Lubelski klub w sezonie 2015.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gecko
Szkółkowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1101 Postautor: Gecko » 28 stycznia 2015, o 21:32

Forum jest od tego żeby wypowiadać swoje opinie. I nie ma co się dziwić wpisom wielu osób bo przez ostatnie trzy sezony byliśmy świadkami przyzwoitego speedwaya. Były czasy że gościu który wygrywał GP w sobotę w niedzielę był na Zygmuntowskich. A jakie zapotrzebowanie jest na dobry speedway w Lublinie pokazał mecz Polska-Reszta Świata.
Teraz cofamy się do 2009 roku i czasu jak jeździły u nas wynalazki typu Hall czy Messing. I wypada mieć nadzieję że pozbieramy się z tego bagna jak najszybciej.

asoibar

#1102 Postautor: asoibar » 28 stycznia 2015, o 22:17

LubManUtd pisze:1.Najważniejsze, że jedziemy. Mam nadzieję, że będzie ciekawie.
2.Jak zagrają wszystkie instrumenty może uda się awansować.
3.Jak nie, to mam nadzieję, że w następnym roku.

4. "A teraz powinniśmy jak najwięcej robić dla popularyzacji
żużla w naszym mieście, aby pomóc naszemu klubowi.

Aha i nie jestem w żaden sposób związany z zarządem ".

ad.1 Tyle że nie w tej lidze w której MOGLIŚMY
ad.2 Kim Ty chcesz awansować ? :D ten skład jest na walkę z Rawiczem/"Opolem" o ostatnie miejsce
ad.3 W przyszłym roku nie będzie już kasy aby ponownie przystąpić do zmagań II ligowych
ad.4 Zarząd tego klubu nie zrobił kompletnie nic , a transfery to kompletna porażka ...

* Skidmore , Masters ? ... Korbin będzie ich robił na każdym treningu :) zero pojęcia rynku zawodników

dobek
Senior

#1103 Postautor: dobek » 28 stycznia 2015, o 22:23

asoibar pisze:
LubManUtd pisze:1.Najważniejsze, że jedziemy. Mam nadzieję, że będzie ciekawie.
2.Jak zagrają wszystkie instrumenty może uda się awansować.
3.Jak nie, to mam nadzieję, że w następnym roku.

4. "A teraz powinniśmy jak najwięcej robić dla popularyzacji
żużla w naszym mieście, aby pomóc naszemu klubowi.

Aha i nie jestem w żaden sposób związany z zarządem ".

ad.1 Tyle że nie w tej lidze w której MOGLIŚMY
ad.2 Kim Ty chcesz awansować ? :D ten skład jest na walkę z Rawiczem/"Opolem" o ostatnie miejsce
ad.3 W przyszłym roku nie będzie już kasy aby ponownie przystąpić do zmagań II ligowych
ad.4 Zarząd tego klubu nie zrobił kompletnie nic , a transfery to kompletna porażka ...
Do ad4 a Ty co zrobiłeś dla klubu żeby było lepiej? Proszę pochwal się.

asoibar

#1104 Postautor: asoibar » 28 stycznia 2015, o 22:34

... zrobiłem to samo co Gelo , Korzen , Alice Cooper i inni - jestem zwykłym kibicem-obserwatorem , może jeszcze mam kasę pompować w tego ekonomicznego trupa ?

Sprawka zadłużył klub i spi..... , obecny prezes spuścił klub do II ligi a teraz udaje wielki bum o powrót do pierwszej ligi.
Trzeba być dzieckiem błądzącym we mgle żeby nie widzieć że ten sezon jest do przejechania jak najmniejszym kosztem i nie ma
żadnych marzeń o awansie , to tak honorowo żeby nie zostać najgorszym w historii prezesem lubelskiego żużla.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1105 Postautor: losiu » 28 stycznia 2015, o 23:05

Weź się zamknij w końcu bo tego czytać się nie da.
Karol Baran Karol!

Kalhorn
Junior

#1106 Postautor: Kalhorn » 28 stycznia 2015, o 23:06

bartosch: dawno, dawno temu: był mityczny zużowiec o tym imieniu... byli i inni... Hall? Tylko my nie żyjemy w mitycznej wyspiarskiej krainie... Tylko tam gdzie żużel wyznacza standardy!
My żyjemy w krainie w której należy mieć sprzęt o odpowiedniej mocy na nasze tory.
Legendy o panie Skidmo słyszałem kilka lat temu. Różnica jest taka , że nie jest on "obiecującym juniorem" (mogl wystepoiwac na pozycji 6-7), tylko musi wystepowac na pozycji seniorskiej.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1107 Postautor: $korzen$ » 28 stycznia 2015, o 23:30

Akurat z Thörnbloma to w 2 lidze moze byc pociecha. Reszty nie komentuje. Nadal licze, ze potencjalny, zdecydowany lider dopiero przed nami 8)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1108 Postautor: kilar » 28 stycznia 2015, o 23:50

Jak na 2ligowe nazwiska, to nasz sklad poki co na kolana nie powala. Malo tego, jest mi ciezko wskazac chocby jednego seniora, ktory na naszym torze czuje sie jak ryba w wodzie. Jedyny plus, to zakontraktowanie Bobera.

Jak na razie sklad mocno przecietny, nawet bez gwarancji na to, ze wygramy wszystko u siebie. Czyli co, powtorka z rozrywki 2014, tylko ze lige nizej ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1109 Postautor: Cooper » 29 stycznia 2015, o 09:39

bartosch pisze:typowo Polskie biadolenie :) czy ktoś z Was widział kiedykolwiek Skipiego w akcji na torze? czy to jak sobie kręcił kółeczka w Lublinie czy podczas sparingów w Rzeszowie czy Tarnowie? SKIDMORE zapamiętajcie to nazwisko :)
https://www.youtube.com/watch?v=U7ZY-OanhSY

Az dziw, ze dotad sie nikt na nim nie poznal i nie podpisal kontraktu u Cieslaka czy chociaz Sledzia 8) No ale niech odpali u nas, nie mam nic przeciwko. Jak na razie smierdzi jednak Hallem (i to w najlepszym przypadku).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1110 Postautor: Moran » 29 stycznia 2015, o 10:01

asoibar pisze:* Skidmore , Masters ? ... Korbin będzie ich robił na każdym treningu :) zero pojęcia rynku zawodników

Ty masz za to pojęcie, nie ma takiego zawodnika jak Korbin :)
Masters wygrals rundę misztrzostw kraju, do której Ukrainiec by się nawet nie zakwalifikował.
kilar pisze:Jak na 2ligowe nazwiska, to nasz sklad poki co na kolana nie powala. Malo tego, jest mi ciezko wskazac chocby jednego seniora, ktory na naszym torze czuje sie jak ryba w wodzie. Jedyny plus, to zakontraktowanie Bobera.

Jak na razie sklad mocno przecietny, nawet bez gwarancji na to, ze wygramy wszystko u siebie. Czyli co, powtorka z rozrywki 2014, tylko ze lige nizej ?

A inne drużyny to kogo mają żeby szaleć na wyjazdach ? Jeśli będą treningi to będą domowe wygrane.
Nie będą do nas przyjeżdżać tuzy, może jakieś Zetterstroemy czy Karlssony mogą się spasować i trzepać punkty,
ale przy normalnym przygotowaniu jeśli będą przegrywać w domu z Miturskimi, Malczewskimi, Polisami czy Rempałami to znaczy że powinni kask powiesić na kołku.
A po co Ci gwarancja wygrania wszystkiego u siebie ? Gdyby taka była to nie byłoby sensu kupować biletu :)
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1111 Postautor: $korzen$ » 29 stycznia 2015, o 10:06

kilar pisze:Jak na 2ligowe nazwiska, to nasz sklad poki co na kolana nie powala. Malo tego, jest mi ciezko wskazac chocby jednego seniora, ktory na naszym torze czuje sie jak ryba w wodzie. Jedyny plus, to zakontraktowanie Bobera.

