TÅ» Lublin - KSÅ» Krosno - mecz o wszystko!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#251 Postautor: boxing » 25 lipca 2005, o 23:40

Ja w swoim podsumowaniu meczu zaczne od kibicow: doping i oprawa bardzo dobre, w czym olbrzymia zasluga kibicow z Krosna - rewelacyjna, fajnie zorganizowana grupa. Nasz doping tez byl OK, ale dzieki zachowaniu fanow z Krosna udalo sie stworzyc chyba najlepsza w tym sezonie oprawe podczas prezentacji i atmosfere podczas samego meczu. Glosny i fair doping przez caly mecz, takze dla naszego Joonasa po upadku - fajnie byloby ich znow goscic u nas za rok, wiec szczerze zycze Wilkom utrzymania.

Co do samych zawodnikow - nareszcie pojechala druzyna, nareszcie nie bylo slabych punktow choc oczywiscie pamietam ze jechalismy przeciwko jednej ze slabszych druzyn 1 ligi.

Jelen swietnie i pewnie, szkoda defektu bo z pewnoscia mogloby byc 3 albo 2 (plus bonus) punkty wiecej.

Focus bardzo mnie zaskoczyl, dobry na starcie jak zawsze ale wreszcie na dystansie jego silnik ciagnal! Umial sie odkleic od kraweznika, zostawial slady blizej bandy - oby tak zawsze!

Piszczyk na dystansie wygladal jakby jechal na dawnym Adamowym "osiolku" - zazwyczaj to on atakowal, a tym razem musial bronic pozycji, bo sprzet szedl bardzo wolno. Wszyscy juz Tomka pochwalili za akcje z pierwszego luku - pochwale i ja: pare razy pojechal w tym (i nie tylko) sezonie jak jezdziec bez glowy (choc ja lubie takich stracencow ktorzy daja kibicom sporo adrenaliny), tym razem pokazal swietny manewr taktyczny, wywozac przeciwnika i robiac miejsce koledze z pary.

A kolega z pary zwany Frankiem zdaje sie zrewanzowal sie pozniej Tomkowi podobnym manewrem. Frankiego za 10 pkt sie nie czepiam, 3 razy extra, 2 razy slabo, ale bilans w tym meczu na plus. Jednak tych dwucyfrowych wynikow w przekroju 2 sezonow bylo zdecydowanie za malo, do tego lekcewazenie treningow (nawet tego zgrupowania przed waznym meczem - pewnie niewiele brakowalo, aby Moran za nieobecnosc na zgrupowaniu nie dopuscil go w sobote do treningu, na ktorym tak dobrze wypadl i wywalczyl miejsce na mecz) - dobra ocena za mecz, ale po sezonie pierwszy do pozegnania. Mariuszowi tez bedzie na reke znalezc pracodawce blizej domu, wiec strony mysle ze rozstana sie bez zalu.

Joonas - starty jak zawsze czyli takie sobie, ale tym razem tor nie pozwolil pokazac mu tego, co umie najlepiej czyli napedzac sie po duzej i atakowac rywala pod banda badz scinac do kraweznika. Na twardszym torze i on i jego maszyny sa mniej skuteczne, a my jestesmy pozbawieni takiej frajdy, jaka zaserwowal nam na Gorzowie. Licze, ze szybko sie wykuruje a na Rzeszow zrobimy hiper-przyczepny tor i... bedzie zabawa bo bardzo polubilem tego fightera!

Juniorzy zrobili tyle co mieli zrobic, troche nie rozumiem wstawiana Adriana Smiei za Malego - mysle ze Dominiczak jest jednak troszke skuteczniejszy.

Jeszcze raz powtorze, ze na Rzeszow chcialbym tor do walki: teraz sama stawka meczu zapewniala sporo emocji, ale gdy druzyna przegrywa a na torze nie ma walki to zal patrzec... dlatego niezaleznie od tego, co uda sie "ujechac" z Rzeszowem fajnie byloby zobaczyc na torze troche mijanek, najlepiej Joonasa mijajacego Klingberga czy Piszczyka objezdzajacego Kuciape...Franka jak pod banda zostawia w tyle Sledzia...Focusowi i Jeleniowi odpuszcze extrawagancje - ci niech prowadza od startu do mety :wink: . To tyle komentarza do Krosna i zyczen co do Rzeszowa. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#252 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 00:03

Mała ale istotna uwaga,kierownik zawodów spisał sie całkiem dobrze.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2005, o 09:37 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#253 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2005, o 00:10

Regdal pisze:Mała ale istotna uwaga,-zdecydowanie lepiej w roli kierownika zawodów spisał sie w niedzielę pan Kantor niż niejaki Słupski.Pozdrdrowionka.

Rozwiń swoją cenną myśl, jeśli dasz radę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#254 Postautor: Cooper » 26 lipca 2005, o 00:12

Łoptymista pisze:
Regdal pisze:Mała ale istotna uwaga,-zdecydowanie lepiej w roli kierownika zawodów spisał sie w niedzielę pan Kantor niż niejaki Słupski.Pozdrdrowionka.

ot, to. Mnie tez wlasnie to zainteresowalo, jak sie wychwytuje taka subtelna roznice? Kantor wyrazniej mowi czyta sedziemu sklady wyscigow nominowanych? Sorry, zdecydowanie lepiej?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#255 Postautor: Regdal » 26 lipca 2005, o 00:13

Łoptymista pisze:

Hmmm.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2005, o 09:39 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#257 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2005, o 00:36

Regdal pisze:
Łoptymista pisze:

Wybacz stary ,ale już dzisiaj nie dam rady,może innym razem.

Musiałbym mocno skłamać, gdybym chciał napisać, że jestem zaskoczony taką postawą. Nie kłamię i tego nie napiszę.
Od siebie dodam tylko, że irytują mnie takie typki, które potrafią napluć zza klawiatury na kogoś i nawet nie mają na tyle odwagi i rozumu, że psotarać się rozwinąć swoje myśli (choć to ostatnie słowo w kontekście redgalowej twórczosci jest pewnym nadużyciem).

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#258 Postautor: Cooper » 26 lipca 2005, o 00:43

oops, sorry, przy okazji ja zaliczylem mala wpadke. bo myslalem, ze chodzi o kierownika druzyny....
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#259 Postautor: go! » 26 lipca 2005, o 00:44

Łoptymista pisze: irytują mnie takie typki, które potrafią napluć zza klawiatury na kogoś i nawet nie mają na tyle odwagi i rozumu, że psotarać się rozwinąć swoje myśli.

A co tu rozwijać? Co ma powiedzieć?
"Walnąłem bzdurę i nie wiem jak się wycofać bo mnie już ktoś zacytował" :?: :?:

:D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#260 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2005, o 00:50

go! pisze:
Łoptymista pisze: irytują mnie takie typki, które potrafią napluć zza klawiatury na kogoś i nawet nie mają na tyle odwagi i rozumu, że psotarać się rozwinąć swoje myśli.

A co tu rozwijać? Co ma powiedzieć?
"Walnąłem bzdurę i nie wiem jak się wycofać bo mnie już ktoś zacytował" :?: :?:

:D

Takie coś to byłoby mistrzostwo gminy i okolicznych galaktyk oraz wyjście z klasą. Tak się stało, że to Tobie przyszło coś takiego do głowy, a nie panu Regdalowi, który stara się za wszelką ceną obrzucić co niektórych łajnem.

***KROSNO***

#261 Postautor: ***KROSNO*** » 26 lipca 2005, o 00:54

Cooper pisze:Wlasnie mialem pisac... Sadze, ze gdyby wczorajszy mecz byl w Krosnie, tez bysmy wygrali.

To był dobry żart :!: :P No ale wcale się nie dziwie, że humor dopisuje...
Już 7 sierpnia zostaniecie sprowadzeni na ziemie bo widze że niektórym po meczu z Krosnem woda sodowa uderzyła do głowy :)

go!
Trener

#262 Postautor: go! » 26 lipca 2005, o 00:59

***KROSNO*** pisze: widze że niektórym po meczu z Krosnem woda sodowa uderzyła do głowy :)

I dobrze że się nie dziwisz, ale czy wam nie uderzyła dużo wcześniej :?:
Te wszystkie buńczuczne wypowiedzi niczym nasze przed barażem rok temu w Zielonce... :wink:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#263 Postautor: Łoptymista » 26 lipca 2005, o 01:02

***KROSNO*** pisze:
Cooper pisze:Wlasnie mialem pisac... Sadze, ze gdyby wczorajszy mecz byl w Krosnie, tez bysmy wygrali.

To był dobry żart :!: :P No ale wcale się nie dziwie, że humor dopisuje...
Już 7 sierpnia zostaniecie sprowadzeni na ziemie bo widze że niektórym po meczu z Krosnem woda sodowa uderzyła do głowy :)

A co mamy ogłosić żałobę i sie martwić z powodu porażki. Sodówki nikt chyba nie pił.
O ile TŻ mocnej paki nie ma, to Krosno z niedzieli to tylko dwóch (od biedy) zawodników. Reszta to skład drewna i papy, jak mawiają klasycy. Więć jeśli mecz u was prowadziłby OBIEKTYWNY arbiter wcale niebyłbym aż tak pewien naszej przegranej.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#264 Postautor: Talib » 26 lipca 2005, o 01:04

go! pisze:
***KROSNO*** pisze: widze że niektórym po meczu z Krosnem woda sodowa uderzyła do głowy :)

I dobrze że się nie dziwisz, ale czy wam nie uderzyła dużo wcześniej :?:
Te wszystkie buńczuczne wypowiedzi niczym nasze przed barażem rok temu w Zielonce... :wink:

Przepraszam go! za czepialstwo, ale patrząc na obecne miejsce w tabeli i szanse w barażach ZKŻ oraz łudząco podobne odczucia z zeszłego sezonu, myślę, że nam sodówa do głów jednak nie uderzyła...

go!
Trener

#265 Postautor: go! » 26 lipca 2005, o 01:10

Talib pisze: patrząc na obecne miejsce w tabeli i szanse w barażach ZKŻ oraz łudząco podobne odczucia z zeszłego sezonu, myślę, że nam sodówa do głów jednak nie uderzyła...

No nie chce mi się grzebać w archiwum, ale o ile pamiętam wszyscy prawie liczyli że zaliczka z Lublina swobodnie wystarczy aby spuścić Falubaz do I ligi
(podobnie jak Krosno w tym roku w stosunku do nas)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#267 Postautor: sadychor » 26 lipca 2005, o 12:23

Pokemon pisze:(...)
Do tego np. jeden kibic zwraca się do adminów aby dokopać drugiemu itp. bo są równi i równiejsi! :twisted: Wyluzować! :twisted: (...)

Czyżby to było o mojej skromnej osobie :?: Emoty Pokemonie znasz :?: I czy naprawdę Ci się wydaje, że mam pretensje do Snysa :?:

Wracając do tematu meczowego. Wynik poszedł w Świat i został "zaksięgowany". Koledzy z Krosna, nie ma co gdybać, Wasza drużyna przegrała, bo była słabsza i koniec tematu. Sędzia nie czarował, tor był równy dla wszystkich.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

pahlavi

#268 Postautor: pahlavi » 26 lipca 2005, o 18:28

Może ktoś podać czasy z X, XIV i XV biegu?

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#269 Postautor: Madlene » 26 lipca 2005, o 18:50

bieg X 70,16
bieg XIV 69,73
bieg XV 70,70

:wink:

fanta

#270 Postautor: fanta » 26 lipca 2005, o 22:25

Byłam na meczu specialnie przyjechałam zprzyjaciółmi , mecz był fantastyczny , cieszę się z wygranego meczu moim przyjaciolom podobało się wasze miasto ,jutro będziemy w KROŚNIE. Niedługo już wracam do domu i chciałam się pożegnac..// ..i co złego to nie ja ..tak się mówi na pożegnanie ? cześc FANTA

Shack
Administrator

#271 Postautor: Shack » 26 lipca 2005, o 22:37

i wszyscy razem: Czeeeeść Fantaaaaaa

pahlavi

#272 Postautor: pahlavi » 27 lipca 2005, o 18:59

Dzięki Madlene.

edit by sting:używajcie PW :twisted:

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#273 Postautor: Madlene » 28 lipca 2005, o 20:33

Czy ktoś ma może filmiki z meczu z Krosnem i mógłby udostepnic? Niekoniecznie teraz (bo mnie nie bedzie) ale tak gdzies kolo 6 sierpnia :wink: ?

PS. Kiry wyrażaj sie :!:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#274 Postautor: kilar » 28 lipca 2005, o 20:58

Madlene pisze:Czy ktoś ma może filmiki z meczu z Krosnem i mógłby udostepnic? Niekoniecznie teraz (bo mnie nie bedzie) ale tak gdzies kolo 6 sierpnia :wink: ?

Ooooooooo wlasnie, najlepiej by bylo jakby ktos byl tak mily i podrzucil caly meczyk :)

Pozdro

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#275 Postautor: dannie » 28 lipca 2005, o 22:20

chyba musze sie do czegos przyznac :? ...przeze mnie nie mamy (jak to bylo w zwyczaju) nagranego calego meczu. Geest, ktory trudnil sie tym prawie caly sezon zostal przeciagniety przeze mnie na zla strone mocy :D ...namowilem go, aby porzucil kamere i darl ryja z nami jak na fanklubowicza przystalo ;)

Wszystkich zawiedzionych przepraszam. Skargi przyjmuje jutro pomiedzy 13 - 14. ;)
Obrazek