Turniej o Puchar Prezydenta Lublina

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#26 Postautor: Fork » 28 października 2005, o 20:28

Pewnie nie chcieli Cie wpuscic bo nie miałes legitki szkolnej :wink:
Jurto ją okażesz przed bramką i Cie wpuszcza bez problemu.
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#28 Postautor: Radzio » 29 października 2005, o 09:21

Kurcze ma być ok 7-8 stopni wiec termos w rękę i na stadion :)

Chyba dziś ludzie bardziej idą obejrzeć nowa tablice w akacji niż zawodników :)

Jestem ciekawy jak wypadnÄ… "potencjalni" kandydaci na miano zawodnika TÅ» Lublin sezonu 2006 :)

meesha
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: meesha » 29 października 2005, o 09:36

Radzio pisze:Kurcze ma być ok 7-8 stopni wiec termos w rękę i na stadion :)
Jeszcze godzinę temu było -2 więc myślę Radziu, że Twoja prognoza jest mocno optymistyczna 8) Ale czego się nie robi dla Rafała Chińskiego i Sebastiana Kowolika :lol: No i przynajmniej piwko nie zrobi się ciepłe po 10 minutach :idea: :mrgreen:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#30 Postautor: kilar » 29 października 2005, o 10:39

Zimno jest, cos czuje ze duzo osob to dzisiaj nie przyjdzie. Ja sam nie wiem czy dotrwam do konca. Ciekawe jak sie bedzie no tablica sprawowac :D

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#31 Postautor: Jinxsior » 29 października 2005, o 14:36

Bylem, widzialem, wrocilem.
Zawody malo ciekawe, wlasciwie o wszystkim decydowal start. Grzesio Knapp pokazal ze jemu miejsce w TZ nalezy sie zdecydowanie. Andrzej Huszcza jako jezdzacy trener tez bylby duzym wzmocnieniem.Jeleniewski taki bezbarwny, mnie nie przekonal do startow w przyszlym roku, tak samo Jurczynski nie widze go w barwach TZ bo nie bedzie zadnym wzmocnieniem(a o takie nam wszystkim chodzi)

Jesli chodzi o tablice to jestem pod duzym wrazeniem,myslalem ze juz nie dozyje takiej na naszym stadionie.Wydaje mi sie jednak ze trzeba popracowac nad wyswietlaniem napisow.
1.Przed biegiem powinny zanjdowac sie nazwiska na calej tablicy,obecna trzcionka zdecydowanie za mala.
2.Skoro jest to kolorowa tablica powinny nazwiska, ewentualnie kolory kaskow byc wlasnie w tych kolorach.
3.No i pkt po skonczonym biegu powinny znajdowac sie wlasnie na tablicy.

Marcio
Kontakt:

#32 Postautor: Marcio » 29 października 2005, o 14:44

Zawody były na drugoligowym poziomie, czasy w granicach 73-76 sekund mówią wszystko. Wygrali Knapp z Jurczyńskim, drugie miejsce Jeleniewski/Mordel a trzecie Huszcza/Miesiąc. Grzesio dziś poza zasięgiem wszystkich, byl bezkonkurencyjny, ładnie też jechali Huszcza oraz Daniel który z wyścigu na wyscig był coraz lepszy. Poraz kolejny dobrze zaprezentował się Jordan Jurczyński i myślę że tego chłopaka śmiało można do nas ściągnąc. Jest waleczny potwierdzil to wyprzedzając Jurka i Chińskiego na ostatnim łuku. Po objeżdzeniu na naszym torze będzie mocny. Reszta jechala na swoim poziomie. Co do juniora Mitko nie pokazał za wiele ale widac że papiery na jazdę posiada ja jednak wolałbym oglądac "naszych" młodych w akcji.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#33 Postautor: czaszka » 29 października 2005, o 15:06

Turniej cieniuteńki i mało kibiców jak na zakończenie sezonu. Grzesiek Knapp zgodnie z przewidywaniami poza zasięgiem, dobrze pojechał Jeleń i Huszcza. Reszta poziom drugiej ligi.. Jurczyński wcale mnie nie przekonuje, kiepskie starty, a objeżdżanie takich tuzów jak Chiński czy Szczyrba trudne nie jest :roll: Tym bardziej jak ma się taką furkę od Sławka Drabika :P Druga linia i nic więcej :!: Jak dla mnie to jego poziom jest bardzo zbliżony do Adama Pietraszki, z tym że Adaś ma lepsze starty i jest bardziej objeżdżony, a Jordan jest bardziej walczakiem i często wynosi się pod samą bandę, gdzie Adama nie było w tym sezonie :wink:

A co do tablicy to bardzo fajna, szkoda tylko, że jakaś taka mała czcionka - z przeciwnej strony stadionu nic nie widziałem, ale w sumie wybitnym wzrokowcem nie jestem :P

Mateusz111
Junior

#34 Postautor: Mateusz111 » 29 października 2005, o 15:06

Z całych zawodów najbardziej podobała mi się tablica :D tylko po zakończony biegu mogłoby byc pokazane miejsce i pkt zawodników. Świetnie zaprezentował sie Kanpp i coraz bardziej przekonuje się do Jordana :P Jest waleczny i nie odpuszcza biegu. Dobrze pojechał Jeleń, a Jurek w swoim 1 biegu wywalczył 3 pkt. , chyba pierwszy raz od .... :?: (nawet nie pamiętam). Podobała mi się także jazda Miesiąca. Z biegu na bieg jeździł coraz lepiej.

Czarek
Trener

#35 Postautor: Czarek » 29 października 2005, o 15:12

Radio Lublin podało, że w trakcie zawodów zmarł jeden z kibiców. Byłem na zawodach, ale czegoś takiego nie widziałem...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#36 Postautor: Apocalips » 29 października 2005, o 15:14

Zawody stały średnim poziomie, na co napewno wpłynął stan toru, który był w bardzo kiepskim stanie. Gorsi zawodnicy mieli problem ze złożeniem motoru na łukach :?

Grzecho Knapp był dzisiaj poza zasięgiem wszystkich. Od startu do mety pewne prowadzenie.
Huszcza (koncepcja z nim w roli jeżdżącego trenera jest warta świeczki) też bardzo mu nie ustępował, przegrał tylko z nim i z Jeleniewskim. Widać, że Danielowi również zależy na dobrej jeździe w Lublinie. Wlaczył, starał się i jestem zdecydowanie za tym, żeby na przyszły sezon został w Lublinie.
Jurczyński miał na początku słabsze starty, w drugim swoim biegu został wywieziony pod samą bandę przez Daniela i potem musiał gonić parę lubelską, udało mu się stosunkowo łatwo minąć po szerokiej Jurka. Jako zawodnik drugiej lini napewnoby się w Lublinie przydał. To jest typ walczaka, w przeciwieństwie do Adama Pietraszki.
Odnośnie Michała Mitko - spodziewałem się po nim trochę więcej, ale na dzisiejszym trudnym torze, pokazał się z nienajgorszej strony. Jeździł poprawnie technicznie, lecz widać było, że ma wolniejszy sprzęt od pozostałych. Jednak porównując go ze Szczyrbą to można powiedzieć, że jechał wręcz bardzo dobrze, przynajmniej płynnie i bez problemów pokonywał łuki :D

Zawody pod względem organizacyjnym chyba udane. Nowa tablica bardzo fajna, lecz wydaje mi się, że dzisiaj wykorzystane bylo z 50% jej możliwości. Czcionka, która jest wyświetlana powinna być znacznie większa. Można trochę kolorów dodać, żeby było miłe dla oka. Mała ilość widzów (ok. 500 ?), na co wpływ napewno miała temperatura. Chociaż przewidywania Radzia się sprawdziły i było ok. 8 stopni :) Programy zawodów bardzo fajne i w przystępnej cenie za co + !

Sezon żużlowy 2005 w Lublinie został zakończony. Następne zawody za 5 miesięcy. Buuu :(
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#37 Postautor: Prymus » 29 października 2005, o 15:17

Jak dla mnie po tym turnieju powinny zostac ustalone trzy podstawowe priorytety: Knapp, Jeleniewski, Jurczyński.

Knapp- chyba komentować nie trzeba. Pokazal kto na lubelskim torze jest debesciak.
Daniel "Dany" :D Jeleniewski- pierwsze dwa starty nieciekawe, pozniej cos najwyrazniej poprawil i bylo juz ok. Widać ze przestał bac sie walki, milo sie oglada Jelenia, jadacego tą sciazka ktora sam chce, a nie tam gdzie motocykl pociagnie. Poduczy sie jeszcze, nabierze doswiadczenia i beda z niego ludzie.
Jurczyński- widać jeszcze sporo braków technicznych, ale woli walki i ambicji mu nie brakuje. Absolutne przeciwieństwo Focusa, efektowny i co najwazniejsze efektywny styl jazdy. Nie zastanawialbym sie dlugo, łapać Jordana poki jeszcze mozna.

Tor. Dziura na dziurze, nie sprawiał kłopotów chyba tylko Huszczy i Grzechowi, reszta zawodnikow kilka razy musiala sie ratowac z tarapatów. Jesli nie dosypia zimą nawierzchni to bedzie ciezko, przynajmniej moim zdaniem.

I jeszcze powiedzcie mi jedno: po kiego ch*** ta szopka z butelkami przy wejsciu?! :? Kogos już do konca posrało? Cały sezon bez problemów, nikt nawet nie pisnął ze czlowiek chce wode swoja wniesc, a na ostatni turniej, gdzie kibice zgromadzili sie w bajecznej sumie ok 500 sztuk, zawijają mi Cisowianke!!! Zmordowany po piatku, wstaje ledwo co z syndromem dnia wczorajszego, a tu taki dzwon przy wejsciu! Bezsens.

Pozdrawiam.

sledzio

#38 Postautor: sledzio » 29 października 2005, o 15:32

Czarek pisze:Radio Lublin podało, że w trakcie zawodów zmarł jeden z kibiców. Byłem na zawodach, ale czegoś takiego nie widziałem...

No coś się działo przy starcie bo karetka tam przyjechała a póżniej na sygnale wyjechała ze stadionu

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#39 Postautor: Fork » 29 października 2005, o 15:45

Stałem obok tego Śp. pana który zginął...
nawet prosiłem pana obsługującego brame oto aby szybko powiadomił lekarza zawodów...
pomoc przyszła za późno...
Pokój Jego Duszy... [*][*][*]
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#40 Postautor: Pietter » 29 października 2005, o 16:09

1.A.Huszcza (2,3,3,3,2) 13
2.P.MiesiÄ…c (0,2,2,2,1) 7+2

20 pkt+2 3 msc.

3.G.Knapp (3,3,3,3,3) 15
4.J.Jurczyński (1,1,2,2,2) 8

23 pkt 1 msc.

5.J.ÅšlÄ…czka (3,2,D,1,1) 7
6.T.Łukaszewicz (2,3,1,0,0) 6

13 pkt 4 msc.

7.R.Chiński (1,1,1,1,3) 7
8.S.Kowolik (D,D,0,0,2) 2

9 pkt 5 msc.

9.M.Mitko (1,1,1,0,1) 4
10.M.Szczyrba (0,0,0,1,0) 1

5 pkt 6 msc.

11.D.Jeleniewski (2,2,3,3,3) 13+3
12.J.Mordel (3,D,2,2,0) 7

20+3 pkt 2 msc.