Lahti bedzie wymiatal wszedzie. Jamrozy tez swoje pojedzie. Reszta? bida z nedza i totalne liczenie, ze ktorys wypali. Jezeli nie dojdzie Carlos to na prawde sklad mamy cholernie niepewny i mowiac wprost - nawet jak na II lige dupy nie urywa. Jeszcze bardziej boje sie o frekwencje 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1112 Postautor: niespokojny » 29 stycznia 2015, o 10:29

Buahaha bana dostałem za "Bukake"? A widzieliście emote przy nim? :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1113 Postautor: Gelo » 29 stycznia 2015, o 10:32

Wobec tego, że Carlos w Rzeszowie pozostaje trójka Dryml, Karlsson i na doczepkę Masters. Oczywiście - dwóch pierwszych jest zapewne droższych niż cała nasza druzyna razem wzięta -ale kto powiedział że będzie łatwo? :) Bez nadmiernego biadolenia - ja jestem ogólnie zawiedziony dotychczasowymi transferami i nawet dwóch z wyżej wymienionych radykalnie nie zmieni tego poglądu. Wygląda na to, że zamiast w jakość poszliśmy w ilość. Z czystego rachunku prawdopodobieństwa kontraktując kilkunastu gości jest szansa, że dwóch z nich wypali. Może coś w tym jest? Czasy Nielsenów i Rickardssonów bezpowrotnie minęły - teraz nikt nie ma patentu na formę. Wystarczy trafić w jeden silnik i z kiepskiego przez dwa lata Korneliussena robi się as 1 ligi. Po czym silnik idzie do remontu i znowu zaczyna się padaka.

asoibar

#1114 Postautor: asoibar » 29 stycznia 2015, o 10:34

Moran pisze:Ty masz za to pojęcie, nie ma takiego zawodnika jak Korbin :)
Masters wygrals rundę misztrzostw kraju, do której Ukrainiec by się nawet nie zakwalifikował.

wytykasz mi błąd literowy w nazwisku a sam walisz takie byki że :lol:

Jak się mają zawody w Australii do naszego lubelskiego owalu ?
Masters to zawodnik pokroju Josha Auty , czyli jakieś dwie klasy niżej od takiego np Steada czy Cooka.

A inne drużyny to kogo mają żeby szaleć na wyjazdach ? Jeśli będą treningi to będą domowe wygrane.

Mają zawodników przystosowanych na polskie tory , takie Krosno to nas zje i wys...
Treningi ? :lol: połowa z tych naszych obcokrajowców nie sprzętu na Polskie tory , więc taki Kobrin to ich wszystkich
sprowadzi do swojego poziomu a potem wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#1115 Postautor: Yeste » 29 stycznia 2015, o 10:54

A nuż ktoś nie ma konta na fejsbuku: "Wczoraj pozyskaliśmy nowego sponsora na sezon 2015. Mamy nadzieje że współpraca będzie się układać wzorowo. Witamy Cube Club Squash & Fitness !"

Źródło: https://www.facebook.com/SpeedwayKMZLublin?fref=nf

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1116 Postautor: Moran » 29 stycznia 2015, o 11:52

asoibar pisze:
Moran pisze:Ty masz za to pojęcie, nie ma takiego zawodnika jak Korbin :)

wytykasz mi błąd literowy w nazwisku a sam walisz takie byki że :lol:

Jak się mają zawody w Australii do naszego lubelskiego owalu ?
Masters to zawodnik pokroju Josha Auty , czyli jakieś dwie klasy niżej od takiego np Steada czy Cooka.

Mają zawodników przystosowanych na polskie tory , takie Krosno to nas zje i wys...
Treningi ? :lol: połowa z tych naszych obcokrajowców nie sprzętu na Polskie tory , więc taki Kobrin to ich wszystkich
sprowadzi do swojego poziomu a potem wykończy doświadczeniem.

Rzeczywiście, same ortografy i zamiast polskiej formy łotewska. To tzw błędy klawiaturowe, wynikające z pisania na gównianym tablecie gdzie "s" i "z" nakrywam jednym palcem. Ty zaś po prostu nie słyszałeś o zawodniku, stąd przekręcasz nazwisko i się mądrzysz sugerując narodowościami.
Ukrainiec nikogo nie wykończy, bo po pierwsze jeśli pojedzie w meczu to będzie sukces, już na wstępie przegrywa z takim Dilgerem który jest lepszy, bardziej objeżdżony i ma lepszy sprzęt. Nie wspominając o Lahtim i o tym że skład nie jest jeszcze zamknięty. A zawody w Australii tak się mają do lubelskiego owalu że tam też mają długie owale.
Już widzę jak przyjeżdża Krosno z Fierlejem, Rempałami i wygrywa w Lublinie
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

asoibar

#1117 Postautor: asoibar » 29 stycznia 2015, o 12:23

Dam Ci dobrą radę - nie wysilaj się intelektualne.
T.Rempała i Firlej mieli lepszą śr niż "krajowy lider" Jamroży , do tego Chrzanowski
Woelbert Busch i Franc którzy na II ligę są przyzwoitymi zawodnikami a na pewno
lepszymi niż Luna,Skidmore,Dilger czy Thoernblom.
Nie wspominając już o Włókniarzu który jest całkowicie poza zasięgiem.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#1118 Postautor: Moran » 29 stycznia 2015, o 12:33

Zrozum że Luna, Kobrin, Skidmore, Dilger/Szwed nie będą jeździć.
Oczywiście o ile któryś niespodziewanie nie wypali.
Krosno, na dodatek z Maturą na juniorce i jakimś adeptem, może co najwyżej wygrać z KMŻ u siebie i to niezbyt dużo.
A nie że nas "zje i wys", ja ich nie widzę na wyjazdach.
Zawsze mnie bawiły lamenty podczas kontraktowania ławkowiczów, warszawiaków itp,
ale już mnie męczysz. Jak zakontraktujemy Piszcza to też będziesz płakać, jak Piszcz ma wygrać z Francem ?

asoibar

#1119 Postautor: asoibar » 29 stycznia 2015, o 12:44

Moran pisze:Zrozum że Luna, Kobrin, Skidmore, Dilger/Szwed nie będą jeździć.
Oczywiście o ile któryś niespodziewanie nie wypali.

Skoro nie będą jeździć tak jak mają wypalić ? :)
Chyba nie sądzisz że biedny będzie opłacać im przyjazdy treningi ? i jak ich ewentualnie sprawdzić ...
Kasy na przygotowanie sprzętowe nie dostaną to i nawet Madej by ich łykał na treningach..
Na torze w Krośnie nawet z Baranem i Karlssonem w składzie byłoby ciężko o zwycięstwo , ale my chyba żyjemy w innych realiach.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1120 Postautor: Cooper » 29 stycznia 2015, o 13:00

Nie trzeba sprawdzac bezposrednio. Odpali taki Lunna na jakis zawodach czy innej lidze komplet i jest to juz jakis znak. Cos jak z Korniszonem... (oczywiscie Korniszon lepszy od Lunny, ale chodzi o zjawisko)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
piv
Junior

Re: Odp: Lubelski klub w sezonie 2015.

#1121 Postautor: piv » 29 stycznia 2015, o 14:01

KMŻ przedłużył umowę sponsorską z firmą Inawera.

Dobra wiadomość więc pewnie dlatego cisza ;)

bartexs1
Senior

#1122 Postautor: bartexs1 » 30 stycznia 2015, o 18:13

Martin Malek w Lublinie. Martin ma podpisany normalny kontrakt z aneksem finansowym czyli nie jest to tzw. umowa warszawska
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2015, o 18:46 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1123 Postautor: kilar » 30 stycznia 2015, o 18:28

Tego lidera to chyba juz mamy zakontraktowanego, a teraz poprostu sa brani zawodnicy do uzupelnienia skladu.

go!
Trener

#1124 Postautor: go! » 30 stycznia 2015, o 18:33

Przeciez bylo wyraznie mowione, ze poznamy NAZWISKO lidera.
Zalezy tylko kto zostanie nim mianowany :D :P

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#1125 Postautor: KosaRKS » 30 stycznia 2015, o 19:34

Spokojnie, zarówno Martin Malek jak i kilka innych wynalazków nie są brani poważnie pod uwagę przy walce o skład ;) To są pseudo umowy warszawskie, ze śmiesznie niskimi punktówkami. Zawodnik taki nie dostaje ani grosza od naszego klubu ale ma szansę pójścia gdzieś indziej, chyba że jakimś cudem wystrzeli z formą jeden czy drugi to dostanie szansę pokazania się ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.