Gdzie będzie jeździł Karol Baran???
- WojtekF
- Szkółkowicz
Gdzie będzie jeździł Karol Baran???
Pozwalam sobie otworzyć ten post, gdyż widzę, że zainteresowanie Baranem jest olbrzymie. Pozostało poczekać jeszcze tylko 2 dni i wtedy się wyjaśni, czy Baran będzie jeździł w ZG. Na miejscu kibiców lubelskich, nie liczyłbym na to, gdyż:
1) wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że Baran będzie jeździł w ZG
2) ZKŻ stać na zaproponowanie lepszych warunków.
Z drugiej jednak strony sądziłbym, iż jest to ogromne wzmocnienie na 1 ligę. Czy dla ZKŻu jest to dobry transfer? Jeśli oprócz Barana jedynym wzmocnieniem krajowym okazałby się Staszewski, to...lepszy rydz niż nic. Baran to świeża krew. Zawdodnik ambitny, który ma mozliwości. Odpowiednio dosprzętowany mógłby jeździć bardzo dobrze. Z drugiej strony jest to zawodnik(patrząc na statystyki) niewiele lepszy od Stojanowskiego czy Kłopota. Choć to może też być zaletą, gdyż będzie wówczas walka o 5-te miejsce w składzie między Baranem,Huszczą a Kłopotem. Niepookoi mnie również fakt, iż wyniki Barana na wyjazdach nie były okazałe. Zawodników potrafiących jeździć w Z.G. mamy, cieszę się, iż nowy nabytek w osobie Staszewskiego prezentuje przyzwoitą formę na wyjazdach. Potrzebny jest jeszcze jakiś nabytek, który dobrze jeździ na wyjazdach, gdyż jak skład z sezonu 2004 radzi sobie na torach przeciwnika....sami widzieliście w Lublinie.
Jeśli w ZG zostanie stary skład a dojdą Baran i Staszewski, to sądzę, iż Stojanowski zostanie wypożyczony. Wprawdzie interesuje się nim Opole, ale również Wy możecie się starać. Trochę szkoda, bo dobrze dosprzętowany Stojan mógłby jeździć skutecznie.
Zdziwiła mnie wypowiedź jednego z Lubelskich kibiców na forum rzeszowskim, iż "tylko nie Baran". Ciężko byłoby Wam lepszego zawodnika wywalczyć. Do 6 grudnia możemy podywagować. Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam
1) wszystkie znaki na niebie wskazują na to, że Baran będzie jeździł w ZG
2) ZKŻ stać na zaproponowanie lepszych warunków.
Z drugiej jednak strony sądziłbym, iż jest to ogromne wzmocnienie na 1 ligę. Czy dla ZKŻu jest to dobry transfer? Jeśli oprócz Barana jedynym wzmocnieniem krajowym okazałby się Staszewski, to...lepszy rydz niż nic. Baran to świeża krew. Zawdodnik ambitny, który ma mozliwości. Odpowiednio dosprzętowany mógłby jeździć bardzo dobrze. Z drugiej strony jest to zawodnik(patrząc na statystyki) niewiele lepszy od Stojanowskiego czy Kłopota. Choć to może też być zaletą, gdyż będzie wówczas walka o 5-te miejsce w składzie między Baranem,Huszczą a Kłopotem. Niepookoi mnie również fakt, iż wyniki Barana na wyjazdach nie były okazałe. Zawodników potrafiących jeździć w Z.G. mamy, cieszę się, iż nowy nabytek w osobie Staszewskiego prezentuje przyzwoitą formę na wyjazdach. Potrzebny jest jeszcze jakiś nabytek, który dobrze jeździ na wyjazdach, gdyż jak skład z sezonu 2004 radzi sobie na torach przeciwnika....sami widzieliście w Lublinie.
Jeśli w ZG zostanie stary skład a dojdą Baran i Staszewski, to sądzę, iż Stojanowski zostanie wypożyczony. Wprawdzie interesuje się nim Opole, ale również Wy możecie się starać. Trochę szkoda, bo dobrze dosprzętowany Stojan mógłby jeździć skutecznie.
Zdziwiła mnie wypowiedź jednego z Lubelskich kibiców na forum rzeszowskim, iż "tylko nie Baran". Ciężko byłoby Wam lepszego zawodnika wywalczyć. Do 6 grudnia możemy podywagować. Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam
Nie wiem gdzie będzie jeździł Karol Baran, ale szczerze mówiąc to na warunki ekstraligi jest on średnim wzmocnieniem i cos mi mówi, że klub z ZG traktuje go jako ostateczną rezerwę na wypadek niepowodzenia negocjacji z kilkoma innymi zawdonikami. Jeśli miałby przyjść do Lublina to mam nadzieję, że nie będzie "komornikiem" i że nie potraktuje swoich obowiązków tak jak np. Śledź, czy Franków (nie będę umierał za Lublin, bo i po co).
-
Siwek Patataj
Lubię statystyki więc:
KAROL BARAN
2001 Stal Rzeszów (I liga) (43) 1,310
2002 Jasol Rzeszów (I liga) (35) 1,462
2003 Jasol Rzeszów (I liga) (22) 1,847
2004 Stal Marma Rzeszów (I liga) (12) 1,975
Z powyższego wynika, że chłopak z roku na rok notuje progresję wyników. Ale Baran jest dla mnie takim zawodnikiem... "niewidocznym". W lidze niby z roku na rok ok, ale... za granicą nie startuje, w turniejach towarzyskich... nie przypominam sobie niczego okazałego w jego wykonaniu, w indywidualnych turniejach mistrzowskich... też jakoś specjalnie z jego nazwiskiem się nie osłuchałem. Dla mnie Baran jest tak odrobinkę podobny do Staszka Burzy z Unii Tarnów. Staszek też w lidze ok, a reszta jakoś bez wyrazu, no może poza tegorocznym IMP.
Nie wiem więc co sądzić tak do końca o Baranie i czy cieszyć się z jego kandydatury do założenia plastronu z koziołkiem czy też nie cieszyć się. Myślę, że Baran jest zdecydowanie za słabym zawodnikiem na e-ligę. Przykład Staszka Burzy byłby także adekwatny do przypadku Barana. Myślę, że wyniki Barana w e-lidzę będą podobne, a może nawet słabsze od Burzy. A czy w I lidze mógłby pełnić role lidera? Statystyki wskazywałyby raczej na ewentualne współliderowanie z kimś innym, np. z Knappem do spółki. Ale chyba przydałby się taki zawodnik, o ile rzeczywiście wszystkie inne kandydatury tutaj już szeroko omawiane gdzieś po drodze tegorocznych transferów odpadły.
Czyli generalnie dla Barana TAK, ale specjalnych popisów nie spodziewałbym się, zwłaszcza że Karol ma problemy ze zdobywaniem punktów na wyjazdach. Tak więc u siebie byłyby wyniki w okolicach 10 pkt, ale wyjazdy to pewnie gdzieś o połowę mniej.
lucki73
KAROL BARAN
2001 Stal Rzeszów (I liga) (43) 1,310
2002 Jasol Rzeszów (I liga) (35) 1,462
2003 Jasol Rzeszów (I liga) (22) 1,847
2004 Stal Marma Rzeszów (I liga) (12) 1,975
Z powyższego wynika, że chłopak z roku na rok notuje progresję wyników. Ale Baran jest dla mnie takim zawodnikiem... "niewidocznym". W lidze niby z roku na rok ok, ale... za granicą nie startuje, w turniejach towarzyskich... nie przypominam sobie niczego okazałego w jego wykonaniu, w indywidualnych turniejach mistrzowskich... też jakoś specjalnie z jego nazwiskiem się nie osłuchałem. Dla mnie Baran jest tak odrobinkę podobny do Staszka Burzy z Unii Tarnów. Staszek też w lidze ok, a reszta jakoś bez wyrazu, no może poza tegorocznym IMP.
Nie wiem więc co sądzić tak do końca o Baranie i czy cieszyć się z jego kandydatury do założenia plastronu z koziołkiem czy też nie cieszyć się. Myślę, że Baran jest zdecydowanie za słabym zawodnikiem na e-ligę. Przykład Staszka Burzy byłby także adekwatny do przypadku Barana. Myślę, że wyniki Barana w e-lidzę będą podobne, a może nawet słabsze od Burzy. A czy w I lidze mógłby pełnić role lidera? Statystyki wskazywałyby raczej na ewentualne współliderowanie z kimś innym, np. z Knappem do spółki. Ale chyba przydałby się taki zawodnik, o ile rzeczywiście wszystkie inne kandydatury tutaj już szeroko omawiane gdzieś po drodze tegorocznych transferów odpadły.
Czyli generalnie dla Barana TAK, ale specjalnych popisów nie spodziewałbym się, zwłaszcza że Karol ma problemy ze zdobywaniem punktów na wyjazdach. Tak więc u siebie byłyby wyniki w okolicach 10 pkt, ale wyjazdy to pewnie gdzieś o połowę mniej.
lucki73
Nie to żebym się czepiał, ale póki Baran nie podpisze kontraktu w Lublinie to ten temat powinien się znajdować w dziale "Żużlowe wiadomości"
Ale może jednak
Ale może jednak
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ar2rB pisze:Baran niezłe wiązanki sypał po ostatnim meczu z Rzeszowem (w Lublinie).
Nawsadzał kibicom, klubowi i w ogole miastu. Mówił to w strone kibiców którzy stali za płotem przy parkingu. Po tym co usłyszałem - nie chciałbym takiego koleżki w składzie. Józefom stanowcze NIE.
A z jakiego miasta mogą u nas jeździć zawodnicy co? Masz jakąś listę?
Ważne są umiejętności i chęć do jazdy w zespole danego zawodnika, a nie to z jakiego miasta pochodzi!
-
Gość
ja bym bardzo chetnie widzial go w skladzie!! to jest gosc klasowo podobny do Grzeska Knappa, podoba mi sie jego styl jazdy oraz to, ze nie "sprzedaje" meczów!! chcialbym zeby bylo o 1-ego seniora wiecej w zespole niz jest miejsc, zeby byla rywalizacja o miejsce w skladzie!!
tak jak np. w ub.sezonie w Lotosie Gdansk!! MAM NADZIEJE ZE KAROL BEDZIE NASZ!!
tak jak np. w ub.sezonie w Lotosie Gdansk!! MAM NADZIEJE ZE KAROL BEDZIE NASZ!!
SAS pisze:Ar2rB pisze:Baran niezłe wiązanki sypał po ostatnim meczu z Rzeszowem (w Lublinie).
Nawsadzał kibicom, klubowi i w ogole miastu. Mówił to w strone kibiców którzy stali za płotem przy parkingu. Po tym co usłyszałem - nie chciałbym takiego koleżki w składzie. Józefom stanowcze NIE.
A z jakiego miasta mogą u nas jeździć zawodnicy co? Masz jakąś listę?
Ważne są umiejętności i chęć do jazdy w zespole danego zawodnika, a nie to z jakiego miasta pochodzi!
Zapewne nie do konca chodzi tu o konkretne miasto tylko o to w jaki sposob Baran zachowal sie w stosunku do naszych ki9bicow... Moze umiejetnosci ma ale nie weim czy widze Go u nas w skladzie... Jest to zawodnik wlasnego toru a poki co Jego torem jest rzeszow i tylko tam mozemy liczyc na Jego pewny wystep...
MOTORLUBLIN
Jesli wierzyc w to co napisali tu:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_rzeszow.php?id=1089878914
to Baran jest najlepszym rozwiazaniem ale nie dla nas...
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_rzeszow.php?id=1089878914
to Baran jest najlepszym rozwiazaniem ale nie dla nas...
MOTORLUBLIN
Stal Rzeszów!
WojtekF pisze:Racja. Można zamknąć już ten temat.
Po co zamykać ?
Sprawa przynależności klubowej Karola Barana została dziś wyjaśniona! Zawodnik zdecydował się pozostać w swoim macierzystym klubie! Wszystkie szczegóły kontraktu zostały ustalone kilka godzin temu, a jak powiedział sam zawodnik główna zasługa w tym, że postanowił zostać w Rzeszowie to negocjacje z Martą Półtorak, prezesem Marmy Polskie Folie.
Wyjaśniona została również kwestia trenera, który poprowadzi drużynę w przyszłym sezonie. Będzie nim podobnie jak w tym roku Mieczysław Woźniak.
Ponadto swoją pomoc zaoferowała Magda Zimny Louis, która pełnić będzie rolę konsultanta do spraw sportowych.
Jak zapewnili działacze nadal prowadzone są rozmowy z Rafałem Trojanowskim oraz Rafałem Wilkiem i nic nie stoi na przeszkodzie, aby wkrótce podpisać umowy. Trwają również negocjacje z zawodnikami z poza Rzeszowa, jednak nazwisk na razie nie ujawniono. Wszystko ma się wyjaśnić w ciągu tygodnia...
Wiadomo również kto będzie przygotowywał sprzęt rzeszowskim jeźdźcom. Chęć pomocy zgłosił bardzo dobrze znany żużlowiec - Brian Karger. "Jest to osoba bardzo dobrze znana pod tym względem i bardzo cieszę się z tej współpracy. Mam nadzieję, że będzie on dobrym duchem naszego zespołu" - powiedziała Marta Półtorak.
Na konferencji prasowej pojawił się zawodnik zagraniczny Marmy - Mikael Max i już wkrótce na naszej stronie ukaże się z nim rozmowa na temat planów jakie ma na przyszły sezon.
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2004, o 19:52 przez Miras, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
- _piotrusss
- Kadrowicz
mks_montex pisze:no i prosze!! karol baran zostaje w rzeszowie!!! i co teraz???
I teraz... w sezonie 2005 bedzie zawodnikiem Stali Rzeszów. Będzie tam trenowal, jedził...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
I Dziadzio Karger uległ pani Marmie Półtorak. A my myśleliśmy, że może nam pomoże
Co za strata

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?