Dziękujemy Wam drogie urzędasy...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#101 Postautor: ravajas » 24 marca 2005, o 09:18

Gawrzyk pisze:piłkarze mają ten komfort ze moga pojechać do Piździchowic i tam grać. Torów żuzlowych nie ma na podorędziu.

czemu... przecież w Głusku jest :)

pozdrawia w nieutulonym żalu:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#102 Postautor: ravajas » 24 marca 2005, o 09:33

JAG pisze:po h. nam monitoring???czy komukolwiek stało sie coś złego na meczu żuzlowym w Lublinie?
przecież to paranoja!!jakim prawem chcą nam zamknąć stadion?

gorączki dostałam z tego wszystkiego

JAG, tu nie chodzi o mecze żuzlowe, tylko o stadion. To, że na meczach żużlowych nic złego się nie dzieje, nie ma związku z tym, że na stadionie powinien być monitoring. Ja jestem za tym, żeby był, ale pewne kroki ze strony urzędników trzeba było podejmować w odpowiednim czasie, a nie przeddzień ligi. Winnych znaleźć i przykładnie ukrać!
Lecz obawiam się, że nasi urzednicy są niezależni (czyt. nic od nich nie zależy).

pozdrawia:
Rafał Borowski

Czarek
Trener

#103 Postautor: Czarek » 24 marca 2005, o 09:37

ravajas pisze:
Gawrzyk pisze:piłkarze mają ten komfort ze moga pojechać do Piździchowic i tam grać. Torów żuzlowych nie ma na podorędziu.

A czy w Piździchowicach i Głusku jest monitoring?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#104 Postautor: piwo__ » 24 marca 2005, o 09:40

Pewnie nie :P ale w Lecznej jest, a to i tak blizej niz jakiekolwiek miasto zuzlowe ;) Takze maja wieksze pole manewru, a my bedziemy pomykac na mecze "u siebie" do stolicy... Chore... :wink:
MOTORLUBLIN

meesha
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: meesha » 24 marca 2005, o 09:41

Czarek pisze:A czy w Piździchowicach i Głusku jest monitoring?

Nie ma, ale wojewoda nie nakazał monitorowania tych obiektów więc wszystko byłoby okiej (no chyba, że Wielki Weryfikator nie dopuściłby toru w Głusku do rozgrywek pierwszej ligi żużla - ale niech by spróbował :!: :lol: )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Johnny Bravo

#106 Postautor: Johnny Bravo » 24 marca 2005, o 09:41

Jestem przekonany, że wojewoda da zgodę jeśli Drabko zacznie zagęszczać ruchy. Wojewoda też człowiek i wątpie, aby chciał zadrzeć z kibicami. Toż to pewna przegrana.
Jeszcze chciałbym się podzielić jedną uwagą. Zadziwia mnie zaślepienie Krzysia oraz Luckiego. Dziennikarze pojęli, wiekszość forumowych kibiców pojęła, że wina leży po stronie MOSiR. Kolegi Majora nie wymienię bo jak sam przyznał jest urzędnikiem, wieć to oczywiste dla niego , że wina jest klubu :lol: Choć po wpisie Gawrzyka Lucki już się nie odezwał. Czyżby zrozumiał :?:
Ostatnio zmieniony 24 marca 2005, o 09:45 przez Johnny Bravo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#107 Postautor: papi » 24 marca 2005, o 09:43

Czarek pisze:
ravajas pisze:

A czy w Piździchowicach i Głusku jest monitoring?

Czarek w Piździchowicach i Głusku nie musi być monitoringu bo obowiazek zainstalowania monitoringu nadano OSIR-owi w Zamosciu, Hali MOSIR, stadionowi MOSIR Bystrzyca w Lublinie i stadionowi w Łęcznej i tylko stadion przy Zygmuntowskich nie podjal zadnych dzialan, dlatego motor moze grac gdzie chce, np. w lubartowie, tam nie ma monitoringu, ale oni nie dostali takiego obowiazku, koniecznosc miala łęczna - zrobila i motor teraz prowadzi z nimi rozmowy na temat ewentualnej gry na stadionie górnika

meesha
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: meesha » 24 marca 2005, o 09:57

Koper pisze:
Manitou pisze:Ktoś kiedyś podawał link na forum UM, czy czegoś takiego. Mógłby to zrobić jeszcze raz :?: bo zaginął po włamaniu, a dobrze by było rozpocząć od pikietowania właśnie tego forum.

http://www.um.lublin.pl/pl/

Tam aby dostac sie do watku o stadionie nalezy kliknac na:Czym zyje miasto-forum a nastepnie Gospodarskim okiem.

