Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego
Po dwukrotnej rozmowie z bratem Roberta - Åukaszem - uzyskaÅ‚em zgodÄ™ mamy i Åukasza na kontynuowanie naszej akcji... tata w pracy ale też nie bÄ™dzie miaÅ‚ nic przeciw temu.
Zgodnie z umowa konto założone:
Wpłat należy dokonywać na adres:
Jacek Cholewiński
Bank PEKAO SA I O/Skwierzyna
51 1240 3594 1111 0010 0704 9849
z dopiskiem "dla Roberta - nagrobek"
No to zaczynamy!
Wpłaciłem pierwsze 100PLN...
Zgodnie z umowa konto założone:
Wpłat należy dokonywać na adres:
Jacek Cholewiński
No to zaczynamy!
Wpłaciłem pierwsze 100PLN...
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!
Będzie Sting dokładnie jak piszesz - po zebraniu wystarczającej kwoty udajemy sie do Lublina, aby u artysty-kamieniarza wskazanego przy pomocy być może Waszej wybrać projekt, zlecić pracę i montaż, a po wykonaniu zapłacić... Kasa jest tylko i wyłącznie dla ś.p.Roberta...
Pozdrawiam
PS. Zataczamy coraz większe kręgi, obok http://www.przegladzuzlowy.pl wsparły nas również http://www.pozytywnewibracje.pl
Miłego dnia
Pozdrawiam
PS. Zataczamy coraz większe kręgi, obok http://www.przegladzuzlowy.pl wsparły nas również http://www.pozytywnewibracje.pl
Miłego dnia
- motorlublin
- Szkółkowicz
Gawrzyk, mam nadzieję, że się nie pogniewasz ale z braku czasu po prostu kopiuję
z http://www.tzlublin.com (autor - Paweł Słupski)
Niespełna półtora roku temu pożegnaliśmy jednego z największych wojowników czarnego sportu. Indywidualnego Mistrza Świata Juniorów z 1998 roku, zawodnika Motoru Lublin, GKM-u Grudziądz oraz WTS-u Wrocław oraz reprezentanta Polski - Roberta Dadosa. Żużlowego showmana, którego jazdą ekscytowali się wszyscy fani speedwaya niezależnie od miejsca zamieszkania.
Życie poświęcił swej jedynej pasji, którą był sport żużlowy. Dzięki temu wielu z nas przeżyło niezapomniane chwile. Za to jesteśmy mu wszyscy ogromnie wdzięczni.
Właśnie pamięć o Nim i owa wdzięczność dla Jego dokonań nie pozwala nam pozostać obojętnymi wobec miejsca, w którym spoczywa. Grób "Dadiego" to dziś niestety wyłącznie betonowa płyta oraz zwykły krzyż z metalową tabliczką, która jest jedyną informacją o zmarłym żużlowcu. Widok nie dość, że przygnębiający, to jeszcze zdecydowanie niegodny takiego człowieka, jakim był Robert.
Niestety rodzina naszego mistrza świata póki co nie jest w stanie sfinansować innego nagrobka. Właśnie dlatego grudziądzcy kibice
zainicjowali akcję "Dla ś.p. Roberta", której celem jest zebranie funduszy na nowy pomnik nagrobny. Godny Roberta Dadosa.
W związku z tym zwracamy się do wszystkich osób dobrej woli, pamiętających zasługi wielkiego fightera w charakterystycznym
śnieżnobiałym kevlarze, z prośbą o pomoc w realizacji naszej idei. Każdy grosz z pewnością przysłuży się do właściwego upamiętnienia Roberta Dadosa - naszego idola.
Aby wesprzeć akcję "Dla ś.p. Roberta" wystarczy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe:
Jacek Cholewiński
Lublinianie, którzy chcieliby wesprzeć zbiórkę "Dla ś.p. Roberta" będą mogli zrobić to już w niedzielę. Podczas meczu z KSŻ Krosno, członkowie Fan Klubu będą zbierali datki na ten cel.
Autorzy akcji zobowiązują się do publicznego rozliczenia się z zebranych środków.
[Pogrubienia ode mnie (dop. meesha)]
z http://www.tzlublin.com (autor - Paweł Słupski)
Niespełna półtora roku temu pożegnaliśmy jednego z największych wojowników czarnego sportu. Indywidualnego Mistrza Świata Juniorów z 1998 roku, zawodnika Motoru Lublin, GKM-u Grudziądz oraz WTS-u Wrocław oraz reprezentanta Polski - Roberta Dadosa. Żużlowego showmana, którego jazdą ekscytowali się wszyscy fani speedwaya niezależnie od miejsca zamieszkania.
Życie poświęcił swej jedynej pasji, którą był sport żużlowy. Dzięki temu wielu z nas przeżyło niezapomniane chwile. Za to jesteśmy mu wszyscy ogromnie wdzięczni.
Właśnie pamięć o Nim i owa wdzięczność dla Jego dokonań nie pozwala nam pozostać obojętnymi wobec miejsca, w którym spoczywa. Grób "Dadiego" to dziś niestety wyłącznie betonowa płyta oraz zwykły krzyż z metalową tabliczką, która jest jedyną informacją o zmarłym żużlowcu. Widok nie dość, że przygnębiający, to jeszcze zdecydowanie niegodny takiego człowieka, jakim był Robert.
Niestety rodzina naszego mistrza świata póki co nie jest w stanie sfinansować innego nagrobka. Właśnie dlatego grudziądzcy kibice
zainicjowali akcję "Dla ś.p. Roberta", której celem jest zebranie funduszy na nowy pomnik nagrobny. Godny Roberta Dadosa.
W związku z tym zwracamy się do wszystkich osób dobrej woli, pamiętających zasługi wielkiego fightera w charakterystycznym
śnieżnobiałym kevlarze, z prośbą o pomoc w realizacji naszej idei. Każdy grosz z pewnością przysłuży się do właściwego upamiętnienia Roberta Dadosa - naszego idola.
Aby wesprzeć akcję "Dla ś.p. Roberta" wystarczy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe:
Jacek Cholewiński
Lublinianie, którzy chcieliby wesprzeć zbiórkę "Dla ś.p. Roberta" będą mogli zrobić to już w niedzielę. Podczas meczu z KSŻ Krosno, członkowie Fan Klubu będą zbierali datki na ten cel.
Autorzy akcji zobowiązują się do publicznego rozliczenia się z zebranych środków.
[Pogrubienia ode mnie (dop. meesha)]
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Czarek pisze:A ja uważam, że grób samobójcy powinien wyglądać tak jak wygląda.
Nie pierwszy raz czytam z prawdziwym obrzydzeniem Twoje posty.Juz z góry wiem ,czego mozna sie spodziewac. DNO. Tylko w taki sposób umiesz zwrócic na siebie uwagę? Nikt nie dał Ci prawa ocenienia zachowań innych ludzi.nie widamomo jeszcze jak Ty skonczysz żywot..........
Nie fatyguj sie z odpowiedziÄ….
.........
- Kaka
- Szkółkowicz
- Kontakt:
JAG pisze:duży był odzew kibiców,czy nie bardzo?
Moim zdaniem, odzew byl dosc duzy, nie bede podawal kwotowo, bo nie jestem do tego upowazniony, ale jak na Lublin to datki do puszek byly spore.
Natomiast zdanie do Czarka: wez czlowieku porzadny rozpend i walnij sie mocno w sciane, samobojca to co?? taki gorszy obraz czlowieka?? Niewaze ze mial rozne problemy??
Zreszta o czym gadac, sam nawolujesz do nie przeklinania na stadionie, a sam masz moralnosc na poziomie pierwotniaka.
Nareszcie można się do Was dostać...
Technical problems??? No more, please...
Mam nadzieję, że zaglądacie do grudziądzkiego wątku dotyczącego NASZEJ akcji... Do piątkowego wieczora mieliśmy uzbierane 900PLN... Dużo czy mało? Myślę, że jak na dwa dni jest dobrze... a będzie jeszcze lepiej...
Jesteście zajefajni - myślę że Grudziądz i Lublin załatwi sprawę sam - choć dorzucają się ludzie z całej Polski
Przy okazji GRATULUJĘ zwycięstwa nad Krosnem i udziału w play-off
Pozdrawiam cały Lublin...
Jacek
Technical problems??? No more, please...
Mam nadzieję, że zaglądacie do grudziądzkiego wątku dotyczącego NASZEJ akcji... Do piątkowego wieczora mieliśmy uzbierane 900PLN... Dużo czy mało? Myślę, że jak na dwa dni jest dobrze... a będzie jeszcze lepiej...
Jesteście zajefajni - myślę że Grudziądz i Lublin załatwi sprawę sam - choć dorzucają się ludzie z całej Polski
Przy okazji GRATULUJĘ zwycięstwa nad Krosnem i udziału w play-off
Pozdrawiam cały Lublin...
Jacek
Mówisz i masz - 402 złote i 12 groszy dokładnieJAG pisze:grzesieck pisze:JAG pisze:duży był odzew kibiców,czy nie bardzo?
402 zl
spodziewałam się większego
Mam nadziejÄ™, że to w 100% prawdaJa-Jacek pisze:Po dwukrotnej rozmowie z bratem Roberta - Åukaszem - uzyskaÅ‚em zgodÄ™ mamy i Åukasza na kontynuowanie naszej akcji
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Mówisz i masz - 402 złote i 12 groszy dokładnieJAG pisze:grzesieck pisze:JAG pisze:duży był odzew kibiców,czy nie bardzo?
402 zl
spodziewałam się większego:
no to zupełnie zmienia postać rzeczy
meesha pisze:Mam nadziejÄ™, że to w 100% prawdaJa-Jacek pisze:Po dwukrotnej rozmowie z bratem Roberta - Åukaszem - uzyskaÅ‚em zgodÄ™ mamy i Åukasza na kontynuowanie naszej akcji
a coÅ› nie gra?
InDorka pisze:Czarek pisze:A ja uważam, że grób samobójcy powinien wyglądać tak jak wygląda.
Nikt nie dał Ci prawa ocenienia zachowań innych ludzi.nie widamomo jeszcze jak Ty skonczysz żywot..........;)
.........:)..........
Mam prawo oceniać innych, tak samo jak ty, a zwłaszcza potępiać tych, którzy żegnają się z tym światem w tak głupi sposób i w takich okolicznościach. Gdybym skończył podobnie swoje życie to oczekuję również obiektywnej oceny swojego czynu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Nikt nie przepił 6 zł 12 gr (a przynajmniej nie z tych pieniędzy
). Różnica wynika pewnie z tego, że ktoś jeszcze dorzucił te parę złotych już po tym jak podaliśmy info o zebranej kwocie
Dziękujemy bardzo wszystkim, którzy wsparli naszą akcję

Dziękujemy bardzo wszystkim, którzy wsparli naszą akcję
Cz@rek pisze:Mam nadzieje że na Rzeszowie akcja bedzie jeszcze powtórzona,bo na sektorze pod dachem
nie widziałem nikogo z puszkąChyba że ktoś aż tak mocno sie tajniaczył
pieniadze zbierane byly przy glownej bramie...
jezeli ktos chce wesprzec akcje (i nie bawic sie w przelewy) moze tez wpasc na spotkanie FK lub podczas meczu podejsc do FK na sektorze od strony Bystrzycy i dac pieniadze
a na meczu z Rzeszowem akcja najprawdopodobniej bedzie powtorzona