Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2010
Re: Nasi drugoligowi rywale w sezonie 2010
Nie został zwolniony tylko odszedł za porozumieniem stron. Dla obu stron takie rozwiązanie było na rękę. Jasio nie mógł sie dogadac z zawodnikami i chyba nie interesuje go prowadzenie drużyny jadącej o nic. Z kolei dla zarządu klubu z Ostrowa to dobre rozwiązanie, bo po ostatnich wypowiedziach Stachyry na temat Sawiny atmosfera w klubie i przede wszytskim zespole była zapewne fatalna. Nie było sensu tego ciągnąc do końca sezonu. Prawdopodobnie myślą juz o następnym sezonie i oczyszczenie atmosfery juz teraz było jak najbardziej wskazane. To niestety dla nas nie najlepsza sytuacja, bo Ostrów może odpuścić sobie zupełnie końcówke tego sezonu.
Każdemu jego Everest...
- tezetomaniak
- Trener
bo Ostrów może odpuścić sobie zupełnie końcówke tego sezonu.
już dawno odpuścił
No nie wiem czy odpuścił. Na razie w Łodzi nie odpuszczają: 17:12 tylko po 5 biegach
edit: no cóż 59:30 wygrana Łodzian wkalkulowana. W Ostrowie musi być wygrana Ostrovii.
edit: no cóż 59:30 wygrana Łodzian wkalkulowana. W Ostrowie musi być wygrana Ostrovii.
Ostrów może odpuścił, ale zawodnicy nie. Przecież każdy, który jedzie walczy o kasę dla siebie. Fakt, że skład jest troszkę mniej optymalny niż w zasadniczej, ale w Ostrowie może być ciekawie. Mógłby Taras zagadać do Ostrovi i zaproponować opłacenie np. Parkera

Proponowałbym zejść na ziemię...
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... via-orzel/
mial jezdzic Brucheiser do konca sezonu, a tu prosze, jednak Ostrovia wystawia najmocniejszy w tym momencie krajowy sklad, trzeba trzymac mocno kciuki
mial jezdzic Brucheiser do konca sezonu, a tu prosze, jednak Ostrovia wystawia najmocniejszy w tym momencie krajowy sklad, trzeba trzymac mocno kciuki
METHANOL ADVENTURE TEAM
Byćmoże decydujący mecz tego sezonu. Jeśli Orzeł przegra, a my wygramy w Rawiczu to tak jak mówił Jankowski będzie "pozamiatane". W innym wypadku będzie naprawde ciężko w Łodzi wygrać. Jakby co zawsze dojdzie jeden mecz więcej z Majcherem Rybnik . 
Odnośnie toru w Łodzi po finale MDMP:
Podsumowanie finału na dziurawym łódzkim torze: (SF)
W zawodach nie brakowało upadków, za które winą obarczano między innymi dziurawy tor.
Patryk Dudek (ZKŻ Zielona Góra): Nie jeździłem pięć, sześć dni na motocyklu i byłem bardzo sztywny a warunki torowe na początku były takie, że przy krawężniku było bardzo przyczepnie a dwa metry od niego już twardo. [...] Warunki były ciężkie do mijania, dużo było upadków. Chciałem dojechać cały bezpiecznie.
Czyli tor był nieregulaminowy. Miejmy nadzieję, że w meczu z Lublinem coś takiego nie przejdzie i że będzie obserwator. A swoją drogą to Rutecki do czegoś takiego przyczepił się odnośnie toru w Lublinie a u siebie robi to samo?
Szymon Kiełbasa (Unia Tarnów): [...] W trzecim moim biegu na wejściu w łuk trafiłem w dziurę, kierownica mi się złamała i się wywróciłem. Ludzi, którzy tutaj wybrali finał powinni posadzić na motory. Nie powinno się to odbywać na takim torze. To nie ma nic wspólnego z żużlem. Tak sobie, to mogę wziąć crossówkę i wkoło domu na dziurach albo na polu zoranym pojeździć. Nic mi się nie stało, jestem tylko trochę poobijany.
Nic dodać nic ująć
Podsumowanie finału na dziurawym łódzkim torze: (SF)
W zawodach nie brakowało upadków, za które winą obarczano między innymi dziurawy tor.
Patryk Dudek (ZKŻ Zielona Góra): Nie jeździłem pięć, sześć dni na motocyklu i byłem bardzo sztywny a warunki torowe na początku były takie, że przy krawężniku było bardzo przyczepnie a dwa metry od niego już twardo. [...] Warunki były ciężkie do mijania, dużo było upadków. Chciałem dojechać cały bezpiecznie.
Czyli tor był nieregulaminowy. Miejmy nadzieję, że w meczu z Lublinem coś takiego nie przejdzie i że będzie obserwator. A swoją drogą to Rutecki do czegoś takiego przyczepił się odnośnie toru w Lublinie a u siebie robi to samo?
Szymon Kiełbasa (Unia Tarnów): [...] W trzecim moim biegu na wejściu w łuk trafiłem w dziurę, kierownica mi się złamała i się wywróciłem. Ludzi, którzy tutaj wybrali finał powinni posadzić na motory. Nie powinno się to odbywać na takim torze. To nie ma nic wspólnego z żużlem. Tak sobie, to mogę wziąć crossówkę i wkoło domu na dziurach albo na polu zoranym pojeździć. Nic mi się nie stało, jestem tylko trochę poobijany.
Nic dodać nic ująć
O łódzkim torze wypowiada się również Łukasz Jankowski:
"Przypadło mi jednak drugie pole startowe, które tego dnia nie było najlepsze. Gorzej wyszedłem spod taśmy, a na dystansie na tym torze ciężko jest wyprzedzać i jest głównie jazda "gęsiego". Na pewno jest to sytuacja, która mnie martwi, bo słabszy start trudno jest później tutaj nadrobić walką. "
Całość tutaj: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... zamiatane/
"Przypadło mi jednak drugie pole startowe, które tego dnia nie było najlepsze. Gorzej wyszedłem spod taśmy, a na dystansie na tym torze ciężko jest wyprzedzać i jest głównie jazda "gęsiego". Na pewno jest to sytuacja, która mnie martwi, bo słabszy start trudno jest później tutaj nadrobić walką. "
Całość tutaj: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... zamiatane/
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Jak na razie to Ostrovia dosc slabo, po 4 biegach 12 pkt w plecy. Moze potem bedzie lepiej?
-
speedwayowiec
- Szkółkowicz
"Umiesz liczyć licz na siebie" jak to mówi stare chińskie przysłowie
Chcemy awansu musimy złoić Orła w Łodzi
- tezetomaniak
- Trener
niezle... zeby po 5 biegach było po meczu 
asid pisze:Jak na razie to Ostrovia dosc slabo, po 4 biegach 12 pkt w plecy. Moze potem bedzie lepiej?
Nie będzie. Niestety.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
ucka metamorfoza 
czy to Lodz taka mocna czy Ostrow taki cienki?
Obstawiam to drugie.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Wychodzi teraz na to jak dużo może nas kosztować przegrany mecz w Ostrowie w I rundzie.
-
speedwayowiec
- Szkółkowicz
Otóż to jerry głupie błędy, deflektory i uj wie co jeszcze a może być (oby nie) decydujące dla nas.
Chyba Panowie trzeba powoli godzić się z tym, że awans nie w tym sezonie. Ja w zwycięstwo w Łodzi po prostu nie wierzę. Niby nawet bez Rymela jesteśmy silni mając ZZ, ale Łódź na swoim torze jest raczej nie do ugryzienia. A Rybnik jak się spręży to też raczej poza zasięgiem. Trzeba spojrzeć na to realnie.
Nie, no bez przesady. Lodz z nami nie ma szans!
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
speedwayowiec pisze:"Umiesz liczyć licz na siebie"
Otóż to. Oczywiście Ostrów mógł nam bardzo pomóc, ale już tak się nie stanie (po 12 biegach 25:47 dla Orła), także trzeba wszystko wygrać i już. A odnośnie meczu w Ostrowie, to w moim odczuciu to nie Orzeł taki dobry

Nawet i z Adrianem popłynęlibyśmy w Łodzi. Zostały nam tylko baraże no ale to już dawno wiadomo było.
Uwielbiam te forumowe zmiany nastrojow. Ja tam od dluzszego czasu uwazam, ze na zwyciestwo w Lodzi jest bardzo duza szansa. I wynik z Ostrowa nie ma tu zadnego znaczenia. Ostrow nie jedzie o nic. Lodz u siebie bedzie jechac pod olbrzymia presja. Poza tym, do meczu jeszcze sporo czasu i roznie ze skladem Lodzi moze byc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
mustafa pisze:A Rybnik jak się spręży to też raczej poza zasięgiem.
Wcale nie jest przesądzone ze w ewentualnych barażach trafimy na Rybnik, ostatnio dorwali troche grosza i chca przeskoczyc Poznan
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
asid pisze:Jak na razie to Ostrovia dosc slabo, po 4 biegach 12 pkt w plecy. Moze potem bedzie lepiej?
I skończyło się...29:61.