Jurek Mordel

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Susic
Junior

#51 Postautor: Susic » 21 kwietnia 2005, o 11:43

Słowa żony Jurka Mordela (za "Tygodnikiem Żużlowym"):

"Jurek musi z czegoś życ, zarabiać i utrzymać rodzinę. Faktycznie jest teraz w Szwajcarii, wróci do kraju w czwartek, najpóźniej w piątek przed meczem.Rozmawiałam z nim przez telefon, ale z tego co mówił nie pojedzie w niedzielę do Ostrowa. Nikt nie traktuje go poważnie, od kilku miesiecy klub obiecuje mu pomoc i nagle przypomnieli sobie o nim, kiedy nie ma kogo wstawić do składu? Ma dość obietnic i zwodzenia, rozważa koniec kariery. Nie sądzę, żeby dał się namówić na jazde w tym meczu, przynajmniej to mi przekazał."

meesha
Trener
Kontakt:

#52 Postautor: meesha » 21 kwietnia 2005, o 12:26

Niezadowolony Jurek Mordel... i żona niezadowolona :wink:
Ciekawe co na to kolega Bajerski 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#53 Postautor: Lublin_Fan » 21 kwietnia 2005, o 12:33

80 000 zł

Za te pieniądze silnik Mordela został podrasowany w niemieckim laboratorium Ferrari, które przygotowuje sprzęt dla Schumachera. Do tego należy wliczyć 4,20 zł na wino.

A tak na poważnie... Nie ważna jest ta kwota (chociaż w porównaniu z innymi krajowcami jest pewnie niska), bo i tak pozostali mają po 2 kompletne tuningowane motocykle. Jurek w tej chwili nie ma nic. Jest to nie fair wobec niego, ale przede wszystkim nie istnieje obecnie konkurencja o skład. A myśle, że przeciwko GTŻ Mordel zdobyłby wiecej niż 3 pkt Frankowa.

Pozdr.

Mariuszo

#54 Postautor: Mariuszo » 21 kwietnia 2005, o 12:34

a ja tam wierzę, że Jureczek nie zostawi Lublina w potrzebie!!!!!!!

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#55 Postautor: cheeroke_re » 24 kwietnia 2005, o 11:12

a jednak J.Mordel pojedzie w ostrowie... ciekawe jak z jego sprzetem. Zapewne franek sie postara by miec wiecej punkcikow niz "Ojciec" bo wtedy znow bedzie mogl dawac dupy. Mam cicha nadzieje ze jednak mu sie nie uda to bo wtedy moze wszechmogacy Siwek bedzie stawial na "Ojca"
A jesli prawda jest to jak traktuja Mordela to sie qurwa noz w kieszeni otwiera, franek dawal dupy i tak pewnie pozostanie, dlaczego go nie wyjebali, dlaczego sie oszczegza na takich np. jak Knapp a trzyma takie cioty jak franek.
I niech nikt nie pisze w stylu "jak takis twardy to sam wsiadz na motor" itp. bo to nie ja jestem zawodnikiem i nie ja w ten sposob zarabiam na zycie, jak sie robi cos to nalezy to robic dobrze a nie dawac dupy.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#56 Postautor: Kubbas » 24 kwietnia 2005, o 11:44

cheeroke_re pisze:a jednak J.Mordel pojedzie w ostrowie... ciekawe jak z jego sprzetem. Zapewne franek sie postara by miec wiecej punkcikow niz "Ojciec" bo wtedy znow bedzie mogl dawac dupy. Mam cicha nadzieje ze jednak mu sie nie uda to bo wtedy moze wszechmogacy Siwek bedzie stawial na "Ojca"
A jesli prawda jest to jak traktuja Mordela to sie qurwa noz w kieszeni otwiera, franek dawal dupy i tak pewnie pozostanie, dlaczego go nie wyjebali, dlaczego sie oszczegza na takich np. jak Knapp a trzyma takie cioty jak franek.
I niech nikt nie pisze w stylu "jak takis twardy to sam wsiadz na motor" itp. bo to nie ja jestem zawodnikiem i nie ja w ten sposob zarabiam na zycie, jak sie robi cos to nalezy to robic dobrze a nie dawac dupy.
pozdrawiam.

Ludzie!! - Nie rozumiecie ze JUREK NIE POJEDZIE dzisiaj w ostrowie !! ??
To ze jest w Awizowanym to nic nie znaczy!

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#57 Postautor: Madlene » 24 kwietnia 2005, o 12:17

To w końcu Jurek dzisiaj jedzie w Ostrowie czy nie???

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#58 Postautor: cheeroke_re » 24 kwietnia 2005, o 12:27

Kubbas pisze:Ludzie!! - Nie rozumiecie ze JUREK NIE POJEDZIE dzisiaj w ostrowie !! ??
To ze jest w Awizowanym to nic nie znaczy!

Dla mnie nic nie znaczy to ze ktos na forum sobie napisze ze nie jedzie czy ze jedzie, bo niby jest jakims "dobrze poinformowanym" czy ze ma info z pierwszej reki. Jesli na oficjalnej stronie jest napisane ze ma byc to jestem bardziej sklonny w to uwierzyc. A prawda i tak wyjdzie dzis o 16 - w tym wypadku.

pozdrawiam.

meesha
Trener
Kontakt:

#59 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2005, o 12:34

cheeroke_re pisze: Jesli na oficjalnej stronie jest napisane ze ma byc to jestem bardziej sklonny w to uwierzyc.
Tylko że właśniue na oficjalnej stronie nie jest napisane, że Mordel pojedzie
Na mecz w Ostrowie kierownictwo TŻ Sipma Lublin awizowało krajowy skład. O punkty walczyć będą prezentujący dobrą formę Adam Pietraszko, Tomasz Piszcz oraz Daniel Jeleniewski. Skład seniorski uzupełniają Jerzy Mordel oraz Mariusz Franków

W każdym razie z tego cytatu takich wniosków wysnuć nie można :? A "dobrze poinformowani" mogą wiedzieć wiele o różnych sprawach, trzeba tylko wiedzieć kto naprawdę jest poinformowany, kto tylko chce być za takiego uważany :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#60 Postautor: cheeroke_re » 24 kwietnia 2005, o 12:50

meesha --> "trzeba tylko wiedzieć kto naprawdę jest poinformowany, kto tylko chce być za takiego uważany Razz"

No wlasnie, "oddziel ziarno od plew".

Moze ja zyje w blogiej nieswiadomosci ale czy http://www.tzlublin.com nie jest oficjalna strona? Jesli nie to poprawcie mnie. Na tej stronie czytamy dalej to co byles -->meesha<-- sklonny przytoczyc wyzej i :

Awizowane składy

TÅ» Sipma Lublin

1. Adam Pietraszko
2. Tomasz Piszcz
3. Jerzy Mordel
4. Mariusz Franków
(...)

no i dla mnie to jest najpewniejsza informacja jak na razie. Jak napisalem wyze, o 16 "wyjdzie" co i jak.

P.S. Czy na sportowychfaktach bedzie relacja (Ostrow - Lublin)? bo ja nie moge jak zwykle znalezc. Za info wielkie dzieki.

pozdrawiam.

meesha
Trener
Kontakt:

#61 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2005, o 12:54

Cheeroke, wszystko się zgada. Mi chodziło tylko o to, że jest to skład awizowany - a do niego jak wiadomo można wprowadzić dwie zmiany, więc prawdziwy skład poznamy chwilę przed meczem :!:

Relacja będzie --> http://www.sportowefakty.pl/mecze/mecz39.htm

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#62 Postautor: DonKamizi » 24 kwietnia 2005, o 13:06

Za J.M jedzie J.B."P"J :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#63 Postautor: cheeroke_re » 24 kwietnia 2005, o 13:15

meesha <-- wszystko sie zgadza. i dzieki za link.

pozdrawiam.

rob7
Senior

#64 Postautor: rob7 » 4 maja 2005, o 18:10

może ktoś z klubu podałby informacje dlaczego nie został zakupiony sprzęt dla Mordela
którego właścicielem i tak byłby klub...
nawet gdyby JM się nie sprawdził, sprzęt zostaje w klubie, gdzie tutaj ryzyko?
polityka informacyjna tajne/poufne siÄ™ nie sprawdza...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#65 Postautor: Łoptymista » 4 maja 2005, o 19:01

rob7 pisze:może ktoś z klubu podałby informacje dlaczego nie został zakupiony sprzęt dla Mordela
którego właścicielem i tak byłby klub...
nawet gdyby JM się nie sprawdził, sprzęt zostaje w klubie, gdzie tutaj ryzyko?
polityka informacyjna tajne/poufne siÄ™ nie sprawdza...

Ze źródeł... zbliżonych do dyreekcji TŻ wiem, że zawodnik JM otrzymał przed sezonem sprzęt. Tyle źródła klubowe... o co w tym wszystkim chodzi naprawdę tego nie wiem

rob7
Senior

#66 Postautor: rob7 » 4 maja 2005, o 19:09

powstaje pytanie, jaki sprzęt bo jeśli to był jego stary sprzęt wyremontowany przez Jońca
to się nie dziwię że nie chce na tym startować to tak jakby wyremontować malucha i kazać jechać w formule...
dlatego proszÄ™ o komentarz klub...

Clyde

#67 Postautor: Clyde » 28 czerwca 2005, o 14:33

Choć jego zdobycz punktowa z ostatniego meczu nie jest zadowalająca, to pozostaje świadomośc że w klubie jest zawodnik któremu zależy na godnym reprezentowaniu naszego TŻ-u.
Jurek dzięki za walkę jaką podjąłeś po tak długim okresie bez jeżdzenia i liczę na to że z meczu na mecz będzie coraz lepiej.