Jesper Monberg

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#176 Postautor: Saint » 2 maja 2005, o 18:19

Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy... To nie jest tylko kwestia sprzętu, ale i przygotowania do sezonu. Pan J sprawiał wrażenie jakby w połowie biegu potrzebował respiratora... tutaj i rakiety Rickardssona nic by nie pomogły bo Pan J by się najpewniej na nich pozabijał... Jako jedyny z zawodników odpuszczał całkowicie gaz wchodząc w drugi łuk... Myślę, że Jesper wyszedł z założenia, że skoro jest byłym IMŚJ i jeździł w SGP to jeździć już umie świetnie i tylko mu potrzebne super maszynki...
Swoją drogą ciekawe jakby na jego sprzęcie prezentował się np Piszcz albo Pietraszko...
Pozdrawiam

K.
Kontakt:

#177 Postautor: K. » 2 maja 2005, o 18:26

Mam nadzieję,że ani Piszcz, ani Pietraszko nie będą musieli ścigać się na motocyklach Jensena. Nie wydaje mi się natomiast, aby podpisał on kontrakt amatorski - powinien więc być perfekcyjnie przygotowany do sezonu pod względem sprzętowym i kondycyjnym.
A może zakupił silniki jak połowa zawodników Polonii Bydgoszcz u Neville'a Tatum'a i po prostu został nabity w butelkę?
Czekam na oficjalną odpowiedź pana Jensena :-)
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#178 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 18:46

Saint pisze:Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy(...)

Czyli wg. Ciebie, Jesper w przerwie zimowej cofnal sie w rozwoju o kilka lat ?? :roll:

To wlasnie dzieki dobrym (szybkim, sprawnym) silnikom, zawodnik moze uzyskac dobry wynik czy to w GP, czy to w rozgrywkach ligowych. We Wloszech zrobil te 15 pt (ale podobno tam jest jakas inna punktacja, nie wiem, gdzies na forum to wyczytalem), a w Polsce juz tylko 1. Umiejetnosci ma takie same - czy jezdzi u nas, we Wloszech lub tez w Szwecji. Takze sam widzisz, ze sprzet odgrywa bardzo wazna role dla zuzlowca (raz przywozisz komplety, pojedziesz gdzies indziej - nie zdobedziesz nawet punktu :roll: )

Pozdro

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#179 Postautor: jas » 2 maja 2005, o 19:46

moim zdanie wina lezy zarowno po stronie slabego przygotowania sprzetowego, jak i kondycyjnego do sezonu. i dlatego racje ma Saint piszac, ze Pulpet wyglada jakby potrzebowal respiratora w trakcie biegu - on nie ma po prostu sily, kondycji i wytrzymalosci. umiejetnosci ma, w rozwoju sie nie cofnal - tylko sily w rekach i sily motorkow brak :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#180 Postautor: grzesieck » 2 maja 2005, o 20:09

jas pisze: tylko sily w rekach i sily motorkow brak :twisted:

i dupa za ciezka :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Robson
Senior

#181 Postautor: Robson » 2 maja 2005, o 21:55

patryk kilar pisze:
Saint pisze:Wszyscy tu piszą, że Jesper jest zawodowcem, powinien o sprzęt zadbać sam.... ale o czym my tu rozmawiamy, jak patrząc na tego pana miałem wrażenie, że on się dopiero uczy jazdy(...)

Czyli wg. Ciebie, Jesper w przerwie zimowej cofnal sie w rozwoju o kilka lat ?? :roll:

To wlasnie dzieki dobrym (szybkim, sprawnym) silnikom, zawodnik moze uzyskac dobry wynik czy to w GP, czy to w rozgrywkach ligowych. We Wloszech zrobil te 15 pt (ale podobno tam jest jakas inna punktacja, nie wiem, gdzies na forum to wyczytalem), a w Polsce juz tylko 1. Umiejetnosci ma takie same - czy jezdzi u nas, we Wloszech lub tez w Szwecji. Takze sam widzisz, ze sprzet odgrywa bardzo wazna role dla zuzlowca (raz przywozisz komplety, pojedziesz gdzies indziej - nie zdobedziesz nawet punktu :roll: )

Pozdro

Bzdzury gościu gadacie, że aż strach...
Idąc Twoim tokiem myślenia to Huszcza byłby mistrzem galaktyki conajmniej.... Przecież w "przerwach zimowych nie cofnął sie w rozwoju o kilka lat..." Sprzęt owszem ma duuuże znaczenie ale nie powiesz ze np. brak treningu lub "utuczenie" się nie ma wpływu na formę.
A że we Włoszech zrobił 15 pkt... To dosyć egzotyczna liga raczej... Czy w tym sezonie "bijensen" :) zdobył gdzieś(poza Italią) więcej niż 7-8 pkt? Cienki jest w tym roku jak barszcz malinowy i juz...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#182 Postautor: kilar » 3 maja 2005, o 00:51

