#106 Postautor: Johnny Bravo » 8 grudnia 2004, o 16:17
Witam
Dziś pierwszy raz od ponad roku kupiłem Tygodnik Żużlowy. Tak się złożyło, że trafiłem w dobre wydanie bo sporo artykułów dotyczy naszego zespołu. Po tym, kto prowadził wywiady łatwo domyśleć się którzy zawodnicy są brani pod uwagę, bo Pan Zalewa rozmawiał z Piotrem Dymem oraz Krzysztofem Stojanowskim. Coś więc jest na rzeczy i te informacje kolegi Gawrzyka nie są wyssane z palca. Żaden z nich nie mów nie Lublinowi, wiec teraz do dzieła działacze.
Są też w Tygodniku rozmowy z Grzesiem Knappem oraz Januszem Stachyrą. Grzesio, mimo, że jest moim ulubionym zawodnikiem od czasów Stenki zdziwił mnie tym co mówił. Chodziło o to, że Grześ był krajowym liderem, więc chce znacznej podwyżki bo w zeszłym roku tak samo postąpił inny zawodnik. Nie trudno wywnioskować, że chodzi o Śledzia. Teraz już wiadomo, dlaczego nie ma jego podpisu na kontrakcie. Grzesio chce forsy, Siwek nie spełnia tych wymagań. Sytuacja wrecz patowa. Ja wiem, że tak wszyscy postępują jednak czy Grzesio ma takie podstawy? Mowie to mimo ogromnej symapatii do tego zawodnika. Czy Grzesio okazał się takim asem ? Na tle kolegów z zespołu tak, jednak gdy rzucimy okiem w statystki (co zaleca Grzesio), to nasz Krzyżak jest na szarym końcu wśród liderów swoich zespołów.
Chrzanowski
Kościecha
Jędrzejak
Hlib
Kuciapa
Pietrzyk
Sawina
Rempała
Puszakowski
Baran
Jabłoński
Knapp
Przykro mi to mówić, ale Grzesio jest jedynie ligowym przeciętniakiem i nie punktował w tym roku jak przystało na lidera krajowego. Jest on dopiero 12 wśród Polaków (powinien być najdalej szósty, skoro ma miano lidera zespołu), dlatego chęć znacznej podwyżki jest niczym nieuzasadniona.
P.S
Nie wiedziałem, gdzie napisać o tym, bo nie ma tematu o składzie, tylko o nowych, ale w obecnej sytuacji dla nas każdy jest nowy.