MessingGate!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: MessingGate!

#101 Postautor: ravajas » 14 lipca 2009, o 20:37

piotr76 pisze:skad wiecie kto to zrobil za 1 razem kto za drugim ???
zlapaliscie kogos ? macie winnego ?.

oczywiscie ze tak!!! sasiad... przespales pol watku o meczu z opolem i caly niniejszy? przeciez kto, co i kiedy zrobil juz wiadomo dzis z imienia i nazwiska. to nie sa oszczerstwa. wiadomo tez, ze zawiadomiono policje, ale jesli delikwenci przyznaja sie do winy sami, wiec policja nie jest tu do niczego potrzebna. smrod jaki poszedl w swiat w tej sprawie wymaga, aby swiat rowniez sie dowiedzial, ze w lublinie kibice nie sa obojetni na takie sprawy. Piotrek, nie zrywaj transparentu, o ile bedzie wisial. Jestem pewien ,ze Tobie tez na sercu lezy dobro lubelskiego speedwaya, ale nie takie, ktore polega na zamiataniu smieci pod dywan.

caluje ;)
r
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#102 Postautor: dannie » 14 lipca 2009, o 22:00

Żużel: Nie kradnij wtedy, gdy będą Szwedy

Są profesjonalistami, więc poczynili pieczołowite przygotowania na cały sezon: smary, oleje, nawet kosmetyki do motocykli. Tymczasem ktoś wpadł na pomysł, żeby się wzbogacić kosztem Andreasa i Jonasa Messingów, szwedzkich żużlowców KMŻ Lublin.

Dyrektor Klubu Motorowo - Żużlowego Lublin Dariusz Sprawka może mieć niezbyt przyjemne piątkowe popołudnie. Na trybunie lubelskiego stadionu od strony Bystrzycy może się bowiem pojawić transparent z krótkim wierszykiem:

"Czyja to Sprawka być może, że giną części w Motorze?! Źle się w klubie dzieje gdy nie są łapani złodzieje".

Lubelscy fani czarnego sportu są zbulwersowani dziwnymi wydarzeniami, jakie od miesiąca dzieją się w parku maszyn stadionu przy al. Zygmuntowskich. Jeden z nich na internetowym forum zaproponował, by na najbliższym meczu w piątek wywiesić transparent z takim wierszykiem.

Jak Szwedzi przygotowali swój przyjazd

Kibice znają Andreasa Messinga nie od dziś i nie od wczoraj, bo 22 - letni Szwed występował już w Lublinie w 2006 roku i zostawił po sobie dobre wrażenie. Gdy przed tym sezonem w Lublinie reaktywowano profesjonalny klub żużlowy przypomniano sobie o Messingu i zaproponowano mu kontrakt. A że lubelski klub potrzebował też zagranicznego juniora, to Messing polecił swojego kuzyna Jonasa.

Obaj Messingowie postanowili solidnie przygotować się do startów w Lublinie i przywieźli na stadion przy al. Zygmuntowskich motocykle, zapasowe części i masę drobiazgów niezbędnych dla żużlowca, by nie krążyć z nimi po Europie. Przygotowania do sezonu na polskich torach kosztowały ich ok. 100 tys. złotych. Wszystko trzymali pod kluczem w jednym z boksów w parku maszyn na stadionie przy al. Zygmuntowskich (po lewej stronie od głównej bramy).

Pod koniec czerwca Jonas Messing przyjechał do Lublina, by przygotować się do wyjazdowego meczu z Polonią Piła. Zajrzał do boksu i zaniemówił. Zniknęły dwa gaźniki, oleje, smary, i inne akcesoria. Specjalne kosmetyki do sprzętu były już zużyte, a miały obu Messingom starczyć na cały sezon w barwach KMŻ.

Szwed wycenił straty na 1,5 tys. euro i zgłosił kradzież na policję. Ale wraz z Andreasem, do którego należał jeden ze skradzionych gaźników i przyjaciółmi zaczął dochodzenie na własną rękę.

Wtedy ktoś podrzucił do budynku klubowego część skradzionego sprzętu. Gdy przy al. Zygmuntowskich poszła wieść, że sprawa trafi na policję, to niektórzy młodzi adepci żużla uczący się jazdy w żużlowej szkółce przyznali, że "pożyczali" sprzęt przygotowany przez Messingów. I tak nagle łańcuchy do maszyn Szwedów odnaleziono w motocyklu używanym przez jednego ze szkółkowiczów, podobnie jak masa innych drobiazgów, które od Szwedów "pożyczano". Oczywiście nie pytając ich o zdanie.

Gdy przed meczem z Kolejarzem Opole w ostatnią niedzielę w Lublinie zjawił się Andreas Messing, to choć wiedział czego się spodziewać, to załamał się, gdy zobaczył swoje rzeczy. Wszystko, co sobie przygotował na zawody było na pewno używane przez zupełnie kogoś innego, w dodatku niechlujnie odłożone na miejsce. Szwed po kontuzji nie jest w pełni formy i w niedzielę nie wywalczył żadnego punktu, ale po meczu twierdził, że gdyby wszystko ze sprzętem było w porządku to nie zanotowałby dwóch defektów.

Winnych brak

- Większość z tego, co się o tym mówi opiera się na pogłoskach - uważa Dariusz Sprawka, dyrektor klubu, któremu kibice na internetowym forum zarzucają bezczynność w sprawie Messingów. Tłumaczy, że KMŻ właściwie nie ponosi odpowiedzialności, za to co spotkało Szwedów reprezentujących barwy klubu.

- Nikt nie zapytał, czy te rzeczy zginęły z pawilonu klubowego. Otóż tak nie było. Mamy swój garaż, ale Messingowie tam nic nie trzymali. Cóż możemy na to poradzić? - mówi Sprawka. Według dyrektora KMŻ Szwedzi sami, prywatnie zajęli się swoim sprzętem nie prosząc klubu o pomoc, więc teraz KMŻ nie ponosi za kradzieże żadnej odpowiedzialności. Choć Sprawka deklaruje, że winni będą ukarani. Jeśli się znajdą.

- Muszę mieć 100 proc. pewności kto to zrobił, a nawet więcej. Bardzo źle się stało, że najpierw nagłośniono to w internecie. Jestem tym zażenowany, bo tworzone są tam przeróżne teorie - mówi Sprawka.

- Nie toleruję bandytyzmu, złodziejstwa, chamstwa i chuligaństwa. Zawsze z tym walczyłem - oświadcza Zbigniew Wojciechowski, prezes klubu. I dodaje: - Jeżeli winni są związani z klubem, zostaną ukarani. Ale do żadnej odpowiedzialności się nie poczuwamy.

Jak dowiedzieliśmy się w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Lublinie dochodzenie w sprawie kradzieży rzeczy należących do Andreasa i Jonasa Messingów jest w toku.

Źródło: Gazeta Wyborcza Lublin
Obrazek

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#103 Postautor: Egon » 14 lipca 2009, o 22:13

Ale debilny tytul..z tego co tu czytam nikt takiego hasla glupiego nie wymyslil :?
A wypowiedzi osob zwiazanych z klubem tylko potwierdzaja to ze sektorowka byc musi...
a tak btw..ale szarancza z tych dziennikarzy..forum im sie zachcialo czytac.. 8)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#104 Postautor: bkapusta » 14 lipca 2009, o 22:15

- Nie toleruję bandytyzmu, złodziejstwa, chamstwa i chuligaństwa. Zawsze z tym walczyłem - oświadcza Zbigniew Wojciechowski, prezes klubu. I dodaje: - Jeżeli winni są związani z klubem, zostaną ukarani. Ale do żadnej odpowiedzialności się nie poczuwamy.

Jak dowiedzieliśmy się w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Lublinie dochodzenie w sprawie kradzieży rzeczy należących do Andreasa i Jonasa Messingów jest w toku.

Hmm sam sobie Prezes zaprzecza. Do zadnej odpowiedzialnosci sie nie poczuwaja - ale jak sie znajda winni to zostana ukarani - to sie poczuwaja czy nie bo nie lapie?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#105 Postautor: istred » 14 lipca 2009, o 22:18

Bardzo źle się stało, że najpierw nagłośniono to w internecie. Jestem tym zażenowany, bo tworzone są tam przeróżne teorie
To nalezy te teorie wyjasniac. Wystarczy odrobina inicjatywy, jesli sie nie chce dyskutowac na forum, to wystarczy zrobic wywiad i wrzucic go na klubowa strone, to chyba problem nie jest, a toerie przestana sie pojawiac.

My, Panie Dyrektorze, jestesmy zazenowani niektorymi sprawami organizacyjnymi, za ktore Pan bezposrednio odpowiada.

Hmm sam sobie Prezes zaprzecza. Do zadnej odpowiedzialnosci sie nie poczuwaja - ale jak sie znajda winni to zostana ukarani - to sie poczuwaja czy nie bo nie lapie?
Nie poczuwaja, bo to ze ktos okradl Messingow to nie ich wina, ale winnych ukaraja, bo nie toleruja zlodziejstwa?

Poza tym, z obu wypowiedzi, dyrektora i prezesa, mozna sie domyslac, ze winnych brak i nie zapowiada sie zeby jacys sie znalezli.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: bkapusta » 14 lipca 2009, o 22:22

istred pisze:
Bardzo źle się stało, że najpierw nagłośniono to w internecie. Jestem tym zażenowany, bo tworzone są tam przeróżne teorie
To nalezy te teorie wyjasniac. Wystarczy odrobina inicjatywy, jesli sie nie chce dyskutowac na forum, to wystarczy zrobic wywiad i wrzucic go na klubowa strone, to chyba problem nie jest, a toerie przestana sie pojawiac.

My, Panie Dyrektorze, jestesmy zazenowani niektorymi sprawami organizacyjnymi, za ktore Pan bezposrednio odpowiada.

Ja jestem przekonany, ze wystarczajaco dlugo siedzielismy cicho. Wielu z nas wiedzialo o sprawie od dawna ale "eksplozja" na forum miala miejsce dopiero w ta niedziele. Mysle, ze inne wpadki lubelskiego zuzla mialy na to wplyw - chociazby poziom organizacji zawodow MDMP czy meczu z Opolem.

Dyrektor to chyba mysli, ze jeszcze zyjemy w latach 90 - i uda sie wszystko pod dywanik schowac. Ew. wykazuje sie naiwnym mysleniem, ze jak o problemie nie bedzie mowione to problem sie sam rozwiaze.

A mamy rok 2009 - dobe internetu, swobodnej wymiany informacji i opini. Jako kibice jestesmy glownym sponsorem tego klubu i mamy prawo bezwzglednie wymagac zeby w klubie byl wzgledny porzadek. Ma prawo nas wkurwic to, ze ktos dyma naszych zawodnikow i sprawy sie nie wyjasnia.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#107 Postautor: Egon » 14 lipca 2009, o 22:27

Żużel: Nie kradnij wtedy, gdy będą Szwedy
Dyrektor Klubu Motorowo - Żużlowego Lublin Dariusz Sprawka może mieć niezbyt przyjemne piątkowe popołudnie. Na trybunie lubelskiego stadionu od strony Bystrzycy może się bowiem pojawić transparent z krótkim wierszykiem:

"Czyja to Sprawka być może, że giną części w Motorze?! Źle się w klubie dzieje gdy nie są łapani złodzieje".

Lubelscy fani czarnego sportu są zbulwersowani dziwnymi wydarzeniami...ble ble ble..

Czarek jestes slawny :lol: :lol: :lol:

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
kajus

#108 Postautor: kajus » 14 lipca 2009, o 22:49

"Żużel: Nie kradnij wtedy, gdy będą Szwedy"
Ej ten tytul jest totalnie beznadziejny ....

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#109 Postautor: KosaRKS » 14 lipca 2009, o 22:50

No co Ty ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
kajus

#110 Postautor: kajus » 14 lipca 2009, o 22:53

KosaRKS pisze:No co Ty ;)

Nie no zaskoczylo mnie to bo myslalam ze nikt nieulozy nic glupszego niz ja, a jednak.

Awatar użytkownika
Ramzes

#111 Postautor: Ramzes » 14 lipca 2009, o 23:17

To żałosne, że tak władze klubu odcinają się od kłopotów, nie czują się odpowiedzialne za swoich zawodników. Gdyby okradziono ich w drodze, czy jakimś parkingu... Ale tu, na miejscu w klubie i NIKT nie czuje się odpowiedzialny? I te wypowiedzi...Hm...
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#112 Postautor: Łoptymista » 14 lipca 2009, o 23:20

wypowiedzi sa wypasione... jakbym slyszal rasowych politykow z partii rzadzacej (obojetnie jakiej)

Shack
Administrator

#113 Postautor: Shack » 14 lipca 2009, o 23:29

plan upadl :( teraz trzeba nowe hasło wymyśleć w konspiracji. Proponuje nowe słowo klucz: DRES ;]

Awatar użytkownika
Ramzes

#114 Postautor: Ramzes » 14 lipca 2009, o 23:33

Nie zapominaj skąd wywodzą się władze klubu .... polityka. I tylko dlatego to robią.
A swoją drogą idealnie pasuje do nich wypowiedź z filmu "Miś": "Kompletnie się na tym nie znam więc chętnie się tym zajmę"
:D To chyba motto zarządu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#115 Postautor: Cooper » 14 lipca 2009, o 23:33

Ja proponuje PIŁSUDSKI:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#116 Postautor: go! » 14 lipca 2009, o 23:40

bkapusta pisze:Ja jestem przekonany, ze wystarczajaco dlugo siedzielismy cicho. Wielu z nas wiedzialo o sprawie od dawna ale "eksplozja" na forum miala miejsce dopiero w ta niedziele.

