Lubelski klub w sezonie 2015.
Re: Lubelski klub w sezonie 2015.
Forum jest od tego żeby wypowiadać swoje opinie. I nie ma co się dziwić wpisom wielu osób bo przez ostatnie trzy sezony byliśmy świadkami przyzwoitego speedwaya. Były czasy że gościu który wygrywał GP w sobotę w niedzielę był na Zygmuntowskich. A jakie zapotrzebowanie jest na dobry speedway w Lublinie pokazał mecz Polska-Reszta Świata.
Teraz cofamy się do 2009 roku i czasu jak jeździły u nas wynalazki typu Hall czy Messing. I wypada mieć nadzieję że pozbieramy się z tego bagna jak najszybciej.
Teraz cofamy się do 2009 roku i czasu jak jeździły u nas wynalazki typu Hall czy Messing. I wypada mieć nadzieję że pozbieramy się z tego bagna jak najszybciej.
LubManUtd pisze:1.Najważniejsze, że jedziemy. Mam nadzieję, że będzie ciekawie.
2.Jak zagrają wszystkie instrumenty może uda się awansować.
3.Jak nie, to mam nadzieję, że w następnym roku.
4. "A teraz powinniśmy jak najwięcej robić dla popularyzacji
żużla w naszym mieście, aby pomóc naszemu klubowi.
Aha i nie jestem w żaden sposób związany z zarządem ".
ad.1 Tyle że nie w tej lidze w której MOGLIŚMY
ad.2 Kim Ty chcesz awansować ?
ad.3 W przyszłym roku nie będzie już kasy aby ponownie przystąpić do zmagań II ligowych
ad.4 Zarząd tego klubu nie zrobił kompletnie nic , a transfery to kompletna porażka ...
* Skidmore , Masters ? ... Korbin będzie ich robił na każdym treningu
asoibar pisze:LubManUtd pisze:1.Najważniejsze, że jedziemy. Mam nadzieję, że będzie ciekawie.
2.Jak zagrają wszystkie instrumenty może uda się awansować.
3.Jak nie, to mam nadzieję, że w następnym roku.
4. "A teraz powinniśmy jak najwięcej robić dla popularyzacji
żużla w naszym mieście, aby pomóc naszemu klubowi.
Aha i nie jestem w żaden sposób związany z zarządem ".
ad.1 Tyle że nie w tej lidze w której MOGLIŚMY
ad.2 Kim Ty chcesz awansować ?
ad.3 W przyszłym roku nie będzie już kasy aby ponownie przystąpić do zmagań II ligowych
ad.4 Zarząd tego klubu nie zrobił kompletnie nic , a transfery to kompletna porażka ...
Do ad4 a Ty co zrobiłeś dla klubu żeby było lepiej? Proszę pochwal się.
... zrobiłem to samo co Gelo , Korzen , Alice Cooper i inni - jestem zwykłym kibicem-obserwatorem , może jeszcze mam kasę pompować w tego ekonomicznego trupa ?
Sprawka zadłużył klub i spi..... , obecny prezes spuścił klub do II ligi a teraz udaje wielki bum o powrót do pierwszej ligi.
Trzeba być dzieckiem błądzącym we mgle żeby nie widzieć że ten sezon jest do przejechania jak najmniejszym kosztem i nie ma
żadnych marzeń o awansie , to tak honorowo żeby nie zostać najgorszym w historii prezesem lubelskiego żużla.
Sprawka zadłużył klub i spi..... , obecny prezes spuścił klub do II ligi a teraz udaje wielki bum o powrót do pierwszej ligi.
Trzeba być dzieckiem błądzącym we mgle żeby nie widzieć że ten sezon jest do przejechania jak najmniejszym kosztem i nie ma
żadnych marzeń o awansie , to tak honorowo żeby nie zostać najgorszym w historii prezesem lubelskiego żużla.
Weź się zamknij w końcu bo tego czytać się nie da.
Karol Baran Karol!
bartosch: dawno, dawno temu: był mityczny zużowiec o tym imieniu... byli i inni... Hall? Tylko my nie żyjemy w mitycznej wyspiarskiej krainie... Tylko tam gdzie żużel wyznacza standardy!