Na wszelki wypadek bezpośredni link do właściwego działu jakby ktoś nie mógł trafić:
http://www.um.lublin.pl/phpBB2/viewforu ... ce62f43bd3

Co do pikiety pod UW to wydaje mnie się, że wtorek po świętach to nie za dobry termin - wszystkie urzędasy-darmozjady będą się jeszcze wypasać w swoich chałupach, choć z drugiej strony dobry - bo wolny od szkoły więc i frekwencja lepsza :roll: W sumie najważniejsze, żeby nas pokazali w telewizorze (TeleExpress, Wiadomości, Fakty w TVN i Wydarzenia w Polsacie powinny wystarczyć :D :wink: )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

KrzyÅ›
Junior

#109 Postautor: KrzyÅ› » 24 marca 2005, o 09:59

Johnny Bravo pisze:Zadziwia mnie zaślepienie Krzysia oraz Luckiego.

A mnie jeszcze bardziej dziwi i razi "wiarygodność" Siwka i jego świty.

Johnny Bravo pisze:Dziennikarze pojęli, wiekszość forumowych kibiców pojęła, że wina leży po stronie MOSiR.

Dziennikarze zawsze pójdą za tym, który najbardziej szczeka...

JAG
Senior

#110 Postautor: JAG » 24 marca 2005, o 10:13

ravajas pisze: pewne kroki ze strony urzędników trzeba było podejmować w odpowiednim czasie, a nie przeddzień ligi. Winnych znaleźć i przykładnie ukrać!
pozdrawia:
Rafał Borowski

z tym zgadzamy sie wszyscy!

jesli będzie organizowany jakiś protest w sprawie stadionu to ja się przyłączę i postaram sie jeszcze parę osób namówić

Czarek
Trener

#111 Postautor: Czarek » 24 marca 2005, o 10:25

papi pisze:
Czarek pisze:
ravajas pisze:
Gawrzyk pisze:Czarek w Piździchowicach i Głusku nie musi być monitoringu bo obowiazek zainstalowania monitoringu nadano OSIR-owi w Zamosciu, Hali MOSIR, stadionowi MOSIR Bystrzyca w Lublinie i stadionowi w Łęcznej i tylko stadion przy Zygmuntowskich nie podjal zadnych dzialan, dlatego motor moze grac gdzie chce, np. w lubartowie, tam nie ma monitoringu, ale oni nie dostali takiego obowiazku, koniecznosc miala łęczna - zrobila i motor teraz prowadzi z nimi rozmowy na temat ewentualnej gry na stadionie górnika

To wszystko jest chore. Skoro jedne stadiony dostają polecenie założenia monitoringu, a inne nie (swoją drogą stadion w Lubartowie jest o wiele mniej bezpieczny niż nasz) to dlaczego nie zwolnić z tego obowiązku obiektu przy Zygmuntowskich, który ma realny powód - ZAPLANOWANY REMONT GENERALNY - by tego nie robić.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
major

#112 Postautor: major » 24 marca 2005, o 10:40

Johnny Bravo pisze:Jeszcze chciałbym się podzielić jedną uwagą. Zadziwia mnie zaślepienie Krzysia oraz Luckiego. Dziennikarze pojęli, wiekszość forumowych kibiców pojęła, że wina leży po stronie MOSiR. Kolegi Majora nie wymienię bo jak sam przyznał jest urzędnikiem, wieć to oczywiste dla niego , że wina jest klubu :lol: Choć po wpisie Gawrzyka Lucki już się nie odezwał. Czyżby zrozumiał :?:

Szanowny Johny, a może pokażesz mi gdzie ja napisałem, że za brak monitoringu bezpośrodnio obwiniam klub. Zgadzam się, że wina leży tylko i wyłącznie po stronie MOSIR-u. Ja nawet nie obwiniam, ale mam pretensję do władz klubu o to, że można było zrobić "burzę" w mediach już w listopadzie czy grudniu a nie czekać do 1 maja. Wszyscy mieliśmy pretensję do Gawrzyka i Shacka o to, że nic na forum nie działo się przez całą zimę i wydaje mi się, że słuszną bo można było chociażby na ten właśnie temat porozmawiać. A to , że jestem urzędnikiem, wcale nie oznacza, że bronię Wojewody. On dał i tak dużo czasu na założenie monitoringu, który ze względu na pseudokibiców piłkarskich jest w Lublinie obowiązkowy.

rob7
Senior

#113 Postautor: rob7 » 24 marca 2005, o 10:57

MOSiR ewidentnie "przespał" sprawę ale podejrzewam że polityka zaczyna dotykać także sportu,
Wojewoda /SLD/ musi dołożyć Prezydentowi /PiS/...
niżej ciekawostka, jak w innych miastach działają, może trzeba ten link wysłać do obu urzędów
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=59515

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#114 Postautor: InDorka » 24 marca 2005, o 11:22

Ależ powazna dyskusja sie rozpętała..........

