Wysyp idiotów na stadionie

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Tomal

#51 Postautor: Tomal » 6 czerwca 2005, o 15:00

InDorka pisze:Tomal napisał:

Czy ja dobrze rozumiem? Nastapiła wymiana kibiców zmoknietych na suchych ? Czyzby ci "z biletem bez dachu " wyparli płacacych 25 PLN spod krytej trybuny ? Nie widziałam takiej akcji.
Bo jesli tylko zajeli wolne miejsca to po co medytujesz o zwrocie kasy ? Ktoś mokry usiadł Ci na kolanach ??
Najpierw litujesz sie nad ojcem z dzieckiem na reku,a zaraz potem piszesz..."trochę zaleciało dziczyzną..."

....... :? ........

A skąd Ty wzięłaś to, że ja siedziałem na krytej?!? Akurat nie siedziałem! Ale dobrze widziałem, co się działo i według mnie nie było to fair. A Twój "argument", że nikt nikogo z jego miejsca nie wyparł jest tak denny, że szkoda słów. Zaproponuję Ci więc jedynie następującą sytuację: idziesz do kina, kupujesz bilet, siadasz w fotelu i oglądasz film. Za chwilę na chama wbija ktoś bez biletu, siada obok Ciebie na schodach kinowych i zieje Ci w twarz, jaką to nie jesteś naiwniaczką, że bulisz za bilety...

p. s. tylko nie pisz, że w kinie nie pada deszcz, bo padnę ze śmiechu.
"Najtazsim Hriehom Je Nepit Dobre Pivo"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#52 Postautor: istred » 6 czerwca 2005, o 15:10

Zachowanie dwóch zawodników z Opola było dla mnie skandaliczne. Gwizdy były jak najbardziej słuszne, a nasilały się wobec dalszego symulowania - jak wywoziła ich karetka, jak okazało się, że są niezdolni do jazdy. Życzę im szybkiego zakończenia karier, a Kolejarzowi szybkiego spadku do 2 ligi, bo najwyraźniej tam jest ich miejsce.

Szacunek dla dwóch dzielnych kibiców z Opola :)... i dla trzech dziewczyn siedzących na żylecie, które mimo że przemoczone do suchej nitki (biedne nie miały się czym okryć przez całą ulewę) siedziały wytrwale do końca meczu :D

[ Dodano: Pon 06 Cze, 2005 15:13 ]
InDorka pisze:Podstawową cechą spikera powinna być bezstronność.On ma tylko relacjonowac fakty.
Nie przesadzaj... jesteśmy w Lublinie - u siebie. Przecież nawet komentator w telewizji jak gra reprezentacja nie jest bezstronny, nie wspominająć już o spikerze na siatkówce, czy spikerze ze stadionu Legii (nie wiem czy jest on jeszcze spikerem).

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#53 Postautor: grzesieck » 6 czerwca 2005, o 15:16

jas pisze:
grzesieck pisze:Prosze nie poprawiac tego co napisalem, gdyz sa to slowa spikera Mariana S. ktory stwierdzial, ze Sebek ostatnio zdobyl komplet punktow dla Turbiny Saławat !

dziekuje :)

to ja jednak poprawie - Mariusza S. Mariusza :wink: :wink: :twisted:

No sie wie, ze Mariusza, takie male niedopatrzenie z mojej strony, hyhy :mrgreen:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#55 Postautor: grzesieck » 6 czerwca 2005, o 16:08

Ja wtedy stalem na dole przy jednej z rac, a Wy pare metrow wyzej nie slyszeliscie, bo pewnie Mikas glosno gadal ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

rickardson

Re: Wysyp idiotów na stadionie

#56 Postautor: rickardson » 6 czerwca 2005, o 17:23

.:Soluk:. pisze:Ci wszyscy co protestowali chyba mieli racje( w tym rowniez ja) Jedrzejkiewicz nie mial defektu tylko nie radzil sobie z drugim lukiem dwa razy upadal na tym samym miejscu! podcza jego drugiego upadku najpierw probowal podniesc maszyne ale spojrzal sie na jadacych i w momencie kiedy zobaczyl ze rembasa wyprzedzil Pietraszko i w biegu zrobilo sie 5:1 to polozyl sie dalej na torze. Widzialem to z bliska bo siedzialem a raczej stalem na wyjsciu z drugiego luku. Tak to przynnajmnej wygladalo z mojej perspektywy

A ja stałem dosłownie jakieś 5 metrów od tego jak Jędzejkiewicz upadł i celowo pomógł przerwać bieg.Poza tym doszukujcie się sprawiedliwości , bo w powtórce zamiast 5:1 było 4:2 :evil:

nie cytuj 3 postow - edit by grzesieck

JAG
Senior

#57 Postautor: JAG » 6 czerwca 2005, o 17:34

grzesieck pisze:Prosze nie poprawiac tego co napisalem, gdyz sa to slowa spikera Mariana S. ktory stwierdzial, ze Sebek ostatnio zdobyl komplet punktow dla Turbiny Saławat !

dziekuje :)

sory nie skumałam wcześniej.już sie nie czepiam :wink:
:),czasami :(

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#58 Postautor: InDorka » 6 czerwca 2005, o 17:57

istred napisał:

"....Przecież nawet komentator w telewizji jak gra reprezentacja nie jest bezstronny"

Tak,z jedną drobniutką róznicą : komentatora telewizyjnego nie słyszą zawodnicy :!: :!:

Dlatego upieram się,że komentator tak jak sędzia powinien być bezstronny.Wiem że w chwilach emocji meczowych trudno o obiektywizm, ale właśnie dlatego nie każdy może byc sędzią i sprawozdawcą sportowym....

........ :) .........

[ Dodano: Pon 06 Cze, 2005 ]
tomal napisał:
"A skad ty wziełaś to,że ja siedzialem na krytej" ?

A stad,że poruszyłeś problem zwrotu pieniędzy za ok.godzinny dyskomfort "zadaszonych"
Ja noszę swój dach nawet przy dobrej pogodzie i nie mam takich problemów.
Sytuacja opisana w scence kinowej bardziej pasuje do tych.którzy wchodzą bez biletu "okrężną drogą" niż do chowających sie 1/2 razy w sezonie przed ulewą.

Poza tym dziwne,że to Ty,moknacy honorowo pomyślałeś o zwrocie kasy tym spod dachu.
Po Twoim wyjasnieniu jeszcze bardziej pasuje do Ciebie "pies ogrodnika" . Sam moknie ,wiec z dachu nie powinien skorzystać nawet ojciec z dziećmi.

........ :( .........

Tomal

#59 Postautor: Tomal » 6 czerwca 2005, o 21:58

InDorka pisze:istred napisał:

[ Dodano: Pon 06 Cze, 2005 ]
tomal napisał:
"A skad ty wziełaś to,że ja siedzialem na krytej" ?

Poza tym dziwne,że to Ty,moknacy honorowo pomyślałeś o zwrocie kasy tym spod dachu.
Po Twoim wyjasnieniu jeszcze bardziej pasuje do Ciebie "pies ogrodnika" . Sam moknie ,wiec z dachu nie powinien skorzystać nawet ojciec z dziećmi.

........ :( .........

No widzisz - to może jednak potrafię myśleć o innych (wyobraź sobie, że można myśleć i o moknących, i o płacących extra). Słusznie napisał przedmówca, że to jest żużel, a nie snoker i trzeba się liczyć z tym, że od czasu do czasu się przemoknie. Pewnie, że jestem za tym, żeby w czasie ulewy pod dach wyjątkowo schować kobietki, czy małe szkraby, które czasem jeszcze nie do końca są świadomoe gdzie się znajdują, a których ojcowie zabierają na speedway coby im uszy przywykły do warkotu maszyn. To tak. Ale jak krzesełka szturmem zajmują młodzieńcy w sile wieku, udający jeszcze, że nic dziwnego w tym nie ma, to coś (według mnie) jest nie tak.

