Lubelskie programy żużlowe

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#126 Postautor: grzesieck » 7 kwietnia 2005, o 00:14

No i ja tez uwazam, ze 5zł za program to zdecydowanie za duzo...

Pewnie zrobie tak, ze w niedziele kupie program, zeby obczaic co i jak, no i zeby miec na pamiatke, a na reszte spotkan juz bede robil "swojaki".

Wątpie zeby to byl oplacalny interes z tymi programami za 5zł :roll:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Snys
Zawodowiec

#127 Postautor: Snys » 7 kwietnia 2005, o 00:16

Wedlug mnie rowniez za wysoka cena...no chyba ze to cos na prawde wyjÄ…tkowego :roll:

Aha, gdzie w necie moge znalezc programy do druku (ale z aktualnymi tabelami biegowymi)

Gość

#128 Postautor: Gość » 7 kwietnia 2005, o 00:17

Ja w tym sezonie drukuje gotowe (z pliku doc) programy DMP , i wypelniam sobie składy i biegi w domu.Koszt praktycznie żaden.
5 zł ( to dobre piwko lub paczka fajek) :D
Te "drogie" programy ich zgubią , będzie napewno mały popyt.

gotowce do druku .....

http://bestzuzel.republika.pl/download.html

Mi się wydaje, że taka cena to standard na żuzlu. Może ktoś kto był na wyjazdach poda ceny z innych torów pierwszoligowych ?

tak to standardowa cena , ale lubelescy kibice są przyzwyczajeni do programów w cenie 1zł , i to jest ból.
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2005, o 00:21 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

Johnny Bravo

#129 Postautor: Johnny Bravo » 7 kwietnia 2005, o 00:19

Mi się wydaje, że taka cena to standard na żuzlu. Może ktoś kto był na wyjazdach poda ceny z innych torów pierwszoligowych ?

Gosia
Szkółkowicz

#130 Postautor: Gosia » 7 kwietnia 2005, o 00:24

Johnny Bravo pisze:Mi się wydaje, że taka cena to standard na żuzlu. Może ktoś kto był na wyjazdach poda ceny z innych torów pierwszoligowych ?

Zgadzam się to normalna cena która jest na większości stadionów, z tego co pamiętam Rybnik, Ostrów, Gorzów i Rzeszów też mają takie ceny
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#131 Postautor: neir1 » 7 kwietnia 2005, o 01:29

5 zl to troche przegiecie program powinien kosztowac 2 zl gora 3
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#132 Postautor: piwo__ » 7 kwietnia 2005, o 07:00

W wielu miastach programy kosztuja wlasnie kolo 5 zł, wiec bez narzekan 8) Bedzie dobrze... POzdr...
MOTORLUBLIN

Czarek
Trener

#133 Postautor: Czarek » 7 kwietnia 2005, o 07:53

Klub straci na tych programach podwójnie. Mniej ich sprzeda i znowu zdenerwuje i postawi przeciw sobie kibiców (czym nadrobi?, poprawi nagłośnienie?).
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#134 Postautor: papi » 7 kwietnia 2005, o 07:56

ja tez nie widze problemu, w calej Polsce wszyscy placÄ… podobne ceny, a ze przez lata w Lublinie byly beznadziejne programy to postanowili dostosowac cene do jakosci, wiec jesli bedzie zmiana na lepsze to spoko, poza tym jesli ktos chce sobie kupic program tylko po to zeby znac wynik na biezaco to Holly podal dobrego linka i samemu mozna je robic :wink:

Gość

#135 Postautor: Gość » 7 kwietnia 2005, o 08:52

Przypominaja mi się programy z sezonu 2003. Oczywiście były one brzydkie ale była w nich jedna fajna rzecz. Na końcu była fotka zawodnika i taka chmórka na autograf. Może i teraz by zrobić coś takiego tyle że z zawodnikami przyjezdnymi :!: :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#137 Postautor: mikas » 7 kwietnia 2005, o 09:28