To ja tak troszke dla rozładowania sytuacji.

Stale mamy pod gore, a to kto zastapi Grzesia Knappa,a to odejscie Stachyrow,a to brak juniorow,a to snieg........no i teraz taka bomba.
Też sie martwię okropnie,bo świstak zawija w sreberka a ja tnę zawziecie konfetti juz od lutego...:)

I co? Mam wozic makulature do Warszawy??? ;)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#115 Postautor: Saint » 24 marca 2005, o 11:26

InDorka pisze:
I co? Mam wozic makulature do Warszawy??? ;)

Jeżdżę co tydzień i zazwyczaj jestem zmotoryzowany... w razie czego służę pomocą... :wink:

BARTEK1400

#116 Postautor: BARTEK1400 » 24 marca 2005, o 11:32

meesha pisze:
Koper pisze:
Manitou pisze:Ktoś kiedyś podawał link na forum UM, czy czegoś takiego. Mógłby to zrobić jeszcze raz :?: bo zaginął po włamaniu, a dobrze by było rozpocząć od pikietowania właśnie tego forum.

http://www.um.lublin.pl/pl/

Tam aby dostac sie do watku o stadionie nalezy kliknac na:Czym zyje miasto-forum a nastepnie Gospodarskim okiem.

Na wszelki wypadek bezpośredni link do właściwego działu jakby ktoś nie mógł trafić:
http://www.um.lublin.pl/phpBB2/viewforu ... ce62f43bd3

Co do pikiety pod UW to wydaje mnie się, że wtorek po świętach to nie za dobry termin - wszystkie urzędasy-darmozjady będą się jeszcze wypasać w swoich chałupach, choć z drugiej strony dobry - bo wolny od szkoły więc i frekwencja lepsza :roll: W sumie najważniejsze, żeby nas pokazali w telewizorze (TeleExpress, Wiadomości, Fakty w TVN i Wydarzenia w Polsacie powinny wystarczyć :D :wink: )

Ja proponuje TVN program uwaga. MYslę że oni chętnie się tym zajmą tylko trzeba wysłać im maila. Jak by co to ja mogę napisać!!

hayabusarider

#117 Postautor: hayabusarider » 24 marca 2005, o 11:43

Nie wiesz że w Uwadze na TVN teraz na topie gwałciciele i pedofile i inne zboki ??? :lol:

Problemu Stadionu Motoru raczej nie podłapią

BARTEK1400

#118 Postautor: BARTEK1400 » 24 marca 2005, o 11:53

Z tego co się orientuje to w interwencji na polsacie pedofili łapią!!!!

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#119 Postautor: ZÅ‚oty » 24 marca 2005, o 11:56

Sprawa jest prosta urzednicy z.....i sprawe i jest klopot. Czy jest az tak zle? Z tego co wiem kurczuk i kurowski to dobrzy znajomi wiec moze sie dogadaja i jesli pilkarze zostana na zygmuntowskich to i my tez
Obrazek

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#120 Postautor: kaar » 24 marca 2005, o 12:37

A ja, chyba jako jedyny, sie ciesze bo moze wreszcie taki "szantazyk" da administratorom stadionu troche do myslenia!!! Przeciez juz od 2 lat imprezy masowe odbywaly sie warunkowo! Dlatego niech teraz nikt nie bedzie zaskoczony, ze nagle "zli" urzednicy chca zamknac stadion. Administracja przez ten okres nie zrobila nic, a zeby dopuscic stadion do organizowania imprez trzeba zalozyc monitoring - czy nie mozna bylo tego przez 2 lata zorganizowac?? Mam nadzieje ze do warunkow dopuszczajacych dodadza jeszcze zalozenie 2000 krzeselek bo nie chce mi sie siedziec na betonie :)
pozdrawiam

Siwek Patataj

#121 Postautor: Siwek Patataj » 24 marca 2005, o 13:02

Johnny Bravo pisze:Jestem przekonany, że wojewoda da zgodę jeśli Drabko zacznie zagęszczać ruchy. Wojewoda też człowiek i wątpie, aby chciał zadrzeć z kibicami. Toż to pewna przegrana.
Jeszcze chciałbym się podzielić jedną uwagą. Zadziwia mnie zaślepienie Krzysia oraz Luckiego. Dziennikarze pojęli, wiekszość forumowych kibiców pojęła, że wina leży po stronie MOSiR. Kolegi Majora nie wymienię bo jak sam przyznał jest urzędnikiem, wieć to oczywiste dla niego , że wina jest klubu :lol: Choć po wpisie Gawrzyka Lucki już się nie odezwał. Czyżby zrozumiał :?:

Nie zrozumiał, ale nie będzie się wdawał z jegomościem Gawrzykiem w próżne dysputy, bo jak mam okazję przekonać się od minimum pół roku, wszystko dobrego co się dzieje w klubie to zasługi imć pana Siwka i imć pana Gawrzyka, a co złe, to jakieś sprzysiężenie losu, kataklizm i dziennikarskie mataczenia. Ot po prostu wyleczyłem się z polemizowania na ten temat, bo i tak wiem co mi zawsze Gawrzyk odpisze, a odpisuje w tym stylu: ani ja, ani mój pryncypał (czyt. Siwek) nie mogliśmy nic zrobić. Wszystkiemu winni są inni, my nic nie mogliśmy zrobić. - I tak jest zawsze.

Przeczytaj sobie Johnny przykład z wynajmowanym mieszkaniem i przełóż sobie to na losy klubu. Gawrzyk i GWT mogą sobie pisać, że "bajam", a ja podaję tylko (jak sam Gawrzyk zauważył), proste, by nie rzec prostackie przykłady z życia, by Ci twardogłowcy zrozumieli, że częściową winę ponoszą także oni, choćby za zbyt słabe zainteresowanie czy lobbowanie na rzecz spełnienia wymogów wojewody.

Mnie jako kibica intersuje wynik działań, a nie jakość i ilość podejmowanych kroków. I wg mnie byli nieskuteczni, bo efektem ich działań jest konieczność przeniesienia ligi do Warszawy (choć z mojego warszawskiego punktu widzenia dziękuję Ci Gawrzyku pięknie :) :) :), to Ty będziesz miał problem, a nie ja, mi zrobiłeś dobrze :) :) :) )

ukłony
lucki73

Geest
Senior

#122 Postautor: Geest » 24 marca 2005, o 13:17

niech zaczna jak najszyciej dzialania z tym monitoringiem, moze wojewoda pojdzie na jakis kompromis. dalej nie wierze, ze ktos wyrzuci TÅ» do innego miasta...

Gość

#123 Postautor: Gość » 24 marca 2005, o 13:30

Ludzie nie panikujcie ! przecież to bzdura !!!! do Warszawy napeno nie przeniosą drużyny bo to jest ekonomicznie niemożliwe !!!!
Albo wiec dopuszczą stadion do rozgrywek albo trzba bedzie wycofać klub z rozgrywek 1 ligi.

Gość

#124 Postautor: Gość » 24 marca 2005, o 13:32

Hollywood pisze:Ludzie nie panikujcie ! przecież to bzdura !!!! do Warszawy napeno nie przeniosą drużyny bo to jest ekonomicznie niemożliwe !!!!
Albo wiec dopuszczą stadion do rozgrywek albo trzba bedzie wycofać klub z rozgrywek 1 ligi.

To zawaliste pocieszenie zamiast ścigać sie w 1 lidze będziemy jeździć w drugiej.

meesha
Trener
Kontakt:

#125 Postautor: meesha » 24 marca 2005, o 14:00

Åšliwa pisze:
Hollywood pisze:Ludzie nie panikujcie ! przecież to bzdura !!!! do Warszawy napeno nie przeniosą drużyny bo to jest ekonomicznie niemożliwe !!!!

To zawaliste pocieszenie zamiast ścigać sie w 1 lidze będziemy jeździć w drugiej.
W drugiej też nie - ewentualnie przy pustych trybunach. Monitoring nie jest wymogiem PZM dla 1 ligi żużla - jest wymogiem wojewody do wydania zgody na organizowanie imprez masowych na stadionie przy Al. Zygmuntowskich 5 w Lublinie :!: :!: