Obrady GKSŻ 2005 r.
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Ja wam powiem dlaczego pan Rusko nagle zmienil zdanie...otóż dogadał się z parą Duńczyków którzy przy takim a nie innym regulaminie prawdopodobnie beda rządzić - Nicki Pedersen z GP i Hans Andersen spoza cyklu, dziwnym trafem wtedy najbardziej zapasowało żeby regulamin wyglądał własnie tak. Dzieło przypadku zapewne 
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Drabol pisze:Ja wam powiem dlaczego pan Rusko nagle zmienil zdanie...otóż dogadał się z parą Duńczyków którzy przy takim a nie innym regulaminie prawdopodobnie beda rządzić - Nicki Pedersen z GP i Hans Andersen spoza cyklu, dziwnym trafem wtedy najbardziej zapasowało żeby regulamin wyglądał własnie tak. Dzieło przypadku zapewne
No to chyba żadne zaskoczenie. Po prostu obejrzał "W pustyni i w puszczy" i przyswoił mentalność Kalego...
Jelsi by czerpac wiedze o zuzlu tylko i wylacznie z temetu poswieconego zielnoej gorze na sportsboard.pl moglibysmy dojsc do wniosku, ze najpotezniejsza i najbogatsza druzyna zuzlowa jest wlasnie ZKZ. Spadl z e-ligi w wyniku spisku lubelskiego kolo LPR i braci Kaczynskich, a stadion musi byc otoczony drutem kolczastym poniewaz kazdy polski zawodnik zaryzykuje zdrowie [a nawet zycie] byleby tylko dane bylo mu startowac w tym zuzlowym eldorado. ZKZ ma najlepszych, najwierniejszych kibicow, Zielona Gora jest prawdziwa stolica Polski, przy okazji jest tez regionem najbardziej rozwinietym cywilizacyjne bo przeciez maja TVN oraz kilka mostow na jakiejs pomniejszej rzece.
Az sie nie moge powstryzmac i tym ktorzy na sportsboard nie zagladaja pozowle sobie zaprezentowac cytat.
Wyraznie widac moi drodzy koledzy [i kolezanki] ze generalnie 90% Polskich zawodnikow to skonczeni frajerzy bo jezdza za okolo 30% tego co mogli by dostac w ZKZ. Wnioosek jest jeden: Zuzlowcow z poza Zielonki w Meida markt nie spotkamy.
To czywiscie slowa napisane przez ich guru falubazinni... czlowieka ponoc bardzo blisko zwiazanego z klubem... naprawde polecam jego posty spora dawka humoru abstrakcyjnego...
Pozatym znany juz [w jego mniemaniu] jest sklad druzyny na nastepny sezon:
Walasek, Miskowiak, Okoniewski, Staszewski, Walasek, prawdopodobnie Protasiewicz.
Normalnie sie zabijaja zeby jechac w 1 lidze. ;][/quote]
Az sie nie moge powstryzmac i tym ktorzy na sportsboard nie zagladaja pozowle sobie zaprezentowac cytat.
Po pierwsze , może to i nasze nieszczęście , ale ... u nas zarabia się najwięcej w Polsce .
W Lesznie zawodnik ( lider ) jedzie za 30 % tego co w Falubazie
Wyraznie widac moi drodzy koledzy [i kolezanki] ze generalnie 90% Polskich zawodnikow to skonczeni frajerzy bo jezdza za okolo 30% tego co mogli by dostac w ZKZ. Wnioosek jest jeden: Zuzlowcow z poza Zielonki w Meida markt nie spotkamy.
To czywiscie slowa napisane przez ich guru falubazinni... czlowieka ponoc bardzo blisko zwiazanego z klubem... naprawde polecam jego posty spora dawka humoru abstrakcyjnego...
Pozatym znany juz [w jego mniemaniu] jest sklad druzyny na nastepny sezon:
Walasek, Miskowiak, Okoniewski, Staszewski, Walasek, prawdopodobnie Protasiewicz.
Normalnie sie zabijaja zeby jechac w 1 lidze. ;][/quote]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Radosna tworczosc pana Falubazziniego mielismy okazje "podziwiac" w zeszlym roku na naszym forum
Najgorsze jest to ze znowu sie trzeba bedzie z nim uzerac
Do ich podejscia (tzn kibicow z ZG) pasuje mi taki text "Przegralismy ekstralige, choc bylismy najlepsi"
Do ich podejscia (tzn kibicow z ZG) pasuje mi taki text "Przegralismy ekstralige, choc bylismy najlepsi"
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
luCas pisze:Radosna tworczosc pana Falubazziniego mielismy okazje "podziwiac" w zeszlym roku na naszym forumNajgorsze jest to ze znowu sie trzeba bedzie z nim uzerac
a co ty myslisz ze zycie lubelaka to takie proste jest
Zielona Gora to ogolnie jakis ewenement na zuzlowej mapie Polski. Druzyna nabogatsza, najlepsza a wynikow w lidze brak. Wszyscy chca tam jezdzic, zabijaja sie wresz o kotrakty, a woza sie Klopotami, Swistami... Jedyne miasto gdzie na meczu zuzlowym czyms [poza bluzgami] mnie obrzucono [jakies kamyczki, kawalki drewna;], jedyne miasto gdzie juz pan taksowkarz wiazacy na stadion wrecz promieniowa lokalnym szowinizmem i chamstwem, a te okrzyki 'wy nie macie tvn'u' czy chociazby 'do was papiez nieprzyjechal' to juz szczyt szczytow glupoty, kibice z ZG dotarli tam gdzie wczesniej zaden czlowiek nie dotarl. Jak sie wchodzilo na stadion w oczy uderzaly proste niczym cios mlota twarze tubylcow, ktorzy swoja postawa [prawie:)] wyprostowana przypominali ryciny sredniowiecznych chamow ruszajacych by zaorac nieurodzajne pola. Jesli kiedykowilek w zyciu zdecyduje sie na ukonczenie kolejnych studiow bedzie to socjologia i prace dyplomowa poswiecil bym wlasnie fenomenowi 'czlowieka z zielonej gory' jako swoistego przykladu jak w odizolowanym ekosystemie moga przetrwac gatunki wymarle [w tym wypadkku cos z pogranicza malpoluda i psa rasy bulterier].
Pozdrawiam! ;]
sorry za offtopic ale nie moglem sie powstrzymac:)
Pozdrawiam! ;]
sorry za offtopic ale nie moglem sie powstrzymac:)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta: skąd ty bierzesz takie texty i porównania?!
Jak dla mnie fenomenalne.
Szkoda tylko, że to aż tak bliskie prawdy. Także "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Józki out, falubazy In.
Ps. To się offtopic znowu zrobił. Chociaż w kwestii tej zmiany z GKSŻ obawiam się, że też przysłowie ze stryjkiem, siekierką i kijkiem będzie pasowało.
Jak dla mnie fenomenalne.
Ps. To się offtopic znowu zrobił. Chociaż w kwestii tej zmiany z GKSŻ obawiam się, że też przysłowie ze stryjkiem, siekierką i kijkiem będzie pasowało.
Ja z Zielonki bym sie nie smial, podpisali ze Staszewskim wiec w porownaniu do nas maja juz na kim budowac zespol to 1 a 2 to prawdopodobnie podpisza z Hamillem, dwojka zawodnikow ktora w 1 lidze moze zrobic spokojnie 25 pkt jak nie wiecej. Zostanie Nowaczyk, Suchecki i byc moze Okon, wzmocnieni zawodnikiem pokroju np Knappa moga spokojnie walczyc o awans.
Kalhorn pisze:bkapusta: skąd ty bierzesz takie texty i porównania?!
Jak dla mnie fenomenalne.Szkoda tylko, że to aż tak bliskie prawdy. Także "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Józki out, falubazy In.
![]()
Dziekuje
Generalnie teksty biore z glowy, kwieciste porownania same tlocza sie do glowy kiedy przypominam sobie ten pamietny mecz:) Bedzie wiecej okazji, bede mial wiecej czasu to moze napisze cos dluzszego i sensowniejszego, tak dla wykorzystania moich grafomanskich zdolnosci. ;]
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Otóż dzisiaj dostałem wiadomość z dobrego źródła, które zaznaczyło, że, może być to lipa bo na razie nie może tego nigdzie potwierdzić. Niemniej wiadomość wydaje się być wiarygodną chociażby z powodu działań ( a właściwie ich braku) szwedzkich żużlowców. Mianowicie podobno SVEMO wystosowało oficjalne pismo do PZM z zapytaniem jakim cudem gdy jesteśmy w Unii Europejskiej i mamy ze Szwedami takie same możliwości pracy w szweckiej lidze może jeździć 4 Polaków a W polskiej tylko jeden???
PZM-otowi w tym układzie będzie chyba niesamowicie trudno wymyśleć jakiś rozsądny kit.
A to może oznaczać, że w przyszłym sezonie szykują się rewolucyjne zmiany.
Oj może się dziać!!!
PZM-otowi w tym układzie będzie chyba niesamowicie trudno wymyśleć jakiś rozsądny kit.
A to może oznaczać, że w przyszłym sezonie szykują się rewolucyjne zmiany.
Oj może się dziać!!!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
A trzecia refleksja jest taka, że ciągle mylicie dwa pojęcia:
1. zatrudniania obcokrajowców do pracy w klubie (czyli podpisanie kontraktu),
2. możliwość startu ich nieograniczonej liczby w jednym meczu w danej drużynie.
O ile w pierwszym wypadku UE może mieć coś do powiedzenie o tyle w tym drugim nie ma do powiedzenia absolutnie NIC. Gdyby było inaczej to na jakiej podstawie istniałyby przepisy dotyczące juniorów albo niemożliwości zmiany barw klubowych w ciągu jednego sezonu
W tym układzie jedyną rewolucją może być zniesienie ograniczenia liczby obcokrajowców mogących wystartować w danej drużynie w ciągu sezonu (słysznie zresztą bo czemu jak ktoś ma ochotę nie może wypróbować sobie np. 10). Natomiast rewolucji w sprawie startów obcokrajowców w jedej drużynie w jednym meczu - przynajmniej na razie - nie ma się co spodziewać...
A tak w ogóle to kogo ci Szwedzi chcą tu do nas tak pchać
Jeden z ich najlepszych reprezentantów, niejaki Antonio, już w ostatnim sezonie pokazał wielką klasę w polskiej lidze
Ciekawe co mogłoby pokazać tych pozostałych 20 Karlssonów, 15 Jonssonów i 10 Erikssonów

1. zatrudniania obcokrajowców do pracy w klubie (czyli podpisanie kontraktu),
2. możliwość startu ich nieograniczonej liczby w jednym meczu w danej drużynie.
O ile w pierwszym wypadku UE może mieć coś do powiedzenie o tyle w tym drugim nie ma do powiedzenia absolutnie NIC. Gdyby było inaczej to na jakiej podstawie istniałyby przepisy dotyczące juniorów albo niemożliwości zmiany barw klubowych w ciągu jednego sezonu
W tym układzie jedyną rewolucją może być zniesienie ograniczenia liczby obcokrajowców mogących wystartować w danej drużynie w ciągu sezonu (słysznie zresztą bo czemu jak ktoś ma ochotę nie może wypróbować sobie np. 10). Natomiast rewolucji w sprawie startów obcokrajowców w jedej drużynie w jednym meczu - przynajmniej na razie - nie ma się co spodziewać...
A tak w ogóle to kogo ci Szwedzi chcą tu do nas tak pchać
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...