Otoz to! Klub mial sporo czasu na dzialanie, ale zamiast to robic, pozwolono na kolejna kradziez :shock: Po naglosnieniu afery kazdy maloletni zlodziejaszek zapewne zastanowi sie 2 razy zanim wyciagnagnie lapy po cudze. Poza tym gdyby Gawrzyk pozostawil to bez kometarza, to by wyszlo ze jedyny powod "niedyspozycji" Andreasa to jego chorobliwy strach przed jazda po kontuzji.

Shack
Administrator

#117 Postautor: Shack » 14 lipca 2009, o 23:40

tez dobre, mozna polaczyc, tylko nie na forum bo spalone. Pewnie Panowie do piateku beda sie klasc spac i wstawac czytajac forum.

go!
Trener

#118 Postautor: go! » 14 lipca 2009, o 23:45

Ramzes pisze:A swoją drogą idealnie pasuje do nich wypowiedź z filmu "Miś": "Kompletnie się na tym nie znam więc chętnie się tym zajmę"

Misia to wydawalo mi sie ze w miare znam (choc dzis nie odswiezylem wiedzy), ale nie pamietam - gdzie tam padaja te slowa? Jakos nic mi nie przychodzi do glowy.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2009, o 23:49 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#119 Postautor: Hans » 14 lipca 2009, o 23:47

Jeśli chodzi o Piłsudskiego to przypomniało mi się jedno jego hasło:
"Polska naród wspaniały, tylko ludzie chu*e..."

Awatar użytkownika
Ramzes

#120 Postautor: Ramzes » 14 lipca 2009, o 23:49

To jest z drugiej części (Misia) . Nie zapominaj!!!!!!!! Oni to mają w du...e. Myślisz, że się przejmują! Prezes przychodzi na mecze jak kibic - zawodnicy go nie obchodzą, przechadza się pod krytą trybuną i poklepuje z "Vip-ami", dyrektor przyjeżdża godzinkę przed meczem i nie ma pojęcia o przygotowaniu toru i innych sprawach. Nawet nie wie czym ma się martwić tak jest nieświadomy, do niedawna nie wiedział co to żużel.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#121 Postautor: Bozena » 14 lipca 2009, o 23:54

Hans pisze:Jeśli chodzi o Piłsudskiego to przypomniało mi się jedno jego hasło:
"Polska naród wspaniały, tylko ludzie chu*e..."

Inny jego cytat to :
"Racja jest jak d..a, każdy ma swoją ".

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#122 Postautor: Egon » 15 lipca 2009, o 00:00

Tak sie zastanawiam..czy lepiej byc piknikiem i przyjsc sobie bezstresowo na mecz kupic fure popcornu i miec wszystko gdzies (moze nawet wynik spotkania) :? czy znac te wszystkie zawile historie czesto nie tyle smieszne co tragiczne i zenujace.. :?
Ramzes zgadzam sie z Toba w 100%.

NO! PISMAKI MOZECIE KLASC SIE JUZ SPAC BO WAM OCZY ZAPUCHNA OD CZYTANIA NASZYCH POSTOW..dzis juz pewnie nic konstruktywnego nie zostanie napisane bo ludzie sa troche zmeczeni tematem 8)

go!
Trener

#123 Postautor: go! » 15 lipca 2009, o 00:08

Egon pisze:NO! PISMAKI MOZECIE KLASC SIE JUZ SPAC BO WAM OCZY ZAPUCHNA OD CZYTANIA NASZYCH POSTOW.

Spokojnie.. dadza rade. Wybiórcza to zawsze byl szmatlawiec, ale nie sadzilem ze szukaja sensacji na forach internetowych. Sporo roboty maja w takim wypadku :)

Awatar użytkownika
rogerek20

#124 Postautor: rogerek20 » 15 lipca 2009, o 00:23

kurcze, aż sam zaznacze swoją obecność może mnie też umieszczą w najnowszym numerze :lol:
MaRiUsZ

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#125 Postautor: ravajas » 15 lipca 2009, o 00:29

Cooper pisze:Ja proponuje PIŁSUDSKI:)

to mnie takie coś przyszło nocną porą:

"Wypił Sudski
Litrę wódki"...

nie?

echhh.... idę spać
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks