Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sober
Senior

#3801 Postautor: Sober » 21 grudnia 2005, o 10:32

Razem z luckim jesteś wielbicielem liczb, więc popatrz na jego średnią. Tak, zgadzam się, że teraz mu będzie o nią trudniej, ale obecnie jego wolałbym widzieć niż Shieldsa w naszym najsilniejszym składzie.

Danio

#3802 Postautor: Danio » 21 grudnia 2005, o 10:44

Manback napisał:
Niestety, Norris i Shields to wielka niewiadoma

Norris i Shields to wielka niewiadoma? Człowieku skąd Ty się urwałeś? już z choinki tak wcześnie :?: :D Ci obaj nie tylko startują w Anglii ale i lidze Szwedzkiej- a tam jak każdy zorientowany wie że są tory zbliżone do polskich, mało tego że startują to jeszcze wykręcili całkiem niezłe średnie, choć Norris mało zaliczył występów to i tak ma niezłą średnią. Poza tym Shields jako chyba jedyny nie bedzie miał tak długiej przerwy w startach podczas zimy jak reszta zawodników! Przypomnę ze w styczniu weżmie udział w mistrzostwach swego Kraju a poza tym teraz jest lato tam i pewnie sobie śmiga chłopak za stodołą na swoim torze :D
Dla mnie bardziej niepewnymi są J. Rempała a przede wszystkim Brhel( chyba wiele ludzi zapomina że miał ciężką kontuzję) po kontuzji nawet nie wjechał się z powrotem w sezon noi teraz zima- dłuższa przerwa, zaś Rempała sam w wywiadzie podkreślił że chce się w I lidze odbudować- więc sam nie jest pewny ale zakłada że będzie ok! I ja też mam taka nadzieje

Sober
Senior

#3803 Postautor: Sober » 21 grudnia 2005, o 10:52

Co mnie obchodzi jakas Anglia czy Szwecja :?: Niejeden w Angli wymiatał, a w Polskiej lidze nie potrafił poprawnie pokonać łuku. Interesują mnie wyniki tych zawodników w Polsce
Norris w Polskiej lidze zajebi*cie cieniowal, a Shields tu w ogole nie jezdzil. Oczywiscie, moze sie okazac, ze Norris zacznie wreszcie dobrze jezdzic w Polsce i Shields bedzie skuteczny, ale zdecydowanie wieksze prawdopobienstwo tych dobrych wystepow jest w przypadku Zbyszka, dlatego mysle, ze warto go zakontraktowac

Danio

#3804 Postautor: Danio » 21 grudnia 2005, o 11:11

Co do Czerwińskiego też się z Tobą zgodzę! Ja również uważam że należy jego koniecznie zakontraktować bez dwóch zdań :D ale odnośnie Norrisa, Shieldsa i Brhela mamy inne zdanie. Uważam że występy w ligach zagranicznych tylko mogą zaprocentować u żużlowca jeżeli nie kolidują z liga polską i mają osobne zaplecze sprzętowe na każdą ligę a wyniki zwłaszcza przez nich osiagane w Szwecji są często brane pod uwagę przez wszystkich przy podpisywaniu kontraktów, dlatego nie sądze aby nasi działacze w Klubie wzieliby tych dwóch w ciemno :!:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3805 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2005, o 11:13

Manback pisze:Razem z luckim jesteś wielbicielem liczb, więc popatrz na jego średnią. Tak, zgadzam się, że teraz mu będzie o nią trudniej, ale obecnie jego wolałbym widzieć niż Shieldsa w naszym najsilniejszym składzie.

Liczby liczbami, ale skąd przeświadczenie że Czerwiński byłby pewniejszy lub lepszy od Shieldsa? Jest taką samą niewiadomą jak Australijczyk czy Norris. Z jednym dużym wyjątkiem. Obaj nasi obcokrajowcy, są lub byli reprezentantami kadr narodowych. A Czerwiński tym czasem odjechał jeden w miarę dobry sezon w drugiej polskiej lidze. Czy utrzyma formę? Ja nie dam za to głowy.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3806 Postautor: Jinxsior » 21 grudnia 2005, o 11:13

Nie bede ukrywal ze takze widzialbym Zbycha w naszej ekipie. Sklad mamy bardzo ciekawy, ale rownie dobrze moze sie okazac wielka padaka.Moim jedynym faworytem jest Norris, nie postawil bym w tym momecie ani na Brhela ani na Swista ani na Rempale ze beda robic ponad 10 pkt.Przy tak wyrownanych i silnych skladach naszych rywali, osiagniecie takich wynikow bedzie bardzo trudne.Shields moze sie okazac objawieniem polskiej ligi,ale rownie dobrze moze byc drugim Pulpetem.Nie bede mial sentymentow jesli zamist gorzej jezdzacego Knapa, Swista,Brhela czy innego pojedzie np.Czerwinski.

rob7
Senior

#3807 Postautor: rob7 » 21 grudnia 2005, o 11:17

zatrudnienie Czerwińskiego to byłby dużu sukces i faktycznie przybliżałby nas do walki o awans do e-ligi, przecież ten zawodnik w każdym sezonie notuje progres, dziwie się tym którzy twierdzą że mamy już pewniaków w zasadzie poza Świstem i pewnie Rempałą
to jedna wielka niewiadoma, Norris, Shields zależy jak trafią z silnikami i czy przygotują
je tylko na polską ligę, do Brhela nigdy nie miałem przekonania to może być Jensen bis, juniorzy zagraniczni to niewidoma do kwadratu, mogą nie radzić sobie zupełnie na polskich
torach oczywiście że jeżeli jest możliwość kontraktu bez gwarancji startów to czemu nie,
no i uwielbiany Knapp w tym sezonie może przy tak silnej lidze zejść z średnią gdzieś
do poziomu 1,5 ( w tym sezonie raczej nie da sie robić punktów na kolegach) ten zawodnik w zasadzie od dwóch sezonów "stoi w miejscu" w przeciwieństwie do Czerwińskiego który jeżeli będzie rozwijał się w takim tempie jak dotychczas to mógłby być być podstawowym zawodnikiem
PS
nie przywidowalność wyników Shieldsa i Norrisa to nie to że nie jeździli W Polsce tylko
brak wiedzy na przygotowanie silników pod polskie tory a jak to jest ważne to świadczy mecz w Opolu gdzie Pietraszko jechał na silniku jak mówił zrobionym pod ten tor

Conrado

#3809 Postautor: Conrado » 21 grudnia 2005, o 11:31

Po wywiadzie z p. Głogowskim podzielam jego obawy co do składu, a zwłaszcza kwestii juniorskiej. Tak się jakoś dziwnie składa, że ten temat był i jest zawsze bagatelizowany w Lublinie. Przy wyrównanych składach seniorskich zobaczycie że tych punktów młodzików bedzie brakować.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3810 Postautor: Jinxsior » 21 grudnia 2005, o 11:35

Czy to co oczekiwales od Piszcza,Frankowa czy Pietraszki sprawdzilo sie???????
Wydaje mi sie ze nie. I biorac pod uwage fakt ze taka sytuacja moze sie powtorzyc nalezy sie jakos zabezpieczyc.Wiem ze Czrwinski rownie dobrze moze zawiesc, ale majac tylu chlopa do wyboru prawdopodobienstwo jest ciut mniejsze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3812 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2005, o 11:38

Jinxsior pisze:Czy to co oczekiwales od Piszcza,Frankowa czy Pietraszki sprawdzilo sie???????
Wydaje mi sie ze nie. I biorac pod uwage fakt ze taka sytuacja moze sie powtorzyc nalezy sie jakos zabezpieczyc.Wiem ze Czrwinski rownie dobrze moze zawiesc, ale majac tylu chlopa do wyboru prawdopodobienstwo jest ciut mniejsze.

Prawdopodobieństwo ciut mniejsze za to wydatki ciut większe - wystarczy zobaczyć za ile Zbynio jest na lisćie transferowej. Wiem ,że to kwota ,ktorej z pewnością nikt nei zapłaci, ale nawet jak to będzie 10 razy mniej, też superokazja to nie będzie.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#3815 Postautor: Jinxsior » 21 grudnia 2005, o 11:48

Widzisz Gelu jak to jest. Zawsze powtarzasz ze w tym klubie patrzy sie na pieniadze i jest to bolaczka naszej druzyny.Bo ktos za drogi bo inny da wiecej bo ktos inny tanszy.
Doskonale wiesz ze jesli cos jest dobre to trzeba za to zaplacic. Ja wiem ze obecna kwota za Czerwinskiego jest nie do przyjecia nie tylko dla naszego klubu.Trzeba sobie zadac pytanie, czy koszty ktore nalezy wylozyc za tego zawodnika zwroca sie w jakims stopniu (wiecej ludzi na trybunach, wiecej meczy wygranych, ciekawsze biegi)
Jesli ierownictwo klubu stwierdzi ze ten zawodnik jest nam potrzebny, to ja jestem na TAK

rob7
Senior

#3816 Postautor: rob7 » 21 grudnia 2005, o 11:48

Gawrzyk a czy w związku z otwarciem granic nie należy zmienić troche spojrzenie na drużynę, dawniej to było tak, super obco , krajowy lider, druga linia a teraz chyba przyszedł czas bardzo wyrównanych drużyn (naszej i innych) i zatrze się pomału taka linia podziałow, zawodników jest więcej niż miejsc w meczu jadą najlepsi ewentualnie w ramach oszczędności ze słabszymi drużynami tańsi, co do Twojego pytania to oczekuje że liderami
zespołu powinni być Świst i Rempała ze względu na umiejętności i doświadczenie w polskiej lidze ale to nie pewnik dlatego jeżeli będzie możliwość dogadania się z Cz-ewą to Czerwiński bardzo ładnie uzupełniłby drużynę i jest to lepsza opcja niż kontraktowanie jakichś "średniaczków" zagranicznych bo tacy zostali i nie przesadzajmy z tymi juniorami
to najbardziej niepewna materia, koszty dojazdu duże, efekt niepewny a kiedy Klimek
zdaje egzamin licencyjny?

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#3817 Postautor: Saint » 21 grudnia 2005, o 11:49

Gawrzyk to tylko napisz czy przed świętami jeszcze się cos wydarzy... czy ewentualne ruchy juz po nowym roku
Pozdrawiam

Sober
Senior

#3818 Postautor: Sober » 21 grudnia 2005, o 12:06

Liczby liczbami, ale skąd przeświadczenie że Czerwiński byłby pewniejszy lub lepszy od Shieldsa? Jest taką samą niewiadomą jak Australijczyk czy Norris.

Widzieliśmy Czerwińskiego na torze. Wiemy na co go stać. Jest solidnym ligowcem, w dodatku młodym i ciągle rozwijającym się. Dlatego nie można powiedzieć, że jest taką samą niewiadomą jak Shields i Norris.
Z jednym dużym wyjątkiem. Obaj nasi obcokrajowcy, są lub byli reprezentantami kadr narodowych.
Ok, zgadzam się, tylko, że to nie jest DPŚ tylko Liga Polska. Niezbyt mnie interesuje reprezentowanie barw narodowych przez nich.
A Czerwiński tym czasem odjechał jeden w miarę dobry sezon w drugiej polskiej lidze. Czy utrzyma formę? Ja nie dam za to głowy.

Z roku na rok robi postępy. Dlaczego więc teraz miało by być inaczej?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3819 Postautor: $korzen$ » 21 grudnia 2005, o 12:11

Co do wpisu Gawrzyka o pierwszej i drugiej linii. Ja osobiscie najbardziej licze na trojkat ( :wink: ) Swist-Rempala-Norris. Wlasciwie to nie dopuszczam mysli ze ktorys z tych zawodnikow zejdzie ponizej 2 pkt na bieg, uwazam ze ta trojka nie tylko moze ale MUSI ciagnac ten zespol. Zaraz pewnie odezwa sie glosy, dlaczego Norris itp itd, ja radze przesledzic ostatnie 3 sezony w jego wykonaniu, progresja wynikow ogromna, facet w Anglii i Szwecji wozi tuzow typu Jonssony i reszta. Druga linia to zdecydowanie Knapp i Brhel, mimo ogromnej sympatii do Grzecha, obecnie w seniorce teoretycznie jest najslabszy. Od Brhela tez nie mozemy oczekiwac cudow, ale ja uwazam ze to bedzie bardzo solidne wsparcie o czym przekonamy sie w trakcie trwania sezonu, licze ze to bedzie taki nasz cichy bohater. Mimo wszystko do tego dolozyl bym jeszcze Piszcza, wiem zawiodl, ale nikt nie mowi ze bedzie mial pewne miejsce w skladzie, niech walczy bo ze stac go na solidna jazda to wszyscy dobrze wiemy. Czerwinski nam sie nie oplaca, Maslanka chce 90 tys i obawiam sie ze jak wogole spusci z ceny to niewiele, zwlaszcza ze ma noz na gardle w postaci Holty, ktorego chca mu sprzatnac Jozki. Wobec tego juz skusmy sie na tego Piszcza, razem z Shieldsem przynajmniej na poczatku sezonu beda swietnym batem na reszte zespolu.

Awatar użytkownika
Faraon

#3820 Postautor: Faraon » 21 grudnia 2005, o 12:15

Smirnek pisze:To gdzie w takim wypadku mają iść Piszcz, Franków albo Jurczyński? Do Włoch czy Słowenii?

A co nas obchodzi Jurczyński? Niech w Łodzi się martwią czy ich czołowy zawodnik zostanie u nich czy nie. Moim zdaniem niektórzy zawodnicy powinni zrozumieć, że czasy kiedy mieli pewne miejsce niezależnie od wyników już minęły, teraz mają do wyboru albo ławkę w lepszym klubie albo jazdę w słabszym klubie. Nie wspominając o tych, którzy zrezygnują z jazdy w naszej lidze i skupią się na innych ligach, bo sądzę że takich przypadków nie będzie brakowało.

Jeśli zaś chodzi o ZZ, to biorąc pod uwagę dosyć liczne ławki rezerwowych jakie zapewne będą posiadane przez drużyny to ZZ traci chyba rację bytu.

Awatar użytkownika
Irek
Kontakt:

#3821 Postautor: Irek » 21 grudnia 2005, o 12:23

Na początku gratuluję "zmontowania" ciekawego składu, widać, że założenia i cele będą z goła odmienne od tych z sezonu 2005. Co prawda ekipy z Ostrowa i Zielonej wydają się mocniejsze "na papierze", ale wszystko zweryfikuje tor. Niezwykle ciężko będzie im zwyciężyć u Was, gdyż Brhel, Rempała i Świst na swoim terenie w 1 lidze poniżej 10 punktów schodzić nie powinni. Norris tez powinien szybko wkomponowac się w rodzime tory, gdyz zawodnik to już doświadczony i z niejednego pieca żużlowego chleb jadł.
Jeżeli przypilnujecie Brhela, aby stawiał się na starcie o czasie i miał zawsze odpowiednie łańcuszki sprzęgłowe oraz uda się bezkonfliktowo ze strony Śwista objechać sezon, to być może ekstraliga nie jest odległa dla Lublina.
Tak czy inaczej, życzę powodzenia, i oby w sezonie 2007 Stal i Motor ponownie gościły razem w e-lidze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3822 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2005, o 12:28

Doskonale wiesz ze jesli cos jest dobre to trzeba za to zaplacic.

Ja właśnie nie wiem czy "dobre" - mam co do tego wątpliwości, które staram się wyrazić. Po prostu jeżeli ktoś pisze o stałych postępach Czerwińskiego z roku na rok - naciąga rzeczywistość. Jeździł po prostu ze słabszymi w tym roku niż w poprzednim - ot cała filozofia. A jego wyniki w Ekstralidze były mówiąc delikatnie bardzo mizerne, o czym zwolennicy Zbynia wspominać nie raczą - a szkoda. Ja nie jestem przeciwnikiem jazdy Czerwińskiego w Lublinie - zastanawiam się tylko po co nam kolejny średniak? Jedyny agrument jaki do mnie trafia - że nie byłoby go w Rybniku. Co do tego nie ma dyskusji. Ale czy jest na tyle dobry, żeby płacić Częstochowie i to niemało? - to zupełnie odbrębna sprawa, którą trzeba wziąć pod uwagę. Na szczęscie - jesteśmy w dość komfotowej sytuacji - będzie Czerwiński - bedzie dobrze - nie bedzie - tragedii też nie będzie.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#3823 Postautor: Marcinex » 21 grudnia 2005, o 12:33

Skład mamy dość mocny i myślę że awans powinien się rozstrzygnąć pomiędzy nami, ostrowem i zieloną górą. Co do wzmocnień to wątpię, aby klub było stać na ściągnięcie Czerwińskiego, nawet gdyby Częstochowa dwókrotnie obniżyła stawkę za niego. Zarząd powinien się skoncentrować na podpisaniu kontraktów z Piszczem i Jeleniewskim. Nam nie potrzeba lepszych zawodników od tych których mamy, tylko dość tanich i zbliżonych poziomem do nich, aby w drużynie była rywalizacja i jakaś rezerwa w razie kontuzji lub słabszej formy któregoś z zawodników. Piszcz i Jeleń są idealnymi kandydatami, a jeśli się odpowiednio przygotują to dostaną szansę.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#3825 Postautor: Kiry » 21 grudnia 2005, o 14:28

Manback pisze:
Liczby liczbami, ale skąd przeświadczenie że Czerwiński byłby pewniejszy lub lepszy od Shieldsa? Jest taką samą niewiadomą jak Australijczyk czy Norris.

Widzieliśmy Czerwińskiego na torze. Wiemy na co go stać. Jest solidnym ligowcem, w dodatku młodym i ciągle rozwijającym się. Dlatego nie można powiedzieć, że jest taką samą niewiadomą jak Shields i Norris.

a ja z kolei widziałem Zibiego w najważniejszym (chyba) meczu dla Rybnika w sezonie 2004 PO w Rzeszowie i pojechał tam mocno bez wyrazu (chyba to jest delikatnie powiedziane).
Byłem gorącym zwolennikiem sciagniecia Zibiego po jego malo ciekawym sezonie w e-lidze we włókniarzu, ale teraz to nie wiem czy warto kruszyć kopie ...
Obrazek