Zawody nudne jak nigdy. Tor-dziury dziury i jeszcze raz dziury. Tablica- Niezła lecz wyświetla tylko ciepłe kolory i za mała czcionka. aha no i by sie przydały jeszcze wyniki po biegach :P

[*]

sledzio

#41 Postautor: sledzio » 29 października 2005, o 16:52

Zawody nudne ze łohohoho jeden bieg na remis dwa biegu na 4 - 2 a reszta na 5 - 1 i zimno jak diabli !
Co do tablicy to troszke za mała , szkoda ze takiej niema jak w łęcznej czy np na starcie ale ok

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#42 Postautor: K.A.M.I.L. » 29 października 2005, o 17:02

Pewnie się powtórzę jak powiem, że zawody były nudne. Lecz warto było się na nie wybrać ponieważ była to ostatnia okazja obejrzenia żużla na żywo w Lublinie.
Co do samych zawodów, Knapp bezkonkurencyjny, Huszcza pomimo swojego wieku też ładnie, Daniel "Dany" :wink: Jeleniewski również pokazał walkę na torze, Jordan też ładnie pojechał jednak było widać iż ma wolniejszy motor i starty troche przysypia. Uważam, że klub powinien zakontraktować wyżej wymienioną czwórke zawodników na kolejny sezon.
Jeśli chodzi o tablicę bardzo fajna.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

JAG
Senior

#43 Postautor: JAG » 29 października 2005, o 17:08

Fork pisze:Stałem obok tego Śp. pana który zginął...
nawet prosiłem pana obsługującego brame oto aby szybko powiadomił lekarza zawodów...

co by było gdyby wie tylko Bóg
(*)
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#44 Postautor: Maciek » 29 października 2005, o 17:19

JAG pisze:
Fork pisze:Stałem obok tego Śp. pana który zginął...

co by było gdyby wie tylko Bóg
(*)

['][']['][']['][']['][']['][']['] :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mateusz111
Junior

#45 Postautor: Mateusz111 » 29 października 2005, o 17:27

[*] [*] [*] [*] [*]
Pewnie przez to że było tak zimno :(

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#46 Postautor: Radzio » 29 października 2005, o 17:54

Zawody nudne, choć widać że Huszcza i Knapp jak najbardziej nadają się na wzmocnienie naszej drużyny.

ps. Osobiście znałem tego pana:( ponad 40 lat chodził na żużel:( i odszedł na stadionie:(
Był wielkim kibicem lubelskiego speedwaya ['] ['] [']

Snys
Zawodowiec

#47 Postautor: Snys » 29 października 2005, o 18:59

juz na tysiac sposobów wyobrazam sobie ta tablice :wink: ...zrobił moze ktos fote ???

Mateusz111
Junior

#48 Postautor: Mateusz111 » 29 października 2005, o 19:13

http://sport.onet.pl/1187311,wiadomosci.html
Dzisiaj już drugi raz piszą o nas na onecie. Szkoda że ta ostatnia wiadomość jest taka smutna :( [*]

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#49 Postautor: Fork » 29 października 2005, o 19:39

Ludzie próbowali go rataowac, ja stałem bezradny nie wiedziałem co zrobić, ktos z trybun powiedział zę lekarz juz idzie a ja nadal widziałem ze lekarz siedzie na przeciwko i nic nie robi.Podbiegłem z kolegą do pana obsługujacego brame, nie wiem może był to kierownik parku, poprostu stał przy bramie, kiedy mu powiedziałem że człowiek potrzebuje pomocy i trzeba wezwac karteke, pobiegł po lekarza. Ochrona wyniosła człowieka jak... worek po kartoflach, za ręce i nogi . Był to okropny widok....
Jestem zbyt młody, nie mogłem nic zrobić...
Pokój Jego duszy... [*][*][*]
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#50 Postautor: Kubbas » 29 października 2005, o 19:40

Snys pisze:juz na tysiac sposobów wyobrazam sobie ta tablice :wink: ...zrobił moze ktos fote ???

Obrazek
Obrazek

Na zdjeciach wyglada troche gorzej niz na zywo ale zawsze cos