Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1251 Postautor: Łoptymista » 10 stycznia 2006, o 09:57

dilucio pisze:Gniezno sie zbroi. :D :lol: Łukasz Jankowski, Karmoliński, Skrzypczak podpisali kontrakty w Gnieźnie.

http://przegladzuzlowy.pl/news_gniezno. ... 1089885312

Każdy orze jak może. To dobrze... Szkoda tylko, że w Krośnie taka cisza. :cry:

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1252 Postautor: Marcinex » 10 stycznia 2006, o 17:04

Łoptymista pisze:Każdy orze jak może. To dobrze... Szkoda tylko, że w Krośnie taka cisza. :cry:

No właśnie, oby się nie okazało że będziemy musieli pałzować w pierwszej kolejce. Miejmy nadzieję że skompletują skład, bo zostało jeszcze trochę czasu, a zawodników bez kontraktu (w sumie nie prezentujących jakiegoś nadzwyczajnego poziomu) zostało jeszcze wielu. Grudziądz mimo beznadziejnej sytuacji jakoś dał sobie radę. Miejmy nadzieję że i oni sobie poradzą.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1253 Postautor: Smirnek » 11 stycznia 2006, o 21:03

Speedwayfan GTÅ»
Kontakt:

#1254 Postautor: Speedwayfan GTÅ» » 11 stycznia 2006, o 22:51

Nie chcę Was podpuszczać ale wydaje mi się że Watt jest trochę lepszy od Shieldsa. Ale się okaże. Już nie mogę się doczekać 2 kolejki :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1255 Postautor: Gelo » 12 stycznia 2006, o 00:02

Speedwayfan GTŻ pisze:Nie chcę Was podpuszczać ale wydaje mi się że Watt jest trochę lepszy od Shieldsa. Ale się okaże. Już nie mogę się doczekać 2 kolejki :twisted:

A Knapp jest lepszy od Watta, a od Knappa lepszy Krzyżaniak, a od Krzyżaniaka Świst - nie chcę Cie podpuszczać ale tak mi sie wydaje :twisted: .

Awatar użytkownika
Bismarck

#1256 Postautor: Bismarck » 12 stycznia 2006, o 00:20

Gelo pisze:
Speedwayfan GTŻ pisze:Nie chcę Was podpuszczać ale wydaje mi się że Watt jest trochę lepszy od Shieldsa. Ale się okaże. Już nie mogę się doczekać 2 kolejki :twisted:

A Knapp jest lepszy od Watta, a od Knappa lepszy Krzyżaniak, a od Krzyżaniaka Świst - nie chcę Cie podpuszczać ale tak mi sie wydaje :twisted: .

A od Śwista Barański :twisted: Kto bedzie lepszy - Grudziądz czy Lublin okaze sie podczas sezonu :) A ty SpeedwayFan nie badz taki szeroki na forum :D:D:D Bo Grudziadz jeszcze baty dostanie i lyso ci bedzie :P

Pozdrawiam Bismarck :wink: :twisted:
Na zawsze tylko GKM GrudziÄ…dz!

hermes

#1257 Postautor: hermes » 12 stycznia 2006, o 00:35

Mysle ze Baranski zdominuje pierwsza lige wsrod juniorów, wkoncu Hlib odszedl :twisted: Watt dobry zakup, mam nadzieje ze nie zbraknie mu pradu w trakcie sezonu :twisted:

Awatar użytkownika
sacreble9

#1258 Postautor: sacreble9 » 12 stycznia 2006, o 08:48

hermes pisze:Mysle ze Baranski zdominuje pierwsza lige wsrod juniorów, wkoncu Hlib odszedl

Nie rób jaj, jak bedzie pykał po 3-5 pkt. to będzie wspaniale.

Hunter
Kontakt:

#1259 Postautor: Hunter » 12 stycznia 2006, o 10:54

Łoptymista pisze:
dilucio pisze:Gniezno sie zbroi. :D :lol: Łukasz Jankowski, Karmoliński, Skrzypczak podpisali kontrakty w Gnieźnie.

http://przegladzuzlowy.pl/news_gniezno. ... 1089885312

Każdy orze jak może. To dobrze... Szkoda tylko, że w Krośnie taka cisza. :cry:

Cisza chwilowo przerwana. W Krośnie podpisał..... Siergiej Jeroszin.

Speedwayfan GTÅ»
Kontakt:

#1261 Postautor: Speedwayfan GTÅ» » 12 stycznia 2006, o 12:08

U was zapewne przegramy ale w Grudziądzu będzie wam ciężko.
Bardziej liczę na Madsena niż Barańskiego :wink:
Będzie ostro :D Pozrawiam :wink:

yrastanisław

#1263 Postautor: yrastanisÅ‚aw » 12 stycznia 2006, o 14:29

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1264 Postautor: Fork » 12 stycznia 2006, o 16:14

Jak siÄ™ nie ma co siÄ™ lubi...
to siÄ™ lubi co siÄ™ ma...

tak skomentuje transfer krośnian :]

Ale życze im wszystkiego najlepszego.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
sacreble9

#1265 Postautor: sacreble9 » 12 stycznia 2006, o 17:37

Pokemon pisze: Tak daleko was odstawiajÄ…, czy wy tacy pewni?

Jaśniej można? Jakieś dygresje, ironie czy co?

rob7
Senior

#1266 Postautor: rob7 » 12 stycznia 2006, o 18:29

[b]info z SB

Czy czwartek był sądnym dniem żużla w Trójmieście? Po konferencji prasowej z Markiem Formelą, prezesem Gdańskiej Korporacji Sportowej Gwardia Wybrzeże, nie można mieć wątpliwości.
Wyrok został wydany. Podczas środowego walnego zebrania korporacji nie podjęto uchwały o przekazaniu sekcji żużlowej do Gdańskiego Auto Moto Klubu. Dzień później prezes Formela zwołał dziennikarzy. Poinformował, że korporacja nie odda sekcji żużlowej do GAMK.
- GKS Gwardia Wybrzeże uznaje, że pismo GAMK z 10 stycznia 2006 roku nie wyczerpuje wymogów formalno-prawnych oferty przejęcia korporacji. Uznajemy, że jest to indywidualne pismo Pana Mirosława Zdanowicza, nie poparte uchwałą władz statutowych GAMK.
Takie jest stanowisko korporacji. Przedstawił je zresztą Formela, pomijając jeden istotny fakt. To właśnie on nie znalazł czasu, by jeszcze zanim odbyło się walne korporacji, spotkać się z przedstawicielami miasta, Grupy Lotos SA oraz prezesa GAMK i ustalić dokładnie warunki przekazania sekcji żużlowej do GAMK. Mimo, że wcześniej zadeklarował współpracę i wolę ratowania żużla w Gdańsku.
Teraz nie pozostawia jeszcze suchej nitki na dotychczasowym sponsorze gdańskiego żużla - Grupie Lotos, którą ostro zaatakował podczas czwartkowej0 konferencji.
- Przypominam, że w sierpniu 2005 roku, w obecności prezesa Grupy Lotos Pawła Olechnowicza padła deklaracja dalszej współpracy, jeżeli dotrzymane zostaną warunki. Mianowicie zespół utrzyma się w ekstralidze, a z korporacji zdjęte zostanie utrzymanie infrastruktury. Oba zostały spełnione - przypomina Formela.
Zapomniał jednak, że w międzyczasie przestał być wiarygodnym partnerem dla Grupy Lotos SA - ze względu na zarzuty prokuratorskie - która pomna przykrych doświadczeń w Polskim Związku Narciarskim, m.in. dlatego nie zamierza współpracować z prowadzoną przez niego korporacją.
Do 20 bm. Gwardia Wybrzeże złożyła stowarzyszeniom, osobom prawnym, osobom fizycznym i innym instytucjom prowadzącym działalność gospodarczą, propozycję składania konkretnych ofert pisemnych na przejęcie sekcji żużlowej i uczestniczenia w dalszych negocjacjach z upoważnionymi osobami reprezentującymi władze korporacji (z Markiem Formelą - red). Nieoficjalnie wiemy, że korporacja zażąda zapłaty za zawodników - także za juniorów, którzy byli w większości na utrzymaniu rodziców, a w poprzednim sezonie zdali licencję - oraz zwrotu wypracowanych przez siebie środków, które podobno przekraczają 200 tys zł.- Korporacja po raz kolejny apeluje także do Grupy Lotos SA o zajęcie jednoznacznego stanowiska w terminie do 20 bm. w przedmiocie dalszego współdziałania i wsparcia finansowego (sponsorowania) działalności żużlowej - zakończył Formela.

Nasz komentarz

Prawo sponsora
Grupa Lotos SA to jedyna firma, która może uratować żużel w Gdańsku. Ale nie zamierza dalej współpracować z korporacją i ma do tego prawo. To sponsor wybiera sobie instytucje czy kluby, które wspiera. Marek Formela, prezes korporacji Gwardia Wybrzeże, wyraźnie o tym zapomniał i podczas czwartkowej konferencji zaatakował dotychczasowego sponsora. Zasugerował nawet, by kibice urządzili pikietę pod gabinetem prezesa Grupy Lotos. W ten sposób mieliby go zmusić do zmiany decyzji. Formela pomylił chyba miejsca. Kibice powinni przyjść na stadion, pod siedzibę klubu.
Prezes zapomniał o jednym. Decyzja została już podjęta. Żużel w Gdańsku ma istnieć, ale bez korporacji. Tak życzy sobie sponsor, który już dawno zawarł w tej sprawie porozumienie z władzami miasta. Chyba, że korporacja ma inne możliwości i znajdzie nowego dobroczyńcę. W to akurat trudno uwierzyć. Tym bardziej, że nie ma już czasu.
W najbliższy poniedziałek, z racji braku licencji, gdański zespół ostatecznie zostanie wycofany z ekstraligi. I to nie Grupa Lotos pogrzebie żużel w Trójmieście, a korporacja.
--------------------------------------------------------------------------------
[/b]

Awatar użytkownika
Bismarck

#1267 Postautor: Bismarck » 12 stycznia 2006, o 18:59

Pokemon pisze:
Bismarck pisze:... Bo Grudziadz jeszcze baty dostanie i lyso ci bedzie :P

Pozdrawiam Bismarck :wink: :twisted:

O właśnie... :shock:
Grudziądz ma w składzie tych, którzy się u nas nie załapali... 8)
Jak dostanie baty, to dopiero będzie łyso, że hej! :lol: :lol: :lol:

Taaaa :D :P Staszek sie do was nie zalapal :D Kto jeszcze ? :D:D:D Robert Kempiński?:> Oj Misiu Misiu :D Tak samo piliscie (niektorzy z was) w zeszlym sezonie do nas jacy to wy wielcy :D i jakie baty u was dostaniemy... Szczerze zycze wam powodzenia w tym jak ty to nazwałeś "boju o ekstralige" :twisted: :lol: Wole , zebyscie awansowali wy a nie jakas Zielonka czy Ostrow :) Przynajmniej ciekawsze mecze beda w pierwszej lidze :!: :wink:
Na zawsze tylko GKM GrudziÄ…dz!

Awatar użytkownika
volf

#1268 Postautor: volf » 12 stycznia 2006, o 23:45

Riposta na wypowiedzi prasowe Korporacji i jej decyzje - Gdańsk
http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=4&k1_id=44&k2_id=100&dzial_id=355&news_id=99562

hermes

#1270 Postautor: hermes » 13 stycznia 2006, o 14:57

Drogi Pokemonku. Jechać o wyższe cele mozecie, nikt Wam nie broni. A jaki bedzie tego efekt sportowy a na koniec sezonu bilans finansowy dowiemy sie we wrzesniu. :P Knapp zerżnie z Was niezłą kaskę, podobnie jak Świst i J.Rempała, który niezle kreci ze sprzetem, tzn z tego co wiem nie raz skasowal gruba kase a wstawil stare czesci do silnika :P i był na "+". osobiscie cieszy mnie postawa naszego Prezesa. Zawsze mowi ze walczy o jak najlepsze miejsce ale "Zlotych gór" nie obiecuje. U Was napompowali balon z haslem "ekstraliga". Modlcie sie by zawodnicy wytrzymali presję bo inaczej "poranią się szczątkami pękniętego balona".
Pozdr

rob7
Senior

#1271 Postautor: rob7 » 13 stycznia 2006, o 15:24

...tylko ze u nas w tym sezonie kasa "leży" na torze i tam ją trzeba wywalczyć a kto jakich części używa jego sprawa, nie punktuje nie zarabia, tak więc nie martw się o Lublin drogi Hermesie

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1272 Postautor: Speedway » 13 stycznia 2006, o 17:25

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_gorz ... 1089885355

Potopu szwedzkiego w gorzowie ciąg dalszy (o ile to prawda - ostatnio straciłem troche zaufania do tej stronki :D )

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1273 Postautor: Fork » 13 stycznia 2006, o 18:19

Wcale siÄ™ nie martwie o mecze Lublin-GrudziÄ…dz i odwrotnie....

Grudziądz to małe miasto i nie wielu kibiców przychodzi na mecz... a co za tym idzie kiepsko z finansami i sponsorami.
Wiem że na lubelszczyźnie znajdzie sie kilku darczyńców którzy pomogą nam finansowo odjechać sezon z dobrym skutkiem...
Mam nadzieje że w Grudziądzu też będzie żużel cały sezon... :)
Możliwe jest że nawet pojade na mecz do Grudziądza bo będzie zapewne ciekawy pojedynek między stolicą Lubelszczyzny a ... Grudziadzem
Życze powodzenia ....
Sezon i tak wszystko zweryfykuje :)
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
nem

#1274 Postautor: nem » 13 stycznia 2006, o 18:42

Marcin Orłowski pisze:Jak wiesc niesie pojawily sie plakat z prywatnym adresem Formeli gdzies na Brzezinie, Brzeznie, czy jakos tak. Moze byc wesolo...

I to nawet bardzo "wesolo" ....
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>

hermes

#1275 Postautor: hermes » 14 stycznia 2006, o 00:34

...tylko ze u nas w tym sezonie kasa "leży" na torze i tam ją trzeba wywalczyć a kto jakich części używa jego sprawa, nie punktuje nie zarabia, tak więc nie martw się o Lublin drogi Hermesie

Drogi rob7, u nas taka praktyka jest o czasu powstania GTŻ, czyli od 4 lat :twisted: Dobrze, że i Wasi "sternicy" na ten pomysl wpadli. Aha, mi chodzilo bardziej o kase, za podpisanie kontraktow. Juz widze jak Grzesio przyszedł za 0 zł, jak sam brat informował GTZ ile mu Lublin daje. Prawa rynku :!: [/quote]