Motor Lublin w sezonie 2021
-
TreleMorele
- Senior
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
To tylko moje zdanie tor zweryfikuje wszystko.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
-
TreleMorele
- Senior
Gelo pisze:Zapominasz że w Czewie raczej nie będzie Przedpełskiego za którego wskoczy Jeppesen. Na minus moim zdaniem
Przedpełski to fakt osłabienie , mozna tylko żałować ze nie trafił do nas. Chociaż w Czestochowie zachował sie tragicznie w meczu z nami kto był ten widział :)
P.S Nie zapominajmy ze te druzyny mają liderów którzy co roku walczą o złoto GP ,a my kogo mamy Łagute który nie potrafi przejsc eliminacji ( pewnie mu sie nie chce )czy goscia który wozi ostatnie ogony w Gp .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Proponuje najpierw porównać ekstraligowe średnie tych walczących o medale GP z naszymi liderami, a dopiero potem się ośmieszać na forum ;)
-
TreleMorele
- Senior
Tak tak srednie nam wszystko powiedzą :) Kolejny statysta .Włącz sobie mecz z Grudziadza i po oglądaj tych liderów.
Z pewnego zrodla wiem, Kubera jest w Motorze. Walka o Smyka z CKM i Cierniak nie wiem
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relac ... zestochowa
Mówisz i masz... i już się nie odzywaj. Tak będzie lepiej dla Ciebie i dla forum.
Mówisz i masz... i już się nie odzywaj. Tak będzie lepiej dla Ciebie i dla forum.
-
TreleMorele
- Senior
Kaman pisze:Z pewnego zrodla wiem, Kubera jest w Motorze. Walka o Smyka z CKM i Cierniak nie wiem
Trzeba było o tym Smyku nie pisać :) Pzdr
-
TreleMorele
- Senior
Raf pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relacja/104559/mrgarden-gkm-grudziadz-eltrox-wlokniarz-czestochowa
Ochłoń bo ci żyłka pęknie. Nasi liderzy już pokazali klase .
istred pisze:Karczmarz/Birkemose zamiast Kasprzaka/Iversena to raczej niczego nie zmieniaSerio?
Dlaczego takie duże zdziwienie? Zestawienie zawodników zrobione wyłącznie na użytek porównania bieżących osiągnięć z prawdopodobnymi wynikami ich zastępców.
Tegoroczne, statystyczne 4 pkt Kasprzaka albo Iversena konfrontuję z przyszłorocznymi zdobyczami Karczmarza. Nie sądzę żeby odbiegł daleko od takiej średniej w którąkolwiek stronę, stąd dla drużyny to nieistotna zmiana.

Porównywanie Karczmarza do Iversena - zawodnika obecnego cyklu GP czy Kasprzaka - byłego wicemistrza świata i multimedalisty drużynowego jest delikatnie rzecz ujmując nie na miejscu. Bez względu na problemy jakie mieli w tym sezonie.
Karczmarz sezon zakończył ze średnią w okolicy 1.1, którą wyrobił na juniorach. Jako senior o punkty nie będzie tak łatwo, zatem nawet 4 pkt nie wiem na kim musiałby zrobić, chyba na jakiejś pladze defektów.
Karczmarz sezon zakończył ze średnią w okolicy 1.1, którą wyrobił na juniorach. Jako senior o punkty nie będzie tak łatwo, zatem nawet 4 pkt nie wiem na kim musiałby zrobić, chyba na jakiejś pladze defektów.
Ja też nie równam Karczmarza do Iversena tylko do punktów które w tym sezonie zrobił. Dotychczasowe osiągi i sukcesy tak Kasprzaka jak i Iversena nie zmieniają faktu że w tym roku obaj siekneli średnią, odpowiednio 4 i 3 punkty na mecz, a taka średnia jest w zasięgu Karczmarza i jej ewentualne osiągnięcie nie będzie przyczynkiem wielogodzinnych debat kibiców w przyszłym sezonie który z nich jest lepszym zuzlowcem. Czy da radę to inna sprawa, ale będzie trochę świeżych juniorów i U24 w zasięgu .. No chyba że zakończy karierę ..:)

OK, w takim razie zgadzam się w całości z cytowanym wpisem :)
Karczmarz nie jest wybitnym żużlowcem, ale jakby nie było w finale był najlepszym zawodnikiem Stali.
Ten Birkemose wygląda na real deal. Podchodziłem do niego jak pies do jeża, bo mieliśmy już kilka takich Duńskich przypadków, które w bardzo młodym wieku wymiatały w swojej lidze, a potem na arenie międzynarodowej gasły (choć Seifert-Salk ostatnio), ale Marcus widać daje radę. Na regularne punktowanie w Elidze chyba trochę za wcześnie, ale od biegu do biegu chłopak może zaskoczyć. Nie dziwię się więc Stali, ze odpuścili Lamberta i stawiają na Karczmarza i Duna.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Retrospeedway
- Senior
Jeżeli Motor zasilą Kubera i Cierniak to przeżyję wtedy Buczkowskiego Krzysztofa.Nie rozumiem i nigdy nie podołam pojąć tego transferu z Grudziądza jeśli się wydarzy.Ciągle się łudzę że to tzw fejk dziennikarski.
A jak nie zasilą, to co z Tobą będzie?Retrospeedway pisze:Jeżeli Motor zasilą Kubera i Cierniak to przeżyję wtedy Buczkowskiego Krzysztofa.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Buczkowski podobno wcale nie jest jeszcze taki pewny... Podobno Sparta też widziałaby go w składzie, niestety nie mają dla niego żadnych konkretów, bo nie wiadomo co z Drabikiem, a my rzekomo włączyliśmy się do walki o Smyka.
Cytując źródła leszczyńskie to Smyk w Czewie, najprawdopodobniej na 2 lata.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
TreleMorele
- Senior
Raf pisze:Buczkowski podobno wcale nie jest jeszcze taki pewny... Podobno Sparta też widziałaby go w składzie, niestety nie mają dla niego żadnych konkretów, bo nie wiadomo co z Drabikiem, a my rzekomo włączyliśmy się do walki o Smyka.
Zródło sportsboard czy inne ?? :) Wesoło będzie jak Grzesio przyjedzie do lublina w barwach Apatora .
A ja mam pytanie. Wiadomo coś o opcji rezerwowej jeżeli nie uda się zakontraktować Cierniaka?
To bez znaczenia. Ktokolwiek by to nie był i tak jego obecność w składzie nic nie zmieni. Na rynku nie ma ani jednego dostępnego juniora, który jest w stanie punktować w PGEE. Wtedy to już lepiej objeżdżać Janka Rachubika. Chociaż nie wiem kiedy on kończy 16 lat.
Źródło własne. Jak Grzesio przyjedzie w barwach Apatora, to będzie oznaczać, że wolny będzie Miedziak! Można mieć cel? Spokojnie! Miedziak na bank się u nas odbuduje....
TreleMorele pisze:Raf pisze:Buczkowski podobno wcale nie jest jeszcze taki pewny... Podobno Sparta też widziałaby go w składzie, niestety nie mają dla niego żadnych konkretów, bo nie wiadomo co z Drabikiem, a my rzekomo włączyliśmy się do walki o Smyka.
Zródło sportsboard czy inne ?? :) Wesoło będzie jak Grzesio przyjedzie do lublina w barwach Apatora .
Źródło własne. Jak Grzesio przyjedzie w barwach Apatora, to będzie oznaczać, że wolny będzie Miedziak! Można mieć cel? Spokojnie! Miedziak na bank się u nas odbuduje....
Jeśli nie będzie Cierniaka to może któryś z naszych chłopaków dostanie prawdziwy sprzęt i prawdziwą szansę żeby spróbować swoich sił jako żużlowiec.
Chociaż zarząd od początku istnienia klubu pilnuje kwestii juniorów, więc pewnie staną na uszach żeby ta formacja nie opierała się tylko i wyłącznie na jednym jedynym Wiktorze.
Ogólnie patrząc po prognozowanych składach, nawet z Krzyśkiem Buczkowskim wyglądamy w miarę bezpiecznie pod kątem utrzymania.
Bardzo osłabiony Falubaz, GKM z KK, Przemkiem i Lachbsumem i bez juniorów, wyglądają na papierze po prostu gorzej.
Apator z Holderami, Lambertem, Pawłem wygląda mniej więcej podobnie.
Wrocław, Częstochowa, Gorzów poza zasięgiem, nie mówiąc o Lesznie - jeśli oni wymienią dwóch młodych swoich na Doyla, to znów są faworytem nr 1 do złota.
Oczywiście to są tylko papierowe dywagacje, bo zawsze Swiacik może zaorać tor w połowie września i wyrzucić swoją drużynę z rozgrywek ;)
Chociaż zarząd od początku istnienia klubu pilnuje kwestii juniorów, więc pewnie staną na uszach żeby ta formacja nie opierała się tylko i wyłącznie na jednym jedynym Wiktorze.
Ogólnie patrząc po prognozowanych składach, nawet z Krzyśkiem Buczkowskim wyglądamy w miarę bezpiecznie pod kątem utrzymania.
Bardzo osłabiony Falubaz, GKM z KK, Przemkiem i Lachbsumem i bez juniorów, wyglądają na papierze po prostu gorzej.
Apator z Holderami, Lambertem, Pawłem wygląda mniej więcej podobnie.
Wrocław, Częstochowa, Gorzów poza zasięgiem, nie mówiąc o Lesznie - jeśli oni wymienią dwóch młodych swoich na Doyla, to znów są faworytem nr 1 do złota.
Oczywiście to są tylko papierowe dywagacje, bo zawsze Swiacik może zaorać tor w połowie września i wyrzucić swoją drużynę z rozgrywek ;)
Ja w takim wypadku bym Kowalskiego atakował. Wykupić go z Czewy.
Skad pomysł, ze chca go "wyprzedać" ?
To bardziej pomysł że sam chce odejść. Niewiele tam jeździ. Może dla gwarancji startów jako jeden z juniorów byłby chętny odejść z Częstochowy.