Kołodziej out, Kasiński nowym dyrektorem!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#51 Postautor: Smirnek » 23 sierpnia 2005, o 17:05

prt pisze:"wyciągłem" stare bilety z koszykówki, gdy rządził w Starcie lubelskim Kołodziej.
głównymi sponsorami były nastepujące firmy / instytucje:
Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, Perła Browary Lubelskie, Nałęczowianka, MC', E. Leclerc, Lubelski Węgiel "Bogdanka", Lotto, Elektroprojekt.
(na stronie Startu sÄ… jeszcze tacy: Sanitas, Lubzel, Faelbud, MPWiK, FS Holding, PZU, Galeria Olimp)

ktoś może napisać w jakich (jeszcze?) firmach pan Kołodziej źle się kojarzy?

No to widze że jakiś poważny sponsor jednak odpada :(

K.
Kontakt:

#52 Postautor: K. » 23 sierpnia 2005, o 18:53

Pebas pisze:No to kurnia pięknie. Udupił Motor - od 1994 r. kiedy pracował Motorek rozpoczął agonię, udupił Start i teraz zniszczy TŻ. Znając jego metody nie będzie pracował za darmo, tylko wyznaczy sobie niezłą pensję. Jeszcze będziemy płakać za Siwkiem.

Niestety Pebas - zdaje się,że masz rację... Obyśmy nie płakali za Siwkiem. A młodszym kibicom polecam poczytać historię Motoru.. KK nie wziął się z nikąd i sam z siebie nie uciekł do Startu. Efekty są ogólnie znane.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 sierpnia 2005, o 07:31 przez K., łącznie zmieniany 1 raz.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#53 Postautor: Metalliczny » 23 sierpnia 2005, o 21:48

Smirnek pisze:
prt pisze:"wyciągłem" stare bilety z koszykówki, gdy rządził w Starcie lubelskim Kołodziej.
głównymi sponsorami były nastepujące firmy / instytucje:
Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, Perła Browary Lubelskie, Nałęczowianka, MC', E. Leclerc, Lubelski Węgiel "Bogdanka", Lotto, Elektroprojekt.
(na stronie Startu sÄ… jeszcze tacy: Sanitas, Lubzel, Faelbud, MPWiK, FS Holding, PZU, Galeria Olimp)

ktoś może napisać w jakich (jeszcze?) firmach pan Kołodziej źle się kojarzy?

No to widze że jakiś poważny sponsor jednak odpada :(

Aaaaa tam, przesadzasz. Mnie się marzy jako sponsor Black-Red-White. A to jest poważna firma.

Awatar użytkownika
camel

#54 Postautor: camel » 23 sierpnia 2005, o 21:54

jak Pan Kołodziej poczyta sobie nasze posty, to może zastanowi się nad tym, że to już nie jest ameryka, a pomału zbiża się izrael, gdzie siłą mogą go wynieść z zajmowanego osiedla :D

Pebas
Szkółkowicz

#55 Postautor: Pebas » 23 sierpnia 2005, o 23:26

Jestem załamany po tym co się dziś dowiedziałem. Kołodzieja w żużel nie wciągnał Siwek tylko Kwiek. Taki skład już był kiedyś przerabiany, brakuje tylko Milczuka do kolekcji i mamy nowy LKŻ. Witaj druga ligo.
Na forum czytam że nowy dyrektor nie jest za nic odpowiedzialny. Pieniądze ma załatwić kto inny, on tylko będzie rządził. W takich warunkach i ja mogę być dyrektorem, chyba wiem trochę więcej od Kołodzieja na temat żużla. Nawet pensję oodam. No właśnie ile zarabia nasz nowy menadżer ?

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#56 Postautor: motorlublin » 23 sierpnia 2005, o 23:37

Bimmer pisze:
motorlublin pisze:ROZUMIEM,ze musisz bronić swego chlebodacy :(

Powtarzasz to, jak mantrę. Ja tymczasem ani nie muszę, ani nawet nie chcę go bronić. Pisałem o tym już tyle razy, że chyba nie warto powtarzać. Należysz jednak najwyraźniej do osób, którzy zawsze wiedzą lepiej. Masz z Prezesem więcej wspólnego niż Ci się wydaje :twisted:

UPS.... :wink: ciekawe teorie snujesz...Może robisz to nieświdomie?! Nie wiem lepiej,a stwierdzam FAKT.Ciekaw jestem- Co takiego mnie łączy z Prezesem Kępą??? Oświeć mnie proszę... :lol:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#57 Postautor: Manitou » 24 sierpnia 2005, o 01:06

kilar pisze:Fragment wypowiedzi nowego dyrektora:
"Przede wszystkim musimy postawić na młodzież i odbudować szkółkę żużlową. Chcę stworzyć zespół złożony w większości z lubelskich zawodników. Podobnie jak było z koszykarzami Startu, kiedy weszliśmy do ekstraklasy własnymi wychowankami. Kibice kochają przede wszystkim swoich. Pragnę zbudować zespół na podobieństwo tego, w którym jeździli: Marek Kępa, Dariusz Śledź, Jerzy Mordel, Paweł Staszek, Jerzy Głogowski. "

Kepa (Kacper) - wielka niewiadoma, co dalej z jego kariera
Sledz - nie wroci do Lublina, za dobrze ma u Józkow
Staszek - albo sie wybije do extraligi, albo bedzie dla nas za drogi
Mordel - jakos nie chce mi sie wierzyc, ze dostanie rakiete od klubu
Glogowski - trener - OK - nie mam zadnych sprzeciwow

Zostaje Truminski - jak Opole poplynie do 2 ligi, to pewnie powroci do Lublina.

Takze trzeba szukac wzmocnien nie wsrod swoich, ale wsrod "cudzych" (czyt. lepszych)
A gdzie on mówi, że chce zbudować zespół z tych zawodników :?: :shock: powiedział wyraźnie, że chce odbudować szkółkę, żeby za kilka lat stworzyć zespół na podobieństwo tego, w którym jeździli...i tu wymienia wychowanków Motoru. Zanim kogoś zacytujesz i skomentujesz powinieneś najpierw zrozumieć jego wypowiedź... [/b]

Awatar użytkownika
Kazinski

#59 Postautor: Kazinski » 24 sierpnia 2005, o 10:19

Ja bym go od razu nie skreslał, trzeba dac mu szanse, czytam i nie wierze, na razie same wyrazy krytyki pod jego stroną, a kto wie czy za pare lat nie bedziemy mu wdzieczni za to co zrobi ?? I Gdy odejdzie zobaczymy temat " Dziekujemy Panie Krzysztofie", chyba jako jedyny jestem za tym człowiekiem, nie obchodzi mnie jego przeszłosc i to co zrobił kiedys, wazne teraz bedzie jak sie wywiaze ze swojego zadania, i czy wprowadzi zmiany na które kazdy czeka...

Awatar użytkownika
Dabel

#60 Postautor: Dabel » 24 sierpnia 2005, o 10:44

Kazinski pisze: ...czytam i nie wierze, na razie same wyrazy krytyki pod jego stronÄ…...

Nie rozumiem dlaczego się tak dziwisz? Każdy z nas chciałby żeby w klubie było jak najlepiej i każdy chciałby oglądać żużel na przyzwoitym poziomie. Nestety przeszłość Pana Kołodzieja nie wygląda zbyt różowo. Za co się nie wziął to niestety kończyło się to miernym efektem. Nie będę tutaj pisał o chodzi bo większość osób pewnie wie, a jak nie to wcześniej zostało wiele napisane. To, że człowiek coś mówi to nie znaczy, że to zrealizuje, mówię w tym momencie o szkółce żużlowej. Ja należę do tej grupy osób, która z obawą będzie się przyglądała poczynaniom Pana Kołodzieja.

Pebas
Szkółkowicz

#61 Postautor: Pebas » 24 sierpnia 2005, o 11:25

Zaczął działać w żużlu i skończył Motor. Ponoć największy skandal w tych czasach Apator - Motor to jego pomysł.
Nie potrafił utrzymać zespołu koszykarzy Startu po awansie do ekstraligi koszykówki. Pokazało to, że wychowankowie sami nie dadzą rady. Nie zebrał pieniędzy na start w ekstralidze, mimo dużego lobby na tą rzecz w Lublinie. Teraz to samo będzie w żużlu.
Ponadto mówi się z każdej strony, że on na Starcie zarabiał, forsą wypychał własną kabzę a koszykarzy miał daleko gdzieś. Do tego dochopdziły konflikty ze sponsorami. To co pisze się tutaj na forum to chyba odzwierciedla to jak myśli o nim większość sportowego Lublina.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#62 Postautor: kilar » 24 sierpnia 2005, o 12:54

Manitou pisze:A gdzie on mówi, że chce zbudować zespół z tych zawodników powiedział wyraźnie, że chce odbudować szkółkę, żeby za kilka lat stworzyć zespół na podobieństwo tego, w którym jeździli...i tu wymienia wychowanków Motoru. Zanim kogoś zacytujesz i skomentujesz powinieneś najpierw zrozumieć jego wypowiedź...

Nie rozumiemy sie.
W najblizszym czasie ze skladu "swoich zawodnikow" i tak wyjda nici, wiec narazie ja nie widze tutaj tematu do rozmowy...
Odbudowac szkolke...a Ty myslisz, ze odrazu same gwiazdy w niej beda :shock: Na wlasnych wychowankow trzeba bedzie poczekac ladnych kilka lat, a przez te ladnych kilka lat mozemy sie scigac z ruskimi, jak dyro nie zrobi nic w celu wzmocnienia skladu.

Dlatego na koncu mojego tamtego postu wyraznie napisalem, ze na wlasnych wychowankow nie ma co liczyc w najblizszym czasie. I nawet jesli bedzie dobrze funkcjonowala szkolka, to i tak wyszlifowanie takiego talentu, to proces dlugotrwaly. Czyli przez najblizszych kilka lat na sklad oparty na swojakach to jakies drobne nieporozumienie. Tak wiec skomentowalem tylko zamiary naszego nowego dyra, wiec ja rozumiem wszystko, ale czy aby na pewno Ty tez...

Awatar użytkownika
spiks

#63 Postautor: spiks » 24 sierpnia 2005, o 13:40

Witam
Co do szkółki to "nowy" Pan dyrektor może się obecnie wykazać swoimi zdolnościami organizacyjnymi i zobaczymy po 2 miesiącach ja mu to wychodzi, a wtedy będzie mniej więcej wiadomo jak mu może pójść przy kontrektowaniu zawodników na przyszły sezon.
Tylko żeby się nie okazało, iż klub obudzi się "z ręką w nocniku" i znowu trzeba będzie szukać osoby na stanowisko dyrektora, bo może być już za późno.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
extreame
Kontakt:

#64 Postautor: extreame » 25 sierpnia 2005, o 00:17

No cóż nie ma co skreślać nikogo, czas pokaże, nie możemy być pewni ani tego, że będzie dobry, ani tego, że będzie zły. Poczekajmy. Mówią przecież, że nowy człowiek zawsze może wnieść coś dobrego... Fakt, faktem, że ze startem to nie za dobrze jest, ale może mu się w żużlu poszczęści. Zobaczymy

Zaratustra
Kadrowicz

#65 Postautor: Zaratustra » 25 sierpnia 2005, o 00:41

extreame pisze:Fakt, faktem, że ze startem to nie za dobrze jest, ale może mu się w żużlu poszczęści. Zobaczymy

A ja się obawiam, że nie tylko o szczęście tu chodzi. Panu K.K zarzucano przede wszystkim to, że liczyła się dla niego przede wszystkim jego własna kieszeń,a nie dobro klubu. Chciałbym, żeby w przypadku klubu żużlowego to się nie sprawdziło, pozdr.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#66 Postautor: $korzen$ » 25 sierpnia 2005, o 11:29

Kazinski pisze:Ja bym go od razu nie skreslał, trzeba dac mu szanse

Jaka szanse !? On mial ich juz do groma. Motor,Start,LKZ i za kazdym razem zostawial po sobie taki burdel ze glowa mala. Nie ludz sie, ja juz zaczynam sie oswajac z tym ze za dwa lata przyjdzie nam znowu walczyc z Wanda o przedostatnie miejsce w II lidze.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#67 Postautor: Talib » 25 sierpnia 2005, o 11:56

$korzen$ pisze:ja juz zaczynam sie oswajac z tym ze za dwa lata przyjdzie nam znowu walczyc z Wanda o przedostatnie miejsce w II lidze.

Z tą Wandą może być ciężka sprawa. Oni ostatnio podstępnie wycofuja się z rozgrywek w trakcie sezonu i potem np. taka Piła albo Łódź nie ma z kim walczyć o przedostatnie miejsce. :)

$korzen$ pisze:Jaka szanse !? On mial ich juz do groma. Motor,Start,LKZ i za kazdym razem zostawial po sobie taki burdel ze glowa mala. Nie ludz sie,

Hmm. Z tego co widzę zdecydowana większość osądza nowego dyra negatywnie, ale czy jesteście absolutnie pewni, że ten człowiek nie będzie przypadkiem dyrektorem "malowanym" od podpisywania papierów, a decyzje i tak będą podejmowane przez kogoś innego?

meesha
Trener
Kontakt:

#68 Postautor: meesha » 25 sierpnia 2005, o 14:44

Talib pisze:czy jesteście absolutnie pewni, że ten człowiek nie będzie przypadkiem dyrektorem "malowanym" od podpisywania papierów, a decyzje i tak będą podejmowane przez kogoś innego?
No to tym bardziej dziękuję za takiego derektora, który co miesiąc będzie brał parę* tysięcy złotych za pierdzenie w stołek :x :x :x

*nie znam kwoty, ale będzie to chyba coś w przedziale 2-9 tys PLN więc "parę" :wink: 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#69 Postautor: Talib » 25 sierpnia 2005, o 15:29

meesha pisze:
Talib pisze:czy jesteście absolutnie pewni, że ten człowiek nie będzie przypadkiem dyrektorem "malowanym" od podpisywania papierów, a decyzje i tak będą podejmowane przez kogoś innego?
No to tym bardziej dziękuję za takiego derektora, który co miesiąc będzie brał parę* tysięcy złotych za pierdzenie w stołek :x :x :x

*nie znam kwoty, ale będzie to chyba coś w przedziale 2-9 tys PLN więc "parę" :wink: 8)

No wiesz czasami warto komuś płacić za to żeby broń Boże niczego nie robił :lol: (nie miałem na myśli nikogo konkretnego). Historia polskiego i nie tylko sportu notuje wiele takich przypadków.

harry
Trener

#70 Postautor: harry » 25 sierpnia 2005, o 17:08

Talib pisze: Z tego co widzę zdecydowana większość osądza nowego dyra negatywnie, ale czy jesteście absolutnie pewni, że ten człowiek nie będzie przypadkiem dyrektorem "malowanym" od podpisywania papierów, a decyzje i tak będą podejmowane przez kogoś innego?

A czy mógłbyś rozwinąć tą myśl? I ewentualnie jakieś persony wymienił, bo jestem bardzo ciekaw :shock:

harry
Trener

#71 Postautor: harry » 25 sierpnia 2005, o 17:12

meesha pisze:*nie znam kwoty, ale będzie to chyba coś w przedziale 2-9 tys PLN więc "parę" :wink: 8)

Wszystko powyżej 3tys PLN jest prawie niemożliwe

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#72 Postautor: prt » 25 sierpnia 2005, o 17:29

Bimmer pisze:
harry pisze:Wszystko powyżej 3tys PLN jest prawie niemożliwe

Powinien mieć zarobki uzależnione od skuteczności. Znając jednego pana, sądzę, że tak właśnie jest.

prosta recepta:
pensja miesięczna dyrektora powinna wynosić :

odpowiedni % z budzetu rocznego + odpowiedni % z dochodu z biletów + odpowiedni % z czegos tam jeszcze*

* - ma ktos jakies propozycje?? :D

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

go!
Trener

#73 Postautor: go! » 25 sierpnia 2005, o 17:46

Czy wiadmo już jaki nick na forum przyjął nowy dyrektor :?: :mrgreen:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#74 Postautor: Manitou » 25 sierpnia 2005, o 17:59

go! pisze:Czy wiadmo już jaki nick na forum przyjął nowy dyrektor :?: :mrgreen:
Jeszcze nie, ale jakby co to zdaje się, że nick "Krzyś" jest znowu wolny :mrgreen:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#75 Postautor: Talib » 26 sierpnia 2005, o 08:35

harry pisze:
Talib pisze: Z tego co widzę zdecydowana większość osądza nowego dyra negatywnie, ale czy jesteście absolutnie pewni, że ten człowiek nie będzie przypadkiem dyrektorem "malowanym" od podpisywania papierów, a decyzje i tak będą podejmowane przez kogoś innego?

A czy mógłbyś rozwinąć tą myśl? I ewentualnie jakieś persony wymienił, bo jestem bardzo ciekaw :shock:

No skoro zdanie pytające odczytujesz jako twierdzące to jedynym logicznym rozwinięciem tej myśli jest Twoja persona. :lol:

A tak na poważnie to czego oczekujesz od kibica z Łodzi? Mam Ci wymieniać persony z życia klubu oddalonego o 250km od mojego miejsca zamieszkania :shock: . Chyba musiałbym być wróżką.