Robson pisze:Bzdzury gościu gadacie, że aż strach...
Idąc Twoim tokiem myślenia to Huszcza byłby mistrzem galaktyki conajmniej.... Przecież w "przerwach zimowych nie cofnął sie w rozwoju o kilka lat..." Sprzęt owszem ma duuuże znaczenie ale nie powiesz ze np. brak treningu lub "utuczenie" się nie ma wpływu na formę.
A że we Włoszech zrobił 15 pkt... To dosyć egzotyczna liga raczej... Czy w tym sezonie "bijensen" :) zdobył gdzieś(poza Italią) więcej niż 7-8 pkt? Cienki jest w tym roku jak barszcz malinowy i juz...

Oczywiscie za malo treningow i te Twoje utuczenie sie ma wplyw na forme, ale jak nie masz sprzetu to sie mozesz w lidze speedrowerowej poscigac a nie na zuzlu..nie rozumiem Twojej wypowiedzi na poczatku, czytam i nie wiem o co Ci chodzi, napisz jeszcze raz jasniej bo Cie nie moge pojac :wink: . Nie wiem gdzie wg Ciebie ja pisze bzdury skoro wyraznie podkreslilem, ze sprzet ma znaczacy wplyw na wyniki osiagane przez zawodnika, a Ty sie z tym zgodziles.
Z jednym sie zgodze, Jesper nie przypomina zawodnika z ubieglego roku, jest poprostu cieniem samego siebie.

Pozdro

EDIT BY GRZESIECK - NIE CYTUJ 3 POSTOW, WYSTARCZY 1 :)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#183 Postautor: Lublin_Fan » 3 maja 2005, o 11:15

Jesper Ble Jensen to po prostu cienas. Nie zmieni tego ani lepszy sprzęt ani lepsze przygotowanie kondycyjne. Oglądając w niedziele jego wyścia spod taśmy po prostu się załamałem. Taśma jeszcze nie poszła dobrze w góre a on już miał metr straty.
Co tu dużo mówić. Jensen to najwieksza transferowa wtopa od początku "epoki" Siwka. Szkoda tylko, że trafiła się ona w tak niefortunnym momencie i okolicznościach.

Pozdr.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#184 Postautor: papi » 3 maja 2005, o 16:58

Dla mnie argumenty ze zrobil 15 punktow we Włoszech jest po prostu śmieszny. Wystarczyło zobaczyć SWC z udzialem Wloskiej reprezentacji w ktorej maja miejsce czolowi zawodnicy tej ligi. Po prostu załamka, komplet punktow oczywiscie na swoją wymowe, ale uwazam ze wsrod takich zawodnikow to przecietnaicy polskiej 2 ligi przywoziliby po 7-8 punktow. Zgadzam sie ze Jesper ma umiejetnosci. Caly czas zyje zeszloroczną inauguracją GP w ktorej był po prostu najlepszy i sam moze sie zastanawiac jak on tej eliminacji nie wygral, jadac na prowadzeniu w polfinale przestraszyl sie Golloba i upadl. Moim zdaniem nie ma usprawiedliwienia na jego postawe bo jest tak doswiadczonym zawodnikiem ze nie może byc tak fatalnie przygotowany do sezonu. Boje sie tylko ze Klingberg nie bedzie lepszy, pozyjemy - zobaczymy

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#185 Postautor: grzesieck » 3 maja 2005, o 17:08

papi pisze:Dla mnie argumenty ze zrobil 15 punktow we Włoszech jest po prostu śmieszny. Wystarczyło zobaczyć SWC z udzialem Wloskiej reprezentacji w ktorej maja miejsce czolowi zawodnicy tej ligi. Po prostu załamka, komplet punktow oczywiscie na swoją wymowe, ale uwazam ze wsrod takich zawodnikow to przecietnaicy polskiej 2 ligi przywoziliby po 7-8 punktow.

Tak jak juz ktos wczesniej pisal, we Wloszech punktowanie wyglada tak: 4-3-2-1, wiec do kompletu naszemu Jesperowi zabraklo 5 punktow ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
papi
Trener

#186 Postautor: papi » 3 maja 2005, o 17:28

grzesieck pisze:Tak jak juz ktos wczesniej pisal, we Wloszech punktowanie wyglada tak: 4-3-2-1, wiec do kompletu naszemu Jesperowi zabraklo 5 punktow ;]

to w takim razie nie mam pytań, ciekawe na jakich gwiazdach włoskiego speedwaya JBJ stracil cenne punkty :lol:

Piotrbaz

#187 Postautor: Piotrbaz » 3 maja 2005, o 18:10

grzesieck pisze:
Piotrbaz pisze:qrwa mac robicie afere... Jensen jest normalny tylkoe nie ma sprzetu.. chciałbym go zobacyzc na motocyklach jelenia albo adaska.. i bys cie kurwa inaczej gadali.. Jestem za tym zeby jensen dlaej jechal w Tż

P.S sorry Shaku & Gawrzyku za bluzgi alenie było jak 8)

no i zarobiles ode mnie ostrzezenie - gratuluje.

posta zostawiam zeby nie bylo watpliwosci za co.

wiedzialem ze jak Gawrzyk i Szak wgrajÄ… by przemo to sie zacznie :P

Stypuła powiedział komplet 15 punktów wiec albo jest 3-2-1-0 albo ktos sie nie zna na zuzlu :P

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#189 Postautor: Dobromir » 3 maja 2005, o 19:03

Czyli wychodzi na to że Jensen wygrywał tylko przed włoskimi kelnerami.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#190 Postautor: RadeKas » 3 maja 2005, o 19:18

Dobromir pisze:Czyli wychodzi na to że Jensen wygrywał tylko przed włoskimi kelnerami.

A tam. Wygral tez z naszym kelnerem (Mikolajczak) i czeskim kelnerem (Suchanek) :lol:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#191 Postautor: Maxx » 4 maja 2005, o 01:26

Ja mam do pana Jensena tylko 2 słowa: DO WIDZENIA!
I wszystko.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#192 Postautor: DonKamizi » 4 maja 2005, o 07:27

O nie nie...żadne "Do widzenia"
Ja proponuje "Żegnaj" :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#193 Postautor: Smirnek » 4 maja 2005, o 09:07

Indianerna Kumla - Smaderna Eskilstuna 54:42
Indianerna:
Protasiewicz 12
Gustafsson 12
Zetterstroem 9
Povazhny5
Smaderna:
Pedersen 21!!
Risager 6
Jensen 3

1. Zetterstroem, Nicholls, Povazhny, Jensen 4-2
6. Pedersen, Laukkanen, Schlein, Jensen 3-3 (21-15)
13. Laukkanen, Povazhny, Jensen, Risager 5-1 (45-33)
15. Protasiewicz, Jensen, Gustafsson, Eriksson 4-2 (52-38)

jak widać poprawy w jeździe Jensena za bardzo nie widać chociaż wygranie z Gustafssonem to może być jeden z jego największych sukcesów w tym sezonie :lol:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#194 Postautor: ravajas » 4 maja 2005, o 15:00

Lublin_Fan pisze:Co tu dużo mówić. Jensen to najwieksza transferowa wtopa od początku "epoki" Siwka. Szkoda tylko, że trafiła się ona w tak niefortunnym momencie i okolicznościach.

Pozdr.

zakładając, że zostaniemy w I lidze, to własnie Jensen przytrafił się nam w najbardziej odpowiednim momencie. Wyobrażasz sobie, że przytrafiłby się nam rok temu? albo np w przyszłym roku, kiedy - jak podawał przed sezonem DW - mamy montować skład na awans?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#195 Postautor: boxing » 5 maja 2005, o 23:55

Jesper dzis ma wyspach slabiutko, czyli bez zmian; w swoich najlepszych biegach przyjezdzal trzeci...
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=64403
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

zenon_bombalina

#196 Postautor: zenon_bombalina » 7 maja 2005, o 01:13

Kolejny udany wystep Pulpeta. Chyba w tym sezonie to on nic nie pokaze

Jesper B Jensen 0 (0,0,0)

wiecej
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=64540

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#197 Postautor: kilar » 7 maja 2005, o 19:39

zenon_bombalina pisze:Kolejny udany wystep Pulpeta. Chyba w tym sezonie to on nic nie pokaze

Jesper B Jensen 0 (0,0,0)

wiecej
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=64540

Ciekawe czy tam tez krzyczeli Jensen go home :lol:

bartexs1
Senior

#198 Postautor: bartexs1 » 10 maja 2005, o 16:33

gratulacje dla jesena w kolekcjonowaniu "wielkich" zer, oby tak dalej to za rok moze liczyc tylko na swojÄ… lige lub roczny odpoczynek!! :) ;) ;)

Koper
Trener
Kontakt:

#199 Postautor: Koper » 10 maja 2005, o 23:03

Dzis w Szwecji przeciwko Piraternie Motola: Jesper B. Jensen 2+1 (d,0,2*,0)

Walasek, Kasprzak, Jensen (d), Bjerre (d) 3-2
Kasprzak, Baliński, Bjerre, Jensen 3-3
Kasprzak, Jensen, Lanham, Sullivan 1-5
Sullivan, Bjerre, Nicholls, Jensen 5-1

Dla porownania Kylmaekorpi 10+1 jak informuje nasza oficjalna stronka:)

rob7
Senior

#200 Postautor: rob7 » 11 maja 2005, o 09:37

jak to jest, czy w przypadku razwiązania umowy z Jensenem, można kontraktować w jego miejsce innego obco?
kto zna regulamin PZM niech napisze