My żyjemy w krainie w której należy mieć sprzęt o odpowiedniej mocy na nasze tory.
Legendy o panie Skidmo słyszałem kilka lat temu. Różnica jest taka , że nie jest on "obiecującym juniorem" (mogl wystepoiwac na pozycji 6-7), tylko musi wystepowac na pozycji seniorskiej.
My żyjemy w krainie w której należy mieć sprzęt o odpowiedniej mocy na nasze tory.
Legendy o panie Skidmo słyszałem kilka lat temu. Różnica jest taka , że nie jest on "obiecującym juniorem" (mogl wystepoiwac na pozycji 6-7), tylko musi wystepowac na pozycji seniorskiej.
Akurat z Thörnbloma to w 2 lidze moze byc pociecha. Reszty nie komentuje. Nadal licze, ze potencjalny, zdecydowany lider dopiero przed nami 
Jak na 2ligowe nazwiska, to nasz sklad poki co na kolana nie powala. Malo tego, jest mi ciezko wskazac chocby jednego seniora, ktory na naszym torze czuje sie jak ryba w wodzie. Jedyny plus, to zakontraktowanie Bobera.
Jak na razie sklad mocno przecietny, nawet bez gwarancji na to, ze wygramy wszystko u siebie. Czyli co, powtorka z rozrywki 2014, tylko ze lige nizej ?
Jak na razie sklad mocno przecietny, nawet bez gwarancji na to, ze wygramy wszystko u siebie. Czyli co, powtorka z rozrywki 2014, tylko ze lige nizej ?
bartosch pisze:typowo Polskie biadolenieczy ktoś z Was widział kiedykolwiek Skipiego w akcji na torze? czy to jak sobie kręcił kółeczka w Lublinie czy podczas sparingów w Rzeszowie czy Tarnowie? SKIDMORE zapamiętajcie to nazwisko
https://www.youtube.com/watch?v=U7ZY-OanhSY
Az dziw, ze dotad sie nikt na nim nie poznal i nie podpisal kontraktu u Cieslaka czy chociaz Sledzia
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
asoibar pisze:* Skidmore , Masters ? ... Korbin będzie ich robił na każdym treninguzero pojęcia rynku zawodników
Ty masz za to pojęcie, nie ma takiego zawodnika jak Korbin
Masters wygrals rundę misztrzostw kraju, do której Ukrainiec by się nawet nie zakwalifikował.
kilar pisze:Jak na 2ligowe nazwiska, to nasz sklad poki co na kolana nie powala. Malo tego, jest mi ciezko wskazac chocby jednego seniora, ktory na naszym torze czuje sie jak ryba w wodzie. Jedyny plus, to zakontraktowanie Bobera.
A inne drużyny to kogo mają żeby szaleć na wyjazdach ? Jeśli będą treningi to będą domowe wygrane.
Nie będą do nas przyjeżdżać tuzy, może jakieś Zetterstroemy czy Karlssony mogą się spasować i trzepać punkty,
ale przy normalnym przygotowaniu jeśli będą przegrywać w domu z Miturskimi, Malczewskimi, Polisami czy Rempałami to znaczy że powinni kask powiesić na kołku.
A po co Ci gwarancja wygrania wszystkiego u siebie ? Gdyby taka była to nie byłoby sensu kupować biletu
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
kilar pisze:Jak na 2ligowe nazwiska, to nasz sklad poki co na kolana nie powala. Malo tego, jest mi ciezko wskazac chocby jednego seniora, ktory na naszym torze czuje sie jak ryba w wodzie. Jedyny plus, to zakontraktowanie Bobera.
Lahti bedzie wymiatal wszedzie. Jamrozy tez swoje pojedzie. Reszta? bida z nedza i totalne liczenie, ze ktorys wypali. Jezeli nie dojdzie Carlos to na prawde sklad mamy cholernie niepewny i mowiac wprost - nawet jak na II lige dupy nie urywa. Jeszcze bardziej boje sie o frekwencje
- niespokojny
- Trener
Buahaha bana dostałem za "Bukake"? A widzieliście emote przy nim? 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Wobec tego, że Carlos w Rzeszowie pozostaje trójka Dryml, Karlsson i na doczepkę Masters. Oczywiście - dwóch pierwszych jest zapewne droższych niż cała nasza druzyna razem wzięta -ale kto powiedział że będzie łatwo?
Bez nadmiernego biadolenia - ja jestem ogólnie zawiedziony dotychczasowymi transferami i nawet dwóch z wyżej wymienionych radykalnie nie zmieni tego poglądu. Wygląda na to, że zamiast w jakość poszliśmy w ilość. Z czystego rachunku prawdopodobieństwa kontraktując kilkunastu gości jest szansa, że dwóch z nich wypali. Może coś w tym jest? Czasy Nielsenów i Rickardssonów bezpowrotnie minęły - teraz nikt nie ma patentu na formę. Wystarczy trafić w jeden silnik i z kiepskiego przez dwa lata Korneliussena robi się as 1 ligi. Po czym silnik idzie do remontu i znowu zaczyna się padaka.
Moran pisze:Ty masz za to pojęcie, nie ma takiego zawodnika jak Korbin![]()
Masters wygrals rundę misztrzostw kraju, do której Ukrainiec by się nawet nie zakwalifikował.
wytykasz mi błąd literowy w nazwisku a sam walisz takie byki że
Jak się mają zawody w Australii do naszego lubelskiego owalu ?
Masters to zawodnik pokroju Josha Auty , czyli jakieś dwie klasy niżej od takiego np Steada czy Cooka.
A inne drużyny to kogo mają żeby szaleć na wyjazdach ? Jeśli będą treningi to będą domowe wygrane.
Mają zawodników przystosowanych na polskie tory , takie Krosno to nas zje i wys...
Treningi ?
sprowadzi do swojego poziomu a potem wykończy doświadczeniem.
A nuż ktoś nie ma konta na fejsbuku: "Wczoraj pozyskaliśmy nowego sponsora na sezon 2015. Mamy nadzieje że współpraca będzie się układać wzorowo. Witamy Cube Club Squash & Fitness !"
Źródło: https://www.facebook.com/SpeedwayKMZLublin?fref=nf
Źródło: https://www.facebook.com/SpeedwayKMZLublin?fref=nf
asoibar pisze:Moran pisze:Ty masz za to pojęcie, nie ma takiego zawodnika jak Korbin![]()
wytykasz mi błąd literowy w nazwisku a sam walisz takie byki że![]()
Jak się mają zawody w Australii do naszego lubelskiego owalu ?
Masters to zawodnik pokroju Josha Auty , czyli jakieś dwie klasy niżej od takiego np Steada czy Cooka.A inne drużyny to kogo mają żeby szaleć na wyjazdach ? Jeśli będą treningi to będą domowe wygrane.
Mają zawodników przystosowanych na polskie tory , takie Krosno to nas zje i wys...
Treningi ?połowa z tych naszych obcokrajowców nie sprzętu na Polskie tory , więc taki Kobrin to ich wszystkich
sprowadzi do swojego poziomu a potem wykończy doświadczeniem.
Rzeczywiście, same ortografy i zamiast polskiej formy łotewska. To tzw błędy klawiaturowe, wynikające z pisania na gównianym tablecie gdzie "s" i "z" nakrywam jednym palcem. Ty zaś po prostu nie słyszałeś o zawodniku, stąd przekręcasz nazwisko i się mądrzysz sugerując narodowościami.
Ukrainiec nikogo nie wykończy, bo po pierwsze jeśli pojedzie w meczu to będzie sukces, już na wstępie przegrywa z takim Dilgerem który jest lepszy, bardziej objeżdżony i ma lepszy sprzęt. Nie wspominając o Lahtim i o tym że skład nie jest jeszcze zamknięty. A zawody w Australii tak się mają do lubelskiego owalu że tam też mają długie owale.
Już widzę jak przyjeżdża Krosno z Fierlejem, Rempałami i wygrywa w Lublinie
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Dam Ci dobrą radę - nie wysilaj się intelektualne.
T.Rempała i Firlej mieli lepszą śr niż "krajowy lider" Jamroży , do tego Chrzanowski
Woelbert Busch i Franc którzy na II ligę są przyzwoitymi zawodnikami a na pewno
lepszymi niż Luna,Skidmore,Dilger czy Thoernblom.
Nie wspominając już o Włókniarzu który jest całkowicie poza zasięgiem.
T.Rempała i Firlej mieli lepszą śr niż "krajowy lider" Jamroży , do tego Chrzanowski
Woelbert Busch i Franc którzy na II ligę są przyzwoitymi zawodnikami a na pewno
lepszymi niż Luna,Skidmore,Dilger czy Thoernblom.
Nie wspominając już o Włókniarzu który jest całkowicie poza zasięgiem.
Zrozum że Luna, Kobrin, Skidmore, Dilger/Szwed nie będą jeździć.
Oczywiście o ile któryś niespodziewanie nie wypali.
Krosno, na dodatek z Maturą na juniorce i jakimś adeptem, może co najwyżej wygrać z KMŻ u siebie i to niezbyt dużo.
A nie że nas "zje i wys", ja ich nie widzę na wyjazdach.
Zawsze mnie bawiły lamenty podczas kontraktowania ławkowiczów, warszawiaków itp,
ale już mnie męczysz. Jak zakontraktujemy Piszcza to też będziesz płakać, jak Piszcz ma wygrać z Francem ?
Krosno, na dodatek z Maturą na juniorce i jakimś adeptem, może co najwyżej wygrać z KMŻ u siebie i to niezbyt dużo.
A nie że nas "zje i wys", ja ich nie widzę na wyjazdach.
Zawsze mnie bawiły lamenty podczas kontraktowania ławkowiczów, warszawiaków itp,
ale już mnie męczysz. Jak zakontraktujemy Piszcza to też będziesz płakać, jak Piszcz ma wygrać z Francem ?
Moran pisze:Zrozum że Luna, Kobrin, Skidmore, Dilger/Szwed nie będą jeździć.
Skoro nie będą jeździć tak jak mają wypalić ?
Chyba nie sądzisz że biedny będzie opłacać im przyjazdy treningi ? i jak ich ewentualnie sprawdzić ...
Kasy na przygotowanie sprzętowe nie dostaną to i nawet Madej by ich łykał na treningach..
Na torze w Krośnie nawet z Baranem i Karlssonem w składzie byłoby ciężko o zwycięstwo , ale my chyba żyjemy w innych realiach.
Nie trzeba sprawdzac bezposrednio. Odpali taki Lunna na jakis zawodach czy innej lidze komplet i jest to juz jakis znak. Cos jak z Korniszonem... (oczywiscie Korniszon lepszy od Lunny, ale chodzi o zjawisko)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Re: Odp: Lubelski klub w sezonie 2015.
KMŻ przedłużył umowę sponsorską z firmą Inawera.
Dobra wiadomość więc pewnie dlatego cisza
Dobra wiadomość więc pewnie dlatego cisza
Martin Malek w Lublinie. Martin ma podpisany normalny kontrakt z aneksem finansowym czyli nie jest to tzw. umowa warszawska
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2015, o 18:46 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.
Tego lidera to chyba juz mamy zakontraktowanego, a teraz poprostu sa brani zawodnicy do uzupelnienia skladu.
Przeciez bylo wyraznie mowione, ze poznamy NAZWISKO lidera.
Zalezy tylko kto zostanie nim mianowany

Zalezy tylko kto zostanie nim mianowany
Spokojnie, zarówno Martin Malek jak i kilka innych wynalazków nie są brani poważnie pod uwagę przy walce o skład
To są pseudo umowy warszawskie, ze śmiesznie niskimi punktówkami. Zawodnik taki nie dostaje ani grosza od naszego klubu ale ma szansę pójścia gdzieś indziej, chyba że jakimś cudem wystrzeli z formą jeden czy drugi to dostanie szansę pokazania się 
Naczelny obrońca Karola Barana.