Talib pisze:Więc może czas na zabranie się do konkretnych negocjacji z krajowymi seniorami?
A może już czas na zakończenie tych negocjacji???
Jestem niezmierne ciekawy co jest bzdetem. PiszÄ™ że Peter jest pewniejszy - bo to najprawdziwsza prawda. KtoÅ› zachÅ‚ystuje siÄ™ Maxem - ok - jego prawo. Ale ja odpowiadam, ze Max pokonaÅ‚ dwa razy Petera w Ostrowie ale w rewanżu w Rzeszowie dwa razy przegraÅ‚. Od trzech lat Max jest cieniem zawodnika który byÅ‚ piÄ…ty w GP, wypadÅ‚ nawet z reprezentacji Szwecji. Od 3 lat ustÄ™puje swojemu starszemu bratu pod wzglÄ™dem Å›rednich w ligach angielskiej i szwedzkiej. O Polsce trudno mówić, bo miaÅ‚ rok przerwy. Jeżeli ktoÅ› uważa to za bzdety - proszÄ™ bardzo - ale to sÄ… fakty, a nie widzi mi siÄ™. KtoÅ› ma prawo naÅ›miewać siÄ™ że Peter przegraÅ‚ z BaraÅ„skim a jednoczeÅ›nie krzyczeć - Joonas!!! Joonas!!!. Niestety - równie kompromitujÄ…ce jest przegrać na swoim torze z niejakim Åukaszewiczem. Tylko co takie licytacje zmieniÄ…? Nic. Ja uważam, że Karlsson to najlepsze rozwiÄ…zanie jakie może nam siÄ™ trafić - najpewniejsze, stabilne i gwarantujÄ…ce sukces. I zdania nie zmieniÄ™.czaszka pisze:Gelo pisze:ZastanowiÅ‚bym siÄ™ nad Maxem, który wedÅ‚ug mnie absolutnie nie jest pewniakiem, a ostatni sezon - oceniam jako zbieg korzystnych dla niego okolicznoÅ›ci, który wcale nie musi siÄ™ powtórzyć.
Jezu Gelu nie ośmieszaj się
Piszesz raz za razem takie bzdety, że to nie wypada takiemu znawcy
Nie wiem co Ty starasz się nam wszystkim udowodnić
![]()
$korzen$ pisze:Pfff paranoja, wychodzi na to ze trzeba bedzie sie bic o takich zawodnikow jak Zorro, Nermark czy LjungCo za parodia, kolejny wielki krok wstecz polskiego zuzla.
Gelo pisze:KtoÅ› ma prawo naÅ›miewać siÄ™ że Peter przegraÅ‚ z BaraÅ„skim a jednoczeÅ›nie krzyczeć - Joonas!!! Joonas!!!. Niestety - równie kompromitujÄ…ce jest przegrać na swoim torze z niejakim Åukaszewiczem.
baranek pisze:myślę że z poza gp w ekstralidze zostanie tylko sullivan, jeżeli go bedzie częstochowa chciała, a w 1lidze zostaną z dobrych Peter,Max i Jonas a reszta to raczej sredniaki i oczywiście .... (werble) Jesper "pulpet" Jensen, trzeba podpisać kontrakt z Jonasem i którymś z braci karllsonów (tylko nie tego najmłodszego)
Gelo pisze:Co przy postawie reszty dałoby nam nawet 15 punktów Petera w Zielonej?(...)
1. Co do generalizowania o Czechach - można z powodzeniem odwócić sytuację - Kasper był z nich najpewniejszy ale czy to znaczy ze wszyscy jego rodacy są tacy? (...)
Zastanowiłbym się nad Maxem, który według mnie absolutnie nie jest pewniakiem, a ostatni sezon - oceniam jako zbieg korzystnych dla niego okoliczności, który wcale nie musi się powtórzyć.
Gawrzyk pisze:Ale dokladnie tacy zawodnicy jeżdża w Premier League albo Allsvenskan. Taka kolej rzeczy, najlepsi w ekstralidze, słabsi w pierwszej. U nas do tej pory było ze dzięki ograniczeniom ogladalismy zuzlowcow z czołówki. Dlatego trzeba uciekać z pierwszej ligi jeśli chcemy oglądać żużel na światowym poziomie.
Gelo pisze:Od trzech lat Max jest cieniem zawodnika który był piąty w GP, wypadł nawet z reprezentacji Szwecji. Od 3 lat ustępuje swojemu starszemu bratu pod względem średnich w ligach angielskiej i szwedzkiej.
Peter w Zielonej mogl zrobic nawet nie 15 a chyba 18 punktow - zrobil 9 w 6 startach. 18 zamiast 9 punktow troche odwrociloby sytuacje - przyznasz chyba?
Co do generalizowania o Czechach - to Ty generalizujesz, ze sa oni "nieodpowiedzialni". Nikt na forum nie napisal, ze wszyscy Czesi to pewniacy. Czesc forumowiczow (ja takze) zwraca wlasnie uwage, aby nie uogolniac.
Co do CyberMike'a - klasa Petera i Mikaela jest porownywalna. Nie uwazam, aby Peter byl o klase lepszym zawodnikiem - Gelu wedlug Ciebie miedzy nimi jest spora roznica, ktora bylaby jeszcze wieksza, gdyby nie jakis (niewidoczny dla wiekszosci kibicow) fart Mikaela i (takze niedostrzegalny) pech Petera.
sting126 pisze:
Co do tego,ze Peter zawalil u nas i w Iskrze. Totalna bzdura! To takie gwiazdy jak Piszcz, Franek, w mniejszym stopniu Knapp, Dym, Wegrzyk, Szczepaniak zaprzepascily awans, a nie Peter. Gdyby nie on to zaden z wymienionych wczesniej zespolow nie mialby prawa marzyc nawet o barazach,ze nie wspomne o korzystnym wyniku w pierwszym meczu z ZKZ, glownie dzieki Szwedowi...
Talib pisze:Będziesz ponownie dyrektorem to (być może) zakończysz te negocjacje...
P.S.
Jak noga?
harry pisze:Talib pisze:Będziesz ponownie dyrektorem to (być może) zakończysz te negocjacje...
P.S.
Jak noga?
1. Dyrektorem nie będę.
2. Negocjacje....![]()
![]()
Ω
3. Jeszcze ciężka 5-miesięczna rehabilitacja
sting126 pisze:Ktos pisal wczesniej, ze gdyby nie mocny sklad krajowy pozwolil ostrowianom walczyc o e-lige. Ale zauwazcie,ze oni mieli dwoch zawodnikow, ktorzy w kazdym meczu byli w stanie przywiezc (i najczesciej przywozili) ok.25 punktow. A w takim przypadku rola pozostalych seniorow nie jest juz tak trudna do odegrania (wystarczy,ze kazdy z nich zdobedzie po 6-7 punktow). A nikt mi nie wmowi,ze to, iz my dostalismy sie do barazy w zeszlym sezonie bylo zasluga wyrownanego skladu seniorskiego. Nie oszukujmy sie - sklad krajowy mielismy naprawde sredni,a w najwiekszym stopniu duza liczbe zwyciestw zawdzieczamy Peterowi.