A Suchecki, Kościuch i Stachyra też nie pokazali niczego rewelacyjnego. Nam potrzebni są zawodnicy będący poza zasięgiem Knappa czy Śledzia - a takich wczoraj nie było. Więc spokojnie - impreza bardzo potrzebna ale z całej obsady ja widzęę tylko dwóch zawodników wartych wiekszego zainteresowania - Karlssona i Śledzia.
Gelu weź nie opowiadaj bajek- może od razu sciagajmy mistrzów świata lub twistich
Nie stać nas, więc ściagajmy takich, którzy walczą, a nie takich, którzy bardziej myślą o sobie - poprostu takich, którzy nie będą umierać za Lublin. proste.
Z memoriałowców: Śledź, Hansenowie, Okularnik, Stachyra, Kościuch- mogą być.
Kosciuch z Knappem na drugÄ… liniÄ™ idealni.
Gelu weź nie opowiadaj bajek- może od razu sciagajmy mistrzów świata lub twistich![]()
Żebys wiedzial - jak sie chce awansować, trzeba mierzyć wysoko
Nie stać nas, więc ściagajmy takich, którzy walczą, a nie takich, którzy bardziej myślą o sobie - poprostu takich, którzy nie będą umierać za Lublin. proste.
Ty oczywiscie już wiesz, że nas nie stać. Skoro jestes skarbnikiem klubu - powiedz nam jaki bedzie budżet, kto będzie sponsorem i jakie stawki żądają poszczególni zawodnicy.
ps. Co do awansu z Karlssonem - nic prostszego awansować z pierwszego miejsca - nie będzie wtedy gadania co do jego postawy w barażach. Ale żeby to zrobić nie mozna mieć w skladzie Piszczów, Trumińskich czy Frankowów.
Jezeli ten sponosr o którym mowi pan Wojciechowski wejdzie do klubu i wyłozy odpowiednia kase to skład na sezon 2007 widzial bym taki (przy załozeniu ze walczymy o E-lige)
1 P.Karlsson
2 J.Jensen
3 A.Shields
4 G.Knapp
5 Tu jakiegos Seniora z E-Ligi D.Śledz/M.Kuciapa/K.Słaboń ew J.Krzyżaniak
6 L.Tomicek
7 K.Hansen
8 Tu zdaje sie na intulicje pana Siwka
Rezerwa
Jeleniewski
Pavlic
z L.Hansenem (jezeli niebedzie na niego chetnych) podpisal bym kontrakt warszawski bo widac ze ma jakis potencjal ale nieprzekonal mnie swoim wystepem na memoriale.
kolejnosc zawodników przypadkowa
1 P.Karlsson
2 J.Jensen
3 A.Shields
4 G.Knapp
5 Tu jakiegos Seniora z E-Ligi D.Śledz/M.Kuciapa/K.Słaboń ew J.Krzyżaniak
6 L.Tomicek
7 K.Hansen
8 Tu zdaje sie na intulicje pana Siwka
Rezerwa
Jeleniewski
Pavlic
z L.Hansenem (jezeli niebedzie na niego chetnych) podpisal bym kontrakt warszawski bo widac ze ma jakis potencjal ale nieprzekonal mnie swoim wystepem na memoriale.
kolejnosc zawodników przypadkowa
W radiu Centrum Karlsson mówił o 10 klubach, które go chcą, a Tomicek o 5 i że długo nie wiadomo czy będzie ten poważny sponsor.
Tylko D. Stachyra oświadczył, że interesuje go tylko Rzeszów, Lublin albo nauka. To ostatnie jest ciekawe, myślałem, że bardziej lubi żużel.
Także nasze chciejstwo jest rozbieżne ze stanem faktycznym w Lublinie.
Tylko D. Stachyra oświadczył, że interesuje go tylko Rzeszów, Lublin albo nauka. To ostatnie jest ciekawe, myślałem, że bardziej lubi żużel.
Także nasze chciejstwo jest rozbieżne ze stanem faktycznym w Lublinie.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
(...)A czy w przyszÅ‚ym roku bÄ™dÄ™ startować w Lublinie? JeÅ›li zostanÄ™ zaproszony w przyszÅ‚ym sezonie na jakieÅ› zawody to pewnie przyjadÄ™.”
za: http://www.przegladzuzlowy.pl
To jest wypowiedź Darka Śledzia po memoriale. Czyżby Darek nie brał pod uwagę swoich startów w przyszłym roku z Koziołkiem na plastronie ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Osobiście nie wierzę w to, że Dawid odejdzie z Rzeszowa. Chyba, że z trenerką pożegna się Jasiek.
Do wzięcia powinni być za to : Baran, Śledziu, (chyba) Rempała i faworyzowany w Rzeszowie Ciapek.
Do tego Klingberg i jacyś średni juniorzy i awans pewny...
Do wzięcia powinni być za to : Baran, Śledziu, (chyba) Rempała i faworyzowany w Rzeszowie Ciapek.
Do tego Klingberg i jacyś średni juniorzy i awans pewny...
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!
Tak na szybko odemnie... Kenneth Hansen pokazuje plecy 3 razy Grzesiowi uważanemu przez wielu za najlepszego zawodnika tego sezonu u nas, wielkiego walczaka... Hansen do tego startował pierwszy raz w Lublinie a mozna powiedzieć że nasz tor Grzesio zna jak własną kieszeń... Wnioski są jasne wg. mnie nie ma nad czym się zastanawiać...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Z dobrych obcokrajowców to jeszcze są Ferjan, Hamill, Loram. Chyba żaden z nich nie dostał się do GP? Jakby z Karlssonem nie wyszło (wg harrego bardzo trudna sprawa) to można zainteresowac się nimi. Nawet jestem skłonny zapomnieć o Klimku i jego rządaniach finansowych, w zamian za dobrego stranierii i tanich Hansenów.
Ps. Iversen
Ps2. Najlepsze jest to, że dyskusja wrze a regulaminu rozgrywek jeszcze nie znamy.
Pozdr.
Ps. Iversen
Ps2. Najlepsze jest to, że dyskusja wrze a regulaminu rozgrywek jeszcze nie znamy.
Pozdr.
-
Danio
Jataman też jest miło zaskoczony K. Hansenem
ale jedna jaskółka jeszcze wiosny nie czyni! Czyli nie wiadomo jak K. Hansen poradzi sobie w lidze równo jeżdząc przez cały sezon
Knapp jaki jest każdy wie, jednym pasuje, drugim NIE ale sprawdzony!!!! A ostatnio mieliśmy mnóstwo kontraktów niewypałów których już DOŚĆ
Jestem za kontraktowaniem K. Hansena ale bez gwarancji ilości startów!!
Jestem za kontraktowaniem K. Hansena ale bez gwarancji ilości startów!!
Czyli nie wiadomo jak K. Hansen poradzi sobie w lidze równo jeżdząc przez cały sezon Knapp jaki jest każdy wie, jednym pasuje, drugim NIE ale sprawdzony!!!! A ostatnio mieliśmy mnóstwo kontraktów niewypałów których już DOŚĆ
Sprawdzony nie sprawdzony ale wątpie czy z nim w skłądzie mamy szanse walki o e-lige. 2 rzecz że Grzesio nie pierwszy sezon jeżdzi na naszym torze a ten młody perspektywiczny zawodnik 3 razy go objechał widząc pierwszy raz w zyciu ten tor. Kolejna sprawa, że zawsze jest ryzyko przy kontraktowaniu zawodników, moze nasz pech juz się skonczył i kogo nie zakontraktujemy będzie i tak zagadką. Jedynym pewniakiem wydaje się Karlsson ale i on ma swoje lata i powoli zacznie słabniec czy teraz czy za pare sezonów... Ja bym z nim podpisał kontrakt nawet dając gwarancje startów ale np. z wzmianką że 5-6pkt to minimum, jak nie to gwarancja przepada.
Pozdrawiam
Karlsson ma słabnąć conajmniej od pięciu lat. I jakoś nic z takich opinii kibiców nie wynika w praktyce. Dla żużla nadeszły takie czasy, że zawodników kontraktuje się na jeden sezon. Ja osobiście w speedwayu jestem zwolennikiem makiawelizmu. Jeżeli udałoby się awansować do Eligi, Karlik u nas nie zabawi. Ale teraz trzeba zrobić wszystko, żeby awansować. Kontraktując okularnika jesteśmy do przodu 4 punkty z każdym zespołem w lidze.
Nie mozna brac pod uwage Knappa przy ustalaniu skladu na walke o ekstralige. Powatarzam - walke o ekstralige, a nie utrzymanie. Niech sobie Grzesio powalczy w GrudziÄ…dzu.
Podstawą, gwarancją dobrego wyniku i liderem może być tylko Peter Karlsson. Do niego dołożyłbym Jensena, Jacka Rempałę, Shieldsa, Śledzia, Kuciape
i Stachyre - pod "8". Jeśli chodzi o juniorów... Oczywiście jeśli Tomickowi nie odibla sodowa i nie ma zabojczych wymagan to jak najbardziej powinien jezdzic. Messing - ciagle wierze ze stac go na wyniki jeszcze lepsze niz Lubosa i z checia wciaz ogladalbym go z koziolkiem na plastronie... Do tego dolozyc Hansenów i jedziemy
Klimek - skoro tak spieszno mu do Tarnowa czy tam Wrocławia to papa.
Podstawą, gwarancją dobrego wyniku i liderem może być tylko Peter Karlsson. Do niego dołożyłbym Jensena, Jacka Rempałę, Shieldsa, Śledzia, Kuciape
Gelo pisze:Dobromir pisze:Gelu Karlsson jak najbardziej ale czy za każde pieniądze??
Tak - za każde - to inwestycja z gatunku tych, które sie zwracają.
Cóż sam Karlsson meczu nie wygra ...
Poza tym na 1 lige znalazło by się jeszcze paru tak punktujących zawodników wszystko kwestja kasy ... ja bym się tak nie zachwycał ... a i bez Karlssona można awansować ...