muzyka podczas zawodów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#176 Postautor: Smirnek » 5 lutego 2006, o 09:01

RadeKas pisze:Wyslalbym Magic, Kinga Diamonda, ale jest za duze i nie moge do maila zamiescic :?.

No to umiesc na rapidshare albo megaupload i wklej link na forum

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#177 Postautor: RadeKas » 5 lutego 2006, o 09:13

http://rapidshare.de/files/12593466/03- ... c.mp3.html

PrÄ…cie bardzo :wink:.

Co prawda, dla mnie jak mowilem kawalek z tego kawalka 8) bylby idealny na wygrane biegi, ale moze i na wyjscie sie nada.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Geest
Senior

#178 Postautor: Geest » 5 lutego 2006, o 10:34

to może jeszcze taki krótki kawałek...
Blur - Song 2

i skoro całe pieśni, to może jeszcze Toten Hosen - Pushed Again i tak jak ktoś (Neo?) wcześniej pisał: Metallica - Sanitarium? jeśli nie odpada na starcie, to później gdzieś wrzucę.

rumburaque
Szkółkowicz

#179 Postautor: rumburaque » 5 lutego 2006, o 13:53

a może ktoś ma Steppenwolf Born to be wild, albo piosenkę nie pamiętam tytułu ale z filmu Pierwsza liga z charlim sheenem jak wchodzi w końcówce meczu i trybuny szaleją?

Klusek

#180 Postautor: Klusek » 5 lutego 2006, o 14:02

rumburaque pisze:a może ktoś ma Steppenwolf Born to be wild, albo piosenkę nie pamiętam tytułu ale z filmu Pierwsza liga z charlim sheenem jak wchodzi w końcówce meczu i trybuny szaleją?

ta piosenka z "Pierwszej Ligi" to "Wild thing" The Troggs ale tez jej nie mam

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#181 Postautor: Torsen » 5 lutego 2006, o 14:05

Jak Born To Be Wild i Wild Thing, to brakuje jeszcze tylko Bad To The Bone ZZ Top i jedziemy :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#182 Postautor: istred » 5 lutego 2006, o 14:08

Jak dla mnie idealnym utworem może być motyw z "Stawka większa niż życie"
Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
http://www.pronet.lublin.pl/~kubus/Staw ... _zycie.mp3

Mam jeszcze gdzieś wysłać czy ten link wystarczy?

Geest
Senior

#183 Postautor: Geest » 5 lutego 2006, o 15:01

Ostatnio zmieniony 5 lutego 2006, o 15:14 przez Geest, łącznie zmieniany 1 raz.

BR
Senior

#184 Postautor: BR » 5 lutego 2006, o 15:13

istred pisze:
Jak dla mnie idealnym utworem może być motyw z "Stawka większa niż życie"
Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
http://www.pronet.lublin.pl/~kubus/Staw ... _zycie.mp3

Mam jeszcze gdzieś wysłać czy ten link wystarczy?

ja podeslalem Shackiemu frgamet sciezki z filmu Czarne Chmury, ale widocznie nie przeszło przez sito selekcji

a Stawka też może byc :)

rumburaque
Szkółkowicz

#185 Postautor: rumburaque » 5 lutego 2006, o 15:52

http://www.break.com/movies/snlchuck.html

nie wiedziałem gdzie dać czy tutaj czy do humoru, ale jak będziecie szukać muzyki przed bieg juniorów to może...... być jak młody chuck :)

Shack
Administrator

#186 Postautor: Shack » 5 lutego 2006, o 17:11

wyklarowała się czołówka ;]

jak ktoś nie zna może posłuchać http://net-land.pl/~shack/mp3/

przypominam, że chodzi o utwór który (jeśli się wszystko uda, bo nikt z technicznych sie nie wypowiedział ;)) byłby grany przy wyjsciu na prezentacje ew podczas spaceru zawodników do okoła ;]

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#187 Postautor: RadeKas » 5 lutego 2006, o 17:18

Skoro King Diamond nie przeszedl, to jestem zdecydowanie za Whiskey in the Jar.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#188 Postautor: FantyÅ› » 5 lutego 2006, o 18:12

Tak przesłuchałem wszystko i tylko Beastie Boys mi wpadł w gust nuta z Rockiego jest już przekatowana i bardziej dla bokserów niż żułżowców :P mi się tylko ta spodobała :!:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#189 Postautor: _piotrusss » 5 lutego 2006, o 19:05

Moim zdaniem żaden z utworów w ankiecie nie nadaje się na wejście/prezentacje zawodników. Jedyny motyw, który by się nadał to Rocky, ale tak jak powiedział Fantyś jest już zbyt wytarty i mało zaskakujący. Nie wiem czym się kierowano przy wyborze akurat tych do ankiety... nie ma tu utworów, które pasują do tak agresywnego i emocjonującego sportu jakim jest żużel, takich które rozgrzałyby publiczność. Wcześniej Łoptymista wspominał o Rammsteinie. Zgłaszam propozycję dodania jakiegoś utworu tej grupy do ankiety. Póki co wybieram Zazuzi... przynajmniej będzie oryginalnie i ciekawie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#190 Postautor: Smirnek » 5 lutego 2006, o 19:23

Nie zagłosuje na nic bo nic mi się nie podoba, już lepsze byłoby DJ Tiesto - Traffic

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#191 Postautor: FantyÅ› » 5 lutego 2006, o 19:25

Smirnek pisze:Nie zagłosuje na nic bo nic mi się nie podoba, już lepsze byłoby DJ Tiesto - Traffic

Może traffic nie cały tylko tam jesttaki jeden mometn :!: ale to by było dużo lepsze :!: nie znam się na tej muzyce w ankiecie nie słucham jej bo mi się nie podoba :!: albo coś trzeba zmienić albo coś naprawde dobrego na prezentacje dodać :!:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#192 Postautor: Gelo » 5 lutego 2006, o 19:55

Jeżeli mogę coś zasugerować - odszedłbym od kawałków typu soundtruck z Rockiego - temat strasznie oklepany na wszytskie sposoby, zgrany i moim zdaniem nie pasujący do żużla. Twardy sport lubi twardą muzykę - Ci którzy nie trawią rocka może jakoś to zniosą. Metallica - chyba nie. Prędzej sugerowałbym coś z Rammsteina (chętnie wykorzystywanego np. do boksu) np. numer die sone. Ale żeby nie było "niestrawności" u coniektórych - proponuję coś, co do speedwaya pasuje idealnie - to płyty Joe Satrianiego - na początek kawałek "The War" z albumu Extremist - posłuchajcie - jak dla mnie wymarzony żużlowy temat.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#193 Postautor: prt » 5 lutego 2006, o 19:57

zanim zagłosuję jeszcze ze 3 razy to przemyślę.
trzeba koniecznie wziąć pod uwagę, że na stadion przychodzą nie tylko ludzie młodzi i fani konkretnego łojenia, ale również inni - chodzi więc o to, aby muzyka, która będzie kojarzyła się z prezentacją miała wyłącznie dobre skojarzenia i jakoś odpowiadała charakterowi chwili i specyfice żużla.

bardzo żałuję, że nie ma polskiego odpowiednika Ante Up MOP.
buja niesamowicie i jak sobie posłucham to taki dobry agresor we mnie wstępuje. :lol: :lol: :lol:

na razie skłaniam się do Whisky in the jar i do tematu z filmu Rocky - poszukam jeszcze w sieci remiksów tego utworu - może akurat znajdzie się coś oryginalnego, co zatuszowałoby oklepanie tego motywu?

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#194 Postautor: Cooper » 5 lutego 2006, o 19:57

Gelo pisze:Jeżeli mogę coś zasugerować - odszedłbym od kawałków typu soundtruck z Rockiego - temat strasznie oklepany i moim zdaniem nie pasujący do żużla. Twardy sport lubi twardą muzykę - Ci którzy nie trawią rocka może jakoś to zniosą. Metallica - chyba nie. Prędzej sugerowałbym coś z Rammsteina (chętnie wykorzystywanego np. do boksu) np. numer die sone. Ale żeby nie było "niestrawności" u coniektórych - proponuję coś, co do speedwaya pasuje idealnie - to płyty Joe Satrianiego - kawałek "The War" z albumu Exstremist - posłuchajcie jak pasuje.

A ja proponuje jakas fajna siepanke techno. Ludzie nie trawiacy techno, moze jakos to zniosa.

Gelu muzyka musi byc tak dobrana, zeby pasowala jak najwiekszej liczbie ludzi. Wiec nie mozna pojsc radykalnie ani w jedna ani w druga strone.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#195 Postautor: wojtas » 5 lutego 2006, o 20:16

prt pisze:zanim zagłosuję jeszcze ze 3 razy to przemyślę.
trzeba koniecznie wziąć pod uwagę, że na stadion przychodzą nie tylko ludzie młodzi i fani konkretnego łojenia, ale również inni - chodzi więc o to, aby muzyka, która będzie kojarzyła się z prezentacją miała wyłącznie dobre skojarzenia i jakoś odpowiadała charakterowi chwili i specyfice żużla.

A mi sie wydaje ze ludzie na stadion nie przychodza posluchac sobie muzyki, tylko obejrzec kawal dobrego zuzla. Jak chca posluchac muzyki to ida na koncert i sluchaja rodzaju ktory konkretnej osobie najbardziej pasuje. A muzyka przy prezentacji i innych momentach ma byc po to aby uatrakcyjnic zawody i wywolac pozytywnego powera. A ze do sportu pasuja twarde kawalki to chyba kazdy sie zgodzi. Jak bedziemy kierowac sie upodobaniami roznych grup kibicowskich to wypadaloby na "zylecie" :wink: puscic Rammsteina, na wirazu jakiegos Stachurskyego, a na trybunie VIPowskiej Wiole Willas. :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#196 Postautor: kilar » 5 lutego 2006, o 20:20

Smirnek pisze:Nie zagłosuje na nic bo nic mi się nie podoba, już lepsze byłoby DJ Tiesto - Traffic

Popieram w 100% :) Mysle, ze znalazloby sie jeszcze duzo piosenek, ktore idealnie pasowalyby na prezentacje (oczywiscie mam na mysli cos innego niz metal i inne "ciezkie" odmiany takiej muzyki).

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#197 Postautor: prt » 5 lutego 2006, o 20:33

wojtas pisze:A mi sie wydaje ze ludzie na stadion nie przychodza posluchac sobie muzyki, tylko obejrzec kawal dobrego zuzla. Jak chca posluchac muzyki to ida na koncert i sluchaja rodzaju ktory konkretnej osobie najbardziej pasuje. A muzyka przy prezentacji i innych momentach ma byc po to aby uatrakcyjnic zawody i wywolac pozytywnego powera. (...)

pełna zgoda - ludzie nie przychodzą na żużel aby posłuchać muzyki a w zasadzie nie po to w pierwszej kolejności. jednak, gdy już na stadionie jest puszczana muzyka, to przypuszczalnie powinno to być coś powszechnie akceptowanego. równie dobrze można stwierdzić, że na żużel chodzi się dla żużla, więc nie ma sensu zmieniać spikera, choć ten często nie tydyrydy.
ja sądzę, że trzeba zmienić spikera, bo dobrze będzie jeśli do dobrej postawy zawodników na torze dołączą dobrze zrobione inne elementy show.
szczerze wątpię, czy muzyka, która chcemy puszczać na prezentacji ma wywoływać powera - i bez muzyki i ja i wielu innych mają przyspieszone bicie serca. chodzi więc, moim zdaniem, o wybranie kawałka, który jedynie stworzyłby pewne tło do tego, co będzie się działo na torze.
szukałbym mimo wszystko czegoś popularnego i akceptowanego powszechnie.
mój wniosek z tych założeń jest taki, że zły będzie każdy utwór, którego wstydziłoby się zagrać średnioszanujące się radio w porze największej słuchalności. szkoda eksperymentować z jakimiś wynalazkami.

odwracając przedstawioną przez Ciebie sytuację: łojenie jak najbardziej, ale w domowych klipach -> ściagasz i jeśli Ci się nie podoba, nie oglądasz albo wyłączasz dźwięk. na stadionie takiej możliwości nie ma, stąd moje uwagi o złagodzenie linii partii. :wink:

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#198 Postautor: Nazir » 5 lutego 2006, o 20:43

Wariant I.

Moby - That's When I Reach For My Revolver, Honey, Body rock, Go, Lift Me Up
Massive Attack - I Against I, Interia Creeps
Apollo Four Forty - Aint Talkin' About Dub
Fancy - Flames Of Love
Kosheen - Hide U, Catch
Members Of Mayday - Datapop

Wariant II.

Dry Cell - Body Crumbles
Papa Roach - Dead Cell
Cypress Hill - Trouble
Linkin Park - Hit The Floor, Figure 09
Disturbed - Down With The Sickness, Are You Breathing
Rammstein - Los, Ashe Zu Ashe, Der Meister, Laichzeit

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#199 Postautor: wojtas » 5 lutego 2006, o 21:04

prt pisze:(...)szukałbym mimo wszystko czegoś popularnego i akceptowanego powszechnie.
mój wniosek z tych założeń jest taki, że zły będzie każdy utwór, którego wstydziłoby się zagrać średnioszanujące się radio w porze największej słuchalności. szkoda eksperymentować z jakimiś wynalazkami.(...)

Jak najbardziej - trzeba znalezc cos co bedzie pasowac wiekszosci. Klopot jednak w tym ze nigdy takiej sytuacji nie bedzie. Juz tutaj na forum mamy rozne zdanie, a w wiekszosci udzielaja sie tutaj ludzie mlodzi - powiedzmy do 40 roku zycia. A juz widze tych wiecznie zmeczonych zyciem i znudzonych emerytow, zamknietych na wszelkie innowacje, z objawami ksenofobii, ktorzy beda sie krzywic na nasza muzyke, tak samo jak krzywia sie na race, na flagi i na wszystko inne. A trzeba przyznac ze stanowia oni dosc liczna grupe na zawodach. Tak wiec praktycznie co bysmy nie wybrali i tak bedzie zle i tak niedobrze.

Pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#200 Postautor: Nazir » 5 lutego 2006, o 21:21

Jak najbardziej - trzeba znalezc cos co bedzie pasowac wiekszosci.

Jeszcze sie taki nie urodził, który by wszystkim dogodził...

Dlaczego przy wyborze muzyki mamy się oglądac na innych?? Nie rozumiem tego... Fakt, ze starszym kibicom mogą sie nie podobać kawałki, które proponujemy ale starszym mało co sie podoba w dzisiejszym swiecie.
Skoro na forum padła taka propozycja (muza podczas zawodów) to kto ma decydować o jej "kształcie" jak nie forumowicze???
O ile mi wiadomo nie ma innego tak licznego gremium, które prowadzi zagorzałe dysputy na temat meczowych dżingli ...

P.S. Może do podanych w ankiecie utworów dodamy jeszcze "opcja bez muzyki" :wink: