Występy lubelskich juniorów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Susic
Junior

#451 Postautor: Susic » 29 lipca 2005, o 15:21

Smirnkowi chodzi o klub.

Dominiczak przed tym sezonem przeszedł z Z. Góry do Rawicza (transfer definitywny).
A nastepnie został wypożyczony ( mały kontrakt) z Rawicza do Lublina.[/quote]

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#452 Postautor: Smirnek » 29 lipca 2005, o 15:40

No nareszcie ktoś mi to wytłumazcył 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#453 Postautor: meesha » 29 lipca 2005, o 15:43

Smirnkowi chodzi o klub.

Ja wiem o co mu chodziło ale przecież to nie zmienia faktu, że ani Zielona Góra, ani Rawicz po sezonie nie będą mieć nic do gadania w tej kwestii... Więc co za różnica jaki jest jego obecny status :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#454 Postautor: papi » 29 lipca 2005, o 17:08

:lol: :lol: ale podyskutować można :P ja również przychylam się że warto Krzyska zostawić na kolejny sezon. Moze i jeździ bojaźliwie, przymyka gaz, ale jak słusznie zauważym Gelo, zrobił też postępy, co prawda w kilku biegach, ale pokazał, że umie jeździc. nie mówie że ma mieć gwarantowane miejsce w składzie, ale lepiej go zatrzymać, a nad innymi juniorami zastanawiać się jak skąd seniorski będzie skompletowany. Wolny rynek po tym sezonie to szansa dla każdego klubu na pozyskanie zawodnikow na darmo. Jak wiadomo TŻ do krezusów nie nalezy, ale mysle że pomysł Roba, by sprowadzić Szmidta jest jak najbardziej realny :wink:

Zaratustra
Kadrowicz

#455 Postautor: Zaratustra » 29 lipca 2005, o 19:07

Pewnie, że trzeba Krzyśka zostawić na drugi sezon. Przynajmniej będzie wiadomo, że z juniorami nie będzie gorzej niż w tym sezonie :wink: A tak na poważnie, to widać u niego postępy, wolne co prawda, ale postępy. No chyba, że pojawi się szansa na zatrudnienie naprawdę niezłego juniora i "zatrzymanie" Klimka. Wtedy Krzysiowi można by podziękować.
Ta koncepcja, przynajmniej na razie wydaje sie jednak bardzo, bardzo mglista. Dlatego również jestem za zatrzymaniem Domina w Lublinie. Może nauczy się wchodzić w łuk na pełnym gazie po zewnętrznej czego na razie mu brakuje, pozdr.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#457 Postautor: Talib » 30 lipca 2005, o 11:55

Gawrzyk pisze:A ja jestem innego zdania. Mam dość oglądania zawodnika, który już w połowie prostej kłapie gazem przed wejśćiem w wiraż. Niestety ale taka jest prawda. I co gorsze, on tak jeździ od czasu zgrupowania w Pile, aż po zawody MDMP w Krośnie. I nie ma co usprawiedliwiać go sprzętem, bo motocykle ma jedne z najlepszych w zespole.
Jeśli już kogoś z tej dwójki zatrzymywać to Śmieję.

W całej rozciągłości się z tym zgadzam, co więcej głębiej pogrzebałbym wśród rybnickich juniorów, szczególnie jeśli awans RKM okaże się tylko mirażem. A tak przy okazji, trochę chyba zbyt szybko niektórzy grzebią Zieloną Górę.

Michael

#458 Postautor: Michael » 30 lipca 2005, o 12:09

Yyyych.

Chyba wlasnie dobrze ze grzebia Zielonke bo Siwst zostal zawieszony w prawach zawodnika :twisted:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#459 Postautor: Cooper » 30 lipca 2005, o 12:21

Gawrzyk pisze:A ja jestem innego zdania. Mam dość oglądania zawodnika, który już w połowie prostej kłapie gazem przed wejśćiem w wiraż. Niestety ale taka jest prawda. I co gorsze, on tak jeździ od czasu zgrupowania w Pile, aż po zawody MDMP w Krośnie. I nie ma co usprawiedliwiać go sprzętem, bo motocykle ma jedne z najlepszych w zespole. Na nic sprzęt, podejście trenera, który już powli ręce załamuje z tego powodu. Jeśli się Krzycho nie przełamie to nic z tego nie będzie.
Jeśli już kogoś z tej dwójki zatrzymywać to Śmieję.

Czy to jest oficjalne stanowisko klubu :?: :twisted:

Coz, z tym klapaniem gazu to nie da sie ukryc...ale z drugiej strony tak sie utarlo od poczatku sezonu, a uwazam, ze i w tej materii Krzycho zrobil postep (vide ostatni mecz z Krosnem, gdzie nie tracil nic dystansu, mimo, ze dojezdzal 4-ty caly zcas byl na styku).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#461 Postautor: Cooper » 30 lipca 2005, o 12:37

Gawrzyk pisze: Szkoda że robi to wówczas gdy jest czwarty bo wcześniej po wygranym starcie kłapnął na wejściu w wiraż gazem.

I to jest wlasnie najwiekszy problem... Ale ja jestem zdania, ze powinien zostac...chocby z tego powodu, ze nie wiadomo, czy bedzie cos lepszego... Coz, czas pokaze, ja mysle, ze szanse jakies na dalsza progresje w jego jezdzie sa (a starty ma naprawde dobre). Stachyra tez nigdy nie byl mistrzem walecznosci i jak ze startu dobrze nie wyszedl, to byla kicha... U krzysia poprawic tylko to dojscie i wejscie w pierwszy luk. Tylko i az, niestety... :roll:

go!
Trener

#462 Postautor: go! » 30 lipca 2005, o 13:32

Cooper pisze:
Gawrzyk pisze: Szkoda że robi to wówczas gdy jest czwarty bo wcześniej po wygranym starcie kłapnął na wejściu w wiraż gazem.

I to jest wlasnie najwiekszy problem... Ale ja jestem zdania, ze powinien zostac...chocby z tego powodu, ze nie wiadomo, czy bedzie cos lepszego... Coz, czas pokaze, ja mysle, ze szanse jakies na dalsza progresje w jego jezdzie sa

Nie czaaaaruj Cooper.
Poprostu Krzysio to bardzo miły, nie zmanierowany, sympatyczny młody zawodnik i byśmy chcieli żeby został :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#463 Postautor: Cooper » 30 lipca 2005, o 13:33

W swoich wypowiedziach staram sie oddzielic fakt, ze mialem okazje osobiscie poznac klan Dominiczakow, od obiektywnej oceny jazdy Krzysia i sensownosci pozostawienia go na nastepny sezon.

go!
Trener

#464 Postautor: go! » 30 lipca 2005, o 13:36

Cooper pisze:W swoich wypowiedziach staram sie

tra la la la.....

CoÅ› ty dzisiaj taki oficjalny :?: .
Nie gadam dziÅ› z tobÄ…, za dobry mam chumor... :wink:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#465 Postautor: Regdal » 30 lipca 2005, o 13:37

Gawrzyk pisze:Jeśli już kogoś z tej dwójki zatrzymywać to Śmieję.

Jeśli mogę to chcę zapytać jakie widzisz za,a jakie przeciw,w przypadku Śmieji ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#466 Postautor: Cooper » 30 lipca 2005, o 13:40

go! pisze:Nie gadam dziÅ› z tobÄ…, za dobry mam chumor... :wink:

Nie to nie, przynajmniej ja nie nasiakne jakimis wadami lingwistycznymi :P

Wpadlbys wieczorem do Teq...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#467 Postautor: Talib » 30 lipca 2005, o 13:45

go! pisze:
Poprostu Krzysio to bardzo miły, nie zmanierowany, sympatyczny młody zawodnik i byśmy chcieli żeby został :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink: :wink:

I chwała mu za to, i nawet zgodzę się z tym, że mógłby zostać pod jednym warunkiem, że zakładane cele klubu w sezonie 2006 mają się ograniczyć do osiągnięć z sezonu obecnego. Jeśli natomiast zimą okaże się, że budżet wyniesie tym razem 3 miliony PLN :) (progres musi być, w tym sezonie ponoć oscylował w granicach 2 milionów PLN :) ), to należy ściągnąć juniora adekwatnego do tegoż budżetu. Dosyć żartów (i pobożnych życzeń), jak dla mnie przede wszystkim Śmieja, później ewentualnie Dominiczak.

go!
Trener

#468 Postautor: go! » 30 lipca 2005, o 13:47

Cooper pisze:
go! pisze:Nie gadam dziÅ› z tobÄ…, za dobry mam chumor... :wink:

Nie to nie, przynajmniej ja nie nasiakne jakimis wadami lingwistycznymi :P

Wpadlbys wieczorem do Teq...

Sorry, miało być chomor

PS. Jade za godzinÄ™ nad jezioro - wracam jutro:(

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#470 Postautor: Talib » 30 lipca 2005, o 15:10

Gawrzyk pisze:Budżet miał oscylować w granicach 1,6 mln. Będzie o wiele mniejszy z dwóch względów. Jaka kasa (sponsor strategiczny) przed sezonem- tacy zawodnicy- taki wynik- tylu ludzi na trybunach- taki budżet. O drugim jak się wyjaśni wszystko do końca. ...

No i chwała, wreszcie realne (obym się nie mylił) założenia.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#471 Postautor: Regdal » 31 lipca 2005, o 05:58

Gawrzyk pisze:Panie Regdal, ja za zostawieniem Śmieji jestem w jednym przypadku. Tylko wtedy gdy Kacper Kępa nie będzie kontynuował swojej kariery. Jeśli do Kacpra dołączy Maciek Michaluk oraz Karol Polak, a może i jeszcze jeden z "młodych buntowników" zarząd będzie musiał zastanowić się nad sensownością sprowadzania kogokolwiek.
Z dwojga złego wolę żeby jeździł Śmieja z bardzo prostego powodu. Obaj mają porównywalne starty, ale tylko Śmieja trzyma gaz. W jego jeźzie widać postęp po kilku spotkaniach, czego nie można powiedzieć o Dominiczaku, który w tym roku pojechał już prawie 20 imprez. Dominiczak ma bardziej profesjonalne podejście do sportu, jednak tylko od tego sukces nie zależy...

Panie Gawrzyk,wypada mi się choć częściowo z panem zgodzić,moim zdaniem z Dominiczaka to raczej pożytku już nie będzie,choć sprzęt marzenie to zavodnik dużo słabszy i od pierszwego do ostatniego meczu nagminne przymykanie gazu na prostych słychać jak "na dłoni",- co do Śmieji to ja akurat postępów nie dostrzegam,być może dlatego ,że nie widziałem jego jazdy w meczach wyjazdowych.W ostatnim meczu z Krosnem,powinien,lecz nie potrafił obronić się przed atakiem rywala.Nie mniej jednak prawda jest taka,że zarówno jeden jak drugi stanowią i tak lepszy "materiał" aniżeli wychowankowie naszego klubu,i tu jest dużo ,dużo do zrobienia.Jeśli chodzi o Kacpra to czas pokazał ,że "skrócony" tryb szkolenia ma się nijak do osiągnięcia w tym sporcie poziomu na który oczekiwano.Co do Michaluka - sytuacja podobna do Dominiczaka,jeśli się wreszcie przełamie i nie będzie przymykał gazu na prostych to kto wie,może coś z niego będzie.Karol Polak to dobry materiał na zawodnika ,ale musi jeszcze dużo "wyjeździć" aby osiągnąć względny poziom.
W kwestii jak to pan nazwał "buntowników",głosu nie zabieram,aby nie zostać posądzonym o jakąkolwiek stronniczość.
Reasumując : jest nad czym myśleć aby pierwszych meczy w sezonie 2006 nie zaczynać od 1:5.

meesha
Trener
Kontakt:

#472 Postautor: meesha » 31 lipca 2005, o 11:16

co do Śmieji to ja akurat postępów nie dostrzegam,być może dlatego ,że nie widziałem jego jazdy w meczach wyjazdowych
Za to ja widziałem jego jazdę ( :?: ) w Grudziądzu i byłem zachwycony :twisted: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

mały Row

#473 Postautor: maÅ‚y Row » 31 lipca 2005, o 11:52

meesha co sugerujesz . :?:

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#474 Postautor: Scream » 31 lipca 2005, o 12:26

Gawrzyk pisze: ja za zostawieniem Åšmieji jestem w jednym przypadku.

jazda 21-letnim juniorem, ktory nie rokuje zadnych nadziei to jak strzal do wlasnej bramki. chyba za rok naszym celem bedzie jeszcze gorszy wynik sportowy?
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#475 Postautor: meesha » 31 lipca 2005, o 13:14

mały Row pisze:meesha co sugerujesz . :?:

A co mam sugerować :?: :roll: Na cztery starty jedna taśma i dwa wykluczenia za przekroczenie czasu 2 minut... Czy to wymaga jakiegokolwiek komentarza :?: :?: :?: