Ale kończy wiek juniora. Nie wiem czy będą potrzebowali takiego seniora. Zresztą my też nie - wiec to jaby zmartwienie Nowaczyka nie nasze. Twist to największa zagadka w tej chwili. Może jak zobaczy, że nie bardzo są na niego chętni - spuści z tonu. Nie cierpię go po prostu ale nie odważę się powiedzieć, że to kiepski żużlowiec. Zdecydowanie wolałbym go od Huszczy (tylko i wyłącznie pod względem sportowym).Nowaczyk ma kontrakt na dwa lata.
Skład na sezon 2006
-
Danio
Nie sądze aby Świst poszedł do Rzeszowa! Jego tam nie chcą podobnie jak w Gorzowie kibice tamtejsi! To zawodnik który spuszcza kluby z extraligi prędzej czy póżniej- Rzeszów, Gorzów, Z.Góra, na dodatek wysoko ceniący się i wprowadza złą atmosfere do drużyny
Ciekawi mnie gdzie w tym sezonie załapie się. Jeżeli dziś PZM zatwierdzi 2 "obco" to Świst nie ma szans na znalezienie klubu w extralidze! Takie tuzy jak Bajerski, Krzyżaniak, Świst beda musieli poszukać sobie miejsca w I lidze i to za o wiele mniejsze pieniądze
. Pomysleć że kiedyś mając takich zawodników można było podbijać Mistrzostwo Polski
a dziś sami muszą szukać sobie miejsca
Według mnie jeżeli odejdzie Jędrzejak, Szczepaniak z Ostrowa, to obstawiam że Świst wyląduje w Ostrowie ( blisko domu) a poza tym będzie się mścił na Zielonej G. i Gorzowie w meczach przeciw tym drużynom zdobywając dużo punktów
Hmm Zielona G. Ostrów. TŻ Lublin, może Rybnik zgłaszają walkę o extraligę- oj będzie ciekawy, zacięty sezon
Póki nie znamy pełnych składów przeciwników a zwłąszcza TŻ-u nie można juz zakładać że Z. Góra już awansowała chociaz cieszę się że będę mógł oglądać Walaska na torze przy. Al. Zygmuntowskich- może zechce pobić rekord toru który odebrał jemu Kołodziej
( o ile dorzucÄ… troche nawierzchni na tor
)
Ciekawi mnie gdzie w tym sezonie załapie się. Jeżeli dziś PZM zatwierdzi 2 "obco" to Świst nie ma szans na znalezienie klubu w extralidze! Takie tuzy jak Bajerski, Krzyżaniak, Świst beda musieli poszukać sobie miejsca w I lidze i to za o wiele mniejsze pieniądze
Według mnie jeżeli odejdzie Jędrzejak, Szczepaniak z Ostrowa, to obstawiam że Świst wyląduje w Ostrowie ( blisko domu) a poza tym będzie się mścił na Zielonej G. i Gorzowie w meczach przeciw tym drużynom zdobywając dużo punktów
Hmm Zielona G. Ostrów. TŻ Lublin, może Rybnik zgłaszają walkę o extraligę- oj będzie ciekawy, zacięty sezon
Póki nie znamy pełnych składów przeciwników a zwłąszcza TŻ-u nie można juz zakładać że Z. Góra już awansowała chociaz cieszę się że będę mógł oglądać Walaska na torze przy. Al. Zygmuntowskich- może zechce pobić rekord toru który odebrał jemu Kołodziej
Wśród zawodników, którzy startowali u nas w Memoriale - a ponoć ci, oprócz dotychczas występujących w barwach Lublina, brani są pod uwagę przy ustalaniu składu - raczej nikt nie gwarantuje poważnego zawalczenia o awans. Wyjątkiem jest Staszek, ale pod warunkiem, że powtórzy formę z zeszłego sezonu, co osobiście uważam za mało prawdopodobne.
Obawiam się, że trudno nam będzie nawiązać do sezonu 2004, kiedy to u siebie byliśmy z grubsza niepokonani, w każdym razie nie pokonała nas najlepsza drużyna ligi, czyli Gdańsk. Raczej będziemy świadkami, jak przyjeżdżające dream teamy złoją nas, jak w tym roku Rzeszów, czy Ostrów. Te drużyny będą miały bardzo silne i wyrównane składy, na jaki za półtorej bańki nas najprawdopodobniej nie będzie stać. Ważne jest też pytanie o sprzęt. Oby był dobry i oby nasi zawodnicy potrafili go dopasować, bo ta umiejętność, choć niedoceniana, jest równie ważna, jak predyspozycje do samej jazdy. Obawiam się, że zawodnicy typu Jurczyński tego nie gwarantują. Nie gwarantuje tego również Kylmakorpi.
Obawiam się, że trudno nam będzie nawiązać do sezonu 2004, kiedy to u siebie byliśmy z grubsza niepokonani, w każdym razie nie pokonała nas najlepsza drużyna ligi, czyli Gdańsk. Raczej będziemy świadkami, jak przyjeżdżające dream teamy złoją nas, jak w tym roku Rzeszów, czy Ostrów. Te drużyny będą miały bardzo silne i wyrównane składy, na jaki za półtorej bańki nas najprawdopodobniej nie będzie stać. Ważne jest też pytanie o sprzęt. Oby był dobry i oby nasi zawodnicy potrafili go dopasować, bo ta umiejętność, choć niedoceniana, jest równie ważna, jak predyspozycje do samej jazdy. Obawiam się, że zawodnicy typu Jurczyński tego nie gwarantują. Nie gwarantuje tego również Kylmakorpi.
-
Danio
Po części zgodze się z Torsenem, Burza, Knapp są to zawodnicy gwarantujacy 10 pkt regularnie może powiedzieć czasami więcej ale w dalszym ciągu nie doczekamy się zawodnika krajowego potrafiacego przywozić może nie regularnie ale w większości spotkaniach komplety- prawdziwego lidera jakiego będzie miała Zielona Góra- Walaska
Z takimi zawodnikami i z takim budżetem ciężko będzie podbić I ligę w walce do extraklasy
widząc kogo kontraktuje Falubaz a wkrótce pewnie zacznie Ostrów- oby nie trafił tam Ułamek co ma sponsora z Ostrowa.
Nie zgodze się jedynie co do Joonasa! jak wspomniałem jeżeli wejdzie przepis o 2 "obco" to Andersen, Karlsson, Loram czy nawet Bjerre a może nawet Klingberg
trafią to zespołów z extraligi, wówczas Joonas będzie wtedy gwiazdą na torach I ligi!! mogą jedynie konkurować z nim Hamill, Lindgren, Ferjan, Dryml, Gjedde- jak dla mnie wcale nie lepsi od Joonasa 
Z takimi zawodnikami i z takim budżetem ciężko będzie podbić I ligę w walce do extraklasy
Nie zgodze się jedynie co do Joonasa! jak wspomniałem jeżeli wejdzie przepis o 2 "obco" to Andersen, Karlsson, Loram czy nawet Bjerre a może nawet Klingberg
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Danio pisze:nie można juz zakładać że Z. Góra już awansowała chociaz cieszę się że będę mógł oglądać Walaska na torze przy. Al. Zygmuntowskich- może zechce pobić rekord toru który odebrał jemu Kołodziej( o ile dorzucą troche nawierzchni na tor
)
Rekord lubelskiego toru Walaskowi odebral Marcin Rempala, z kolei Marcinowi w trakcie tych samych zawodow odebral Kolodziej ale to taki szczegol o ktorym zapewne Danio pamieta tylko napisal takim skrotem myslowym
Po części zgodze się z Torsenem, Burza, Knapp są to zawodnicy gwarantujacy 10 pkt regularnie może powiedzieć czasami więcej
Polemizowałbym czy Knapp Burza a nawet Staszek gwarantują regularnie 10 punktów. Gwarantują więcej niż Piszcz, Jeleniewski czy Franków ale z pewnością nie regularność. Przez ostatnie dwa sezony praktycznie tylko dwóch zawodników przywoziło regulanie powyżej 10 oczek - Kuciapa i Jędrzejak - chociaż i im zdarzały się słabsze występy. Pozostali zawodnicy gwarantują zdobycze w przedziale punktowym 0-18.
Zastanawia mnie odwaga Zielonej podpisali juz takie kontrakty nie wiedzac jaki bedzie przepis dotyczÄ…cy obco. Zakladajac sytuacje ze bedzie moglo startowac 2 straniero w meczu chyba zyczenia naszych chlopakow troszeczke sie zmieniÄ…. Ja osobiscie bym zaczekal (no chyba ze juz nie bylo by na co i na kogo) ale moim zdaniem GKSZ nie powinien tak z tym zwlekac. no ale to jest tylko moje zdanie a ja sie nie znam

Teza bez sesu, co bedzie jak w sezonie 2007 tez sie pojawi taka "zielonka"? Tez trzeba bedzie czekac do sezonu 2008?
To tylko sport, zdarzaja sie kontuzje i inne przypadki
Mozna szukac szczescia w barazach...
To tylko sport, zdarzaja sie kontuzje i inne przypadki
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2005, o 15:59 przez luCas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
-
Mateusz111
- Junior
Mateusz111 pisze:Widać że falubaz nastawił się na ekstraligeale nie rozumiem Walaska. Po co mu kontrakt na 2 lata
![]()
Jak placa, to dlaczego nie brac? Widac, ze zalezy mu tylko na kasie..
A pokaz mi zawodnikow ktorzy sa w naszym zasiegu i sa w stanie powalczyc z Zielona ?? Wole siedziec 4 lata w srodku 1 ligi niz przegrac w barazach o elige i z hukiem spasc do 2
Nie znam budzetu, wiec nazwisk Ci nie podam...
-
Mateusz111
- Junior
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
A pokaz mi zawodnikow ktorzy sa w naszym zasiegu i sa w stanie powalczyc z Zielona ?? Wole siedziec 4 lata w srodku 1 ligi niz przegrac w barazach o elige i z hukiem spasc do 2
Nie znam budzetu, wiec nazwisk Ci nie podam...
A najgorsze jest to,ż e tak jak zawsze pewnie jeszcze nikt w Lublinie tego nie wie...
pozdro
Mateusz111 pisze:luCas pisze:Mateusz111 pisze:Widać że falubaz nastawił się na ekstraligeale nie rozumiem Walaska. Po co mu kontrakt na 2 lata
![]()
Jak placa, to dlaczego nie brac? Widac, ze zalezy mu tylko na kasie..
Na to wygląda... Ale bedzie miał przewalone jak zkż nie wejdzie do ekstraligi![]()
Umowa to nie cyrograf, zawsze mozna rozwiazac "za porozumieniem stron"
Jezu ale biadolicie, najlepiej wogole nie zglaszajmy zespolu do ligi, bo po co ? Fakt sa mocni, maja Staszewskiego i Walaska, prawdopodobnie podpisze takze Hamill .. ale czy wobec Play-Off jestesmy bez szans ? Rybnik w poprzednim wygrywal jak chcial, a w Play-Off polegli z kretesem .... trzeba zawalczyc. Jezeli udalo by sie zakontraktowac Knappa,Staszka,Piszcza,Burze i Karlssona (
) jestesmy w stanie nawiazac walke z Zielonka. Co do Walaska, Ogor tez wymiatal w E-Lidze, a co sie stalo jak wrocil do Ostrowa ? Sprzecietnial i to bardzo, do dzis pamietam jak wozily go Piszcze,Sledzie i Franki, nie tylko w Lublinie. Mam nadzieje ze w klubie nie skladaja broni.
-
Mateusz111
- Junior
Walasek w Zielonce
... Koniec świata blisko
Przyznam że jestem w szoku. Owszem nie od dziś wiadomo że grzesiu chcial wrócić na stare śmieci ale myslalem że po spadku ZG z E-ligi, sprawa na dobre upadła...
Swoją drogą zazwyczaj zawodnicy przypominają sobie o rodzinnych stronach w momencie hossy w macierzystym klubie. Czyżby w zielonce wracały czasy Morawskiewgo
Przyznam że jestem w szoku. Owszem nie od dziś wiadomo że grzesiu chcial wrócić na stare śmieci ale myslalem że po spadku ZG z E-ligi, sprawa na dobre upadła...
Swoją drogą zazwyczaj zawodnicy przypominają sobie o rodzinnych stronach w momencie hossy w macierzystym klubie. Czyżby w zielonce wracały czasy Morawskiewgo
-
Mateusz111
- Junior
Wielkie halo, jakoś Nielsen mógł jeżdzić w drugiej lidze i nic mu się nie stało
Jeśli Walasek miał ochotę wrócić to wrócił - jego sprawa... Oby więcej takich przypadków bo przez ostatnie sezony przepaść między I i II ligą (chodzi mi o te rzeczywiste ligi po kolei a nie wg obecnych nazw) zbyt wyraźnie się powiększyła 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...