Pozdrawiam, Pies Ogrodnika
"Najtazsim Hriehom Je Nepit Dobre Pivo"

meesha
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: meesha » 6 czerwca 2005, o 22:18

A najprościej wziąć tzw. parasol, ani dużo nie waży ani dużo miejsca nie zajmuje a czasem się przyda :P :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#61 Postautor: jas » 6 czerwca 2005, o 22:26

i ile osob sie pod jednym zmiesci :lol: :lol: 8)
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#62 Postautor: Cooper » 6 czerwca 2005, o 22:30

Wg Bimmera, to nawet jesli pod dachem tylko jedno krzeselko bylo zajete i zaczal padac deszcz i reszta zajelaby pozostale to tez nieuczciwe? Byly krzeselka wolne, to sobie ludzie poszli na nie usiasc. Reszta siedziala na betonie lub stala pod tym dachem sciesniona. Podobna sytuacja z krzeselkami dla VIPow byla kiedys w hali MOSiR na meczach koszykowki. Tam wydzielonych rzedow krzeselek pilnowala zawsze do momentu rozpoczecia meczu straz miejska, a pozniej na wolne mozna bylo sobie wskoczyc, w mysl zasady, ze po co ma sie "marnowac" dobre miejsce. Tak samo jest na stadionie. Bo idea zakupu drozszego biletu lub karnetu uprawniajacego zasaidanie na krzeselkach jest fakt zagwarantowania dobrych miejsc i klub musi takowym osobom te miejsca zagwarantowac i oni te miejsca maja zagwarantowane. A pozostali-moga sie zmiescic ale nie musza. A wczoraj byla sytuacja extremalna, nie wiem, co komu szkodzi przygarnac ludzi moknacych po dach, zwlaszcza, ze mecz sie nie odbywal w tym czasie, a jak sie potem znowu rozpoczal to wiekszosc wrocila na swoje miejsca.
I mowie to calkowicie bedac "z boku" tej sytuacji, bo deszcz spedzilem u Meeshy po parasolem :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#63 Postautor: grzesieck » 6 czerwca 2005, o 22:46

Cooper pisze:I mowie to calkowicie bedac "z boku" tej sytuacji, bo deszcz spedzilem u Meeshy po parasolem :D

no i tez troche pod drzewkami oraz pare minut pod daszkiem budki gdzie kupowales zapiekanke :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Czarek
Trener

#64 Postautor: Czarek » 6 czerwca 2005, o 22:50

Precz z socjalizmem i roszczeniami motłochu!
Jeśli na trybunę główną są droższe bilety, to nikt nie powinien mieć prawa wejścia tam bez biletu choćby padał grad. Jak ktoś płaci to wchodzi.
Każdemu kto myśli inaczej życzę by co ulewę do domu wbiegał mu przemoknięty tłum, bo skoro jest miejsce to można wszędzie uciec przed deszczem...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#65 Postautor: Manitou » 6 czerwca 2005, o 23:14

Cooper pisze: Podobna sytuacja z krzeselkami dla VIPow byla kiedys w hali MOSiR na meczach koszykowki. Tam wydzielonych rzedow krzeselek pilnowala zawsze do momentu rozpoczecia meczu straz miejska, a pozniej na wolne mozna bylo sobie wskoczyc, w mysl zasady, ze po co ma sie "marnowac" dobre miejsce.

Idąc tym tokiem myślenia to nikt by nie płacił 25 blach za "daszek" tylko każdy by sępił pod tą trybuną i czekał na rozpoczęcie meczu żeby się tam wbić za darmo :lol: Wyobraźcie sobie jaka byłaby wojna :lol: :lol:

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#66 Postautor: InDorka » 7 czerwca 2005, o 00:47

Bimmer i Czarek to w/g mnie przykłady nielubianych w okresie szkolnym uczniów.Na pewno nie dawaliście sciągać,według zasady,że kazdy uczy sie dla siebie i nie ma nic za darmo.Miejsca w autobusie też pewnie nie odstepujecie staruszkom,bo zapłaciliście za bilet i wsiedliście wcześniej.
Wyglada na to , że znacie tylko twarde zasady stad-dotąd.Odstępstwa za grosz i w żadną stronę.Ja nie popieram wchodzenia na droższe miejsca na kazdym meczu,tylko sporadycznie,w sytuacji ulewy.Wcześniej juz ktos pisał,że wszedł a po deszczu wyszedł.I co sie komuś przez to stało,była długa przerwa niczego nikomu nie zasłaniali wiec gdzie problem?
Zweryfikujcie własne zachowania........chocby w internecie,Czy nigdy niczego nie skopiowaliście bez zgody autora i wniesienia stosownej opłaty (czyli bez biletu za 25 PLN )?

Tomala nie wrzucam do tego samego worka,zmiękczył mnie kobietkami i szkrabami :D

......... :) .........

Czarek
Trener

#67 Postautor: Czarek » 7 czerwca 2005, o 07:53

InDorka pisze:Bimmer i Czarek to w/g mnie przykłady nielubianych w okresie szkolnym uczniów.Na pewno nie dawaliście sciągać,według zasady,że kazdy uczy sie dla siebie i nie ma nic za darmo.Miejsca w autobusie też pewnie nie odstepujecie staruszkom,bo zapłaciliście za bilet i wsiedliście wcześniej.

Gadasz bzdury. Sytuację z meczu można porównać do wyrwania koledze jego kartki z rąk i skopiowania klasówki oraz usadowieniem się na kimś kto już siedzi w autobusie.

Awatar użytkownika
camel

#68 Postautor: camel » 7 czerwca 2005, o 08:42

Czarek pisze:Precz z socjalizmem i roszczeniami motłochu!
Jeśli na trybunę główną są droższe bilety, to nikt nie powinien mieć prawa wejścia tam bez biletu choćby padał grad. Jak ktoś płaci to wchodzi.
Każdemu kto myśli inaczej życzę by co ulewę do domu wbiegał mu przemoknięty tłum, bo skoro jest miejsce to można wszędzie uciec przed deszczem...

A może klub powinien wypłacić odszkodowanie tym którzy zapłacili za krytą i zostali ochlapani błotem ??? Skoro zapłaciłem to nikt nie ma prawa mnie ochlapać ani błotem ani deszcz z nieba (VIP)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#69 Postautor: kdsz » 7 czerwca 2005, o 08:53

Idąc tokiem myślenia niektórych, należałoby sprzedawać bilety na mecz, wpuścić ludzi z biletami a następnie tych którzy biletu nie mają, wpuścić za darmochę. Miejsc jest dosyć, wpływy z biletów nie zmaleją a frekwencja od razu podskoczy. A jak wiadomo więcej ludzi na stadionie to lepsza atmosfera, większa liczba odbiorców reklam itp. etc. Wszyscy będą zadowoleni.

Wszyscy oprócz tych, którzy wydali kasę na bilety.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#70 Postautor: Manitou » 7 czerwca 2005, o 09:03

Postawmy sprawę jasno :!: Ochrona dała d... :!: Nad sektorem w którym siedziało 2(słownie dwóch) kibiców Opola stało 2(słownie dwóch) ochroniarzy(całkiem niezłych karków) - po jednym na łebka(myślałem, że to goście z Talibanu, że się tak ich pilnuje), a przy bramce na krytą stał jeden chłopaczyna, któremu do postury Pudziana brakowało jakieś 100 kilo. I jak on biedny miał to ogarnąć jak się na niego rzuciło 100 osób naraz :roll: Pewnie do dziś się cieszy, że to przeżył :mrgreen: A co do chronienia się pod daszkiem w czasie deszczu - na Gorzowie też lało i ja osobiście schroniłem się pod daszkiem, ale Cepeenu, a nie trybuny, za którą nie zapłaciłem.

P.S.: Pozdrowienia dla wszystkich forumowych socjalistów :wink: Jak to dobrze, że wasz czas już minął 16 lat temu :mrgreen:

Czarek
Trener

#71 Postautor: Czarek » 7 czerwca 2005, o 09:47

Podsumowując - osoby, które wtargnęły bez biletu i pozwolenia na trybunę główną okradły klub tak jak robią to ludzie wchodzący na stadion przez ogrodzenie, bez biletu.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: mikas » 7 czerwca 2005, o 10:05

Nie no Czarek nie róbmy jaj. To,że ktos sie schował przed deszczem pod dachem to jest okradanie klubu?? Gdyby sytuacja taka zdarzała sie na każdym meczu to można mówic o niedobrym zjawisku. Ale to była ekstremalna sytuacja. Na "codzień" nikt nie jest wpuszczany na kryta jeśli nie ma do tego prawa,bo jak dobrze zauważyli Bimmer i Kdsz ludzie zamiast kupic droższy bilet na krytą czekaliby do rozpoczęcia meczu i wtedy zajmowali wolne miejsca i na tym napewno klub byłby stratny i własnie to możnaby nazwac okradaniem klubu gdyby taka sytuacja sie powtarzała.Ale raz czy dwa w sezonie gdy ludzie chowają sie tam przed deszczem zadnych strat klubowi nie przyniesie.

P.S.Również patrzę z boku na całą sytuacje, bo w niedziele schroniłem sie przed deszczem pod parasolem Łoptymisty a nie pod dachem :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#73 Postautor: Manitou » 7 czerwca 2005, o 10:17

mikas pisze:Nie no Czarek nie róbmy jaj. To,że ktos sie schował przed deszczem pod dachem to jest okradanie klubu??

I to piszesz TY :shock: :?: Stary bojownik o wolność i demokrację i uczciwe wchodzenie na stadion :?: :!: :!:
mikas pisze: jak dobrze zauważyli Bimmer i Kdsz ludzie zamiast kupic droższy bilet na krytą czekaliby do rozpoczęcia meczu i wtedy zajmowali wolne miejsca

JA też to zauważyłem :wink: :mrgreen:
mikas pisze:Ale raz czy dwa w sezonie gdy ludzie chowajÄ… sie tam przed deszczem zadnych strat klubowi nie przyniesie.

To ja sobie raz czy dwa w sezonie przeskoczÄ™ przez ogrodzenie i wbijÄ™ na mecz za darmo ok :?: :twisted:

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#74 Postautor: InDorka » 7 czerwca 2005, o 10:24

"Uderz w nożyce, a stół się odezwie". No i odezwał sie.
Trudno,żebym oceniajac z mojego punktu widzenia czyjąś postawę,rozpisywała się o hodowli owiec lub plamach na słońcu.
Mylicie podstawową sprawę. Nie pochwalam cwaniaków,"okradajacych " klub ale rozumiem ,że ktoś za darmo może schować sie pod moim parasolem.I tylko tyle.
A co do ostrzeżeń......gdyby takich "zapieczonych" było więcej na tym forum,sama pożegnałabym sie, bez podpowiedzi i czekania na ostrzeżenia
Narazie tylko wiem ktore posty mam omijać wielkim łukiem :D

........ :D ........

Czarek
Trener

#75 Postautor: Czarek » 7 czerwca 2005, o 10:24

mikas pisze:Nie no Czarek nie róbmy jaj. To,że ktos sie schował przed deszczem pod dachem to jest okradanie klubu?? Gdyby sytuacja taka zdarzała sie na każdym meczu to można mówic o niedobrym zjawisku. Ale to była ekstremalna sytuacja. Na "codzień" nikt nie jest wpuszczany na kryta jeśli nie ma do tego prawa,bo jak dobrze zauważyli Bimmer i Kdsz ludzie zamiast kupic droższy bilet na krytą czekaliby do rozpoczęcia meczu i wtedy zajmowali wolne miejsca i na tym napewno klub byłby stratny i własnie to możnaby nazwac okradaniem klubu gdyby taka sytuacja sie powtarzała.Ale raz czy dwa w sezonie gdy ludzie chowają sie tam przed deszczem zadnych strat klubowi nie przyniesie.

P.S.Również patrzę z boku na całą sytuacje, bo w niedziele schroniłem sie przed deszczem pod parasolem Łoptymisty a nie pod dachem :wink:

1) Tu nie chodzi o chowanie siÄ™ pod dachem, ale wchodzenie na sektor bez biletu
2) Czy okradasz kogoś "raz czy dwa" czy 10 nie zmienia faktu, że kradniesz
3) Deszcz nie jest sytuacją ekstremalną, sytuacją ekstremalną jest wybuch zamieszek na stadionie i wtedy (jeśli trzeba) można uciekać po dach, bo klub nie zapewnił bezpieczeństwa.