Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2013

#1001 Postautor: meesha » 16 grudnia 2012, o 15:37

Nie to tylko zwrócenie uwagi na to w jakich warunkach się tutaj obracamy. A może nie wszyscy pamiętają, że takie właśnie opinie "jak tylko odejdzie X to wszystko się zmieni na lepsze" są cykliczne od lat.
Już w Rybniku parę lat temu kibice pogonili tego niedobrego Szołtyska przez którego spadli z E-ligi i wzięli sprawy w swoje ręce mając wielkie obietnice od sponsorów. No to teraz sobie E-ligę mogą w telewizji pooglądać, a pierwszą na ITVL :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1002 Postautor: truskawa » 16 grudnia 2012, o 15:49

Zresztą, Hela sprowadziła już dyskusję do poziomu absurdu fachową radą dla prezesa, żeby "wziął się do roboty". Na niższy poziom dyskusji już się nie da sprowadzić.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Shack
Administrator

#1003 Postautor: Shack » 16 grudnia 2012, o 15:57

meesha, ostatnia juz moja wypowiedz na dzis, bo sie zaczynam zastanawiac czy Ty w klubie nie masz jakiejs umowy zlecenia.

ktory z poprzednich prezesow mial takiego sponsora jak Bogdanka ? ktory mial taka pomoc miasta ? ktory takie zaplacze administracyjne w postaci tylu ludzi na etatach ?

meesha
Trener
Kontakt:

#1004 Postautor: meesha » 16 grudnia 2012, o 16:10

Shack pisze:meesha, ostatnia juz moja wypowiedz na dzis, bo sie zaczynam zastanawiac czy Ty w klubie nie masz jakiejs umowy zlecenia.

Nie mam, ale obserwuję ten grajdół już prawie 30 lat i wyciągam wnioski.
ktory z poprzednich prezesow mial takiego sponsora jak Bogdanka ?

Żaden, ale na jakiej podstawie mam sądzić, że kolejny też będzie takiego miał i jeszcze więcej?
ktory mial taka pomoc miasta ?

Żaden i j/w
ktory takie zaplacze administracyjne w postaci tylu ludzi na etatach ?

W sumie to nie wiem ilu jest tych "ludzi na etatach" bo nie jestem członkiem stowarzyszenia więc może mnie ktoś oświeci i wtedy doznam szoku albo nawet zaplacze ;)

A jeszcze co do przychodów (od Bogdanki, miasta etc.) to nie wiem czy zauważyłeś, ale koszty zawodnicze na przestrzeni lat też się "troszkę" zwiększyły. To co można było kilka lat temu osiągnąć za pół miliona jest dziś niewykonalne za milion. Albo kiedyś ten sztucznie dmuchany balon pierdyknie i wróci normalność albo ten sport padnie zupełnie.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1005 Postautor: mustafa » 16 grudnia 2012, o 16:17

Meesha podaje bardzo dobre argumenty. Bardzo ładnie wypunktował włodarzy za których panowania wcale nie nastąpił cud. Już od dawna korciło mnie aby zadać to pytanie, skąd nagle w następnym sezonie znajdą się pieniądze na jazdę w ekstralidze, skoro w tym regionie ledwo można zebrać na jazdę w pierwszej lidze. Ja tam w żadnego menadżera profesjonalistę nie wierzę, który nagle znajdzie kupę kasy aby chociaż utrzymać drużynę w ekstralidze. To nie jest firma produkująca czy sprzedająca, tylko sport który "kręci się" dzięki darczyńcom, np. takim Bogdankom, którzy akurat "mieli kaprys" wejść w to bagienko jakim jest żużel. Albo taki Skrzydlewski czy Półtorak, którzy chcieli sobie mieć własny klubik. Wiem jakie są marzenia kibiców, nie wiem jakie są plany Sprawki, ale ja osobiście w żadną ekstraligę nie wierzę i tak samo nie wierzę w cudownych menadżerów, którzy w tym wschodnim zadupiu "wezmą się do roboty" i nagle załatwią tyle pieniędzy, że będzie sobie można wybierać jak w menadżerze komputerowym najlepsze i najdroższe nazwiska. Ale trzeba zejść na ziemie i spojrzeć prawdzie w oczy, że realia są zupełnie inne. Można sobie tupać nogami, ale w najbliższym czasie nie wiele się zmieni.

Shack
Administrator

#1006 Postautor: Shack » 16 grudnia 2012, o 16:22

meesha, etaty pare stron wczesniej zostaly policzone. tu naprawde nie chodzi o bycie przeciewko Sprawce bo tak. Chodzi o nic nie robienie, mija kolejny rok i znow mamy tylko Bogdanke i miasto. Prysl takze mit wyplacalnego klubu. I te ciagle wywiady w prasie, czekamy na Bogdanke, czekamy na miasto...

Mustafa - Lublin nie lezy na pustyni. Skoro udaje sie w Rzeszowie i Tarnowie moze sie udac i w Lublinie. Jak ? ja nie jestem prezesem. Jest kto inny i on ma to wiedziec, jak nie niech zarzad wybiera kolejnego prezesa. Chyba nikt tu nie oczekuje Mistrza Polski. Ale ile mozna sluchac ciaglych lamentow goscia ktory wszystko dostal na tacy ?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1007 Postautor: ravajas » 16 grudnia 2012, o 16:28

Shacku, a który z wcześniejszych prezesów awansował do Ekstraligi i się tam utrzymał? Mówię oczywiście o czasach nowożytnych, czyli poelkażetowskich.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1008 Postautor: Maxx » 16 grudnia 2012, o 16:29

Według Shack'a "cudotwórca" Żuk "załatwi" sponsorów na ekstraligę. Pytanie tylko skąd i w jaki sposób? Pomoc miasta w stosunku do obiecanej przed poprzednim sezonem nieco różniła się w ilości wypłaconych pieniędzy, czyż nie? Przypominam, że Prezydent może chcieć ale klepnąć muszą radni w kwestii pomocy ze strony miasta. Sam nie może nic.
Pozostańmy zatem w realiach a nie w sferze marzeń. Najpierw uzyskajmy środki na zbudowanie składu a potem go budujmy. Nie dziwię się Sprawce, że nie porywa się z "motyką na księżyc". Chce by klub był wiarygodny i wypłacalny, za co niektórzy tutaj chcieliby wywieźć gościa na taczce.
Pytanie: za co?
Pytanie nr 2: Po co?
Klub zbudowany od podstaw zupełnie niedawno uzyskał awans do pierwszej ligi. W pierwszej lidze do końca był "w grze o awans". I źle jak widać. Trzeba docenić to co się ma i co do tej pory zostało zrobione.

Shack
Administrator

#1009 Postautor: Shack » 16 grudnia 2012, o 16:29

zaden ? i co z tego ? to kolejny argument ze nic sie nie uda ? to po co to w ogole robic ?

Shack
Administrator

#1010 Postautor: Shack » 16 grudnia 2012, o 16:31

Maxx pisze:Według Shack'a "cudotwórca" Żuk "załatwi" sponsorów na ekstraligę. Pytanie tylko skąd i w jaki sposób? Pomoc miasta w stosunku do obiecanej przed poprzednim sezonem nieco różniła się w ilości wypłaconych pieniędzy, czyż nie? Przypominam, że Prezydent może chcieć ale klepnąć muszą radni w kwestii pomocy ze strony miasta. Sam nie może nic.
Pozostańmy zatem w realiach a nie w sferze marzeń. Najpierw uzyskajmy środki na zbudowanie składu a potem go budujmy. Nie dziwię się Sprawce, że nie porywa się z "motyką na księżyc". Chce by klub był wiarygodny i wypłacalny, za co niektórzy tutaj chcieliby wywieźć gościa na taczce.
Klub zbudowany od podstaw zupełnie niedawno uzyskał awans do pierwszej ligi. W pierwszej lidze do końca był "w grze o awans". I źle jak widać. Trzeba docenić to co się ma i co do tej pory zostało zrobione.

czy Ty w ogole umiesz czytac ze zrozumieniem ?

to wlasnie Sprawka ma zalatwiac tych sponsorow. a klub wcale nie jest wiarygodny i wyplacalny bo jak sie okazalo pare dni temu ma dlugi !

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1011 Postautor: Maxx » 16 grudnia 2012, o 16:32

Post pod postem - daj sobie bana:)
A tak serio, zerknij na swój post stronę wcześniej i zrozum co napisałem w związku z tym.

Zaratustra
Kadrowicz

#1012 Postautor: Zaratustra » 16 grudnia 2012, o 16:46

Shack pisze:meesha, etaty pare stron wczesniej zostaly policzone. tu naprawde nie chodzi o bycie przeciewko Sprawce bo tak. Chodzi o nic nie robienie, mija kolejny rok i znow mamy tylko Bogdanke i miasto. Prysl takze mit wyplacalnego klubu.

