Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#601 Postautor: Dobromir » 16 października 2005, o 13:26

Gdyby Jensen nie miał zakazu startów na przyszły sezon to chętnie bym go widział pod warunkiem ze jeździłby za stawke 300-400 zyli za punkt hehe

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#602 Postautor: sadychor » 16 października 2005, o 17:15

Tak na szybko, po dzisiejszym Memoriale:
-Staszek,
-Knapp,
-Burza.
I nie mam pytań.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Zaratustra
Kadrowicz

#603 Postautor: Zaratustra » 16 października 2005, o 17:27

Pierwsze wrażenia odnośnie memoriału chyba takie, jak u większości : Staszek, Burza, Knapp. To na solidne rozmowy z tymi zawodnikami nasi działacze powinni skierować swoje działania. A tak obok tematu :wink: Bardzo podobali mi się Gapiński i Kuciapa. Jak dla mnie najlepsi dzisiaj, pozdr.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#604 Postautor: Smirnek » 16 października 2005, o 17:30

Fajnie dzisiaj też jechali Huszcza i Rempała. Jurczyński też nie był taki tragiczny no i oczywiście super się zaprezenotwał Mordel 8)

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#605 Postautor: Prymus » 16 października 2005, o 17:32

Ciekawe zawody, fajnie bylo obejrzec dobry żużel po dlugiej przerwie :)

Co do zawodników:
Knappol, Staszek i Burza- tak jak poprzednik, bez pytań.
Franków won. Czekałem z ciekawości na bieg z Jurczyńskim. Wszyscy chyba widzieliśmy totalną porażkę na "swoim" torze.
Osumek, Krzyżaniak- chyba tylko w sytuacji kryzysu na skalę światową chciałbym ich widzieć w TŻ w przyszlym sezonie.
Ojciec- wydaje mi się, że nie po raz pierwszy potwierdza, że błędem jest pomijanie go w składzie. Doświadczenie procentuje. Szkoda tylko pierwszego biegu :)
Jurczyński- wydaje mi się, że jest deko lepszy od Pietraszki... Na przyszly sezon- mogłby być.
Baran, Trumiński- zawodnicy podobnego pokroju, wystartują to dojadą. Nie to nie. Zbyt pasywni dla mnie.
Gapiński- podejrzewam, że nieosiągalny. Szczyt marzeń.
Jeleń- jego aż się chce oglądać! Dwoił się i troił na torze, po prostu bomba! Wprawdzie w konfrontacji z bardziej doświadczonymi wypadał bladziej, ale ogólne wrażenie pozostawił bombowe. Wyrósł nam chyba walczak pokroju Knappa, tylko z lepszymi startami :)

Dla mnie zawody calkiem przyjemne, i jeszcze ta walka w biegu dodatkowym :D Miodzio :

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#606 Postautor: sadychor » 16 października 2005, o 17:35

Tematy Wam się pomerdały, ja chciałbym widzieć tą trójkę w przyszłym sezonie. Memoriał to oddzielny topic.
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#607 Postautor: kilar » 16 października 2005, o 17:40

Tylko ciekawe kto za ta trojke zaplaci :twisted:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#608 Postautor: sadychor » 16 października 2005, o 17:45

kilar pisze:Tylko ciekawe kto za ta trojke zaplaci :twisted:

Tak jakbym słyszał Leszka K. :? Słyszałeś o sponsorach z prawdziwego zdarzenia :?: :!: Do ch**a :?: :evil: :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#609 Postautor: kilar » 16 października 2005, o 17:54

To klub juz jest z nimi dogadany ??? Tylko mam nadzioeje, ze to bedzie ciut zamozniejszy sponsor niz strategiczna Sipma...

PS. Nie przeklinaj bo Ci Bozia jezyk upier..... i za ch... nie odda.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#610 Postautor: $korzen$ » 16 października 2005, o 18:00

Skoro juz zaczeliscie to moze nieco szerzej ..... ?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#611 Postautor: sadychor » 16 października 2005, o 18:02

Z kim jest dogadany :?: Ze sponsorami czy zawodnikami :?: Wyraźnie napisałem, że poważny sponsor bez problemu by za tą trójkę zapłacił-to była odpowiedź na Twoje pytanie.

PS A ja sobie darujÄ™ PS
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#612 Postautor: kilar » 16 października 2005, o 18:17

Nie zrozumiales mojej aluzji. Przez ostatnie kilka lat "sponsorem z prawdziwego zdarzenia" jest Sipma, tylko ze z takim sponsorem juz niedlugo wyladujemy w 2 lidze. Nie sztuka jest powiedziec, ze pieniadze na dobrych zawodnikow wykladaja zamozni sponsorzy, sztuka jest miec takiego sponsora i umiejetnie z nim wspolpracowac.

max3
Zawodowiec

#613 Postautor: max3 » 16 października 2005, o 18:31

Sklad na 2006:
1.P.Staszek
2.T.Piszcz
3.S.Burza
4.G.Knapp
5.M.Max/Kylmakorpi
6.R.Klimek
7.M.Ciura
W rezerwie D.Jeleniewski.

sledzio

#614 Postautor: sledzio » 16 października 2005, o 20:23

Zawody bardzo zaciete i ciekawe , brawa wielkie dla Andrzeja Huszczy w takim wieku tak jeżdzić poprostu mistrzostwo świata

Ps. Zmarzłem jak cholera :P

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#615 Postautor: K.A.M.I.L. » 16 października 2005, o 21:39

Po dzisiejszym Memoriale chciałbym aby skład naszego klubu w sezonie 2006 wyglądał następująco :

1.Burza
2.Jeleniewski
3.Staszek
4.Knapp
5.Richardson/Kylmeakropi
6.Ciura
7.Michaluk, Polak

rez. Jurczyński, Trumiński
MOTOR LUBLIN

Davv
Kadrowicz

#616 Postautor: Davv » 16 października 2005, o 22:35

K.A.M.I.L. pisze:
1.Burza
2.Jeleniewski
3.Staszek
4.Knapp
5.Richardson/Kylmeakropi
6.Ciura
7.Michaluk, Polak

Staszek i Knapp w parze to raczje zly pomysl. Daniel ze Staszkiem owszem, Burza z Knappem również. Ja osobiście zainteresowałbym się:
1. Staszkiem - to chyba każdy po dzisiejszym dniu
2. Knappem - facet jest niesamowity
3. Burza - nie jest to jakiś niesamowity rider, ale jak na 1 lige wystarczy w zupełności
4. Jeleniewskim - będą z niego ludzie...
5. Jurczyński - w sam raz na 5 seniora
6. Mordelem - zostawić, dosprzętowić i może niejednego zaskoczyć

Reszta albo poza zasięgiem (Gapa, Ciapa), albo troszkę niezbyt przyszłościowi ("Tomek"; Krzyżak;). Reszta to w naprawdę ciężkich czasach może do nas przyjść. Chociaż Osumkom, Ślęzakom, Łykom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#617 Postautor: Speedway » 16 października 2005, o 22:44

Wydaje mi się że że skład należy opierać na ambitnych zawodnikach.
(patrz: Jarek Ślęzak :lol: )
Uważam że niemożliwe jest ściągnięcie trzech zawodników (Burza, Staszek, Knapp).
Poza tym nie wyobrażam sobie żeby Tomek Piszcz mógł odejść z Lublina...
Skład:
1. Staszek
2. Piszcz
3. Knapp/Burza (ze wskazaniem na grzeska)
4. Jeleń
5. Joonas
6. ??? (junior z zewnÄ…trz)
7. Michaluk/ Kępa (o ile wróci do żużla)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#618 Postautor: $korzen$ » 16 października 2005, o 22:50

Jezeli ktorys WOGOLE przyjdzie to stawiam na Knappa bez chwili namyslu. Jak juz pisalem w innym temacie, ludzie w Lublinie go kochaja o czym swiadczy np bieg barazowy z Huszcza. Sporo osob przyjdzie dla niego, drozszy takze moim zdaniem nie bedzie bowiem o Staszka bila sie bedzie teraz praktycznie cala 1 Liga.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#619 Postautor: sadychor » 16 października 2005, o 22:56

Możecie się śmiać, ale uważam, że oddanie Piszcza do innego 1-ligowego klubu będzie samobójem. Tomek powinien zostać i walczyć o skład właśnie ze Staszkiem, Knappem, Burzą i Jeleniewskim. Byśmy oglądali rywalizację na treningach-nie byłoby olewania. A do tego Joonas i juniorzy. Ech, marzenia.................
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#620 Postautor: kilar » 16 października 2005, o 23:03

Piszcz, Jelen, Joonas - to sa zawodnicy ktorzy mam nadzieje zostana na nastepny rok. Ewentualne wzmocnienia to: priorytetem dla klubu powinno byc sciagniecie Pawla Staszka, a w dalszej kolejnosci Grzeska Knappa lub S. Burze. Trzeba zwrocic uwage na to, ze w klubie sie nie przelewa i nie mozna sobie pozwolic na rozrzutnosc i eksperymentowanie. 2-ch nowych seniorow wystarczy w zupelnosci tymbardziej, ze trzeba tez myslec o zakontraktowaniu tez jakiegos juniora, zeby meczow nie zaczynac od wyniku 1-5.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#621 Postautor: boxing » 16 października 2005, o 23:09

Piszczyk dostarczal swoja jazda naprawde sporo emocji - chociaz czasem to byly emocje z pogranicza horroru. Jest waleczny, dlatego propozycja pozostawienia go na kolejny sezon mnie nie smieszy. Warunek - ze nie bedzie domagac sie bajonskiego kontraktu za jazde w 1/2 czy 1/3 sezonu. Maly kontrakt na przygotowanie sprzetowe, wieksze pieniadze do wziecia na torze. Niech punktuje, niech walczy ale i niech sie ubezpieczy od gipsu. Bo placic kilkadziesiat tysiecy za jazde i drugie kilkadziesiat za czas leczenia i rehabilitacji - na to jestesmy za biedni.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#622 Postautor: Torsen » 16 października 2005, o 23:10

Przypominam, że jeśli zawodnik nie ma ważnego kontraktu, to ściągnięcie go nie jest "zakupem". Dlatego można pozyskać nawet cały nowy skład bez wydania grosza.
Czy ktoś wie, jak wygląda sprawa zobowiązań kontraktowych Staszka, Knappa i Burzy?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#623 Postautor: boxing » 16 października 2005, o 23:16

Nie pozyska sie skladu "bez wydania grosza". Zawodnicy maja spore wymagania kontraktowe na 'dosprzetowienie" przed sezonem. Jedni dosprzetowiaja sie busami, inni motocyklami zuzlowymi. Tak czy inaczej kosztuje to kilkadziesiat/kilkaset tysiecy zlotych, a ponoc niektorzy zawodnicy nawet wiecej (w pakiecie z bratem :wink: ).
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#624 Postautor: motorlublin » 16 października 2005, o 23:29

boxing pisze:Piszczyk dostarczal swoja jazda naprawde sporo emocji - chociaz czasem to byly emocje z pogranicza horroru. Jest waleczny, dlatego propozycja pozostawienia go na kolejny sezon mnie nie smieszy. Warunek - ze nie bedzie domagac sie bajonskiego kontraktu za jazde w 1/2 czy 1/3 sezonu. Maly kontrakt na przygotowanie sprzetowe, wieksze pieniadze do wziecia na torze. Niech punktuje, niech walczy ale i niech sie ubezpieczy od gipsu. Bo placic kilkadziesiat tysiecy za jazde i drugie kilkadziesiat za czas leczenia i rehabilitacji - na to jestesmy za biedni.

Pełne poparcie dla tych słów! Lubelskiego klubu po prostu nie stać na utrzymywanie tak drogiego zawodnika jak T. Piszcz...Nowy kontrakt na tegorocznych warunkach nie wchodzi w grę. Dlatego Piszczyk z pewnością już szuka bogatszego klubu w Polsce.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#625 Postautor: Torsen » 16 października 2005, o 23:39

boxing pisze:Nie pozyska sie skladu "bez wydania grosza". Zawodnicy maja spore wymagania kontraktowe na 'dosprzetowienie" przed sezonem.

To akurat dotyczy ludzi przychodzących z zewnątrz w dokładnie takim samym stopniu, jak już "posiadanych". Dlatego ten czynnik, jako wspólny, można pominąć.