Niestety wszystkim sie dogodzić nie da. Do tej pory przeważały głosy że programy powinny byc droższe ale ciekawe i ładnie wykonane,bo był wstyd na cała Polskę. Nagle gdy sie okazuje że prośba większości została spełniona,to przeważają głosy że cena za wysoka i lepsze były programy stare :shock: bo tańsze (mimo,że jeszcze nikt nowych programów nie widział). Widac na forum taki lepperyzm,nie ważne czy coś jest dobre czy złe, ważne żeby skrytykować. Może niech jednak każdy wstrzyma się z oceną nowych programów do niedzieli gdy te programy wreszcie zobaczy.
Już pojawiają sie głosy że klub straci na programach bo za drogie,ale jakos w inych miastach już tyle lat mają ładne programy w wysokiej cenie i jakoś tam nikt nie traci i nie narzeka. Jak nowe programy sie nie przyjmą to napewno nastąpi powrót do starych,bo nie sądzę żeby klub miał ochote dokładać do tego interesu. Została podjęta próba tak jak życzyli sobie tego kibice,gdyby taka próba nie została podjęta to pewnie juz po pierwszym meczu byłyby głosy,że kolejny sezon mamy szmaty a nie programy i nikt nie ma zamiaru nic z tym zrobić. Ale gdy ktoś jednak wyszedł naprzeciw oczekiwaniom kibiców to dalej jest narzekanie. Chyba nikt sie nie spodziewa ze za 2zł dostanie program taki jak mają w Ostrowie,Rzeszowie czy Gnieźnie za złotych 5. Niestety coś za coś, albo jakośc albo cena. Od kilku lat kibice się dopominali o jakość to będą mieli jakość,ale musi to sie wiązac z wyższą ceną i nie sądze że nikt nie zdawał sobie z tego sprawy nawołując wcześniej o poprawe atrakcyjności programów.

Czarek
Trener

#138 Postautor: Czarek » 7 kwietnia 2005, o 09:48

Doliczcie sobie 5zł do ceny biletu, a wtedy zobaczycie różnicę. Nie narzekałem na poprzednie programy, bo 2zł było do przyjęcia i dawały się wypełniać, a to jest najważniejsze. Wg mnie klub sprzeda 1/3 dotychczasowj liczby programów. Ludzie wkurzą się - siedzenie na betonie, nagłośnienie, widok przez kraty i jeszcze bez programu, bo drogi.
Najważniejsza jest cena, treść jest dla paru osób na tym forum.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#139 Postautor: yamahaR1 » 7 kwietnia 2005, o 10:04

Nie koniecznie cena jest najważniejsza liczy sie też jakiś poziom,jakość. Później przyjeżdżają kibice z innych miast stają przy kasie proszą o program dostają jakąś ulotke reklamową patrzą a tu ..... program . Przynajmniej teraz to będzie jakaś jakość i konkretna pamiątka, te 3zł więcej jakoś sie znajdzie, a jak komuś sie zeszłoroczne programy nie podobały to też sobie sam drukował to tu sie nic nie zmienibo zamiast teraz kupić droższy też sobie sam wydrukuje. Wszystkim sie dogodzić nie da ale jak dla mnie (jeżeli oczywiście okaże sie warty swojej ceny) takie rozwiązanie jest ok

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#140 Postautor: piwo__ » 7 kwietnia 2005, o 11:30

Widze, ze jak nie urok to sraczka... I dogodz tu wszystkim... To jedno piwo na dwa tygodnie mniej ;) "Nie lam sie, przelam sie"
POzdr...
PS. Ponawiam pytanie do Gawrzyka :) Czy uda mi sie kupic program w sobote? Dzieki za info...
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#141 Postautor: neir1 » 7 kwietnia 2005, o 11:32

[quote="yamahaR1"] Przynajmniej teraz to będzie jakaś jakość i konkretna pamiątka, te 3zł więcej jakoś sie znajdzie, a jak komuś sie zeszłoroczne programy nie podobały to też sobie sam drukował to tu sie nic nie zmienibo zamiast teraz kupić droższy też sobie sam wydrukuje. [/quote="yamahaR1"]
a jesli ja sobie nie drukowalem tylko sobie kupilem i mi sie podobaly takie jakie byly nie mozna myslec o tych ktorzy narzekali oni moga miec pieniadze ale jest 2500 tysiaca ;) ludzi ktorym juz zabraknie na program a drukowac tez nie maja jak a pewnie tez chcieli by miec pamiatke jakas ;) ???
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#142 Postautor: piwo__ » 7 kwietnia 2005, o 11:37

neir1 pisze:a jesli ja sobie nie drukowalem tylko sobie kupilem i mi sie podobaly takie jakie byly nie mozna myslec o tych ktorzy narzekali oni moga miec pieniadze ale jest 2500 tysiaca ;) ludzi ktorym juz zabraknie na program a drukowac tez nie maja jak a pewnie tez chcieli by miec pamiatke jakas ;) ???

To teraz bedziesz sie musial przyzwyczaic do czegos lepszego ;) POzdr...
PS. Trzeba isc razem ze zmianami do przodu ;)
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#143 Postautor: Lublin_Fan » 7 kwietnia 2005, o 14:31

Ceny programów i krótki opis:

Gorzów 5 zł - 16 stron, najładniejsze programy w 1 lidze, mnóstwo ciekawych informacji i zdjęc
Gniezno - 5 zł - 16 stron, program ma rozmiam A4, w środku dużo ciekawostek i obszerne teksty. Jednak za duże i niewygodne
Rzeszów - 5 zł - 24 strony w formacie A5. W programie z 28 marca jest 6 stron z materiałami, reszta to reklamy. W programie z 25 lipca nie ma praktycznie nic bo do poczytania są... cytaty z forum :lol:
Gdańsk - w rundzie zasadnicznej program dodawany do biletów (zna ktoś ceny?), 8 stron, w tym 2 to teksty o Lublinie. W rundzie play off program chyba 2 zł, 4 strony, same reklamy. Format A5
Ostrów - 5 zł - 24 strony A5. 4 strony to teksty dla kibiców, reszta reklamy.
Grudziądz 3 zł - 16 stron A5. Nic dla kibica

I teraz eliga:
Częstochowa - 5 zł, 16 stron. w tym cztery to teksty dla kibiców.
Zielona Góra - 5 zł, 32 strony, w tym 8 stron dla kibiców, reszta reklamy. Dodatkow na baraże dodawali 4 strony z jakiejś lokalnej gazety o formacie Kuriera.

2 liga:
Krosno - 3 zł, 4 strony, nic dla kibica

mała uwaga. 4 strony programu w formacie A5 to w rzeczywistości jedna pozioma karta A4 zgięta w pół.

Tyle moge napisać na podstawie moich zbiorów z ubiegłego roku. Znam projekt nowych lubelskich programów od podszewki i mogę uczciwie powiedzieć, że pod względem proporcji "ilośc stron - ilość materiałów dla kibiców" nasze programy będą plasowały się w czołówce.

Myślę, że raz można dać te 5 zł, żeby zwyczajnie w świecie przekonać się czy program jest fajny. Jak się nie spodoba - nie ma przymusu, żeby go kupować. także z oceną proponuję wstymać sie do niedzieli bo teraz spekulujecie a nie macie nawet pojęcia o czym ;).

Pozdr.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#145 Postautor: Lublin_Fan » 7 kwietnia 2005, o 14:48

No możliwe :) Wjazd miałem wtedy gratis, tak samo jak i program, więc mogę się mylić

Pozdr

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#146 Postautor: $korzen$ » 7 kwietnia 2005, o 15:04

Nie wiem, smiac sie czy plakac ? przez ostatnie 2 lata non stop plakaliscie ze mamy DOSLOWNIE do d... programy, teraz prawdopodobnie bedzie cos na prawde fajnego, a wy juz chcecie powrotu do starego papieru toaletowego :?

Zulu
Junior

#147 Postautor: Zulu » 7 kwietnia 2005, o 15:05

Lublin_Fan pisze:Gniezno - 5 zł - 16 stron, program ma rozmiam A4, w środku dużo ciekawostek i obszerne teksty. Jednak za duże i niewygodne

Tyle moge napisać na podstawie moich zbiorów z ubiegłego roku. Znam projekt nowych lubelskich programów od podszewki i mogę uczciwie powiedzieć, że pod względem proporcji "ilośc stron - ilość materiałów dla kibiców" nasze programy będą plasowały się w czołówce.

Pozdr.

Uważam, że z uwagi na beton zastępujący ławki i krzesełka, nasze programy powinny mieć format przynajmniej A3 ... Tak, żeby dało się na nich spokojnie usiąść... :wink:

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#148 Postautor: Kaka » 7 kwietnia 2005, o 15:05

Jesli cena programu ma wzrosnac (oczywiscie jednoczesnie ma sie poprawic jego jakosc), to proponowalbym zeby wzrosla do 4 PLN, zawsze jakos tak wygodniej placic 15 pln (przy zakupie biletu ulgowego wraz z programem) lub 20 pln (przy zakupie biletu normalnego wraz z programem).
Pozdrawiam.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#149 Postautor: Metalliczny » 7 kwietnia 2005, o 16:19

A co to za różnica 3,4 czy 5 zł? Według mnie prawdziwy kibic znajdzie te 3 złote więcej i dołoży. Nie przesadzajmy, to nie są wielkie pieniądze, a lament podnieśliście taki, jakby cena urosła do co najmniej 8-10 złotych. Brawo dla pomysłodawców, nie przejmujcie się, w tym kraju już tak mamy, nikomu nie dogodzisz, a że wszyscy chcą mieć wszystko i co raz lepsze, za darmo - to norma.

Geest
Senior

#150 Postautor: Geest » 7 kwietnia 2005, o 23:29

przywiazalem sie do starych programow :cry: :wink:
ale jak nowe beda fajne, to jakos to przezyje :D
dziwne jednak, ze kiedys wielu chcialo nowych programow, ale jak sie drozsze okazaly, to nagle lament niemilosierny sie podnosi :roll: