Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Czy tylko ja mam wrażenie że najpierw Drabik taśma a potem Madsen lotny?
Motor mocny
Dramat sędziego w Częstochowie. Odechciewa się tego żużla naprawdę. No tak, Słupski ..
Ostatnio zmieniony 28 maja 2024, o 22:18 przez Ge(L)o, łącznie zmieniany 1 raz.
Hayden pisze:Czy tylko ja mam wrażenie że najpierw Drabik taśma a potem Madsen lotny?
Nie tylko Ty
papi pisze:no jak dali na papierze, że nie jadą to po co miał włączać zegar?
A taki papier ma jakąś wartość ? A tak zegar włączony, bieg i jazda. Kto chce jedzie, kto nie to nie. Nikt nie jedzie, walkower obustronny.
Lambert mi bardzo imponuje tym wyrachowaniem i pakowaniem rywali w taśmę. W dobie ostrzeżeń itd, trzeba mieć stalowe nerwy. W zeszłym roku w półfinale z Wrocławiem robił podobnie. Teraz 2 mecze z rzędu, jest naprawdę kozak. Dodajmy, że w niedzielę wpakował rywala w taśmę i nie powinien dostać ostrzeżenia, bo jego motocykl się nie ruszył. Brawo!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ge(L)o pisze:papi pisze:no jak dali na papierze, że nie jadą to po co miał włączać zegar?
A taki papier ma jakąś wartość ? A tak zegar włączony, bieg i jazda. Kto chce jedzie, kto nie to nie. Nikt nie jedzie, walkower obustronny.
Jakby włączył czas 2 minut, to mógłby co najwyżej wykluczyć zawodników z pierwszego biegu, po czym włączyć zielone światło jeszcze 14 razy i 14 razy wykluczać wszystkich, po czym zakończyć mecz remisem 0:0, a nie walkowerem.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
I bardzo dobrze. Gorzów nie ma punktów u siebie a miałby. Pewnie to w końcu odjadą "w duchu sportu" a pociągną sędziego na kilka kolejek. Szopki ciąg dalszy
Ge(L)o pisze:papi pisze:no jak dali na papierze, że nie jadą to po co miał włączać zegar?
nie, nie ma żadnej wartości. Oświadczenie reprezentanta klubu o tym, że zawodnicy odmawiają wyjazdu na tor można znaleźć w każdym sklepie z oświadczeniami.
kibicLBN pisze:Lambert mi bardzo imponuje tym wyrachowaniem i pakowaniem rywali w taśmę.
Mi imponuje wyrachowaniem w kluczowych momentach GP :)
Hayden pisze:Czy tylko ja mam wrażenie że najpierw Drabik taśma a potem Madsen lotny?
Lotny chyba nie, ale wyraźnie dygnął.
Z tą taśmą Drabika to mamy tylko poszlakę w postaci wystrzelonych grudek błota. I o ile byłem pewien, że sędzia to uzna za dotknięcie, to jednak twardego dowodu nie miał, bo kamera nie pokazywała miejsca ewentualnego styku taśmy z kołem.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Ruch Madsena był. Taśma Drabika raczej nie. Plus to Michaś cienko Krasnal dobrze co wróży na małe spinki :)
Madsen puścił sprzęgło. Czy ukarał się sam? No nie. Zyskał. Bieg do przerwania
Ruch Madsena był i bieg był do przerwania. Co do taśmy, to IMO 100% pewności nie ma.
Nie zmienia to faktu, że Przedpełski znów zawala bieg 14, a Sajfutdinow, ponoć najlepszy zawodnik w historii dyscypliny, dostaje drugi 15 bieg w trąbę 1:5
Nie zmienia to faktu, że Przedpełski znów zawala bieg 14, a Sajfutdinow, ponoć najlepszy zawodnik w historii dyscypliny, dostaje drugi 15 bieg w trąbę 1:5
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jabłoński ostro o meczu w Gorzowie
https://www.facebook.com/jablonski.mire ... embed_post
https://www.facebook.com/jablonski.mire ... embed_post
Ekstralipa!!!
Mieć tak w du… kibiców - dramat !!!
To nie wina sędziego! On nie chce jechać tego meczu ale są ludzie którzy mu karzą jechać !!!
Mam nadzieję , że uda mi się namówić osoby , które były przy takiej sytuacji na przykład w zeszłym roku gdzie sędzia przez telefon na głośnomówiącym dostał rozkaz jechania meczu mimo złych warunków i te osoby powiedzą o tym głośno bo to jest kpina co dzieje się w Gorzowie!!!
Sędzia ma info od dwóch ekip,że nie chcą jechać i potrzebuje chwili na podjęcie decyzji- zgadnijcie do kogo dzwoni ???
Brawo Kostek za postawienie się jako pierwszy decyzji sędziego - bezpieczeństwo zawodników na pierwszym miejscu!
Brawo zawodnicy za powiedzenie prosto z mostu,że tor się nie nadaje!
A i plandeki są super -dobrze , że mało kosztowały… pomagają ale po co na siłę jechać zawody i 4 godziny trzymać kibiców? No bo mamy zaraz zimę
Szacunek dla kibiców na stadionie!!!
I przed telewizorami również!!!
P.S. winnego na pewno nie będzie bo ręka rękę myje!!!
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
jak on uczestniczył we wspólnym myciu rączek to zdarzało mu się mieć odmienne zdanie, ale aż tak wyszczekany nie był. Raczej rżał jak przystało na średnio rozgarniętego osobnika
Pewności nie ma bo na jednej kamerze, która mogłaby to rozstrzygnąć nie widać dolnej linki taśmy. Moim zdaniem dotknięcie taśmy było (dwie z trzech kamer). A nieprzerwany start Madsena to kryminał
Flagg pisze:Sajfutdinow, ponoć najlepszy zawodnik w historii dyscypliny
Chyba tylko Piernik i Daria Kabała-Malarz tak twierdzą.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Jablonski jak Krosno w 2022 r. zostało ukarane walkowerem za tor to był brawo centrali. Teraz krytyka. Jak to się zmienia optyka przez pryzmat bycia ekspertem dla telewizji.
To chyba było nawiązanie do teorii przedstawianych na forum przez Piernika. Jednocześnie zarzucając nam brak wiedzy o żużlu bo "jesteśmy młodym klubem".
kdsz pisze:Flagg pisze:Sajfutdinow, ponoć najlepszy zawodnik w historii dyscypliny
To chyba było nawiązanie do teorii przedstawianych na forum przez Piernika. Jednocześnie zarzucając nam brak wiedzy o żużlu bo "jesteśmy młodym klubem".
RadeKas pisze:Jabłoński ostro o meczu w Gorzowie
Co za wykwintna taktyka. Rozumiem, ze jakby jeden z zespolow chcial jechac, to tylko ten drugi by dostal walkowera? Moze to dobra nauczka na przyszlosc, zeby sie zastanowic czy rzeczywiscie jechac sie nie da?
Pomijam presje telewizji, raz odpuscili, wiec drugi raz juz nie da rady?
Szczerze powiedziawszy - Bartek, Emil, Grisza i Fred to obecnie najlepsi żużlowcy na świecie. Potrafią wycisnąć więcej ze swojego sprzętu niż ten sprzęt pozwala
Grisza od 2 lat jeździ z dziećmi, więc odważna teza :)
To do kogo dzwoni sędzia i kto tak naprawdę podjął tę decyzję ? Demski ?
Moim zdaniem jeżeli sędzia uznał (ma przecież jeszcze do pomocy komisarza), że tor jest regulaminowy (tak jak powiedział w tv) to decyzja słuszna.
Jest punkt w regulaminie o obustronnym walkowerze i pisemnych oświadczeniach kierowników drużyn ? Bo tu sędzia ma dużo do przegrania.
Moim zdaniem jeżeli sędzia uznał (ma przecież jeszcze do pomocy komisarza), że tor jest regulaminowy (tak jak powiedział w tv) to decyzja słuszna.
Jest punkt w regulaminie o obustronnym walkowerze i pisemnych oświadczeniach kierowników drużyn ? Bo tu sędzia ma dużo do przegrania.
Ale umie. Tego się nie zapomina jak jazdy na rowerze
Nie, po każdej akcji Emila w lidze, jest wysyp takich komentarzy na SMkdsz pisze:Flagg pisze:Sajfutdinow, ponoć najlepszy zawodnik w historii dyscypliny
Dla mnie definicja najlepszego zawodnika nie ogranicza się tylko do techniki jazdy i tego, czy potrafisz włożyć głowę tam, gdzie inni nie wsadzą palca. To jest kombinacja wielu czynników. Wytrzymywania presji wyniku, startu, dopasowania motocykla do różnych nawierzchni i różnych warunków, jazdy po trasie. Najlepszy w zadnych wypadku nie oznacza tego, co najładniej się ściga. Tak jak najlepszym piłkarzem nie jest ten, co potrafi robić fajne i efektowne kiwki.Szczerze powiedziawszy - Bartek, Emil, Grisza i Fred to obecnie najlepsi żużlowcy na świecie. Potrafią wycisnąć więcej ze swojego sprzętu niż ten sprzęt pozwala
Emil na pewno jest w szerokiej czołówce światowej, ale jednak jest jakiś powód, dla którego nidgy tym mistrzem świata nie był, choć okazji do startów w SGP mu nie brakowało.
Ge(L)o pisze:Jest punkt w regulaminie o obustronnym walkowerze i pisemnych oświadczeniach kierowników drużyn ? Bo tu sędzia ma dużo do przegrania.
REGULAMIN DRUŻYNOWYCH MISTRZOSTW POLSKI (DMP) pisze:Art. 714.
3. Jeżeli przed rozpoczęciem pierwszego biegu drużyna odmawia startu albo startu odmawiają zawodnicy w takiej liczbie, że pozostali zawodnicy nie stanowią drużyny spełniającej warunki określone w art. 713 ust. 1, przyjmuje się, że drużyna nie stawiła się na zawody. Przyjmuje się, że drużyna nie stawiła się na zawody również wtedy, gdy sytuacja opisana w zdaniu poprzednim wystąpi w trakcie zawodów. W takim przypadku sędzia lub JuryZawodów orzeka walkower na rzecz drużyny przeciwnej.
4. Jeżeli klub oświadczy na piśmie, że nie przystąpi do meczu, podmiot zarządzający zweryfikuje wynik meczu jako walkower dla drużyny przeciwnika tego klubu.
https://pzm.pl/pliki/zg/zuzel/2024/regu ... 231027.pdf
Wow. No to nie ma o czym gadać. Brawo sędzia Sasień.
Sam trener Chomski był zażenowany, że jego zawodnicy odmówili jazdy i on nic nie podpisywał.
"Klub oświadczy na piśmie", czyli kto ? Kierownik = klub ?
Sam trener Chomski był zażenowany, że jego zawodnicy odmówili jazdy i on nic nie podpisywał.
"Klub oświadczy na piśmie", czyli kto ? Kierownik = klub ?