Chodzi o to, byśmy się ustawili na "poprawne tory" i zaczęli być wdzięczni, że komuś się ten ciężki wózek chce jeszcze pchać dalej...

Pal licho extraligę. Ale żeby chociaż te działania zarządu i Sprawki były gwarantem stabilizacji klubu na pewnym poziomie na kilka lat. Ale tak nie jest.

Wydaje mi się, że w oczach niektórych należy zaakceptować sytuację - z pełnym poparciem dla (nie)działań "prezesów" - która jako bezwzględnie jedyna daje cień szansy na istnienie lubelskiego żużla w przyszłości.
Za chwilę wrócimy do znanego w Lublinie zapytania: "a chcecie skończyć sezon w jego połowie?"

meesha
Trener
Kontakt:

#1013 Postautor: meesha » 16 grudnia 2012, o 16:51

Zaratustra pisze:żeby chociaż te działania zarządu i Sprawki były gwarantem stabilizacji klubu na pewnym poziomie na kilka lat. Ale tak nie jest.

Ciekawym za to gdzie w Polsce jest. Nawet Toruń nie ma takiej gwarancji. Tarnów? Widać było niedawno. Mam dalej wymieniać? Chyba nie ma sensu. W żadnym klubie w Polsce nie ma pewności stabilizacji na kilka lat do przodu. Każdy kleci budżet i skład na jeden rok. A wystarczy, że się Karkosikowi, Półtorakowej czy innemu Skrzydlewskiemu odechce zabawy w żużel to wylądują w czarnej d...ziurze.

Paradoksalnie, największa stabilizacja i brak "wahań" jest w Rawiczu. Tylko tam chyba za miskę ryżu zawodnicy jeżdżą :D

efeneJGH
Junior

#1014 Postautor: efeneJGH » 16 grudnia 2012, o 16:56

Maxx pisze:Według Shack'a "cudotwórca" Żuk "załatwi" sponsorów na ekstraligę. Pytanie tylko skąd i w jaki sposób? Pomoc miasta w stosunku do obiecanej przed poprzednim sezonem nieco różniła się w ilości wypłaconych pieniędzy, czyż nie? Przypominam, że Prezydent może chcieć ale klepnąć muszą radni w kwestii pomocy ze strony miasta. Sam nie może nic.

po pierwsze klub nie jest ani wiarygodny ani wypłacalny bo jak się okazało jest to mit i kończymy sezon z długami i brakiem rozliczenia z zawodnikami...
po drugie pan Dariusz jak do tej pory nie zaprezentował żadnego nowego sponsora i żadnego zawodnika co w innych klubach odbyło się dawno...strategiczny sponsor rzucił jakiś ochłap (od 3 lat w tej samej wysokości co świadczy o świetnych negocjacjach pana prezesa) w wysokości mniejszej niż marny producent kominków z Poznania w Gnieźnie...
po trzecie prezes oparł swoją marną strategię licząc na jałmużnę z miasta co jak widać też efekty jak do tej pory przynosi marne...a tymczasem w bidnym Grudziądzu dali z miasta i to duuuuuuuuuuuuużo...
zastanawiam się więc co zostało zrobione i czego tak silnie bronisz...

Zaratustra
Kadrowicz

#1015 Postautor: Zaratustra » 16 grudnia 2012, o 17:05

Sezon poprzedni miał być przygotowaniem do ugruntowania dla klubu niezłej pozycji, by mógł się rozwijać dalej. Są długi...
Oczywiście, że bez np. Półtorakowej żużlem w Rzeszowie by zachwiało (przynajmniej na jakiś czas).

Idąc tym tokiem rozumowania: no chyba możemy oczekiwać od klubu(zarządu), by na stołku prezesa zasiadła taka lubelska tfu tfu Półtorakowa :) I martwmy się wtedy o jej obecność coroczną w klubie i na nią wtedy (tfu tfu) "dmuchajmy", by nam fundowała trochę wyższy poziom, niż mamy teraz ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1016 Postautor: Maxx » 16 grudnia 2012, o 17:11

efeneJGH na prezesa! Natychmiast :lol:
Gość zostanie preziem i za rok extraliga 8)
A za 2 lata Miszcz... :shock:

efeneJGH
Junior

#1017 Postautor: efeneJGH » 16 grudnia 2012, o 17:12

wiedziałem że ten idiotyczny argument padnie...szkoda słów żeby komentować takie mądrości... :?

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1018 Postautor: Popek » 16 grudnia 2012, o 17:20

No ale wlasnie o sponsorow chodzi. Co ma klub/prezes zrobic jak nie ma firm ktore chca dac pieniadze na zuzel ? Myslisz ze maja nekac po nocy i torturowac prezesow roznych spolek zeby dali na zuzel ? Wyobraz sobie przykladowa rozmowe, bierzesz telefon dzwonisz do firmy, umawiasz sie na spotkanie z prezesem, na spotkaniu gadasz 5 min o wspanialych widowiskach etc. a Prezes nawet cie nie slucha i konczy mowiac ze nie ma takiej mozliwosci z tego i tego powodu, albo w ogole ktos pierwszy raz w zyciu slyszy o zuzlu. I co robisz ? Nie sapiesz sie i nie grozisz takiemu czlowiekowi, tylko grzecznie dziekujesz i wychodzisz. Jesli wydaje ci sie ze to tylko kwestia "umiejetnego" negocjowania to sie mylisz. Po pierwsze musi byc ktos w ogole sklonny wylozyc ta kase.

Jak jestes taki cwaniak to znajdz sponsora, jeszcze kase ci wyplaca za prowizje bo jest taka mozliwosc w naszym klubie(przynajmniej byla), dostaniesz pewne informacje niedostepne dla ogolu, jakies male upowaznienia i idz szukaj sponsora, nie dosc ze obejrzysz sobie w Lublinie Gollobow i zadowolisz tysiace ludzi to jeszcze ci kupe kasy wpadnie, bo mysle efene ze przy twoich kompetencjach i znajomosci tematu negocjacji niemal pewnym jest, ze zalatwisz szybko te pare baniek jeszcze na ten sezon.

efeneJGH
Junior

#1019 Postautor: efeneJGH » 16 grudnia 2012, o 17:28

powiem wam chłopcy to tak żebyście zrozumieli: ja robię w życiu swoje i robię to dobrze; gdybym nie potrafił tego robić to musiałbym znaleźć sobie inne zajęcie...

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1020 Postautor: Remus » 16 grudnia 2012, o 17:38

efeneJGH pisze:powiem wam chłopcy to tak żebyście zrozumieli: ja robię w życiu swoje i robię to dobrze; gdybym nie potrafił tego robić to musiałbym znaleźć sobie inne zajęcie...

To znajdź sobie inne zajęcie niż pisanie na forum bo kiepsko Ci to wychodzi :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1021 Postautor: truskawa » 16 grudnia 2012, o 17:41

oooouuuuuu remus wygrał dzisiejszy dzień na forum :lol:
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

efeneJGH
Junior

#1022 Postautor: efeneJGH » 16 grudnia 2012, o 17:43

Remus pisze:
efeneJGH pisze:powiem wam chłopcy to tak żebyście zrozumieli: ja robię w życiu swoje i robię to dobrze; gdybym nie potrafił tego robić to musiałbym znaleźć sobie inne zajęcie...

To znajdź sobie inne zajęcie niż pisanie na forum bo kiepsko Ci to wychodzi :lol:

brawo...to się nazywa błyskotliwość małego chłopczyka...brawo...

Awatar użytkownika
Remus
Senior

#1023 Postautor: Remus » 16 grudnia 2012, o 17:44

Czy małego? Czy młodego? Mały chyba nie jestem a mimo swojego wieku czuję się nadal młody :)
Obrazek

jerry78
Trener

#1024 Postautor: jerry78 » 16 grudnia 2012, o 18:34

losiu pisze:Jeśli wierzyć Speedway Studio - Robert Miśkowiak zawodnikiem Wybrzeża Gdańsk :)

Misiek jeszcze nigdzie nie podpisał, a na Dawida nie ma co psioczyć, że rozmawia z Gdanskiem czy gdziekolwiek, przecież musi gdzieś jeździć.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1025 Postautor: Maxx » 16 grudnia 2012, o 19:01

Powiem tak. "Mądrych" rad (typu: efeneJGH) mnóstwo. Konkretów - ani jednego.
Wszystko na ten temat. Gadać i paplać każdy może, z mądrymi i uzasadnionymi merytorycznie argumentami - trochę (dużo) gorzej...
meesha - popieram.