Obrady GKSŻ 2005 r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#126 Postautor: rob7 » 26 listopada 2004, o 10:36

nowe zasady w play-off w zasadzie wykluczają handel w rundzie zasadniczej bo czy z pierwszego czy z szóstego miejsca szanse na awans
są zbliżone, myśle żę te przepisy są akurat korzystne dla TŻ bo duże nakłady będzie trzeba ponieść na sprzet na dwa, trzy ostatnie dwumecze
a nie płacić za podpis przed sezonem a jeśli skład zostanie utrzymany to skoro wywalczyli baraże w tamtym roku to po dosprzętowieniu można i w tym roku
a i przestańcie o tym łamaniu prawa pracy, kontrakt zawodnika nie jest stosunkiem pracy ale umową cywilno-prawną, GKSŻ ma prawo ustalać dowolny regulamin DMP na żużlu a czy to co ustalono jest korzystne dla polskiego żużla to druga sprawa, przyjety został jednogłośnie

Awatar użytkownika
Fire
Kontakt:

#127 Postautor: Fire » 26 listopada 2004, o 13:04

mks_montex pisze:moje zdanie jest takie!! zamiast tych deflektorów a kazdy troche koztuje, to mogliby zainwestowac np. w szkołkę dla mlodziezowcow czy remont stadionu!!
Napisałeś to tak, że ja zrozumiałem żeby GKSŻ zamiast deflektorów ustalił tak aby nie kupywać deflektorów lecz żeby kluby wyremontowały stadiony i zainwestować w szkółke

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#128 Postautor: ravajas » 26 listopada 2004, o 13:19

czy ktoś może podać pełny terminarz rozgrywek dla I ligi w seonie 2005?

pozdrawia:
Rafał Borowski

meesha
Trener
Kontakt:

#129 Postautor: meesha » 26 listopada 2004, o 15:09

rob7 pisze:nowe zasady w play-off w zasadzie wykluczają handel w rundzie zasadniczej bo czy z pierwszego czy z szóstego miejsca szanse na awans są zbliżone
Czyli nikomu nie zrobi różnicy czy zajmie miejsca 1-2 i będzie miał pewność występu w półfinałach play-off czy też znajdzie się na miejscach 3-6 i o te półfinały będzie musiał walczyć :?: A nawet w tej drugiej grupie ma chyba znaczenie na jaką drużynę trafisz (pary 3-6 i 4-5). A desperacka walka o utrzymanie :?: Więc handelek nie umrze...

i przestańcie o tym łamaniu prawa pracy, kontrakt zawodnika nie jest stosunkiem pracy ale umową cywilno-prawną, GKSŻ ma prawo ustalać dowolny regulamin DMP na żużlu a czy to co ustalono jest korzystne dla polskiego żużla to druga sprawa

No wreszcie ktoś to zauważył :!: Proponuję to zdanie pogrubić i większą czcionkę dać :idea: :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#130 Postautor: mikas » 26 listopada 2004, o 15:30

ravajas pisze:czy ktoś może podać pełny terminarz rozgrywek dla I ligi w seonie 2005?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Tutaj jest terminarz:
http://www.pzm.pl/pdf/(zmiany%20do%20re ... 2005%20rok).pdf

harry pisze:Na razie nie mogę męczyć naszego przedstawiciela bo szczególnie przerwę miedzy obradami miał szcególnie ciężką bo mieszkał w pokoju z przedstawicielem zaprzyjaźnionej Unii Tarnów i podnieśli tę przyjaźń na jeszcze wyższy poziom . Dlatego tez udał sie szybko na zasłużony odpoczynek

Harry czy nasz pan przedstawiciel już sie dobudził?? Z chęcią poznam odpowiedź na pytanie dlaczego nie było poruszanej kwestii startu w meczu dwóch obcokrajowców, a jeśli jednak była to kto był temu przeciwny??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#131 Postautor: meesha » 26 listopada 2004, o 15:54

W ferworze walki na forum (patrz temat "Junior potrzebny od zaraz" 8) ) zapomniałem o jednym bzdurnym przepisie, którego jestem zagorzałym przeciwnikiem, a mianowicie ZZ. Domyślam się, że skoro nic się o tym nie mówi to przepis pozostał :evil: Ale chciałbym się dowiedzieć czy któryś z klubów podjął próby obalenia tej głupoty kwadratowej czy wszystkim się ZZ podoba :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#133 Postautor: Apocalips » 26 listopada 2004, o 17:48

Gawrzyk pisze:byla poruszana. jednak nie bylo poparcie, tylko Lublin i Czestochowa były za.

Coś ostatnio zgodni jesteśmy z Częstochową :) Czyżby Zbyszek Czerwiński szukał drużyny :?: :lol: Jak coś to Lublin mógłby go przypagrnąć :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#134 Postautor: Łoptymista » 26 listopada 2004, o 18:03

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878776
Fajny mamy terminarz! W pierwszej rundzie powinniśmy przegrać tylko jeden mecz: wyjazd do Ostrowa. :) Reszta to same zwycięstwa. Tyle jeśli chodzi o teorię
Piszę to jeszcze jako Łoptymista. Więc jeśli ktoś jest realistą i ma inne zdanie proszę dać mi święty spokój.

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#135 Postautor: dboryc » 26 listopada 2004, o 19:46

kiedy beda informacje na temat drugiego dnia obrad:?:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#136 Postautor: grzesieck » 26 listopada 2004, o 19:50

Juz sa;]

wejdz sobie na http://www.przegladzuzlowy.pl
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#137 Postautor: boxing » 26 listopada 2004, o 19:54

Apocalips pisze:
Gawrzyk pisze:byla poruszana. jednak nie bylo poparcie, tylko Lublin i Czestochowa były za.

Coś ostatnio zgodni jesteśmy z Częstochową :) Czyżby Zbyszek Czerwiński szukał drużyny :?: :lol: Jak coś to Lublin mógłby go przypagrnąć :wink:

...jesli tylko nas na niego stac (to juz tradycyjny dopisek, ale takie sa realia). Ten zawodnik moze byc powtorka Kosciechy i Chrzanowskiego (moze poza awansem do GP). Stac go na kilkanascie punktow nawet na wyjazdach. Powtarzam sie, ale z tych co pozostali na rynku to najbardziej wartosciowy zawodnik i stac go na duzy progres - ale tez jest pewna doza ryzyka, bo "Salatka" to jednak niewiadoma: gdyby zaczal sie normalnie odzywiac a nie wegetowac bylbym prawie pewien jego znakomitych wystepow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Snys
Zawodowiec

#138 Postautor: Snys » 26 listopada 2004, o 20:05

A czy bedzie mecz o 3 / 4 miejsca w 1 lidze ?? I co z druzynami ktore zajeły 7 i 8 miejsca w naszej lidzie ?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#139 Postautor: grzesieck » 26 listopada 2004, o 20:09

Snys pisze:A czy bedzie mecz o 3 / 4 miejsca w 1 lidze ?? I co z druzynami ktore zajeły 7 i 8 miejsca w naszej lidzie ?

No wydaje mi sie logiczne, ze 8 spada a 7 w barazu jezdzi? mam racje?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Snys
Zawodowiec

#140 Postautor: Snys » 26 listopada 2004, o 20:20

ja sie tylko chce upewnic :wink: , ale nie wiedzialem ze beda mecze 7-8 8-7
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2004, o 01:05 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Geest
Senior

#141 Postautor: Geest » 26 listopada 2004, o 20:25

wiem, ze pewnie juz o tym pisano wielokrotnie, ale ja tez musze sobie ulzyc: najzajebistsze jest to, ze bedziemy mieli caly sezon meczy towarzyskich i dopiero pozniej play offy o stawke, no ku*wa sztuka dla sztuki, komus do reszty na leb padlo :cry: :x :evil: :roll: :? :shock: :!:

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#142 Postautor: boxing » 26 listopada 2004, o 21:06

Wychodzi na to ze wystarczy minimalnym nakladem sil awansowac do "6" a potem troche zainwestowac (super-extra-sprzet moze byc pozyczony z E-ligi, ewentualnie (gdyby Jensen jezdzil slabiej niz sie spodziewamy) na 4 mecze zatrudnic np. Norrisa i mozna walczyc.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#143 Postautor: mikas » 28 listopada 2004, o 10:22

harry pisze:
mikas pisze:Sorry ze tak Cie męcze, ale jeśli nie był taki temat omawiany to chyba niedobrze, bo w końcu powrót do dwóch obco też w jakimś stopniu obniżyłby wymagania polskich zawodników. Dlaczego nikt o powrót do sytuacji sprzed dwóch sezonów nie zabiegał??(a w sumie to dlaczego nasz klub nie podjął tego tematu, bo trudno przeciez wymagac zebys odpowiadał za innych :wink: ??)

Na razie nie mogę męczyć naszego przedstawiciela bo szczególnie przerwę miedzy obradami miał szcególnie ciężką bo mieszkał w pokoju z przedstawicielem zaprzyjaźnionej Unii Tarnów i podnieśli tę przyjaźń na jeszcze wyższy poziom :lol: 8) :D . Dlatego tez udał sie szybko na zasłużony odpoczynek 8) :roll:

Będę upierdliwy :twisted: , ale już sie pewnie Harry dowiedziałeś czy była poruszana na obradach sprawa dwóch obcokrajowców, więc oczekuje na odpowiedź jakie klubu były przeciwne powróceniu do tego przepisu, a jesli nie był ten problem poruszany to dlaczego nie zaproponował tego nasz przedstawiciel??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#145 Postautor: mikas » 28 listopada 2004, o 10:39

Gawrzyk pisze:pisalem Ci kilka razy, za byly Lublin, Czestochowa i Rawicz cos przebakiwal. Reszta przeciw.

Gawrzyk a ja już pisałem dwa razy że nie chodzi mi o wprowadzenie nieograniczonej ilości zawodników z UE tylko o dwóch obco, tylko i wyłącznie o powrócenie do przepisu z przed dwóch lat. Z tego co pisałeś Ty i Harry Lublin i Cz-wa były za wprowadzeniem nieograniczonej ilości zawodników z UE a mi chodzi o coś zupełnie innego. Czy tak trudno to zrozumieć?? Harry jakoś zrozumiał i miał sie dowiedzieć od pana Ziółkowskiego, więc ponawiam pytanie po raz kolejny.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#146 Postautor: boxing » 29 listopada 2004, o 23:04

Jak to jest: wiekszosc klubow 1 i drugiej ligi byla za 2 obco w meczu a zmiana nie przeszla. Czy zatem glosy E-ligi liczyly sie podwojnie czy ograniczenie do 1 obco bylo odgorna decyzja i nikt tego nie glosowal?
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_inde ... 1089878797

Shack
Administrator

#147 Postautor: Shack » 24 października 2005, o 18:33

w sezonie 2006 mamy dwóch obcokrajowców

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#148 Postautor: Drabol » 24 października 2005, o 18:56

Shack pisze:w sezonie 2006 mamy dwóch obcokrajowców

I baardzo dobrze :) To nam siÄ™ para szykuje :)

Bardzo dobra decyzja, argumentowalem juz wiele razy na roznych forach.

max3
Zawodowiec

#149 Postautor: max3 » 24 października 2005, o 19:05

Dwoch obcokrajowcow uratowalo dluzszy byt Rzeszowa w extralidze.Jak mieli wydac kase 700tys zl przed sezonem na Walaska to za taka sume oplaca dowch zagranicznych w trakcie sezonu.

Sober
Senior

#150 Postautor: Sober » 24 października 2005, o 19:24

To jeszcze nic pewnego...
Bylo glosowanie w gksz i ten projekt przeszedl stosunkiem glosow 8-6 z tym jednak zastrzezeniem, ze ten projekt musi zatwierdzic zwiazek pzm ktory zawsze byl przeciwny 2 obco w meczu ligowym